# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TOTAL DEVASTATION – Wreck
| 31.03.2009

Mastodon ile Entombed evliliğinin blast beat meraklısı afacan çocuğu.

Kardeşler tarafından kurulan metal gruplarının bir kerameti olduğu gerçeğini kabul etmiş biriyseniz ve içinde kardeş olan grup boş olmaz arkadaş diyorsanız, Total Devastation’a da bir göz atmalısınız. Zira grupta toplam üç adet kardeş, artı iki tane de ikiz kardeş var. Yani altı kişilik grupta vokalist dışında sadece iki farklı soyadı var. Üç adet Pikka’nın (davulcu ve gitarist olanları aynı zamanda Omnium Gatherum’da da çalıyorlar, ama iki grubun en ufak bir benzerliği yok), iki adet de Hakuli’nin yer aldığı grupta korkunç bir kadrolaşma söz konusu; gelen kardeşini de yanında getirmiş.

Aile işletmesi gibi olmasına rağmen müziklerine baktığımızda nezih tatlar sunan bir aile salonu bulunmayan grup, öncekileri bilmesem de, en azından bu albümünde taş gibi bir müzik icra ediyor. En kısa haliyle Mastodon ile Entombed evliliğinin blast beat meraklısı afacan çocuğu olarak özetlenebilecek Total Devastation, Mastodon’un akustik ve melodik yanı ile ezici riflerini, Entombed groove’uyla harmanlayan ve aralara da daha delişmen çıkışlar sokan bir grup görüntüsünde. 9 Kasım 2006’da raflara salınan “Wreck”, grubun “bu albüm bizim Wolverine Blues’umuz” yorumunu haklı çıkaracak derecede güçlü bir yapıt. Zira “Wreck”, önceki iki albümün yanına bile yaklaşamadığı puanları, hapur hupur toplamış ve araştırdığım üzere neredeyse hep iyi, hatta çok iyi yorumlar almış.

Bazen biraz fazla Mastodon’a dönüşen müzikte (daha çok “Lifesblood” ve “Remission” dönemleri), özellikle akustik pasajlarda Mastodon dinliyormuş gibi hissedebilirsiniz (Surveillance’ın girişi bariz Megalodon’u andırıyor mesela). Yine gitar ve bas tonunun Mastodon’a çok benzemesi sonucu, enstrumantal kısımlarda, Mastodon’un önceden yayınlanmamış bir şarkısı diye kandırabileceğiniz arkadaşlarınız dahi olabilir (davul hariç tabii).

Kısacası, gerçekten güzel bestelenmiş ve içlerinde irili ufaklı hit potansiyelleri taşıyan, manyak gibi kafa sallamak isteyen ve bunu da yaratıcı ve değişken bir müzik eşliğinde yapmayı tercih edenleri ihya edecek, her müzisyenin taş gibi bir performans sergilediği bir albüm “Wreck”. Dahası jilet gibi yırtıcı gitarlar yerine, daha kirli, “sludgy” tabir edilebilecek, bas gitarın oldukça etkin olduğu bir sound’a sahip oluşu da, müziğin vahşiliğini ve gücünü arttırmış, daha bir kükrer hale getirmiş.

Mastodon ve Entombed birlikteliği hiç de fena olmaz diye düşünenler, albümü gönül rahatlığıyla alabilirler, zira karşımızda güçlü bir kayıt eşliğinde sunulan, kendi kişiliklerine sahip parçalardan oluşan, hakikaten de gaza gelmeye elverişli ve üzerinde uğraşıldığı belli olan bir müzik var.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.09/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2006
Şirket
Firebox Records
Şarkılar
01. Some Random
02. Aware
03. Collision Course
04. The Great Revelation
05. Surveillance
06. Twitcher
07. Unsung Hero
08. High Standard
09. Massive Manmade Burning
10. Way to Better
11. Wreck
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.