# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MURDER KING – Gürültü Kirliliği
| 10.03.2014

Önemli olan zoru başarmak.

Konu metal olduğunda Türkiye’nin en tecrübeli gruplarından biri, şüphesiz ki yıllardır çeşitli sahnelerde ter akıtan, cover’dan cover’a koşan MURDER KING. Grup yeni albümü “Gürültü Kirliliği”ni kısa süre önce çıkardı ve hatırı sayılır bir gürültü koparmayı da başardı.

Lafı dolandırmadan başlayalım. “Gürültü Kirliliği”, net şekilde Türkçe metalin bugüne kadarki en iyi örneklerinden biri. Özellikle en riskli olabilecek konu olan şarkı sözleri, gerçekten de akıllıca yazılmış ve albümün hiçbir yerinde eğreti durmadan, eşlik edilesi, yüzeysel sloganlar etrafından dönmeyen bir yapıyla albümün değerini artıran önemli faktörler arasında yer almışlar.

Gezi süreci başta olmak üzere bu tarz bir gündemi konu eden bir albümün düşebileceği en büyük tuzak, popülist söylemler ve ucuz sloganlar ile tribünlere oynaması olurdu. Bu durum, albümü batıracak ya da çıkaracak kadar önemli bir konu ve “Gürültü Kirliliği”nin başarılı olmasının bir numaralı sebebi de, zaten güzel olan müziğin sözler sayesinde çok daha değerlenmesi, desteklenir hale gelmesi.

“Gürültü Kirliliği” son derece modern bir sound’a sahip, orta tempoda devam eden, groove üzerinden giden, zıplatma ve kafa sallatma amacı güden bir albüm. Elektronik altyapılar, farklı vokal kullanımları ve özellikle de çok yerinde ve iyi kullanılmış klavyeler sayesinde albüm son derece dinamik bir profil çiziyor. Çoğu şarkıda karşımıza çıkan staccato rifler, altlarındaki klavyeler ve groove pompalayan davullarla birleşince, gaza getirme namına dünyadaki örneklerinden hiçbir eksiği olmayan bir iş ortaya çıkmış. Dahası, gruba yeni katılan vokalist Can’ın son derece başarılı performansı, nakarat melodilerinin akılda kalıcılığı gibi unsurlar da eklenince, MURDER KING’in ne yaptığını bilen, tecrübesini yansıtan bir albüm yaptığını anlamak hiç de zor olmuyor.

Mastering’i Fascination Street’te yapılan “Gürültü Kirliliği”, prodüksiyon namına da son derece başarılı. Susma gibi, Demokrasi gibi büyük nakaratlı şarkılar var ve prodüksiyon sayesinde bu nakaratlar büyüdükçe büyümüşler. Demokrasi demişken, albümde çok güçlü şarkılar var, ancak bu şarkı gerçekten de hepsinden ileride duruyor. Demokrasi, dinlediğim en iyi Türkçe metal şarkılarından biri ve her şeyiyle nefis mi nefis bir çalışma. Grubu bundan dolayı özellikle kutluyorum.

MURDER KING bu albümle, yıllardır biriken ve Gezi süreciyle patlayan toplumsal başkaldırının, ta 31 Mayıs’tan bu yana arzulanan, istenen ancak karşılık bulamayan müzikal tablosunu çıkarıyor. İşte bu yüzden grubun konserlerinde bir sürü insan avazı çıktığı kadar “Bizim ampul gelir aşka sallar sağa sol her gün başka” diye bağıracak, bugüne dek oluşması beklenen ancak kimsenin olması gerektiği gibi, büyük bir katılım uyandırabilecek düzeyde yapamadığı bu “Gezi olayları ve sonrasındaki sürecin müziğe dökülmesi” olayının nihayet başarılmasından dolayı grup büyük bir kitleyi arkasına alacak. Mevcut gündem de düşünüldüğünde, rüzgar güçlü şekilde MURDER KING’in arkasından esecek, burası kabak gibi belli.

Albüme, teyze gibi “Helal çocuklara, bak kimsenin söylemeye cesaret edemediği şeyleri söylemişler” diye değil, düzgün şekilde yapması zor olan bu şeyi her anlamda başarıyla yapmış oldukları için bu denli olumlu yaklaşıyorum. “Gürültü Kirliliğini” günlerdir defalarca dinliyorum, sıkılmıyorum, kendi kendime şarkıları mırıldanıyorum ve ülkemizde her geçen gün farklı tarzlarda ve son derece güçlü metal albümleri çıkıyor olmasından dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Yerli grupların başarılı albümlerinin kritiklerinde bir süredir söylüyorum, yine söyleyeceğim; ülkemiz gruplarından çok iyi albümler dinlemeye devam edeceğiz, bundan emin olabilirsiniz. Bu işe samimi şekilde baş koyanları, kaliteli müzik üretmeye çalışanları destekleyin, hâlâ “Türk metalimi??? Öyle bişeymi var zaaaaaa xddddd” diye vızıldananlara da he amk he deyip geçin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.65/10, Toplam oy: 207)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2014
Şirket
OnAir
Kadro
Can Uzunallı: Vokal
Fırat Öz: Gitar
Össan Deneç: Gitar
Onur Akça: Davul
Şarkılar
1. Bu Daha Başlangıç
2. Susma
3. Demokrasi
4. Kabusun Sonunda
5. Dinlediğim Masallar
6. Boykot
7. Mutsuz Son
8. Bir Kez Daha
9. Bağnaz
10. Kindar
11. Mücadeleye Devam
  Yorum alanı

“MURDER KING – Gürültü Kirliliği” yazısına 30 yorum var

  1. progressive says:

    Bu düşük puanları veren arkadaşların sanırım şarkı sözlerine tahammülü yok.

  2. Berca B. says:

    Albüm çok iyi hakkaten ya. Türkçe sözlü metal nasıl yapılır dersi verilmiş gerçekten.

  3. Korhan Tok says:

    Albümü ilk defa dinledim ve baya da çabuk ısındım. Müthiş bir iş olmuş.

    Bir de böyle iki yönlü değerlendirilebilecek albümleri ele alış biçimini çok seviyorum Ahmet, sana da ayrı tebriks.

  4. Narcosynthesis says:

    3-5 şarkı dinleyebildim henüz ama hakikaten süper lan.Konserlerde (ki o konserdeki tayfanın %90′ı gaz yemiştir zamanında) bu albümdeki şarkılar ayrı can yakar.Kısaca oturmuş bir albüm diyebiliyorum ne bileyim çıkaramadımda o lafı şimdi ama sırıtmıyor hiçbir şey.

  5. OnurOnur says:

    Uzun yazmak isterdim ama hakikaten hangi yönünü övgüye bulayacağımı şaşırdım düşününce. Helal olsun helal.

  6. saw you drown says:

    Vokalisti hiç beğenmedim. Bence kendini baya bir geliştirmesi gerekiyor. Onun dışında müzik fena değil. Türkçe sözlü metal sevmediğimden dinlemeyeceğim tabi bundan sonra.

  7. Cattle Bilmemne says:

    Davulcu Soul Sacrifice’den mi? Tanıdık geldi bayağı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Cattle Bilmemne, http://www.pasifagresif.com/2012/12/onur-akca-roportaj/

    Cattle Bilmemne

    @Ahmet Saraçoğlu, Tekniğini çok beğendim adamın.

  8. Görkem Şahin says:

    Kritik çok güzel olmuş, eline sağlık. Murder King’i de cesaretlerinden dolayı tebrik etmek lazım, helal olsun.

  9. ben says:

    Sonisphere’de canlı seyretmiştim.Uzun zamandır albüm çıksın diye bekliyordum.Çıkmış,güzel de olmuş.Yanlız Özgür Özkan’ın neden gruptan ayrıldığını bilen var mı?

    Cenk Cabir Güneşdoğdu

    @ben, Röportajlarında ”Grubun gelecek planlamasında görüş ayrılıklarımız oluştu ve yollarımızı ayırma kararı aldık” demişlerdi bunun için. Ayrıca albüm gerçekten Türk Metal Müziği’nin en güzel örneklerinden birisi. Hem sound hem konsept açısından çok iyi.

  10. atom says:

    murder king e başarılar sağlam bi çalışma olmuş, demokrasi sahiden sıkı parça! eski vokal neden ayrılmış bilmiyoru ama yeni vokal hayırlı olsun diyorum. umarım başarılarıyla adlarını daha sık duyarız.

  11. Can Toprak Öner says:

    Çok başarılı bir albüm olmuş, elinize yüreğinize sağlık. Sonisphere Rock festivalinden beri takibinizdeyim. Daha da iyi yerlere gelmeniz ve müzik yapmayı bırakmamanız temennimle. Başarılar…

  12. Can says:

    Harika.. daha önce Ankara’da çalındı mı bu şarkılar bilmiyorum ama, sıradaki Ankara performansınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
    Elinize, yüreğinize sağlık…

  13. Aquarium Fisher says:

    Şarkıları beğendim,çoğunlukla sanırım.bunun sebebi türkçe metal müziğe aşina olmamadan ileri geliyor sanırım…

    Bir de bu arkadaşların eskişehir’de planlamış oldukları bir konser var mı acaba?

  14. Ozan says:

    M.K klibe yorum olarak bu gruptan nefret ediyodum kırdınız zincirleri, sound ,sözler, videonun çekim tarzı vs…yani bu kadarda şaşırtmaz insanı bir de önceki vokal-bassın da gitmesi bu olayı hızlandırmış. Bu albümden önce grubu kısır tutuyordu bu adam bence. Bir de özellikle olayların üstüne böyle bir albüm çıkması yani tam gezi albümü gibi olmuş. Son olarak gerçekten yıllardır böyle akılda kalıcı beyninde sürekli tekrarlanan ve üst üste dinlediğim bir Türk Grubu uzun yıllardır dinlemedim. Albümü alalım ve aldıralım !

  15. turkishsoader says:

    Albümü aldım ve ertesi gün arkadaşlarıma da aldırdım. Tarz olarak Amon Amarth’a benzettim, ama şarkı sözleri mitolojiyi değil gerçek dünyayı konu alıyor. Bu yönüyle Amon Amarth’tan daha iyi bir yolda ilerlediğini düşünüyorum.
    Türk grubu olarak kanımca ileride Pentagram’dan daha güçlü bir grup olacak. Büyük nakaratı olan şarkılar var; Demokrasi, Kindar, Bağnaz gibi. Sözler çok güzel, yalnız bazı şarkılarda melodi o kadar güzel ki sözlerin önüne geçiyor.

  16. nepenthe says:

    Albüm hem müzik hem sözler açısından çok başarılı. ”Dinlediğim masallar” da şarkının ortalarındaki clean vokal kısmında Mikeal Stanne konuk vokal olarak yer almış sandım bir an, o derece benziyor ses.

  17. merto says:

    murder king grubunu tanımam etmem ama kaçak grubunun elemanı gibi bir vokali var. hoşumagitti. öğrenci olduğumuzdan albümü alamıyoruz. kusura bakmasınlar

  18. Alz says:

    türkçe metal konusunda pentagram’ ı sollamış toz yutturmuş bir albüm. Dünyaca ünlü gruplardan bazılarını da sollayacak bir albüm. Kalkıp türkçe metale karşıyım diyen adamın alnını karışlarım bu albümden sonra :)

  19. explorer says:

    Geçenlerde canlı da izlediğim grup fenaaaaa! Pentagram’ı hikâye edeceğine kesin gözüyle bakıyorum. Vokalist arkadaşa yerli Randy Blythe yakıştırması yaptım :D Anlamak için canlı izlemek gerek…

  20. Ahmet Arkun says:

    Yıllarca Pentagram dinledik metal müziğe Türkçe’yi harmanlayabildikleri için. Bunu yapabilen grup yoktu kanaatimce. Ama M.K bu albümle bunun gerçekten de mükemmel bir şekilde yapılabileceğini göstermiş.

  21. mrdSRP99 says:

    simdi bu grubun tarzini nasil tanimliyorlar? nu-metal mi, endustriyel mi, yoksa ne? :D cahilliyime verin

    ozan

    @mrdSRP99, heavy/groove metal, nu veya endustriyel diyemezsin klavye kullanımı çok tadımlık ve deneysel.

  22. Oblomov says:

    Pentagram – Bir albümüyle birlikte en güzel Türkçe sözlük Metal albümü. Sound, kayıt çok iyi bu tür tarzım olmasa da beğendim. Sanırım bu albümde parlayan kısım sözler. Bu kalitede bir albüm daha bekliyoruz. Artık zamanıdır 4. yılını dolduracak albüm.

  23. Ashes of the Wake says:

    Bu gruptan haber var mı? Böyle bir albümü yapan bir grubun yeni çalışmalarını görmeyi çok isterim.

  24. Süleyman says:

    Yeni albüm çıktı, yine aşmış adamlar. Umarım siteye kritiği eklenir.

  25. killyourselfchuck says:

    madem kimse yazmamış, bari ben yazayım;

    ‘bizim ”ampul” gelir aşka, oynar götü başı her gün başka’

    x)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.