# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PINK FLOYD yeni klibini paylaştı
10.12.2014

Surfacing.

PINK FLOYD, “The Endless River“adlı son albümündeki “Surfacing” isimli şarkıya klip çekti.

Grup daha önce de “Louder Than Words”e klip çekmişti.

Albümü dinlemek isterseniz sizi şuraya alalım.

Grup geçtiğimiz günlerde Facebook sayfasından, 2008 yılında hayatını kaybeden ve grubun tanımıyla “PINK FLOYD müziğinin karakteristiğinin oluşmasında önemli rol oynamış olan”eski klavyeci Rick Wright’ın anısına çıkarttığı albümün 10 Kasım’da çıkacağını duyurdu ve kapak çalışmasını paylaştı.

1-Things Left Unsaid
2-It’s What We Do
3-Ebb and Flow
4-Sum
5-Skins
6-Unsung
7-Anisina
8-The Lost Art of Conversation
9-On Noodle Street
10-Night Light
11-Allons-y (1)
12-Autumn ’68
13-Allons-y (2)
14-Talkin’ Hawkin’
15-Calling
16-Eyes to Pearls
17-Surfacing
18-Louder Than Words

Bonus şarkılar:

19-TBS9
20-TBS14
21-Nervana
22-Anisina (video)
23-Untitled (video)
24-Evrika (A) (video)
25-Nervana (video)
26-Allons-y (video)
27-Evrika (B) (video)

Şarkı listesinde belirtilen “Anisina” Türkçe, “Allons-y” de Fransızca isimli şarkılar. İngilizce haricinde bir dilin kullanılması grup tarihinde bir ilk. Ayrıca “Talkin’ Hawkin’” isimli şarkıda gruba ünlü fizikçi Stephen Hawking eşlik ediyor.

Geçtiğimiz günlerde BBC’ye konuşan Nick Mason ve David Gilmour, “The Endless River”ın son albümleri olduğunu açıkladı. “Bu bizden duyacağınız son şey” diyen Gilmour, “Yayınlanmayı bekleyen başka şarkılarınız da var mı?” sorusuna “Hayır” diye cevap verdi. “İleride yayınlamayı planladığım solo albümüme Rick’in çaldığı sololara da yer vereceğim ama bu bir Pink Floyd albümü olmayacak.”

80′ler ve 90′larda grupla birlikte turlayan ve geri vokalleri yapan Durga McBroom-Hudson da Facebook sayfasından haberi doğrularken şöyle demişti:

Kayıtlar “The Division Bell” döneminde başladı, bu yüzden de albümde Richard Wright şarkıları olacak. David ve Nick de albüm için bir sürü şey yazdılar. Başta enstrümantal olacaktı ancak geçen Aralık ayında stüdyoya girdim ve birkaç şarkıda şarkı söyledim. Ardından David benim geri vokallerim üzerine başka vokaller yaptı.

*PINK FLOYD klavyecisi Rick Wright, 2008 yılında hayatını kaybetmişti.

Bu arada kendisini büyük bir PINK FLOYD hayranı olarak gösteren Mike Portnoy ise bu haberle ilgili olarak birkaç düşüncesini dile getirmişti:

“Yeni bir PINK FLOYD albümü nedir şimdi? En son baktığımda Roger Waters grupta değildi. Richard Wright ve Syd Barrett ölüler. Eğer yeni albüm, ‘The Division Bell’ döneminden kalanlarsa, o zaman sadece ‘The Division Bell – Özel Sürüm’ olarak yayınlayın! Bu, Roger Waters’a ve tüm o yıllar boyunca inşa ettiği her şeye karşı saygısızlık. Sadece solo albüm yap, Dave.”

  Yorum alanı

“PINK FLOYD yeni klibini paylaştı” yazısına 61 yorum var

  1. deli_kassaP says:

    Ve 2014 yılının 6 Temmuz sabahı diğer tüm sabahlardan farklı bir sabah oldu…

  2. emre koçak says:

    Üstüne bir de David Gilmour’un muhtemelen seneye çıkacak olan solo albümü var. Bize de su bulmuş camış gibi sırıtmak düşer.

  3. saw you drown says:

    Şaka mı bu. Vay amk. İnanılmaz bir haber.

  4. anders_björngiller says:

    Dedeler geliyor açılın (2)

  5. Mert says:

    Bu yıl yeni bir Pixies albümünden sonra yeni bir de Pink Floyd albümü görme şansına erişicez. Çok mesudum aq yerinde.

  6. Korhan Tok says:

    Ekim’e kadar alkol depolamak lazim.

  7. Jester says:

    Şimdi her şey yerli yerine oturdu…

    http://bit.ly/1qAQlgM

    Mükemmel haberler geliyor bu ara ya, en sevindiğim de bu oldu.

    Mert

    @Jester, asdasfasfddsafg. Son dönemdeki bitmeyen bonzai mevzusu çözülmüş oldu.

    oz

    @Jester, a scanner darkly’den fırlamış amca asşlfaşl

    Floyd içinse; R.Wright dediler bir damla yaş aktı.

  8. baha says:

    çok fazla etki bırakacak bir albüm olacağını zannetmiyorum sonuçta arka planda kalmış yarım yamalak olan fakat düzenlenmiş şarkılar. “the endless river” ise pink floyd için yetersiz bir albüm adı. bu arada roger waters bu albümde yok. bununla ilgili tartışmalar vardı çünkü.

    bu albümün division bell kayıtları sırasında yapıldığı çok açık.

    the endless river, forever and ever…

  9. Pink Floyd’un yeni albüm yayınlayacak olması bile yeter aslında. Ekim ayında. ÇOK YAKIN LAN.

  10. hen says:

    raci sular da bi şekilde dahil edilsin şuna.

  11. Onur Sancu says:

    Azılı bir Pink Floyd fanı olarak korkuyla beklemekteyim. Bakalım.

    Onur Sancu

    @Onur Sancu, Ha bi de doğum günüm ekimde lan sdfsg.

  12. ismail vilehand says:

    bunlar (bunlar dediğime bakmayın David Gilmour aslında) son yıllarda Pink Floyd adı altında Roger Waters ile birlikte konserler vermediler mi? hala daha ne diye ayrı gayrı yapıyorlar? bi ayakları çukurda hala neyin nefreti bu? Pink Floyd gelmiş geçmiş en iyi müzik grubu olabilir buna saygı duyarım ama adamlıkları her türlü tartışılır.

    her şeye rağmen albümle alakalı umudum var ama. The Division Bell’in yarısı kadar olsa bile çıldırırım.

    Çağrı Tunç

    @ismail vilehand, Ben hala bu kadar anlamlı bir albümde (Rick Wright anısına çıkması, son albüm olması) neden Roger Waters’ın olmadığını anlayamıyorum. Aslında basları Roger çalsaydı “bak Rick bu kayıtlarda Roger yoktu, şimdi var biz iyi olduk” gibi hoş bir jübile mesajı da verirlerdi. Aralarında nasıl hayvansı bir sorun vardır ki bir ayakları çukurda oldukları halde böyle önemi olan bir işte birlikte yer alamıyorlar cidden anlamıyorum. Liriksel anlamda insanlığın en vicdanlı içgüdülerini seslendiren bir grubun arka planının bu kadar kişisel çıkar/kişisel hissiyat bağlamında hareket etmesinden çok hoşnutsuzum.

    ismail vilehand

    @Çağrı Tunç, The Division Bell zamanından kalan enstrümantellerin üzerine David Gilmour’un vokal yapmasıyla ortaya çıkan bir albüm olduğu söyleniyor. tam emin değilim ama albümde yeni beste yokmuş. gerçi bu bir bahane sayılmaz. ben sıfırdan yeni albüm yazılsa da Gilmour’un Waters ile oturup şarkı yazmasına ihtimal veremiyorum. manyak bir husumet var aralarında ve bu yaşa geldikleri halde geri vites yapmamaları hayret verici.

  13. onurtoptas says:

    sana mı kaldı la hangi etiket altında çıkaracakları? Pink Floyd’un saygısızlık ölçer bilirkişisi misin, ayıp ölçer basın sözcüsü mü? “en son baktığında syd ölüymüş” allah allah.. e 1968′den beri syd yok grupta, piper at the gates of down’dan itibaren çıkardıkları her albüm saygısızlık o zaman? roger egoisti kafasına göre final cut ve the wall yaparken iyiydi, şimdi grubun omurgası david çoğunu kendi bestelediği parçaları yayınlamak isteyince saygısızlık? “solo yap dave!”, “DB özel sürüm yayınla” diye de emretmiş hazret.

    başkasının işine alakasız yerde burnunu sokan emredici kesilen tipler.. lan hepiniz kısırlaşırsınız umarım. azalarak değil hızlı hızlı bitin mk.

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @onurtoptas, Ahah neredeyse kelimesi kelimesine boyle bir sey yazacaktim ben de, haberi okurken biriken sinirimi atayim diye asagi inip bu yorumu gordum. Eline saglik abi, pek guzel saydirmissin :)

    Can

    @onurtoptas, bence Mike da son derece saygıdeğer ve dünya çapında tanınan bir müzisyen olduğundan, özellikle “fanıyım” dediği grubu ya da üyesini eleştirebilir…
    Sonuçta “Dave, senin ta amk, oç piç” dememiş adam, “bence saygısızlık” demiş…

    Oğul

    @onurtoptas, adam bence demiş, şeyhülislam fetvasına cevap verir gibi yorum atmışsın. Portnoy egosu diye bir tabir var zaten bu dünyada, adam bu. Fazla üstüne gitmeden ‘peki Mike’ demek en güzeli. Sıkma hiç tatlı canını sen de Mike için. :)

    Durakonis

    @Can, @Oğul, Nerede “bence” demiş arkadaşlar? Son derece hadsiz bir içerik ve üslup. Yani biri fikrini belirtirken “bence” kelimesini kullanmadan da o hissi verebilir. Ama bunda ne o kelime var, ne de tavır.

    Can

    @Durakonis, “bence” yi kendi fikrini söylemiş olmasını pekiştirmek için eklemiştim,, evet haberde geçmiyor direk “bence” kelimesi..
    Adamın eleştirisi bu, hakaret falan da içermiyor.. Kaldı ki adam mesela Metallica’ya hakaretvari laflar sarfeden Mogwai seviyesinde hiç değil,, bildiğin star.. Bir eleştiri olayının bu kadar tepki görmesine şaşırdım kendimce, öyle bir cevap oldu yukardaki de.

    Durakonis

    @Can, Sorun şu ki birisi “berbat davul çalıyor” tespiti (Mogwai), öbürü ise “ben senden daha iyi biliyorum, öyle yapmamalıydın, şöyle yapmalıydın” hadsizliği, veya değilse de “Pink Floyd ismini kullanıp, şöyle böyle yapıyorsun; solo albüm çıkarmalıydın” sataşmasıdır. Arada ciddi bir fark var. Seviye klişesini bırakalım artık. Benim kitabıma göre bu yaklaşım çok daha negatiftir, Mogwai’ninkine göre. Ek olarak tespitleri de fazlaca yersiz. Yani The Division Bell zamanında yazılan şarkıları, nasıl The Division Bell – Özel Sürüm olarak yayınlıyorsun? Bambaşka konuları vs’leri olması daha muhtemel. Ayrıca yine o dönemde PF için yazılmış şarkıları solo albüm olarak çıkarmak çok daha abes olur bence. Yani Mogwai’nin lafına karşılık çok rahat cevap verilebilir, ve verildi; ama şuna Gilmour cevap verirse çok ağır kaçar bence. Bir ABD’li, İngiliz küstahlığına cevap verirse bir şey olmaz genelde de, tersi olursa fena “down” gezer Portnoy uzun süre. Uzamasa iyi olur tabii yine de.

  14. Jester says:

    Sanki her albümlerini müthiş bir birlik ve bütünlük içinde çıkarmışlar da yeni albüme böyle bir tepki veriyor, anlamak zor.

  15. Can says:

    AC/DC de yeni albüm mü çıkarıyormuş? duyan var mı böyle bişey acaba..

  16. Onur Sancu says:

    Babası yaşındaki adama……

  17. saw you drown says:

    Hayatımda hiç bu kadar aptal bir ”müzisyen demeci” duymamıştım.

  18. ismail vilehand says:

    Mike Portnoy’un yorumunda odaklanılması gereken nokta Roger Waters’ın grupta olmaması veya Richard Wright ve Syd Barrett’ın rahmetli olması ve bu yüzden Pink Floyd’un yeni albüm çıkartmaması gerektiği kesinlikle değil. adamın söylediklerinin en önemli kısmı; “Eğer yeni albüm, ‘The Division Bell’ döneminden kalanlarsa, o zaman sadece ‘The Division Bell – Özel Sürüm’ olarak yayınlayın!” kısmıdır ve bu konuda dibine kadar haklıdır bence.

    yani cidden albümdeki şarkılar The Division Bell dönemine aitse The Division Bell 20. yıl özel sürümü diye çift CD albüm çıkart, ikinci CD’ye unreleased şarkılar hesabı koy bunları oldu bitti işte. eğer durum aynen böyleyse ve David Gilmour ibişi bize “alın yeni Pink Floyd albümü.” diye bunları sunacaksa kimse kusura bakmasın ama yaptığı şey en kibar tabirle yavşaklık.

    tabi durum böyle değilse ve yeni üretilmiş şarkılar varsa albümde bütün dediklerimi unutabilirsiniz. sadece Mike Portnoy’un söylediklerinden yola çıkarak yazdım bunları. yoksa Pink Floyd’tan yeni bir şey duymak istemeyen her insan ölsün. Acer laptop’tan selamlar.

    Durakonis

    @ismail vilehand, Bunun genel geçer bir formülü yok elbette. Ama bana sorarsan, o dönemde kaydedilen şarkılar bile olsa, tamamen daha önce piyasaya sürülmemiş materyallerden oluşacaksa (ki öyle herhalde), böyle olması da gayet doğal (ki bana göre daha doğru, orası ayrı. Herkeste The Division Bell var zaten, neden bir daha piyasaya süresin ki aynı albümü? Asıl yavşaklık budur bence. Fazladan CD, doğaya zarar 1, fiyatı fazla olacak fanlara iteleme 2. daha sayayım mı? Ha bir de gereksiz 3.)

    ismail vilehand

    @Durakonis, çok uzun yıllardan beri progresif rocktan tutta black metaline kadar binlerce grup bu işi böyle yapıyor. ve yanlış biliyorsun eski bir albümün yıllar sonra çıkan özel sürümünün (eğer içinde farklı ürünler yoksa) fiyatı fazla olmuyor. hatta bazıları ilk çıktığı fiyattan bile ucuz olabiliyor. elbette yazılı bir kural değil ama eğer eski bir albümün dönemimden kalan materyal varsa bunlar bonus olarak sunulur. taaa yıllar öncesinden eldeki hazır materyalleri “alın size yeni albüm.” diye sunmak terbiyesizlik resmen.

    yine tekrar edeyim, eğer albümde yeni materyallerde varsa söylediklerimin hiç biri geçerli değil.

    Durakonis

    @ismail vilehand, Ben de yeniden tekrarlayayım. Bunun bir formülü olduğuna inanmıyorum. Binlerce grubun bir şeyi öyle yapması onun doğru olduğunu göstermez. Kaldı ki, PF, plak şirketinin daha çok satması vs. adına klasik taktiklerini manipüle edip tavır koyabilecek büyüklükte bir grup. Fiyatları en aşağı 2 dolar fazla oluyor diye biliyorum. Ve bir CD’nin materyal bedeli, bu işleri yapan bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla bedava ile kuruşlar arasında bir şey. Yani bir ekstra CD’den en kötü 1.80 dolar kar ediyorsun. Yani aynı dönemde yazmasıyla “artık materyal” olması, veya o albüm için yazılmış, ama konmamış materyal olması nasıl aynı oluyor? Stephen King mesela, bazı yıllar tıkanmalar yaşadığı için, arka arkaya ara vermeden birkaç kitap yazıp, 10 yıl sonra roman yazamayacak kadar tıkandığında, çekmecesine koyduğu 10 yıl öndeki romanını yayın evine verip “yeni roman” olarak çıkarabiliyor. Biraz esnek bakmak lazım bence. Aynı dönemde yazsa bile, değerli ve PF’nin yeni albümü olmasına değer bulduysa Gilmour. Ben saygı duyarım. Bunlara da terbiyesizlik deniyorsa, ben başka bir şey demiyorum.

    Durakonis

    @ismail vilehand, Ve içinde farklı ürünler var. Yani bunu bilip, bana yanlış biliyorsun demek de komik olmuş.

    ismail vilehand

    @Durakonis, farklı ürünlerden kastım tişört, şapka, bardak falan. birde sen ısrarla beni anlamak istemiyorsun sanırım. ben Pink Floyd veya x bi grup bunu yapamaz yada yapmasın demiyorum ki. ama bu işin yıllardan beri gelen bi raconu var. benim bildiğim ve dinlediğim, CD’lerine, ürünlerine para verdiğim bütün gruplar bu işi böyle yapıyor. seneler önce çıkmış bir albümle eş zamanlı hazırlanmış materyalleri bonus olarak sunuyorlar. bunun kimin ne kadar baba müzisyen olmasıyla alakası yok. bu müzisyenin ahlakı ve fanlarına olan saygısıyla alakalı. bonus materyalde olsa biz zaten dinliycez. durum böyleyken hala buna yeni albüm demenin ne anlamı var?

    henüz bu konuyla ilgili net bir açıklama yok. ve umarım böyle yapmaz ama ben David Gilmour’dan beklerim böyle bir şeyi. gelmiş geçmiş en büyük müzisyenlerden biri ama hem Welcome To The Machine der hemde eski şarkıları yeni albüm diye paketler satar yani. bu adamı da böyle kabul edip sevicez napalım.

    Durakonis

    @ismail vilehand, ISrarla konuyu değişik yerlere ufak ufak çekip, son sözü söyleyerek agrümanını haklı çıkarmaya çalışıyorsun. Oysa ki ben yapamaz dediğini falan söylemedim. Bunun terbiyesizlik, ahlaksızlık gibi görülmesine katılmıyorum. Racon falan nedir şimdi? Uymayan adamı dövsünler bir de bari mahallenin “abi”leri. Benden bu kadar. Aynı terane devam edecek yoksa.

    ismail vilehand

    @Durakonis, tamam sen katılma sorun yok. ben böyle düşünüyorum. çok ayrı dünyaların insanlarıyız bu belli. o bakımdan uzatmanın anlamı yok. birde son olarak şunu söyliyim umarım art niyet olarak algılamazsın ama en yakın zamanda Türkçe sözlükten racon kelimesinin anlamına bir bakman lazım.

    Durakonis

    @ismail vilehand, Sanırım benden bu kadar dememden cesaret bularak son sözümü söyleyeyim dedin. Yanılmamışım, ama her zaman sözümü tutmam. Onu da belirteyim. TDK’ya göre de, günlük dilde ve sokak kültüründeki racon anlamıyla da göreceliliği kabul etmeyecek şekilde doğru kullandım o lafı, merak etme.

    Durakonis

    @Durakonis, Kurduğum analojiyi de açıklayayım da lafkoymuş gibi olmayayım, yoksa fikirlerini ve yazdıklarını takdir ederim, yani ters düştüğümüz tek şey konular olsun. Racona uymayan adamı ahlaksız terbiyesiz ilan etmek (çünkü zaten internet ortamında başka bir şey yapamazsın) ve sokakta racona uymayan kişiyi dışlamak, aşağılamak, veya dövmek benzer refleksler bence. :)

  19. Onur Sancu says:

    Abi adamların elinde bişeyler varmış, albüm olarak sunmaya karar vermişler. Bu yani. “Yeni albüm” lafına o kadar takıldınız ki. Albüm işte yahu. Elde şarkılar var ve albüm. İster istemez “yeni” deniyor çünkü bu sene çıkacak. “Eski albümümüz Ekim’de sizlerle olacak” mı desin adamlar? Ne gerek var böyle şeylere takılmaya lan. Dinleyin geçin sdfs

  20. saw you drown says:

    Kapak harika. Zaten Pink Floyd’un tüm albüm kapakları harika.

  21. Cattle Bilmemne says:

    Kapak güzel de yazı fontunu sevemedim.

  22. Tam 1 Dream Theater kapağı.

    Toros

    @Çağrı Tunç,

    Valla var ya, daha aaaaazzzz önce arkadaşıma aynısını söyledim.

    Mert

    @Çağrı Tunç, uff aynen ya çok fena canım sıkkın iki gündür.

  23. Mert Deniz Koparan says:

    ben de albüm kapağını ilk gördüğümde bir şeye benzetmiştim de çıkaramamıştım ,dream theater a bir de anathema ekliyorum.
    tadımlıktan da bir halt anlamadım:)

  24. saw you drown says:

    Tadımlığı loop’a almak…

  25. 7. şarkı olan “Anisina” bayağı bildiğimiz, Türkçe anısına imiş bu arada. Polly Samson Twitter’da onaylamış.

    Berca B.

    @Batu Sarıtürk, muhtemelen tersten okununca da aynı kelime çıktığı için şekilli olduğundan dolayı bu ismi seçmişlerdir.

  26. neant et rien says:

    vay anasını bu işte güzel bir haber.

  27. ALLAH NİDALARI SN. GILMOUR İÇİN

    ALLLAAAAAH

  28. ertan yılmaz says:

    album kapagı mukememlmıs

  29. saw you drown says:

    Vay amk diyorum. Muhteşem bir şarkı. Anısına ha.

  30. Gazapkulu says:

    Enfes.

  31. saw you drown says:

    Şarkıyı şu an dinleyemiyorum, biri yorum yapsın diyeceğim ama sanırım PF bu sitede pek ilgi görmüyor.

  32. Albüm mükemmel. Yılın albümü olmasını bekliyordum, öyle de oldu benim için. Özellikle Side 1 (ilk üç şarkı) Shine On You..’nun 3. bir bölümü gibi, müthiş bir klavye/gitar uyumu var.

  33. OBLOMOV says:

    Yılın belki de son dönemin en iyi en kıymetli albümü.

  34. Albümü 4-5 kez anca dinlemiş olsam da bu şarkıyı ve klibi onlarca defa dinledim/izledim. Müzik ötesi kavramının tanımı gibi olmuş, vedaya yakışır epiklikte. Dinledikçe Pink Floyd’la ilgili bildiğim her şey gözümün önünden geçiyor sırayla.

  35. saw you drown says:

    Klip nedir? Nasıl çekilir? İşte cevabı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.