# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Steven Wilson ve Mariusz Duda, ölen hayranları için şarkı yayınladı
01.11.2014

The Old Peace.

Steven Wilson, RIVERSIDE ve LUNATIC SOUL insanı Mariusz Duda’yla bir araya gelerek “The Old Peace” adlı bir şarkı yayınladı. Şarkı, bir PORCUPINE TREE fanı olan ve geçtiğimiz yaz, 26 yaşında hayata gözlerini yuman Alec Wildey’nin anısına bestelenmiş ve sözleri Wildey’nin aynı isimli şiirinden alınmış. Steven Wilson konuyla ilgili şunları demiş:

Alec Wildey, 17’sinden beri Steven Wilson Street Team’in öncü üyelerinden gruba aktif olarak yardım eden, müziğimize tutkulu bir gençti. Duyarlı, akıllı ve müziğe kendini adamış bir dinleyiciydi ve bir şair olarak önünde çok parlak bir gelecek vardı. Maalesef 2013 Noel arifesinde lenf kanseri teşhisi konuldu ve çok geçmeden kemoterapi ve radyasyon tedavisine başladı; ancak bunların ona bir yardımı dokunmadı. Temmuz sonunda, artık çok vaktininin kalmadığını anladığında da bana iki favori müzisyeninin, ben ve Mariusz, bir araya gelip şiirlerinden birini besteleyebilip bestelemeyeceğimizi sorduğu bir mail gönderdi. Ona hemen kabul ettiğimi söyledim. Maalesef birkaç hafta sonra, 25 Ağustos’ta, sadece 26 yaşındayken hayata gözlerini yumdu ve şarkıyı kaydetmek onun kısa hayatını ve anısını onurlandırmakla ilgili oldu. Şiirlerinden “The Old Peace”i Mariusz besteledi ve birlikte seslendirdik.

“The Old Peace” şuradan küçük bir ücret karşılığında indirilebiliyor. Bütün gelirlerin yarısı Alec Wildey ile ilgilenen sağlık kurumuna, diğer yarısı da diğer kanser fonlarına gidecekmiş. Huzur içinde yatsın.

  Yorum alanı

“Steven Wilson ve Mariusz Duda, ölen hayranları için şarkı yayınladı” yazısına 3 yorum var

  1. OnurOnur says:

    Ne üzücü bişey şu olaylar ya

  2. atilla says:

    üzücü gerçekten, çok genç bir arkadaşmış. diğer yandan bu iki müzisyenin böyle bişey yapmaları çok iyi bir davranış, ölen gencin isteğini yerine getirmişler, bence şimdi huzurlu uyur…

  3. saw you drown says:

    Olay bayağı bir dramatik gerçekten. Üzücü. Steven ile Mariusz’un da böyle bir olaya imza atmış olması da, oldukça erdemli bir hareket.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.