# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE ACCÜSED – The Curse of Martha Splatterhead
| 14.11.2009

Canını seven kaçsın!

Çünkü Martha geri döndü! E tabi The Accüsed de yine iş başında. Kariyerinin neredeyse otuz yılını deviren grup bu yedinci stüdyo albümünde yine geleneği bozmadı ve efsanevi zombi figür Martha’yı dile getirdi. Maiden’ın Eddie’si varsa crossover âlemlerinin de Martha’sı var.

The Accüsed var olduğu günden bu yana ya çok sevilen (ki fazla da kalabalık olmayan bir güruh tarafından) ya da hiç sevilmeyen (ki epeyce kalabalık bir güruh tarafından) bir grup oldu.

Bunda en büyük etken yaptıkları müziği dinlemenin epeyce “zor” olması. Zorluktan kastım alabildiğine küflü, kirli gitar tonları, bodoslama bas partisi, tangır tungur davul atakları, “belinden su alınmış, spastik”, sert, Bay Area havası solumuş NYHC delikanlısı vokaller, kısacası alabildiğine oldschool şarkılar yazmalarıydı.

Vakt-i zamanında metalcilerin punk, punk’ların da metal diye burun kıvırdığı grubun otuz yıldan beri yaptığı şeyi, özellikle kendilerini övgülere boğan bazı dalkavuklar nedeniyle herkesin Municipal Waste yaptığında hastası olması, ama The Accüsed dediğimde hırbomsu yorumlar duymam da gerçekten ironik.

Oysa çıkardığı her albüm birbirinden, “More Fun Than An Open Casket Funeral” ve “The Return of… Martha Splatterhead” de hepsinden iyidir.

martha_1

Gelelim “The Curse Of Martha Splatterhead”e. Seksenlerden kalma bir adet stüdyo (Soundhouse: Iggy Pop, Blue Oyster Cult, Kultur Shock, Toxic Holocaust, Flipper, Mudhoney, 3 Inches Of Blood , Harvey Danger, Zeke…) bulunur. Oldschool kafalı bir adet prodüktör/ses mühendisi (Billy Anderson: Neurosis, Sick Of It All, Melvins, Impaled, Giant Squid, EyeHateGod, Cathedral, Brutal Truth…) alınır. Orijinal kadrodan kalan yegâne odun kafalı (bu iyi bir şey) insan Tommy’ye de aşçı kostümü giydirilir. Ana malzemelerimiz punk usulü kısacık ve de vurucu, metal usulü gaz ve de sert şarkılardır.

Elbette iş stüdyoda ya da prodüktörde bitmiyor. Alın bu albümleri. Binin zaman makinesine ya da Delorean’a. Gidin seksenlere. Herhangi bir metalhead’e ya da punk’a dinletin. Zerre gocunmayacaktır. Kalıbımı basarım.

martha_3

Albüm beste yazımı konusunda nefis ama söz yazımı söz konusu olunca Blaine Cook’u ve hikâyeleştirdiği ırkçılık karşıtı seksizm yanlısı sözleri mumla arıyoruz.

On dört şarkıdan oluşan bu albümün ortalama şarkı uzunluğu bir buçuk dakika ve totalde yirmi beş dakikaya yaklaşıyor olması da ayrıca not düşülmeli.

martha_martha

Eğer oldschool müzik seven, hele de crossover/thrash mevzularından hoşlanan bir vatandaşsanız sizsiz bir eksiğiz diyor ve sizi The Accüsed sevmeye davet ediyoruz.

Ayşe Nur

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.57/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Southern Lord
Kadro
Tommy Niemeyer - Gitar
Brad Mowen - Vokal
Dorando Hodous - Bas
Mike Peterson – Davul
Şarkılar
1.The Splatterbeast
2.Stomped to Death
3.Bodies are Rising
4.Festival of Flesh
5.Elijah Black
6.Scotty Came Back
7.Hemline
8.Die Violently
9.By the Hook
10.Avenue of the Dead
11.Fuck Sorry
12.Martha's Disciples
13.Seriously Dead
14.Splatter Rock II
  Yorum alanı

“THE ACCÜSED – The Curse of Martha Splatterhead” yazısına 1 yorum var

  1. Volkan Atay says:

    Aradan yıllar geçse de bazı şeylerin değişmediğini görmek/duymak öyle güzel ki..

    Harika yazınız için teşekkürlerimi sunar,albümü bu gaz içerisinde bir kere daha dinlemeye giderim.Martha ulan!

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.