# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Pasifagresif yenileniyor: Söz milletin – Hafta 2
| 01.12.2013

Memnun olduklarınız, olmadıklarınız.

8 Haziran 2009′da yayın hayatına başlayan ve o günden bu yana hiç durmadan faaliyetlerini sürdüren Pasifagresif, bundan tam 1 sene önce, 30 Kasım 2012′de kapsamlı sayılacak bir yenilenmeye gitmiş ve sizlerden aldığımız yorumlar, talepler ve şikayetler çerçevesinde bazı değişikliklere uğramıştı. Yüksek not alan albümler listesi gibi zamanla işlevini yitiren birtakım bölümler kalkmış, şu an bu satırları okuduğunuz ve sitenin en aktif kısımlarından biri olan tartışma bölümü gibi, editör yazıları gibi kimi bölümler siteye eklenmişti. Bu değişiklikler siteyi bir hayli canlandırdı, pek çok yeni takipçi kazanmamızı sağladı.

Haziran 2009-Kasım 2012 arasında Pasifagresif’in Facebook’taki beğeni sayısı 500 küsürken, son 1 yılda bu rakam %1000′den fazla artarak 5.500′lü rakamlara çıktı. Twitter hesabımız da aynı şekilde, ilk 3,5 yılda 400 civarında takipçiye sahipken, son 1 yılda %100′den fazla artarak 900′lere geldi. Kısacası, yapılan değişiklerin yerinde olduğu ortada. Önemli olansa, bu değişikliklerin neredeyse tümünün sizlerden gelen yorumlara göre şekillenmiş olmasıydı.

O yenilenmeden bu yana tam 1 yıl geçti ve şimdi, Pasifagesif’in çok da uzak olmamasına çalıştığımız bir gelecekteki ikinci ve çok kapsamlı yenilenmesinde, tekrar sizlerin yorumlarına başvuruyoruz. Birçoğunuzun Pasifagresif’i düzenli olarak takip ettiğini, sevdiğini, Pasifagresif’e değer verdiğini biliyoruz. Böyle olmasa bunca konuk yazı göndermez, bunca haber mail’i atmaz, siteye bu denli katkıda bulunmazdınız. Dolayısıyla, bir kez daha size soruyoruz:

Pasifagresif’te değişmesini istediğiniz, memnun olmadığınız ya da çok memnun olup da aynı kalmasını istediğiniz şeyler neler? Sizce neler yapılarak Pasifagresif daha aktif, daha eğlenceli bir yer haline getirilebilir? Sadece “şu bölüm gitsin, şu bölüm kalsın”la yetinmeyip, sıfırdan yeni öneriler de getirebilir, bizi mutlu edebilirsiniz.

Yapacağımız yenilenmede çok faydalı olacağına emin olduğum yorumlarınızı bekliyor, bunca zamandır adeta sizlerle birlikte büyütüp sürdürdüğümüz Pasifagresif’in daha uzun yıllar hepimiz için faydalı ve eğlenceli bir yer olmasını dileyerek, buyrun yorumlara diyorum.

  Yorum alanı

“Pasifagresif yenileniyor: Söz milletin – Hafta 2” yazısına 144 yorum var

  1. Reroute to Remain says:

    grup haftaları düzenlensin. IN FLAMES haftası, Megadeth haftası gibi. o haftalarda sadece grupla ilgili ses kayıtlarından oluşan sohbetler , yazılar , tartışma sohbet konuları düzenlensin .

    Korhan Tok

    @Reroute to Remain, Ancak o grubu sevenlerin ilgisini çeker bu durum. Daha önceki mesajlarda da bu belirtilmiş, Ahmet de buna benzer bir cevap vermişti zaten.

    Senin verdiğin örnek gibi mesela IN FLAMES haftası düzenlense, IN FLAMES sevmeyen dinleyiciler için 1 hafta boyunca sitenin bir anlamı olmayacak. So…

  2. Ufuk Sönmez says:

    sitede yabancılardaki gibi “donate” tuşu olabilir. beğendiğimiz kritik veya röportajlarda, editörün haftalık değerlendirme yazılarında veya başka başka şeylerde beğendiklerimize istediğimiz ölçüde bağış yaparak, siteye bi nebze de olsa katkı yapmış olmuş oluruz. örneğin ahmet saraçoğlu’nun bi kritiğini 20 kişi okusa ve beğense, herkes 1 tl atsa 20 tl eder. bu şekilde kredi kartı olmayan kişilere de(misal benim sadece visa kartım var) ödeme yapma şekli sağlanarak, hiç bi okuyucuya maddi açıdan bi zorlama getirmeden damlaya damlaya gol olur mantığını kastediyorum burada.

    2. önerimse bu yorum onaylama kısmıyla ilgili. yorumları onaylayan 3 kişinin üzerindeki yükü hafifletmek adına belli kullanıcıların yorumları otomatik olarak onaylanabilir mesela. burdaki “düzenli” okuyucuların pekçoğundan abuk sabuk mesajlar gelmeyeceği çok belli. bu noktada üyelik sistemine mi geçilir onu bilmiyorum, aslında üyelerin kendi profilleri olsa ve bunu kişiselleştirseler; örneğin ilerde okumak istedikleri kritikleri işaretleseler, yazdığı kritikleri görsek, yaptığı yorumlar vs.. görülebilse harika olurdu. dediğim gibi bizim açımızdan bi sorun yok ama yorumları onaylayan 3 kişinin yükünü hafifletmek adına bu öneriyi getirdim sadece.

  3. sefagn says:

    ey abiler ey yönetici kardeşlerim ey romalılar!!

    ya daha öncede söyledim yine söylemek durumunda hissediyorum kendimi gözünüzü seveyim böyle ışıklı mışıklı şeyler getirmeyin bozmayın sitenin sadeliğini :(

  4. astario says:

    site kapanmalı, herşey tadında bırakılmalı ‘işler güçler’ hesabı… bu da benim tavsiyem..

    Reroute to Remain

    @astario, ben burayi yeni kesfettim olmaz oyle sey :/

  5. Nvrhacı says:

    Abi ben TAAKE’yi geri istiyorum, adam olmadan sitenin tadı tuzu yok valla.

    Nightwing

    @Nvrhacı, Tamamen gitmedi en son 10 gün önce falan şu postu attığını gördüm:

    http://www.pasifagresif.com/2013/12/inquisition-obscure-verses-for-the-multiverse/comment-page-1/#comment-132541

    Sadece çok seyrek yazıyor artık eskisi kadar sık yazmıyor. Ayrıca +10. Şu sitede en sevdiğim elemanlar listesinde şampiyonluğa oynar kendisi. Hey gidi hey ne günlerdi be :)

  6. crowkiller says:

    sitede itiraf bölümü olsun ” ayrıldığım sevgilimi yolda görünce pişman oldum sanırım kalbimde bi yerlerde hala onun için yer var” filan gibi itiraflar edelim hehe

    öyle değilde ” geçen yaz dayımın çiftliğine gittim tuvalet yoktu tarlaya sıçmaya korktum napacağıma karar verirken dayanamadım ve altıma sıçtım ”gibi itiraflar olsun

    yok lan bu da olmadı ”metal dinlemeden önce şimdi taşak geçilen şu şu grupları dinliyordum” yada ” metal konserine gitmek için kız arkadaşımı ektim” falan gibi yazılar yazalım, bence sitede eğlenceli bir bölüm açmış oluruz. hatta ilk itirafı ben edeyim: 13-14 yaşındayken ismail yk falan dinliyordum, ama baya bildiğin kasetçalarda ”nerdesin” falan diye şarkısını dinliyordum lan akıl alacak gibi değil,o zamanlar internet falan kullanmayı bilmiyordum, evde pc bile yoktu nerden bileyim ben dı bilek dahliya mördırı amk

    This is Anfield

    @crowkiller, sen yine kasetçalarla yetinmişsin, ben adamın konserinde tüm şarkılarına eşlik ediyordum :(

    crowkiller

    @This is Anfield, bi rahatlama geldi şimdi bak yalnız olmadığımı öğrenince

  7. saw you drown says:

    Konuyla alakasız olacak ama sitenin ismi neden Pasif Agresif?

  8. Exorsexist says:

    benim aklıma şu geldi, hani tepede grup ve kritiklerin baş harfi şeysi var ya o çok düz geliyor bana. bildiğin dümdüz. şu pasif agresif logosundaki fonlar gibi olabilir a,b,c,d…. şeysi. bilmem anlatabildim mi…

    Burak Özmen

    @Exorsexist, katılmıyorum, sadelik her zaman iyidir bana göre. Evet oraya bir değişim gerekiyor olabilir ama bu harflerin afilli olması şeklinde olmamalı.

  9. atoutlemonde says:

    Şu sol alt köşede PA Facebook ve kullanıcı profilleri var. Onlara bakarken çok çok yanlış gelenleri gördüm. Sitenin adından dolayı alakasız tipler doluşmuş. Bence silinmelerinde fayda var. Yanlış anlaşılmasın olay homofobiklik değil, burası müzik sitesi ve bu insanların müzikle alakaları yok. Buraya yazayım dedim.

    patognomonic

    @atoutlemonde, katılıyorum. Zaten siteyi facebookta begenenlerele, gunluk albüm yazilarinin anasayfada ayni alanı kaplaması abes duruyor.

    OnurOnur

    @atoutlemonde, ahahaha ona ben de dikkat etmiştim komik bi durum:D

  10. Jester says:

    Ya ben bir de çok bariz imla hatası barındıran yorumların değiştirilerek onay verilmesini istiyorum, bazı yorumlar (benim attıklarım dahil) hiç hoş durmuyor gerçekten.

  11. OnurOnur says:

    biraz geç olsada şöyle birşey geldi aklıma önereyim: site yazarlarının yazdıkları albümlere verdikleri puanlara göre bi sıralama olursa iyi olur bence. örneğin “ya x’in yazdığı albümleri çok beğeniyorum” diyen kardeş, x’in 10verdiği albümleri rahatlıkla bulabilir böylece. malum sayısız kritiği olan yazarlarımız varken bu albümleri bulmak onlar için baya zor olabilir:) özellikle yeni takipçiler için güzel bi özellik olur diye düşündüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.