# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
IMMOLATION – Harnessing Ruin
| 03.04.2009

Çok fazla bilinmeyen eski ve iyi gruplardan “babalar” diye bahsetmek.

Aaaarrgghh!! İşte saf, kaliteli death metal. Oldukça eski ve tecrübeli bir grup Immolation. Kendilerine özgü riff teknikleriyle gerçekten farklarını ortaya koyuyorlar ve çok lanetli ve korkutucu bir atmosfer sunuyorlar. Black metal akorlarını da sıkça kullanan grup, önceleri underground piyasada adını sıkça duyuran bir gruptu ve bu tavırlarını korumaları sonucu da hep saygı gördüler.

Albüme gelince, “Harnessing Ruin” bir death metal severi yeterince memnun edecek bir albüm. Behemoth ve Nile gibi doğu ezgileri yerine Slayer’ımsı melodilere daha ağırlık veren grup, amaçladığı bu kaotik havayı da başarıyla yaratıyor.
Kayıt kalitesi çok kusursuz olmasa da, bu benim açımdan büyük bir olumsuzluk değil çünkü bu tarz albümlerde kaydı kusursuz yaptığınızda zaman zaman suni bir hale gelebiliyor müzik. Bu yüzden de çok çok az boğuk olan sound benim için eksi bir puan değil ama bu herkes için geçerli olmayabilir tabii ki.
Albümde “Our Savior Sleeps”, “Harnessing Ruin”, “Dead To Me” ve black metal etkisinin oldukça fazla hissedildiği “Crown The Liar” gibi mükemmel parçalar var.

Çok ünlü bir grup olmayan ama sadık bir dinleyici kitlesi olan ve piyasada diğer büyük gruplarca da saygı duyulan Immolation’ın bu albümünü, grubu tanımayan ama genel olarak death metalden hoşlananlara tavsiye ederim çünkü grubun çok orijinal ve başkasına pek benzemeyen bir riff stili var ve bu sayede kendilerini hemen belli ediyorlar.
Bu da önemli bir övgü olsa gerek.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.00/10, Toplam oy: 46)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Listenable
Şarkılar
1. Swarm of Terror
2. Our Savior Sleeps
3. Challenge the Storm
4. Harnessing Ruin
5. Dead to Me
6. Son of Iniquity
7. My Own Enemy
8. Crown the Liar
9. At Mourning's Twilight
  Yorum alanı

“IMMOLATION – Harnessing Ruin” yazısına 4 yorum var

  1. Mardukcan says:

    oha yorum yok. gayet sağlam albümdür aslında. bence Close To A World Below albümünden çok daha iyi. odunlama death sevenler o albümü el üstünde tutarlar ama 2 parça dşında son derece daraltıcı bi albümdür

  2. Exorsexist says:

    şu albümün prodüksiyonu az daha dolgun olaydı çok daha iyi yerlere gelibilirdi. yine de 2000′li yıllarda yaptıkları albümler içerisinde en iyi breakdownlara sahip. sevdiğim bölümleri tek tek saymaya başlasam uzun sürer de, Son of Iniquity’de 02:33′de başlayıp bitişine kadar olan bölümde ben de bitiyorum.

  3. eartop says:

    ”Kayıt kalitesi çok kusursuz olmasa da, bu benim açımdan büyük bir olumsuzluk değil çünkü bu tarz albümlerde kaydı kusursuz yaptığınızda zaman zaman suni bir hale gelebiliyor müzik” kesinlikle katılıyorum.Tam nokta atışı 8/10

  4. Emir’in Immolation incelemelerine bakınca utandım resmen, ne kadar yetersiz bir kritik lan bu ahah

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.