# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SYSTEM OF A DOWN’dan yeni albüm ihtimali
14.04.2015

Ya en iyisi, ya da hiç.

SYSTEM OF A DOWN davulcusu John Dolmayan, kısa bir süre önce BBC Türkçe ile yaptığı bir röportajda, yeni bir albüm yaparlarsa bunun bugüne dek yaptıkları en iyi albüm olması gerektiğini, aksi takdirde yeni bir albüm yapmanın anlamı olmadığını söylemiş. 10 yıldır albüm yapmadıkları için üzerlerinde büyük bir baskı olduğunu ifade eden John Dolmayan’ın Türkiye’de konser vermek de dâhil pek çok konudaki soruyu içeren röportajının tamamı şuradan okunabilir.

Dolmayan, grubun 2013 Ağustos’unda Los Angeles’ta verdiği bir konserinin sonunda, mikrofona eğilmiş ve “Buraya bir sonraki gelişimizde yeni bir albüm çıkarmış olacağız” demişti. Ancak hemen akabinde Serj Tankian, “şimdilik yeni albümün zamanına ilişkin bir anlaşmaya varmadıklarını” açıklamıştı.

Bunun öncesinde de, grubun bas gitaristi Shave Odadjian, Serj Tankian’a yönelik sert bir açıklama yapmıştı ve şöyle demişti:

“Tamam, açık olacağım. Bizim (Daron Malakian, John Dolmayan ve Shavo Odadjian) yüzümüzden değil. Serj Tankian yeni bir albüm yapmak istemiyor. Bu yüzden bize kızmayın. Biz sadece Serj’i bekliyoruz. Gerçeği söylediğim için bana kızabilir fakat yapmak zorundaydım. Grubun bir parçası olmak isteyecek bir vokalistle yeni bir albüm yapmaya hazırım, grubun parçası olması için yalvardığımız biriyle değil. “

Tankian ise Odadjian’a, “Yeni bir albüm yapmak, ön hazırlığı, artı turlamasıyla beraber üç yıllık bir süreçtir. Hayatımda devam eden bir sürü şey var. Solo projelerim var. Albüm yapmak pizza yapmak gibi değildir. Siparişle albüm yapamazsınız. Zamanı gelince, gerekli kafa yapısına girince, elbet yapılır” şeklinde cevap vermişti.

Odadjian, daha sonra tüm yazdıklarını silmişti.

  Yorum alanı

“SYSTEM OF A DOWN’dan yeni albüm ihtimali” yazısına 24 yorum var

  1. Rotten Angel says:

    Mezmerize/Hypnotize albümleri gibi olmaz umarım. Daron Malakian hiç vokallere girmese güzel olur.

  2. Rohat says:

    serj solo kariyerinden vazgeçmiş oluyor sanırım.serj’siz system of a down olmaz da zaten,solo kariyeri de hiç fena değildi.

  3. saw you drown says:

    Harika bir haber.

  4. Kıvanç says:

    En azından çıkaracaklarını bilmek güzel. Bekliyoruz.

  5. DrAQA says:

    Heyecanlanmadım dersem çok büyük yalan olur.

  6. Drapery says:

    Sevindirdi bu haber. Malakian vokallere fazla girmezse, Toxicity SOAD’ını görebilirsek çok hoş olur.

  7. Lifelover says:

    Gecem şenlendi valla ,hadi bakalım yakın zamanda çıkar umarım çok beklemeyiz

  8. sefagn says:

    tam albüm çıkarmayacaklarsa ne yarrak yemeye birleşti bunlar diye düşünürken albüm haberi geldi harbi sevindim ama

  9. yüzbaşı volkan says:

    steal this album ayarında bi album yapın yeter fazlasını istemiyorum.

    Berca B.

    @yüzbaşı volkan, aynen.

  10. ömer reis says:

    yeni albümleri devrim yapacaktır merak etmeyin

  11. Aslında şöyle bir düşününce Serj’in uğraştığı bir sürü başka projeleri var sırada (albüm olsun, kitap olsun vs.). SOAD’ı geri plana atmış işte adam, kafayı yormuyor oraya.

  12. Osman says:

    Ben bu filmi daha önce izlemiştim ama sonu pek de hayırlı bitmiyordu.

  13. brutallica says:

    Serj tankian gibi çalışkan bir adam yeni bir SOAD albümü yapmayı istemiyorsa bunu kesinlikle kişisel gruptaki kişilerden biriyle müzik yapmak istememesi ya da grupla sorunlu olmasına bağlarım.Malakian son dönem albümlerinde tankian’ı back vokal’e çevirmişti resmen gruptaki rol çatışması bile olabilir.Falan filan…

  14. DrAQA says:

    Soad’dan yeni bir albüm beni çok mutlu eder, fakat mantık olarak Serj’i destekliyorum. Soad bana kalırsa ilk albümünden sonra oldukça basmakalıp şarkılar yazdı. Her albümün bir karakteri vardı elbette ama şarkıların benzerlikleri, rifflerin tekdüzeliği bir yerden sonra artık kendini tekrara dönüştü. Yani Soad adına bir alternatiflik var etmiş olsalar da gelişim gösteremediler. Serj’in yeni bir albüme karşı isteksiz olmasını bu sebepten anlayışla karşılıyorum.

  15. Mert says:

    Hayatımız Serj gibilerin Maynard gibilerin keyfini beklemekle geçiyo mk haklı adam.

    Mert

    @Mert, yalnız orjinal yazıları falan okudum da mesele ciddi, adamlar baya dolmuş taşmış Serj’e karşı.

  16. semihtr says:

    bu grubu hiç sevmiyorum… neden “politik” değil… sevmiyorum işte… mezmerize ve hypnotize albümlerini bi zamanlar yanlışlıkla :) almıştım… isteyenlere çok çok uygun fiyatla satabilirim :)) …. bu yazımdan sonra grubu sevenler üstüme gelmesin, soad hayranlarına da saygım sonsuz…

  17. Matryoshka says:

    Ah keske ama Serj bildigin SOAD´i ikinci plana atmis gibi gorunuyor.Grup dagilabilir ve Tarja´siz Nightwish gibi olur sonlari bir Floor Jansen de bulamazlar cunku SOAD´da Serj´den baska bi vokal olamaz.

    Sanirim grup uyeleri de bunun farkinda olduklari icin bu kadar dolmuslar Serj´e karsi.

  18. fun of soad says:

    yeni albümğn demosu yayınlandı gerçekten de yeni bir vokalist var serjle beraber

  19. tamam abi çıkartmayın istemiyoruz.

  20. NewWorld says:

    Afedersiniz ama bunlar ermeniler ve benimde daima kardeşlerimdir. İnanışlar farklı olsada öldükten sonra gideceğimiz yerler aynı…
    - Doğru bi söyleyiş. System kapasitesinin üstüne çıkmalı yoksa anlamı kalmaz. Zaten ; solo albümlerinde hepsi keyifli şarkılar yapıyorlar, Ben Toxicity’i ayrı tutuyorum fakat Serj’in tekrar ağırlığını koyarak çok sağlam bir albüm yaparak gerçekten system’i alt üst edeceklerini düşünüyorum…
    Gerçi ;
    solo projeler yapacaklarına
    Empty Walls,Harakiri,Sky is over,World long gone,They say,Serious,İnsane,Chemicals,The unthinking majority, figure it out Gate 21,Funny den oluşan 6. albüm yapsalar bile çok ses getirirlerdi. :D
    Soad hayranlarının hakkıdır efsane bi albüm daha istemek…
    Ek olarak öğrendiğim bir haberide paylaşayim..
    John un grubu These Grey Men, Cover albümünü bu yıl yayınlayacakmış,
    Daron efendide Sob’un 2.albümünü çoktan tamamlamış sadece system için albüm kararını bekliyormuş. Eğer 6.albüm yaparlarsa sob için yaptıgı şarkıları yine soad a alır Örneğin 2003 yılındaki byob gibi… ;)

    Ozan H. E. Turakine

    @NewWorld, Byob’u almış da neden aynı demolar içinde mevcut olan ve yıllardan beri dinlemekten bıkmadığım şu nefis parçayı almamış bir türlü anlamıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=uQN90dgRQbo

    Soad havasının biraz dışında diyorlar bu şarkı için ama bence Serj’in vokaliyle birlikte cuk otururdu.

    NewWorld

    @Ozan H. E. Turakine,
    - Bilmem :), Belki o şarkının sözleri daron’a ait değildir 100de 100 çünkü o zaman takıldığı adamlarla mahkemelik olmuştu byob yüzünden ve mahkeme daron u haklı görmüştü.
    Eğer olurda sob un 2.albümünden soad ın 6. albümünü şarkı transfer ederse bunlar guns are loaded la fuck n kill olur. Epey sağlam parça yapmış daron tabi Serj bu şarkılara çeki düzen verir.

    https://www.youtube.com/watch?v=G8_dJWDaptk

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.