# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
OVERKILL – Horrorscope
| 01.05.2014

Çirkinliğe övgü.

Merhaba.

OVERKILL’in “Ironbound”a kadarki son süper albümüne hoş geldiniz.

1980’de kurulan ve acayip yırtıcı 4 adet thrash metal albümü çıkaran OVERKILL, takvimler 1991’i gösterdiğinde gitaristi Bobby Gustafson’ın ayrılığıyla sarsılmış ve hayranların meraklı bakışları altında iki yeni gitarist alarak “Horrorscope”u çıkarmıştı. Tümü D.D. Verni ve Blitz tarafından yazılan “Horrorscope”, ilk cümlede de dediğim gibi, bence cidden hayvan olan son OVERKILL albümüydü; sonra “Ironbound” da bu listeye eklendi.

“Horrorscope”u mükemmel yapan şeylerin başında, elbette ki albümdeki yarman rif bolluğu geliyor. Çiğ ve hırpani bir thrash yapan OVERKILL, “Horroscope”ta hem dibine kadar thrash, hem de son derece akılda kalıcı, eşlik edilir, şarkılara imza atmıştı.

Albümün çeşitli yollarla (piyano kullanmak dâhil) oluşturulan gergin havası, prodüksiyonun da etkisiyle “Horrorscope”un daha da yükselmesini sağlayan bir unsur. Ancak albümü ileriye taşıyan asıl konu elbette ki OVERKILL’i OVERKILL yapan ikilinin performansları. Gitarist değişikliği nedeniyle albümün tamamından sorumlu olan Blitz ve D.D. Verni’nin, bu sebepten dolayı albüme kendilerini daha çok verdiğini hissedebiliyorsunuz. Blitz albümün her anında gerçek bir dominasyon sergiliyor ve OVERKILL tarihine altın harflerle yazılmış şarkılardan bazılarına hayat veriyor. Thrash dünyasının en etkin basçılarından (basçısı?) D.D. Verni de albümün her anında duyulabilen, gümbür gümbür bir performansa imza atıyor.

Coma, Blood Money, Bare Bones, Thanx for Nothin’ gibi her anlamda mükemmel şarkılar var “Horrorscope”ta. Ve tüm bu mükemmelliklerde akla gelen, hatta akla gelmeyi bırakın bu durumu yaratan başlıca unsur, elbette ki Blitz.

Metale, thrash metale Hetfield’la, Cavalera’yla, Anselmo’yla, Araya’yla başlayan bir insan olarak, OVERKILL’i ilk duyduğumda net şekilde yadırgamıştım. “Böyle yırtıcı bir müziğe böyle cıyak cıyak vokal olmamış” diye düşünmüş ve OVERKILL’i görmezden gelmiştim. Pek çok insanın da bu şekilde davrandığını biliyorum. Ancak ne zaman ki bir OVERKILL albümünü kulaklıkla, tam konsantre olarak, tüm detaylara dikkat ederek dinledim, o zaman Blitz’in değerini, farkını, onu özel kılan şeyleri, kısacası OVERKILL’in ruhunu anladım. Blitz yaramazdı. Hırçındı. Serseri, hırpani, uzlaşmaz, zehirli, çirkin, sevimsiz ve tat kaçırıcıydı.

Kısacası Blitz mükemmeldi.

Derinine inildiğinde, Blitz müthiş bir inançla, çok güçlü bir yorumla şarkı söylüyordu. Evet, az önce adını andığım thrash metal vokalistleri gibi ilk andan kendine hasta etmiyordu, ancak o sinsi, gergin OVERKILL thrash’i için biçilmiş kaftandı. Bu müziğe anlam katan bir numaralı unsurdu. “Horrorscope” da Blitz’in kariyerindeki en iyi performanslardan biri olarak kabak gibi karşımızda durmaya devam ediyor.

Konu thrash metal olduğunda OVERKILL zamanında gerçekten de enfes işlere imza attı ve “Horrorscope” da grubun kariyerindeki en iyi iki üç albümden biri olarak yaklaşık çeyrek asırdır dinlenirliğini sürdürüyor. OVERKILL’in en iyi albümü “Horrorscope” mu, tartışılır. Bence en iyisi. Başkası “The Years of Decay” der, “Ironbound” der, “Taking Over” der.

Kesin olan bir şey var, o da “Horrorscope”un çok çirkin, çok pis, çok süper bir thrash metal albümü olduğudur.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.95/10, Toplam oy: 77)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1991
Şirket
Atlantic Records
Kadro
Bobby "Blitz" Ellsworth: Vokal
Rob Cannavino: Gitar, geri vokal
Merritt Gant: Gitar, geri vokal
Sid Falck: Davul
D.D. Verni: Bas, geri vokal
Şarkılar
1. Coma
2. Infectious
3. Blood Money
4. Thanx for Nothin'
5. Bare Bones
6. Horrorscope
7. New Machine
8. Frankenstein (EDGAR WINTER cover'ı)
9. Live Young, Die Free
10. Nice Day...For a Funeral
11. Soulitude
  Yorum alanı

“OVERKILL – Horrorscope” yazısına 19 yorum var

  1. Cattle Bilmemne says:

    Yazarın Electric Age hakkındaki düşünceleri nedir acep? Yazıda hep Ironbound adı geçince uyuz oldum biraz, evet.

    THRASH

    @Cattle Bilmemne, Bence Ironbound’dan aşağı kalacak yanı yok.

    Cattle Bilmemne

    @THRASH, Bence daha bile iyi.

    junkman afatsum

    @Cattle Bilmemne, Ironbound albümünün dinlene bilirliği daha yüksek Electric Age albümüne göre. Çünkü Ironbound daha steril bir albüm iken Electric Age daha bodos bir albümdür. Bu yüzden ki bana göre de muhteşem bir albüm olan Electric Age gözardı edilmeye devam edilecek.

  2. THRASH says:

    Şaheser albüm. Coma ve Thanx for Nothin’ muhteşem parçalar. Years of Decay ve Ironbound ile birlikte en müthiş albümleri.

  3. En zor ısındığım gruplardan birinin, bana göre The Years of Decay’den sonra en iyi albümü. Kusur bulmak çok zor cidden albümde. Prodüksiyon da tek kelimeyle harika.

  4. baha says:

    çıkmasına yakın her sabah müzik marketin kapısından “geldi mi geldi mi” diye sorduğum belki de tek albüm. çıktığı gün ise bestelerin ritimlerinden dolayı sarhoş olmuş ertesi gün ise boyun ağrısından muzdarip gezmiştim. her saniyesi muhteşemdir. TEŞEKKÜRLER. 10/10

    son olarak bobby, bu thrash aleminin belki de en serseri, en manyak herifidir.

  5. nepenthe says:

    ”Years of Decay” beni henüz 13 yaşındayken thrash metal ile tanıştıran albümdü. D.D. Verni’nin bas moledilerinin o eski Sharp marka teybi titretişi dün gibi gözümün önünde. O albümden sonraki en iyi albümleri bana göre ”horrorscope”. Çok tekinsiz,gerilimli bir havası da var albümün.

  6. angryson says:

    horrorscope’un klibi bi thrash metal grubuna çekilmiş en iyi müzik videosudur lan! albüme zaten söyleyecek laf bulamıyorum.

  7. Thanks for Nothing çılgın bir şarkı cidden.

  8. hihat says:

    En sevdiğim ve Overkill le tanıştığım albümdür. Basın bu kadar ön planda oluşu çok hoşuma gitmişti. Albümü o kadar sevdim ki gıcır gıcır Anthrax -Among The Living cdsini, arkadaşımdaki Horrorscope kasetiyle takas etmiştim :) Favori parçam da New Machine’dir. Albüm en iyi 10 thrash albümü listemdedir ayrıca.

    junkman afatsum

    @hihat, Horrorscope albümü evet muhteşemdir ama Among The Living albümüne de kıyılmaz ki beeee.

    hihat

    @junkman afatsum, kıydım valla. Anthraxa oldu bitti tam ısınamadım zati.

  9. Kemal says:

    Overkill fanboyuyum, be tabi ki bu albumu cok seviyorum. Ama Ironbound’a kadar olan son super album gorusune katilmiyorum, bence o unvan Killbox 13′e ait.

  10. ihsanoird says:

    Bu albüme benim de puanım 9 olurdu. Çok karanlık bir albüm. “I’m a wartime killer” diye giren Infectious’ı her açtığımda kendimi kaybederim, bendimi çiğner aşarım.

    BLITZ en iyisi değil ama en sevdiğim thrash vokali. 2 kez canlı izledim. Adamın bambaşka bir aurası var cidden.

  11. Mert says:

    Dinlediğim ilk ciddili metal albümlerinden biridir bu albüm, metallica falan dinlemiyordum bunu dinlediğim zamanlar o derece. En sevdiğim thrash albümlerindendir ayrıca, 3-4 yıldır ilk kez dinleyeceğim galiba şu an.

  12. Havitity says:

    Beyler, gencler, kardesler, dostlar, dayilar album budur. Ilk baskisini kutsal kitap gibi korudum, hicbir thrash albumunden bu albumden aldigim hazzi alamadim halen.. Karanlik bir havasi oldugundan belki ayri bir cezbetti herzaman kimbilir:

    Well the change is here and the future clear, I can feel it coming.
    So full of hate, its getting late, I know its coming.
    When all your choice turned to just one voice, the wind is turning.
    This is your horrorscope ulan!

  13. junkman afatsum says:

    Kesinlikle başyapıt ve kesinlikle düşük volümde dinlemenize izin vermeyecek türden bir albüm. Ve evet en iyi thrash metal albümlerinden bir tanesi. 10/10

  14. Salata says:

    İlk üç şarkı içinde thrash metalde olabilecek bütün güzellikleri içeriyor

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.