# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
HAFTA 5 – 24.12.2012
| 24.12.2012

Olan biten.

Geçen hafta neler olup bittiğine dair mükemmel editor köşesine hoş geldiniz. Hemen başlayalım.

DARKTHRONE yeni albümü “The Underground Resistance”I 25 Şubat’ta çıkarıyor. Son üç albümüne 9-10 şarkı koyan grup, yeni albümüne 6 şarkı koyarak “acaba epic bir şeyler mi geliyor?” sorusunu akıllara getirdi. Kapak /şarkı ismi kombinasyonuyla da desteklenen bu soru işareti, grubun eski halini daha çok seven kitle için baya bir merak uyandırıyor.

ENSLAVED’in DVD çıkarıyor olması da bu hafta gelen güzel haberlerden biriydi. Mutlaka çok iyi olacaktır ama grubun şarkı süreleri düşünüldüğünde, umarım birkaç konser içerir ki biz de grubun her döneminden bir şeyler duyma/görme fırsatı elde ederiz.

SOILWORK, “melodic death metal tarihindeki ilk çift albüm” olarak lanse edilen ve 1 Mart’ta çıkacak olan yeni albümü “The Living Infinite“tan “Spectrum of Eternity”yi yayınladı. Ama ne yayınlayış. O kadar hayvan bir şarkı ki, albüme yönelik beklentiler şahsımda baya tavan yaptı. Dirk, Björn, hepsi yardırabildiği kadar yardırmış.

Teklifler içinde yüzen KVELERTAK, yeni albümünün çıkışına kısa bir sure kala anlaştığı şirketi Sony olarak açıkladı. İlk albümünü Indie Recordings’den çıkaran grubun “Meir”i büyük bir şirketten çıkaracağı ortadaydı ancak metal piyasasındaki büyük şirketlerden ziyade Sony’yle anlaşmış olması ilginç oldu. Ama isterlerse Kardeşler Plakçılık’tan çıkarsınlar, albüm tabii ki iyi olacak, grup yine sayısız konser verecek, coştukça coşacak.

METALLICA yeni albümü üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu, ancak album 2014’te çıkacağı için bende herhangi bir merak (heyecan demiyorum) uyanmadı. “Death Magnetic II” olacağını tahmin ettiğimi söyleyerek bitiriyorum.

Ufaklık Amott’un ARMAGEDDON’ı tekrardan faaliyete geçirmesi baya güzel bir haber. Ama daha güzeli, projeye Van Williams’ın da dahil olması. Baya melodik ve yaratıcı bir albüm olacağını sanıyorum.

CONTROL DENIED’ın ikinci albüm üzerinde çalışmaya başladığı açıklansa da, albüm detayları açıklanmadan hiçbir şeye inanmam.

Son lafım ise Dave Mustaine’e. Mustaine, yeni MEGADETH albümündeki bir rifi çaldığı ufak bir video yayınladı. Belki de böyle düşünmek doğru değildir, ancak milyonlarca albüm satmış, metal tarihinde yer etmiş MEGADETH gibi bir grubun, böylesi amatör, ne çalındığının bile tam anlaşılmadığı, aşırı amatör bir video yayınlaması bence gayet yakışıksız. Aynı şey Jason Newsted için de geçerli. 3 gün önce kurulmuş gruplar bile izledikçe izleyesinizin geldiği stüdyo videoları yayınlarken, bu adamların böyle aşırı özelliksiz, kısacık, amatörce şeyler yayınlaması bence hoş değil. Gerçi adam MEGADETH, bu konuları bir tarafına takıyor mudur, orası da meçhul elbet.

  Yorum alanı

“HAFTA 5 – 24.12.2012” yazısına 8 yorum var

  1. saw you drown says:

    Dave mustaine’nin mini videosunda amatör birşey göremedim ben. Ne yani her müzik grubu siyah beyaz tonlarla çekilmiş kaliteli stüdyo videoları mı çekmesi lazım?

    Ayrıca metallicanın albümünden umutluyum. Death magnetic 2 olmayacak bence. Metallica bu! James ve Lars’ın ne yapacağı belli olmaz:)

  2. atoutlemonde says:

    Ben megadeth den de metallica dan da ümidi kestim açıkçası. Yeni bir death magnetic ve thirteen geleceğini tahmin ediyorum.

  3. Korhan Tok says:

    Kısa şarkılar yapmak istediklerini belirtip durdular her yerde. Death Magnetic’in gereksiz tekrarlarının atılmış halini daha düzgün bir prodüksiyonla sunsalar bile yeter bana, kaldı ki daha vurucu şarkılar bekliyorum.

    Melodik death metal fanı olup Soilwork sevmeyen bir benim herhalde, zerre heyecanlanmadım bu habere de.

    Darkthrone da iyiden iyiye benimsediği punk işleri bir kenara bırakıp eski üslubuna dönecekse başımın üstünde yeri var.

    Megadeth mi kalmış diyeyim bir de.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, Metallica ve Megadeth yorumlarına +1.

  4. ismail vilehand says:

    Soilwork son şarkı harbiden çok iyi. Björn Strid’in clean vokalini hiç sevmiyorum, sevsem grubun fanı bile olurdum belki. birde Dirk Verbeuren gerçeği var tabi…

  5. Baybora says:

    Year of The Goat baya sağlam grupmuş bu arada.

  6. cannibal fetus says:

    Batu’nun aşırı elitist playlisti güzelmiş. Eline, kulağına sağlık. Geçen haftanın önerilerinden The Ruins of Beverast’ı çok beğendim. Bu listede de Time to Burn – Nayeli’yi görmek hoş oldu. Ben de geçenlerde denk gelip favorilerime eklemiştim. Canlı versiyonu da baya iyi, tavsiye ederim.

  7. devilsadvocate says:

    Death magnetic 2 gibi bir albüm gelse ya daha ne isterim:) yılın en iyileri listelerinde şansımı çok denememe rağmen 2008′den bu yana o albümle kapışabilecek gojira – the way of all flesh, overkill- ironbound ve kvelertak debut albümü dışında bir materyal dinleme şansına nail olamadım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.