# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
AT THE GATES’in canlı performans videoları yayınlandı
29.11.2014

At War With Reality.

Son albümü “At War With Reality”i geçtiğimiz Ekim ayında yayınlayan AT THE GATES’in 27 Kasım’da Göteborg’da verdiği konserden seyircilerin çektiği videolar yayınlanmış.

“Death And The Labyrinth” ve “Slaughter Of The Soul”:

“At War With Reality”:

“Heroes And Tombs”:

“Kingdom Gone”:

Grup daha önce de “Heroes And Tombs” için hazırlanan klibini paylaşmıştı.

“Death And The Labyrinth”e çekilen klip de şöyleydi:

  Yorum alanı

“AT THE GATES’in canlı performans videoları yayınlandı” yazısına 288 yorum var

  1. Youtube videosu başladığında kapak çalışmasında sol elin içindeki insan figürünün üstünde hareket eden bir nokta var. Genelde sol üste doğru gidip aynı doğrultuda çift yönlü düzensiz hareket ediyor. İlk farkettiğimde ekranda bir şey var falan sandım ama yok, baya hareket eden bir nokta var. Esprisi var mı, varsa ne acaba merak ettim.

    Şarkıyı çok sevdim. ATG’ye yakışır gitarlar, çok iyi main riff, çok iyi nakarat, Tompa’nın belki biraz ihtiyarlıktan da kaynaklanan “daha fazla Tompa” olmuş eşsiz vokali. ATG’yi ATG yapan her şey var ancak bu şarkı bana öncekinden daha olgun ve “bilgece” bir mesafelilik taşıyan bir hissiyat verdi. Solo da çok güzel bu arada. At the Gates işte <3

    Grup bıraktığı yerden devam ediyor ama bunu yıllar sonra toplanıp SotS veya diğer eski işlerinin türevini almak suretiyle yapmıyor. Sadece bu bile başlı başına büyük bir olay çünkü adamların kaldığı yer: metalin gidişatını değiştirmiş olan SLAUGTHER OF THE SOUL. Grubun yeni işlerini, bu saatten sonra yeni bir janranın temellerini atıp atmadığına bakarak değerlendirecek olan olursa all*h yardımcısı olsun zaten. 20 senede bir gelen müceddit falan değil adamlar sonuçta.

    Prodüksiyonu başta çok sevdim ama sanki bir tık daha leş olsa daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum. Bir de bilen bilir, Dark Flood adında Finlandiyalı bir melodeath/dark metal grubu vardı. Bu şarkının 2:13′de başlayan kısmı o grubun 2006′da çıkan son albümlerindeki soundu çok andırıyor. Grubu yıllardır dinlemiyordum, bu bahsettiğim yeri dinlerken hatırladım. Çok tatlı melodi.

    Son olarak şu “ABARTIYOSUNUZ AMA” diyen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Neden? Abi günde kaç kez “yıllar önce metal dünyasını değiştirip dağılan ve 20 sene sonra toplanıp yeni albüm yazan grup” yeni şarkı sunuyor ki? At the Gates hatırı sayılacak kadar kalabalık bir kitlenin hayatının grubu veya hayatının gruplarından bir tanesi ve herifler 20 yıl sonra cidden güzel bir şarkı yayınladı. Ne yapalım aq “hmm.. melodeath işte ://” mi diyelim? Ben şarkı yayınlandığından beri defalarca dinledim ve gruba bir kez daha hayran oldum. Sorun ne ki? Kimse ilk şarkıdan OHA METAL DEĞİŞİYOR falan da demedi, bu ortalığı cool tutma çabasının sebebini anlamadığım için soruyorum. Neden?

    swedish

    @Furkan Keskin, çok güzel yazmışsın Furkan.Hemen hemen aynı hisler bende de uyandı.Vokal aynı vokal olduğundan zaten ben kaldığım yerden devam ediyorum hissi yaratıyor.Ve dediğin gibi ana rif solo vs her şey yerli yerinde.Ocakta hayvanlar gibi tepinicez

  2. Ugur says:

    Şarkıyı dinlemeden önce Tompa vokalli The Haunted olmasa bari demiştim neyseki hiç de öyle olmadı basbaya At the gates, basbaya melodik death metal bu haha, sevindim.

  3. crowkiller says:

    Albümün tam da askerliği bitirdiğim gün çıkması o.O

    Korhan Tok

    @crowkiller, Hediye gibi hediye.

    crowkiller

    @Korhan Tok, hayatım boyunca en fazla beklediğim albümdür heralde, hediye hemde ne hediye :)

    Ugur

    @crowkiller, hoş geldin.i know that feel hehe.

    Ugur

    Pardon yanlış oldu daha var ama olsun şimdiden hoşgeldin.Sahiden hediye gibi hediye.

  4. Koralp says:

    Albüm ortama düştü, taptaze. Şu an dinliyorum, beklediğimize değmiş beyler, AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Berker İlhan

    @Koralp, Albümün yarısında korkulan olmuş gibi gelmeye başladı bana..

    Koralp

    @Berker İlhan, üç kez döndürdüm albümü ve üzülerek geri alıyorum söylediklerimi evet.

  5. ismail vilehand says:

    çok çok üzülerek söylüyorum ama bir kaç sağlam şarkı hariç bu albüm “At The Haunted” olmuş. yanlış anlaşılmasın yinede iyi ki yaptılar bu albümü. güzel şarkılar var cidden onları ayrı tutuyorum ama en önemlisi kimin ne mal olduğunu görmüş olduk. Björler pezevenkleri siktirip gitselerdi keşke Tompa’da sıfırdan bi kadroyla At The Gates albümü çıkartsaydı emin olun çok daha doyurucu şeyler çıkardı ortaya.

    hayır, hata komple bende. bu albümü geçen seneki muhteşem Carcass geri dönüşü ile kıyasladım kafamda. belkide At The Gates’i çok sevdiğimden öyle hayaller kurdum ama yanılmışım. bana müzisyenlerin ismini söyleyin bende size cevap vereyim. Bill Steer + Jeff Walker = ikisininde bokunu yiyeyim. Björler denyoları = MEHHH. isimler önemli cidden. Tompa paşanın gerçek vokal gücü için yeni Lock Up albümünü beklemeye başladım bile. tüm ATG severlere büyük geçmiş olsun.

  6. ismail vilehand says:

    örnek şarkı vermem gerekirse Heroes And Tombs diyebilirim. büyük ihtimalle The Haunted’ın Peter Dolving döneminden arta kalan bir şarkı. herşeyiyle belli ediyor kendini. eğer bu şarkıyı The Haunted’ın son albüme itelemeye çalışsalardı Marco Aro “siktirin gidin kapçik ağızlılar. ben bunu okumam.” derdi. Tompa neden aynı tepkiyi vermemiş onu anlayamadım işte. kızmaktan ziyade sıkı bir ATG hastası olarak üzüldüm bu duruma.

  7. Korhan Tok says:

    “Geçen seneki Carcass saçmalığından bile kötü,” ve “Slipknot’ın yeni albümü çok daha heyecan verici gibi duruyor,” şeklinde çevrilebilecek yorumlar okudum bir iki yerde…

    Bu insanların dinlediği müzikse biz burada ne bok yiyoruz bilemiyorum bazen.

    Albümü üçüncü tura çeviriyorum, “At War With Reality” şarkısında aldığım tadı pek alamadım ama eski coşkunun biraz törpülenmiş olacağını tahmin ediyordum zaten.

    Yine de akıyor bence. Şimdilik “The Conspiracy of the Blind”‘a epey takılmış durumdayım.

    Lan At the Gates’in yeni albümünü yorumluyorum, hayat hiç fena değil şu an.

    gerekli isim

    @Korhan Tok, o 2 albumu dinlemedigim icin benzetme ne derece dogrudur bilemeyecegim ama album yeni at the gates demisu gibi bisey. Bi tatsizlik var albumde olmamis iste

    Korhan Tok

    @gerekli isim, Şimdi elbette albümü değerlendirme kıstasımız bu iki albüm değil, zira bu internet aleminde gördüğüm, bana göre çok ama çok saçma bir muhabbete dair buraya sunduğum anekdotlardan başka bir şey değil.

    Fakat albümü değerlendirme noktasında şimdiye kadar hem burada, hem de genele hitap eden diğer mecralarda (youtube…vs) gördüğüm yorumlara zerre katılmadığımı belirtmeliyim.

    Bu siteyi ne zamandır takip ettiğini bilmiyorum, ismin tanıdık değil ama elbet buranın mekaniklerine dair bir fikrin vardır diye düşünerek ve sana veya bir başkasına karşıt görüş sunarak yazmadığımın anlaşılacağını umarak devam edeceğim; olur da burnu havada bir yazar ya da algısı kıt bir ATG hayranı olarak algılanırsam yine de sorun değil benim için. Amacım tartışma ya da polemik başlatmak hiç değil.

    Müzisyen olmayan birinin bu albümü net bir şekilde irdeleyebileceğini düşünmüyorum her şeyden önce. Çok barzomatik bir yorum gibi gelebilir ancak bana göre albümdeki gitar işçiliği son 10 yılda dinlediğim şeylerin total standardına bir seviye daha atlattığı için, subjektif yorumumu sunmaktan da geri kalmayayım dedim. Bana göre derken de elbet bir gitar virtiözü, bir beste üstadı olmadığımın farkında olarak, kendi birikimim üzerinden edindiğim fikri belirtiyorum sadece. Benim birikimimin ne olduğunu bilen insanlar kendilerince yorumlar yapabilirler elbette.

    Bir de, tabii ki The Haunted havaları olacak, bir takım başka şeyleri andıracak motifler bulunacak, elbette YEPYENİ bir şeylerden ziyade daha güvenli besteler olacak, vs vs. Bu çok daha ayrı bir boyut ve bunu tartışmanın hiçbir mantığını göremiyorum ve biraz geniş perspektifli her dinleyicinin albümle ilgili ilk olarak bu bakışı benimsemesi gerektiğini düşünüyor ve söz temsil bu bağlamda albümden BAMBAŞKA şeyler bekleyen eski ATG fanlarını da pek anlayamıyorum.

    Bunlar dışında yaklaşık 22-23 defa, full konsantre bir şekilde dinledikten sonra edindiğim fikrin albümün belirli bir tecrübe ve hakimiyetin müthiş bir şekilde dışavurulmuşluğu olduğunu düşünüyorum.

    Taş üstüne taş koymuş mu, koymamış mı bunu tartışmak bence ATG öznesinde çok abes olduğu için (zira su basmanını bu adamlar çıkmıştır bana göre) önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde şu albümden en az 6-7 şarkıyı daha dinlemeyi sürdüreceğimi söyleyerek herhalde ortaya konulan iş hakkındaki fikrimi net bir şekilde beyan etmiş olurum, diye düşünüyorum.

    Her an her ortamda albümle ilgili bir şey konuşasım olduğu için biraz uzadı ve daldan dala sekti yorumum, kusura bakmayın.

    gerekli isim

    @Korhan Tok,

    valla siteyi ne zamandır takip ettiğimi bilmiyorum (düzenli olmasa da çoook uzun zaman). Farklı isimlerde (genelde kafama ilk gelen şeyi isim olarak giriyorum) 20-30 tane mesajım vardır kesin

    neyse konuya dönelim. birkaç defa daha biraz daha kendimi vererek dinledim. Evet biraz haksızlık etmişim ama işi teknik olarak pek değerlendirmem ben (zaten böyle bir kapasitem yok).

    genele kesinlike 10 diyemem ama vasat da bir albüm değil. bence sıkıntı dilimin döndüğünce şunlar:

    1 – Damar parça oranı çok düşük
    2 – Keskinlikle melankolinin istikrarlı bir şekilde oturduğu parça sadece at war with reality geliyor bana (ki bu da arada ruh halini çok sert şekilde düşürüyor/frenliyor sonra tekrar o ruh haline sokuyor)
    3- albüm bi parça deneysellik hissi yaratıyor

  8. hysteresis says:

    İlk turdan sonraki yorumum: Bikaç şarkı dışında solid At the Gates riffleri, belirgin partisyonları yerine daha çok Haunted’ın karambol hissiyatı var gibi geldi. Sanki Tompa albüme büyük gelmiş. Lock Up albümü lazım bünyeye.

  9. kavanozkafa says:

    Ben çok beğendim. bir baş yapıt beklemiyordum zaten. gümbür gümbür at the gates müziği…favori

    1. upon the pillars of dust
    2. at war with reality
    3. the night eternal (özellikle son kısmı)

  10. WARA WARA says:

    Bana öyle geliyor ki, yeni bir grup kurmaktansa At The Gates’in sadece ününü kullanarak bu albümü icra etmişler. Çok büyük oranda ticari kaygı güdüldüğünü düşünüyorum. Bu ticari kaygı kabul edilebilir midir o tamamen ayrı bir tartışma konusu.

    gerekli isim

    @WARA WARA, ticari kaygi degil de eskiyi cok bozmadan yeniye ayak uydurayim derken iki tarafi da bicmisler. Uzulerek soyluyorum bu albumu sadece yeni in flamesi begenen kitle begenebilir. Yazik oldu. Konsere gelecegim tabi orasi ayri da son albumoeri bu olmamali. Bu albumu gecis albumu gibi dusunuyorum. Oyle olmak zorunda

  11. berkay says:

    tamam death and the labyrinth te de guzel fikirler var ama kabul edelim at the gates 95teki gibi cigir acamadi, bekledigimiz olmadi beklentiyi cok yuksek tuttuk ama yine de on numara album bence, ki ben ilk donem at the gates i kat kat daha cok severim

  12. gerekli isim says:

    Beyler album vasat. Evet saglam bir at the gates ve dt hayraniyim ama vasata iyi demek kendime saygisizlik olur. Koca albumde iyi denebileck 2 parca var biri zaten album cikis parcasi digeri de bu klip. Hayal kirikligi oldu. Eski ile yeniyi harmanlayalim derken ortaya dejenere bisey cikmis. Ruhu yok albumun. 6 ana 10 uzerinden

  13. Melkor says:

    Björler brotherstan böyle bir ibnelik bekliyordum fakat bi taraftanda bunca seneden sonra adamlardan aynı riff kalıbıyla şarkı yazmalarını beklemek insafsızca.
    Albüm çıkmadan önce üstüne basa basa slaughter’ın devamı değil dediler. 95teki gibi çığır açmalarını bekliyorduysanız hayal dünyasında yaşıyorsunuz demektir.
    Çok güzel şarkılarda var, haunted’tan kalma vasat şarkılarda var. tompa ses çıkartmamış okumuş yapacak bir şey yok.
    Bunca modern göteleğin arasında, tompanın yanık vokaliyle, sikici soundlu bir mdm albümü bulmuşum alır başımın üstüne koyarım.
    Son olarak atg her sene albüm çıkartan bir grup olmasın lütfen.

  14. B U R Z U M says:

    Klip igrenc sarki harika

  15. Melkor says:

    Klip ya björler kardeşlerden ya da düşük ihtimalle niklastan çıkmıştır. yok lan niklas böyle klip yapmaz lan.

  16. clockworkorange says:

    arkadaşlar arasında the haunted’la kıyaslayıp karambol sıradan falan diyen olmuş ama ecnebilerin “tight riffing” dediği mevzuda da melodik işçilik konusunda da müziğine yenilik katabilme konusunda da the haunted at the gates’ten en az iki beden büyük bir gruptur. her iki grubundan külliyatını severek dinleyen biri olarak kolaylıkla söyleyebilirim bunu. the haunted’ın türkiyede bir nevi şamar oğlanı muammelesi görmesi beni hep şaşırtıyor. exit wounds gibi sıradan bir haunted geri dönüş albümü bile açık ara at war with reality’den daha kaliteli parçalar barındırıyor ama onda biri kadar ilgi görmüyorsa ortada bariz bi şişirme var demektir bu bir gerçek…

  17. ali ihsan balı says:

    40 gün sonra biz de buna maruz kalacağız ya <3

  18. Harun Ureten says:

    Oncelikle Carcass cok saglam dondugu icin, ikinci olarak da bu adamlar slaughter of the soul u yapmis olduklari icin bu albume negatif bakiliyor bence. Ben zevkle dinliyorum.Zaten Slaughter of the soul u asacak bi sey beklemek mucize beklemek gibi bisey.

  19. Melkor says:

    Mikael’in kafasında saç bırakmadım tompa gel de seninkileri çekiştireyim haha

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.