# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MEGADETH’te güzel şeyler oluyor(muş)
24.12.2014

Acaba ne?

MEGADETH davulcusu Shawn Drover ve gitarist Chris Broderick, birkaç hafta önce gruptan ayrıldıklarını açıklamışlardı. İki müzisyenin açıklamalarını aşağıdan görebilirsiniz. Daha yeni bir olay olarak, Dave Mustaine kısa süre önce attığı bir tweet’te şöyle dedi: “Keşke Megadeth hayranları şu anda grupta olan bitenleri bilseler… Çok mutlu olurlardı!”

Şimdilik durum bundan ibaret, yeni açıklamalar geldikçe paylaşacağız. Kısa süre önce de yeni bir gelişme yaşandı ve Chris Broderick, MEGADETH’ten neden ayrıldığını ve gelecek planlarını SiriusXM Liquid Metal’de canlı yayında anlattı. Broderick’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Zamanı gelmişti. 7 yıldır MEGADETH’teydim ve artık istediğim yaratıcı özgürlüğe kavuşmak, istediğimi yazabilmek, istediğim yere gidebilmek istiyordum. Kendi yolumu kendim çizmek istiyordum. Benim için bunun bir lokantada çalışan bir aşçının kendi yerini açmak istemesinden veya bir avukatın kendi firmasını kurmak istemesinden bir farkı yok. Harekete geçmek için mükemmel bir zamandı. Shawn’la konuşunca, onun da aynı düşüncede olduğunu gördüm. Bu konu hakkında konuştuk, düşündük. Shawn istifa edince bir an şaşırdım; vay be, onunla konuştuk ve o hiç beklemeden istifa etti diye düşündüm. O ayrıldığı an, bunun doğru karar olduğunu anlamıştım. MEGADETH yeni albüm döngüsüne başlıyor. Eğer bir şeye başlamaktan endişe ediyorsanız, o şeye katkıda bulunup sonra bir anda her şeyi yarı yolda bırakıp gitmek istemezsiniz. Shawn ayrılınca bunu hemen anladım. Ellefson’la, Jackson Guitars’la ve Fractal Audio ile konuştum ve hepsi çok destek oldular. Shawn ayrıldıktan sonra o gece karar verdim ve kayıt sürecine başlamadan MEGADETH’ten ayrılmaya karar verdim. Ayrılmak için en iyi zamandı. Dave hayal kırıklığına uğradı tabii. Bu duymak istediği bir şey değildi. Sonuçta biz orada maaşla çalışan insanlar konumundaydık. Shawn’la konuşurken MEGADETH için yazdığımız ancak hiçbir zaman yayınlanmayacak materyallerle ilgili düşündük ve bunları yayınlamaya karar verdik. Bir grup kurup bunları ortaya çıkarmayı seçtik. Evet, Shawn’la bir grup kurduk ve harika bir vokalistimiz var (Not: Sonradan açıklandığı üzere eski ECAR THE MARTYR vokalisti Henry Derek Bonner). Şirketlerle görüşme halindeyiz ve bu sürecin bizi nereye götüreceğini merakla bekliyoruz. Bu riflerin bazılarını Dave’e göstermiştim, ancak bazıları MEGADETH için uygun değillerdi. Genelde çok karmaşık rifler yazmak gibi bir huyum var, o yüzden sunduğum şeyleri buna göre törpülemem gerekiyordu. Çok zor şeyleri Dave’e göstermiyordum, dolayısıyla henüz kimsenin duymadığı materyaller de var.

Bir süre önce de ilginç bir olay yaşanmış ve Dave Lombardo’nun İsviçre’deki bir kliniğine katılan bir müziksever, biraz aşağıdan okuyabileceğiniz iletiyi paylaşmıştı. Sonra daha da ilginç bir durum olmuş ve Dave Mustaine’in oğlu Justis Mustaine, şu videoyu paylaşmıştı:

“Dave benim FANTOMAS “The Director’s Cut” CD’mi imzalarken, ona MEGADETH’in bir davulcuya ihtiyacı olduğunu söyledim. Dave de bana bakıp gülümsedi ve birçok başka insanın önünde: “Biliyorum. Duydum. Dave’de numaram var, telefonunu bekliyorum” dedi. Sonra bize baktı, sırıttı ve imzalamaya devam etti.”

Drover’ın açıklaması şöyle:

“MEGADETH’de geçirdiğim on senenin ardından, kendi müzikal yönelimlerimin peşinden gitmek üzere gruptan ayrılmaya karar verdim. Dave Mustaine’e, MEGADETH ailesine ve tabii ki tüm dünyadaki muhteşem MEGADETH hayranlarına teşekkür etmek istiyorum. Hepinize minnettarım. Sıradaki müzikal serüvenim için takipte kalın.”

Broderick’in açıklaması ise şöyle:

“Artistik ve müzikal farklılıklar sebebiyle MEGADETH’ten ayrıldığımı ve bundan böyle kendi başıma devam edeceğimi istemeyerek de olsa açıklıyorum. Son yedi yıldır beni MEGADETH’in bir üyesi olarak kabul ettiğiniz ve bana saygı gösterdiğiniz için size minnettarım, ancak artık kendi yoluma devam etmem gerekiyor. Dave’e ve gruptaki herkese en iyi dileklerimi sunarım. Üzerinde çalıştığım birtakım şeyler var ve umarım açıkladığımda sizin de ilginizi çeker. Görüşmek üzere.”

Dave Mustaine’in konuyla ilgili açıklamasını da merakla bekliyoruz.

  Yorum alanı

“MEGADETH’te güzel şeyler oluyor(muş)” yazısına 97 yorum var

  1. Kıvanç says:

    Lombardo fena olur cidden

  2. wılwıl says:

    şu resime bakar mısınız

    http://www.loudpark.com/14/timetable/images/1018_big.png

    ben hala anlayabilmiş değilim marty neden japon müzik piyasasına tıkılıp kaldı

  3. orca says:

    marty değişikliği seviyor o yüzdendir bu arada lombardolu megadeth cidden harika olur gitarada marty gelirse kimse tutamaz megadeth i

  4. O değil de Nick Menza da yeşil ışık yaktı : http://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/nick_menza_is_open_to_rejoining_megadeth.html

    Ha bir de gece gece twitter timeline da gördüğüm :D :D
    http://i60.tinypic.com/52j51k.png

  5. serdar91 says:

    http://instagram.com/p/wfFHcNrcCo/?modal=true

    justis’in instagram hesabında bu fotoğrafta paylaşılmış. “yeni davulcu arka plandaki” diyor açıklamada.

  6. adaylari soyluyorum

    mike portnoy
    marco minnemann
    virgil donati
    thomas lang
    derek roddy
    peter wildoer
    aquiles priester

    :O

    Kamil

    @Cihan koseoglu, abi sen çok yanlış gelmişsin Dream Theater seçmesi yan tarafta :D

  7. Erdem says:

    Nick Menza’nın tekniğine bayağı benziyor sanki..

    Exorsexist

    @Erdem, aynen katılıyorum. Ben de duyar duymaz aynı hissiyata kapıldım. Herifte ruh var.

  8. İlker says:

    Muhtemelen eski davulculardan birini getirmiş ya. Gönül Nick Menza’yı istiyo tabi ama Jimmy DeGrasso’yu falan da getirmiş olabilir.

  9. New World says:

    Bu athena’nın eski bateristi ozan :) hehehe
    Lombardo olursa konserler şahane olur.

  10. Confutatis says:

    Baya Nick Menza bence
    Bir de Marty dahil olursa şahane olur

  11. orca says:

    hayali bile güzel marty ve nick in megadeth’e dönmesinin:D

  12. Kand says:

    http://instagram.com/p/wfFHcNrcCo/ Bu fotodaki davulcumuzun üstündeki tişörtün http://youtu.be/KPV9sVau6T4 bu videodaki olma ihtimali var mı acaba kot renkleri de uymuyor değil.

  13. İlker says:

    Rüyamda Mike Portnoy katılıyodu gruba ahah. İyice merak etmeye başladım nedense.

  14. wılwıl says:

    nevermore tarzı thrash metal grubu geliyor galiba

  15. emre says:

    Broderick daha iyi bir davulcu bulabilirdi gibi.

  16. hen says:

    “Çok zor şeyleri Dave’e göstermiyordum….”

    LOL

    İlker

    @hen, Bu kısım çok ilginç cidden ahahah.

  17. Reblous says:

    @emre, sana katiliyorum broderick son derece teknik ve saglam bir gitarist acikcasi megadeth’de shawn’i pek begenmiyordum, gerek konserlerde sarkilari ciddi degistirerek calmasindan ve kolaya kacmasindan, gerekse de hicbir albumde orjinal bir seyler yapmamis olmasindan shanw’in gitmesi bence iyi oldu.(kisisel kanaatim this day we fight sarkisi haric kaliteli ozgun ve yaratici bir davulcu degil.) Chris’e gelince paylastigim gibi bu kadar teknik adam megadeth gibi eskilerden gelen heavy metal ruhu icin fazla sivri bir secimdi. Yeni elemanlara gelirsek lombardo’nun tarzi megadeth’e gider mi bilemeyecegim lombardo son derece hizli ve ozellikle tomlarla yaptigi seyler inanilmaz ama dedigim gibi tarzlar biraz farkli.. Super collider albumunden beklentilerim vardi fakat husrana ugradim bu nedenle megadeth’in surpriz isimlerle daha hareketli ve heyecan uyandiracak bir album yapmasi gerekiyor bu nedenle ise lombardo’lu bir album hem piyasa yapar hem de insanlarin ilgisini cok ceker. Gitarist icin bir sey soyleyemeyecegim tabii ki herkesin soyledigi gibi gonul Marty’i istiyor. . Ama Marty’nin geleceginin de imkansiza yakin oldugunu varsayarsak.. Shawn’in kardesi Glen mali gelmesin yeter :D

  18. burn the heretic says:

    Ne reklam yaptın arkadaş, söyle de bilelim o zaman

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.