# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DESTRUCTION – Inventor Of Evil
| 02.04.2009

“Oha” diyoruz ve devam ediyoruz.

2005’te çıkan ve klasik olmaya aday thrash albümlerinden biri de, kanımca tekrardan müziğe girdiklerinden beri yaptıkları en iyi albümle karşımıza çıkan Destruction’ın son bombası “Inventor Of Evil”. Schmier önderliğindeki grup her anı birbirinden güzel riff’lerle dolu dehşet bir albüm yapmış.

Mükemmel gitar sound’u ve benzersiz Schmier vokaliyle dört bir yandan saldıran albüm, zaten daha ilk üç şarkıdan insanı oturduğu yere çiviliyor. Özellikle ikinci sıradaki “The Defience Will Remain”e bayıldığımı söyleyebilirim. Albümün en tuhaf şarkısı, elbette ki devasa bir düet yarışına sahne olan “The Alliance Of Hellhoundz”. Bu şarkıda kimler mi konuk? Mark Osegueda (Death Angel), Biff Byford (Saxon), Doro, Shagrath (Dimmu Borgir), Björn “Speed” Strid (Soilwork), Paul Di’Anno (Iron Maiden), Messiah Marcolin (Candlemass), Peavey Wagner (Rage) ve Peter Tagtgren (Hypocrisy). Özellikle Speed kendi bölümlerinde çok gaz böğürmüş, içim eridi. Böylesi bir kadroyu tek parçada gördüğümüzden olacak, “oha” diyoruz ve devam ediyoruz.

Albümde özellikle nakaratlar dikkat çekecek kadar güzel ve akılda kalıcı riff’ler üzerine kurulmuş. Şarkı yapıları da grubun son iki albümüne oranla daha bir yaratıcı geldi bana. Misal nefis akustik bölümleriyle ve Annihilator-vari delişmen riff’leriyle “The Calm Before The Storm”. Bu parça kesinlikle her anıyla kusursuz bir metal şarkısı. At koştururcasına giren ve çift kroslarla coşan “The Chosen Ones” (şarkı isimleri biraz geyik evet) da en iyiler arasında. Albümün ilk yarısı, ikinci yarısına oranla daha özellikli geldiyse de, tüm şarkılar bir thrash metal severin aradığı pek çok şeyi bulmasına olanak tanıyacak düzeyde. Albümün sonunda “Motorhead – We Are The Road Crew” cover’ı ve “The Alliance Of Hellhoundz”un sadece Schmier tarafından söylenmiş versiyonu da bulunuyor.

Uzun süreden sonra ilk kez Mad Butcher’ın süslediği albüm kapağını da göz önünde bulundurursak, Destruction bence kariyerinin en iyi işlerinden birine imza atmış. Özellikle “The Defience Will Remain” ve muhteşem “The Calm Before The Storm”u herkese öneriyorum, zira ikisi de son zamanlarda dinlediğim en sağlam thrash parçalarından. Thrash metal seven herkes “Inventor Of Evil”a balıklama dalsın derim.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.05/10, Toplam oy: 81)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
AFM
Şarkılar
01. Soul Collector
02. The Defiance Will Remain
03. The Alliance Of Hellhoundz
04. No Man's Land
05. The Calm Before The Storm
06. The Chosen Ones
07. Dealer Of Hostility
08. Under Surveillance
09. Seeds Of Hate
10. Twist Of Fate
11. Killing Machine
12. Memories Of Nothingness
13. We Are The Road Crew [Motörhead cover] [bonus]
14. The Alliance Of Hellhoundz (Schmier only) [bonus]
  Yorum alanı

“DESTRUCTION – Inventor Of Evil” yazısına 4 yorum var

  1. alemci says:

    muhtesem grup…daha fazla soze gerek yok hayranıyım…

  2. unberly says:

    eski şarkılarından medet umdukları geri dönüşleri hiç olmasaydı keşke. keşke efsane olarak akıllarda kalsalardı keşke de kepaze olmasalardı

  3. junkman afatsum says:

    destruction alman thrash üçlüsünün bir parçasıdır thrash metal candır kandır destruction da öyle çok gaz bir grup geri dönüş albümleri ortalama düzeyde gidiyor yani dinlenmicek kadar kötü albüm yapmadılar hiç bir zaman ama thrash la arsı olmayanı sıkar thrash severler ise yardırsın diyorum son söz olarak kutsal söz geliyor THRASH TİLL DEATH…

  4. Kıvanç says:

    7 az olmuş sanki bu albüme.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.