# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
AGALLOCH, FEN – 11 Mayıs 2013, Sticky Fingers, Göteborg
| 14.05.2013

“Bloodbirds.”

Ömer Kuş

Selam sevgili gönül dostları. Uzun bir aradan sonra bir konser kritiğiyle geri dönüyorum. Arada gittiğim yerel bir grubun konserini saymazsak bundan önce son gittiğim konser tam bir sene önce yine Göteborg’da yine bir AGALLOCH konseriydi. Amerikalı grubun Göteborg’u ikinci ziyaretinde onları yine yalnız bırakmadım ve düştüm Göteborg yollarına.

Bu kez alt grup olarak biraz daha ünlü bir grup olan İngiliz FEN vardı. Ayrıca konser de azıcık daha büyük bir yerde gerçekleşti. Sanırım bu kez tüm biletler satılmadı ama yine de katılım gayet iyiydi diyebilirim. Hiç gecikme falan olmadan sorunsuz bir şekilde başlayıp bitti iki konser de. Bu kadardı evet. Hadi görüşürüz.

Neyse saçmalamayı kesip gruplara geçelim.

FEN aslında gayet sevebileceğimi düşündüğüm bir grup ve konsere gelmeden önce adam gibi dinlemeyi istiyordum ama maalesef bu isteğimi pek gerçekleştiremeden, yalnızca “Dustwalker” albümünü bir iki döndürebildikten sonra konser günü geldi çattı. Üç kişiden oluşan grup seyirciyi AGALLOCH’a ısındırma görevini başarıyla gerçekleştirdi.

Az dinlememe rağmen gayet sevdiğim Consequence ve Hands of Dust (özellikle bunu çok beğendim) da çalınan şarkılar arasındaydı. Evet diğer şarkıların çoğunu bilmiyordum maalesef. Ama yine de gayet keyif aldım konserden. Grup seyirciyi olaya katmak için pek üstün bir çaba sarf etmedi, Göteborg seyircisi de bu olmayan çabanın hakkını verdi (ne diyorum lan ben) ve birkaç kişi hariç çoğu insan kolları kavuşturmuş sahneyi süzüyordu. Neyse grup bir 45-50 dakika çaldıktan sonra sahneyi AGALLOCH’a bıraktı.

Pek uzun sürmeyen bir soundcheck’in ardından John reyizin sahneye çıkıp tütsüleri yakmasıyla heyecan da artmaya başladı. Kısa bir süre sonra bütün elemanlar sahnedeydi ve değişik bir intronun ardından Limbs ile yardıran bir giriş yaptılar. İlk başlarda Don Anderson’ın gitarının sesi çok kısıktı, o yüzden Limbs’in başları biraz piç oldu ama çabucak düzelttiler. İkinci şarkı olarak Marrow of the Spirit’ten çalınan tek şarkı olan Ghosts of the Midwinter Fire geldi. Bu albüme de yavaş yavaş ısınmaya başladım bu arada.

Ardından ise bence insanları gerçekten konserin içine çeken, gecenin en iyi anlarından bazılarını barındıran Falling Snow geldi. Umarsızca kafa salladım. Falling Snow’un kafa sallamaya bu kadar müsait bir parça olduğunu gerçekten yeni yeni fark ediyorum. Mükemmeldi gerçekten.

Bu mükemmelliğin ardından “I, Johannes Faust, do call upon thee Mephistopheles!” nidasıyla beraber 20 dakikalık epik Faustian Echoes geldi. Ortalarında bir yerde Don’ın gitarının sesi tamamen gitti ve bu sırada John doğaçlama takıldı birkaç dakika. Sonunda da “extended version dinlediniz hadi keratalar” dedi. Faustian Echoes’un 6. dakika civarlarında başlayan kısımda resmen yerden yükseldim, uçtum, geri geldim. Hastayım oradaki gitarlara vallahi. Yanılmıyorsam bu şarkıdan sonra John “iyi dinlerseniz Göteborg esintilerini hissedebilirsiniz bu şarkıda” dedi. Hemen ardından ilk albümden The Melancholy Spirit geldi ve aynı şekilde bu şarkıdan sonra da aynı şeyi diyen John Göteborg sevgisini göstermekten kaçınmadı. Hatta “Göteborg’u çok seviyoruz. Burada dikkatle dinlerseniz esen rüzgarda AT THE GATES’i duyabiliyorsunuz nerdeyse ehi ehi” dedi. Bu arada RUSH tişörtü giyen bir elemanı göstererek “AGALLOCH konserinde RUSH tişörtü sana ekstra puanlar getirir” dedi ve elemanın elini sıktı falan. Davulcu Aesop Dekker de aynı kişiye bedava pizza alabileceği bir bilet verdi. AGALLOCH elemanlarının da RUSH hayranı olduğunu görmüş olduk sanırım.

Neyse, sonra You Were But a Ghost in My Arms ve In the Shadow of Our Pale Companion ile devam etti konser. Sonra baya eşlik edenin olduğu Kneel to the Cross coverı geldi ve grup bis yapmak üzere içeri girdi.

Döndükten sonra önce Our Fortress is Burning… I ve ardından Our Fortress is Burning… II – Bloodbirds ile yine efsane bir kapanışa imza attı grup. Bloodbirds sırasında çoğu zaman gözlerim kapalı dinliyordum ve arada bir açıp etrafıma baktığımda çoğu kişinin de aynı durumda olduğunu görüp tüylerimin diken diken olduğunu hissettim. Nasıl ulvi bir şarkıdır bu arkadaş. Alıp götürüyor insanı yemin ederim. Son olarak Our Fortress is Burning… III – The Grain’e benzeyen noise bir introyla konseri bitirdi grup. Hallways of Enchanted Ebony’i diğer bazı şehirlerde çalıp burada yine çalmadılar Allahsızlar. Tadı damağımızda kaldı.

Böylece bir konser macerasının daha sonuna geldik. Bir dahaki konser için bu kadar uzun süre beklememeyi umuyor ve bir sonraki kritikte görüşmek üzere diyorum.

Setlist:

1. Limbs
2. Ghosts of the Midwinter Fire
3. Falling Snow
4. Faustian Echoes
5. The Melancholy Spirit
6. You Were But a Ghost in My Arms
7. In the Shadow of Our Pale Companion
8. Kneel to the Cross
—–
9. Our Fortress is Burning… I
10. Our Fortress is Burning… II – Bloodbirds

  Yorum alanı

“AGALLOCH, FEN – 11 Mayıs 2013, Sticky Fingers, Göteborg” yazısına 13 yorum var

  1. RUSH muhabbeti iyiymiş.

    Bloodbirds… :(

    Ömer Kus

    @Ahmet Saraçoğlu, “Son olarak Our Fortress is Burning… III – The Grain’e benzeyen noise bir introyla konseri bitirdi grup” introyla konseri bitirdiler demisim hic uyarmiyosun Ahmet, cik cik. Outro olacak tabi o.

  2. Faustian Echoes ile gönlümü tekrar kazanmıştı bunlar, Rush muhabbeti de iyi oldu haha. Setlist muazzammış.

  3. Mert says:

    Rush’a kıyak geçene bizde kıyak geçeriz, gelsinler hadi türkiyeye konsere bi çayımızı içerler.

  4. rorschach says:

    ”Neyse, sonra You Were But a Ghost in My Arms ve In the Shadow of Our Pale Companion ile devam etti konser.” bu kadar rahat söylenmemeli bu cümle ya kalbime iniyordu az kalsın :(

    Ömer Kus

    @rorschach, In the Shadow of Our Pale Companion’in buyuk faniyim aslinda, ama önceki konserde de calindigi icin bu sefer biraz kisa gectim :) Ama sahaneydi kesinlikle.

  5. RUSH… Deyip geçiyorum…
    Yazı için sağol. Madem buralara gel(e)miyorlar, bizler de böyle bizden birilerinin izlemesi ile avunuyoruz :)

    Ömer Kus

    @Batu Sarıtürk, umarim size de nasip olur diyorum bir gun. Yaziyi begendigine sevindim :) Cok yakinda baska bir konser kritigiyle geri dönecegim, surpriz olsun ama.

    Batu Sarıtürk

    @Ömer Kus, Onu da heyecanla bekliyoruz o zaman :) böyle çoğul çoğul konuşuyorum da çıkış yapmasa bari biri “ben beklemiyom la” diye :)

  6. Baybora says:

    Not Unlike The Waves’i çalmıyolar mı ya la. Süper setlist yine de,deneyimi düşünemiyorum bile.

    Ömer Kus

    @Baybora, en azindan son iki Avrupa turnesinde caldiklarini gormedim. Ama Limbs ve Falling Snow AAtG albumunden calinacak en uygun sarkilar olabilir gibi geliyor bana. Bi de Bloodbirds tabii, onu zaten kacirmiyolar hic.

  7. “Vay arkadaş!” diyerek okudum bir konser yazısını daha..

  8. sambalici says:

    konser insanı değilim ama faustian echoes’u canlı duymak isterdim valla, konserlerde çalıyor olmalarına da şaşırdım. genel olarak gözden kaçtı gibime geliyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.