# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KATATONIA davulcusu gruptan ayrıldı
17.04.2014

:(

KATATONIA davulcusu Daniel Liljekvist, artık ailesine yoğunlaşabilmek ve düzenli gelir elde edebileceği bir işte çalışabilmek için gruptan ayrıldı.

KATATONIA, Liljekvist’in kararına saygı duyduklarını, piyasanın bazen böyle durumları kaçınılmaz kıldığını ve ona her konuda bol şans dilediklerini açıkladı. Liljekvist, “Last Fair Deal Gone Down” albümünden bu yana, 14 yıldır KATATONIA için baget sallıyordu.

  Yorum alanı

“KATATONIA davulcusu gruptan ayrıldı” yazısına 21 yorum var

  1. Tadım kaçtı cidden. Mükemmel bir davulcu. Katatonia için kimse daha iyi davul yazamaz bence. Baya üzüldüm.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, yazmak istedigim herseyi yazmissin…gercekten uzucu ve boktan bir olay…

  2. patognomonic says:

    Katatonianin son doneminin sekillenmesinde buyuk paya sahipti bence. Çok üzüldüm.Yerini doldurabileceklerini hic sanmıyorum

  3. Jester says:

    Şu aralar çok fazla grubun elemanları ayrıldı veya dağılması gerekti. Katatonia kendine yakışan bir davulcu bulacaktır tabi ama Daniel’ın tarzı çok oturmuştu, yeniye alışmak zor olabilir.

  4. GiantZillerIndo says:

    başka grup filan da değil direkt müziği bırakıyor herhalde di mi? büyük gruplarda para işleri filan nasıl bölüşülüyo acaba hep merak etmişimdir. sırf yazdığı davullar için bile aslında epey değerli bi adam bu herif amk, olaya gel ya yıkıldım.

  5. Sheva says:

    Canımı sıktı bak bu epey.

  6. dice says:

    katatonia’nın davulcusu bile duzenli gelir edemiyorsa, sıkıntı büyük bence. kim yapacak bu muzigi sadece milyar dolar parası olup 10 yılda bir album yapan gruplar mı

  7. baha says:

    last fair deal gone down’daki performansına hayranım. ayrılışı üzdü gerçekten ama bir şekilde ona uygun tarz bir davulcu bulacaklardır. onun gibi olur mu bilmem. tıpkı opeth’ten lopez’in ayrılışı gibi oldu. çok iyi süslüyordu şarkıları… dan swanö’ye teslim olur mu acep tonight decision’daki gibi bilemem…

  8. eXozmen says:

    Gelir mevzusu özellikle canımı sıkan nokta, üzüldüm. Gözüken o ki müziği komple bıraktı.

  9. rbarac says:

    Katatonia Per’in ayrılmasıyla 3 kişi kaldı acaba ne olacak? Grup ayrılığa falan gitmez umarım

  10. Eric E. says:

    Katatonia’nin para kazanmadigini dusunmuyorum, ama gruplar parayi sadece konserlerden elde ediyorlar yilda 200-250 konser demek yilin 2/3unu aileden evinden uzak gecirmek demek. Adamlarin yasi 40′a geldi, aileleriyle daha fazla zaman gecirmek ve sabit bir iste calismak icin boyle kararlar alabiliyorlar. Karara uzulsemde saygi duyuyorum ben. Katatonia yoluna devam edecektir.

  11. Osman says:

    Eski davulları çok çok çoook daha fazla sevdiğim için üzülmedim, Katatonia’nın eski günlere dönemeyeceğini bildiğim için de sevinmedim. Bence davulları pek iyi yazmıyordu, umarım yeni davulcu dörtlüklere sürekli dört üçlükler doldurmaz da Katatonia benim için daha dinlenilebilir hale gelir.

    dice

    @Osman, bu konuda ciddi misin?

    Osman

    @dice, sen sefiyor galiba süregli dört üc poliritim?

    Cattle Bilmemne

    @Osman, Antichrist gibi adamsın Osman.

  12. cazorp says:

    çok iyi davulcu. yolu açık olsun. last fair.. performansı muazzamdır.

  13. saw you drown says:

    Katatonia’nın konser vermeyi bırakması lazım. Zaten konser performansları rezalet. Depresif rock yapan bir grubun sade albüm çıkarması daha iyi olur bence. Bu sayede kendi işlerine de yoğunlaşırlar, düzenli bir gelirleri de olur. Hatta keşke plak şirketlerini de bıraksalar ve albümü Radiohead gibi internetten (ne kadara alırsan) satışa sunsalar. Müziklerini de sadece kendileri için ve zevk için yapmış olurlar.

  14. saw you drown says:

    Daniel için üzüldüm. Çok iyi davulcuydu. Yerini Katatonia müziğine uygun birini bulacaklarından şüphem yok. Bu ayrılık çokta önemsenmemeleri diye düşünüyorum. Katatonia müziği iki dinamikten oluşur. Biri Anders Nyström diğeri ise Jonas Renkse’dir. Bu ikisinden biri ayrıldığı an Katatonia biter. Diğer grup üyelerinin ayrılması Katatonia’ya çokta etki etmez. Jonas’ın boğuk ve donuk vokalleri ya da Anders’in iç acıtıcı gitarları olmadan Katatonia düşünülemez.

    Osman

    @saw you drown, dediklerine kısmen katılıyorum ama Katatonia’nın eski günlere dönmesi pek mümkün gözükmüyor. İlk önce plak şirketine bye diceksin, sonra şimdi karşısında çaldığın topluluğun yarısına bye diyeceksin. Zaten böyle bişey olursa dediğin gibi grup iki kişilik projeye döner, ki ben Katatonia gibi her albümde kendisini yenileyen (iyi veya kötü anlamda) bir grubun böyle bir tarz değişikliği yapabileceğini düşünemiyuorum. Bide ben bu puştları canlı izledim, gayet iyilerdi bence, Jonas çok şeker bide.

    saw you drown

    @Osman, Eski günlere dönebileceğini ben de sanmıyorum. İki kişilik projeye dönsün. Şikayetçi olmam.

  15. Ali İhsan Balı says:

    Oha şimdi gördüm. Daniel geçen sene Katatonia’dan ayrılınca In Mourning’e katılmış. Sanırım In Mourning, Katatonia kadar turlamadığı için bu kararı aldı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.