# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH’ten yeni klip
27.08.2014

“Eternal Rains Will Come”

OPETH son albümü “Pale Communion”dan “Eternal Rains Will Come” adlı şarkı için çektiği klibi yayınlandı.

“Cusp of Eternity” de burada. Klip oynamazsa “Watch it on Vimeo”ya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Albümün kapağı da şöyle:

“Pale Communion”un şarkı listesi şöyle:

01. Eternal Rains Will Come
02. Cusp Of Eternity
03. Moon Above, Sun Below
04. Elysian Woes
05. Goblin
06. River
07. Voice Of Treason
08. Faith In Others

Albümün çıkış tarihinden çok önce Metal Injection yeni OPETH albümünü dinlemişti ve site, albümdeki şarkılar hakkında kısa yorumlar içeren bir haber yayınlamıştı.

Sitenin albüme dair yorumu ise şöyle:

Açıkça söylemem gerekirse, bu albüm “Ghost Reveries“den beri çıkan en iyi OPETH albümü. Grup kendini tekrar etmeme geleneğini sürdürüyor, ama bunu eskiden yaptıklarından çok daha kabul edilir şekilde, çok daha iyi yapıyor. Melodiler ve rifler, içinde bulundukları şarkıyı net şekilde yansıtıyorlar, müziğe katılan yeni unsurlar mükemmel uyum sağlamışlar ve sanki her bir şarkı ayrı ayrı, ne olacağı önceden planlanarak yazılmış. Hiçbir şarkı tek bir enstrüman veya rif üzerinden dönmüyor, her şey birbiriyle nefis şekilde uyum sağlıyor. “Heritage” ve “Watershed” yeni bir şarkı konusunda farklılıklar yapma adına bazen dağınık görünen anlar barındırırlarken, bu albüm ne yaptığının tamamen farkında ve her şeyiyle başarıya ulaşmayı biliyor. Hatta şöyle diyeyim, OPETH daha önce bu albümdeki kadar fazla sayıda farklı duyguyu bir arada hiçbir albümünde yansıtmamıştı, üstelik de bu denli başarılı ve özgün şekilde. Bence bu albüm “Damnation” ile “Ghost Reveries” arasındaki kayıp halka olarak değerlendirilebilir. Ya da grup “Heritage”ı “Ghost Reveries”in hmen ardından yazsaydı ve arada “Watershed” olmasaydı, bu tarz bir albüm çıkardı.

Åkerfeldt, bir süre önce de yeni OPETH albümü hakkında açıklamalar yapmış, yeni materyalin çok çeşitli olduğunu belirtmiş ve şöyle devam etmişti:

“Bir kaç sakin, bir kaç gerçekten sert, bir tane tam bir heavy metal şarkısı ve bir tane de, bana ilk iki albümümüzü hatırlatan, içine bir sürü riff sıkışmış epik bir old-school Opeth şarkımız var. Hepsiyle ilgili iyi hissediyorum. Sanırım bu sefer elimizde büyü bir şey var.”

Mikael Åkerfeldt’ın yeni OPETH albümü hakkında yine bir dergiye yapmış olduğu bir başka açıklama da şöyle:

“Albümden neredeyse 6 parça bitti ve 2-3 tanesine başlanmış durumda. Artı henüz gerçeğe dökülmemiş milyonlarca fikrim var. Bazı şarkılar gayet basit ve yalın iken bazıları ise tam anlamıyla epik oldu. Parçaları zenginleştirme konusunda ise; bazılarını kolaya kaçıp synth ve yapay efektlerle doldurabilirdim. Fakat Steven Wilson ile yaptığımız Storm Corrosion bana farkettirdi ki, doğal ve yapay sesler arasındaki fark cidden çok büyük. Bazen gösterişi seviyorum ve elimdeki her şeyi kullanıyorum. Bu doğrultuda albümde gerçek yaylılar kullanmanın tam zamanı. Umarım berbat olmaz.”

Ek olarak albümde İtalyan progresif rock grubu GOBLIN’e benzer bir parça olacakmış. Parçanın ikinci yarısında ise müzik, MAHAVISHNU ORCHESTRA veya EMERSON, LAKE & PALMER havasına benzer, karanlık, fusion etkileşimli bir hale bürünecekmiş. Parçanın ismi de “Goblin” olacak. Umarız albümü bu sene görürüz.

Birkaç ay önce ise, İsveçli bir basın organına verdiği röportajda yeni OPETH albümü için 4 şarkının bittiğini söylemişti ve “Yeni albüm Heritage’dan daha mu sert olacak yoksa daha mı yumuşak?” sorusuna ise “Belki birazcık daha sert. Death metal serti değil tabii. Daha çok hard rock/heavy metal tarzı bir sertlik. Bir sürü progresif elementler, akustik gitarlar barındıracak ama kulağa daha kötü kalpli gelen rifleri olacak” minvalinde bir cevap vermişti.

Albüme dair daha eski bir açıklama da Fredrik Åkesson’dan gelmişti. Åkesson, albümün “Heritage“dan farklı olacağını, eski OPETH gibi değil, ileriye dönük bir adım olacağını belirtmişti. Tarz olarak nasıl bir şey beklenmesi gerektiği sorusuna da “daha yoğun” olarak cevap vermiş ve kayda Eylül civarı gireceklerini, albümün de 2014 başlarında çıkmasının planlandığını ifade etmişti.

  Yorum alanı

“OPETH’ten yeni klip” yazısına 221 yorum var

  1. Nahilath says:

    Opeth death metale tamamen elveda etmiş, brutal vokalin olmamasını çok takmıyorum artık… yayınlanan şarkılar ise çok hoşuma gitti. Özellikle açılış şarkısını beğendim ben.

  2. Görkem Yücesoy says:

    Eternal Rains, Cusp of Eternity’den bin kat daha güzel olmuş bence. Bir de yeni Opeth ile ilgili aslında şunu söylemem gerekiyor: Eski Opeth 25 yaşında biriyle, yeni Opeth ise 55 yaşında biriyle etkileşimde bulunmak gibi. Benim için aynen bu şekilde. Yeni Opeth’i hala daha hazmedemiyorum. Belki bir 10 yıl sonra.

  3. Cusp of Eternity’yi çok sevmiştim, Eternal Rains Will Come’ı nasıl sevdiğim belli değil ama. Sürekli dinliyorum ya. ARO Mike.

  4. Blackwater Park sonrası Opeth’in Ghost Reveries’den sonra en iyi albümü olmuş diyebilirim kendi adıma. Şimdilik 3 kere falan dinleyebildim, tek diyebileceğim şey muazzam.

    Kingdom of Tyrants

    Voice of Treason olmasa muazzam olabilirmiş sanki. Mikael’ciğim kızmasın ama biraz sallama bir şarkı olmuş. Bunu dışında Moon Above, Sun Below, River ve Faith in Others olağanüstü şarkılar. Hatta Moon Above, Sun Below kendi nazarımda Opeth’in efsane şarkılarından biri olmaya aday gözüküyor. Bakalım dinledikçe neler çıkacak.

  5. GiantZillerIndo says:

    of ilk döndürüş itibariyle hiç beğenmedim lan. yani o kadar beğenmedim ki yani ağzım yüzüm yamuldu öyle beğenmedim. böyle içime sindiremediğim ne kadar prog-rock zamazingosu varsa tümünün bir albümde toplanmış hali gibi geldi ki heritage’ı seviyorum genel olarak. ilk dinleyiş neticede ama bi soğudum yalan yok. neyse demlensin bakalım biraz.

    GiantZillerIndo

    @GiantZillerIndo, moon above, sun below’u ayrı tutayım bi tek şimdilik. o şarkıda akıl alan yanlar var.

  6. B U R Z U M says:

    Yapacaginiz klibi zikeyim aq…bu ney lan???

  7. Deathamphetamine says:

    “Eternal Rains Will Come” çok iyi şarkı çook….

  8. oforolla says:

    Bu nasıl klip arkadaş. Hadi o hayvani sesini duymaktan vazgeçirdin bizi bari şu işi yaparken kusursuz yap. Klip yapıyorsun bir halta benzesin.
    Beğenmedim. Kızgınım.

  9. ertan yılmaz says:

    yenı albumu kesınlıkle gruba göre cok vasat ve ben ılk turu bıle dınlemeye katlanamadım uykum geldı bır ara yavas bır dahakı album ıcın hıc umudum yok zaten o zamanda progresıf cazz falan yaparlar bellı olmaz yenı albumu telefonumdan ılk turdan sonra sıldım yazık olmus

  10. semok says:

    o eski halinden eser yok şimdi… çıkamayan opeth…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.