# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
INSOMNIUM, NOUMENA – 3 Mart 2012, Virgin Oil., Helsinki
| 08.03.2012

Metal konserinde altın heykellerin yeri ve önemi.

Şüphesiz ki Finlandiya diyince hepimizin içi bir hoş oluyor. Metrekare başına en çok metalci düşen bu güzel ülkenin güzel grubu “Insonmium” u dinlemek için büyük bir sabırsızlık vardı içimde. Zira Insomnium her zaman için benim gözümde tam olarak Fin müziğinin klasik ismi olmuştur. İşte, böyle büyük heyecanlar ile mekana doğru yol aldık konserin resmi fotoğrafçısı olan Lara ile.

İlk sahneyi görüşümüzde ikimizin de tepkisi “What the fuck are those golden statues here?! (Bu lanet olası altın heykeller de ne böyle dostum ha?!)” oldu. Sahnenin iki kenarında da sahnenin boyutu kadar toplamda 4 heykel bulunmakta. Opera salonunda gibi hissediyor insan. Bence oldukça güzeller. Sonra başladık ilk grubu beklemeye. Mekan yavaştan dolmaya başladı. İlk grup olan Noumena hakkında ikimizin de pek fikri yoktu. İyi ki de yokmuş, muhteşem bir sürprizle karşılaşmış olduk. Aslında Lara’nın pek aynı şeyi düşündüğü söylenemez fakat ben şimdilik kendi görüşlerime yer vereyim. Noumena da tıpkı Insomnium gibi Fin melodik death metal grubu.

1998’de kurulmuşlar ve 3 albümleri var. Brutal ve clean vokalleri olan Antti Haapanen inanılmaz başarılı. Fakat belinde büyük bir problem varmış yazık ki. Zira konserin başından sonuna kadar yarı eğilmiş vaziyette söyledi parçaları. Bir de çok şeker bir kadın back vokalleri var. Minik ebatlarına oranla muazzam bir sesi var. Evet, şimdi Insomnium’a geçmeden önce herkesi “Slain Memories “ dinlemeye davet ediyorum. Noumena ardından bir bira içimlik bekleyişten sonra Insomnium tüm görkemiyle sahneye çıktı. Daha ilk parçanın başlangıcı ile tam yanımda moshpitin başlaması bir oldu.

Kolumda çok sevimli bir morartı taşımaktayım ona dair. Neyse bir bakıma işime de yaradı. 3. sıradayken en öne geçtim. Tam Niilo Sevänen’in önünden sahneye sıfır bir şekilde konseri keyifle dinledim. Tek kelimeyle muhteşemlerdi. Teknik olarak hiçbir sıkıntı olmadı. Yaklaşık iki saat kadar en güzel parçalarını harika bir şekilde icra ettiler. Konser sonunda her iki gruptan da son derece tatmin olmuş olarak evimize mutlulukla döndük. Önümüzdeki hafta Swallow the Sun’ı bu ay içinde ikince kez izlemiş olarak yeni bir kritikle burada olacağım.

Nil Deniz ÇİDANLI (aka Nilla)

Fotoğraflar: Lara Cappelli

  Yorum alanı

“INSOMNIUM, NOUMENA – 3 Mart 2012, Virgin Oil., Helsinki” yazısına 15 yorum var

  1. şahane ve gayet te bilgilendirici ve hatta fotoları da süper bir yazı olmuş.
    ellerine sağlık, devamını bekliyorum ben şahsen ve herkes de beklesin böle şeyler yazılsın okuyalım bilgilenelim, evet.

    Nil Deniz Çidanlı

    @Görkem Nurata (aka Aernath), Ahaha teşekkürler efenim.

  2. Oblgoth says:

    Noumena melodeath serüvenimde en çok sevdiğim gruplardan biri olmuştu. Insomnium’la kardeş gruplar zaten. Slain Memories candır, Everlasting Ward, A Day to Depart, Fire and Water…. Olaylar olaylar. Mükemmel melodilerin grubudur Noumena. Bu iki grubu peşpeşe izlemek hayallerim arasındaydı, hala öyle. Keşke Insomnium alsa kardeşlerini getirse buralara bu yaz.

    glamdring

    @Oblgoth, keşke yaa

  3. buçukluk says:

    Bilmişlik katsayısı sıfıra indirgenerek yazılmış bu yazı için teşekkürler. Keyifle okuduk, hem bilgilendik hem eğlendik ;)

    Nil Deniz Çidanlı

    @buçukluk, Pek teşekkürler efenim. Beğenmenize sevindim :)

  4. önder says:

    Bence Türkiye dışı konser yazılarını kaldıralım, Ağzımızın suyu akıyor,göremiyoruz,içimiz acıyor. Bazı grupların ne kritiğine ne yazılarına gerek yok müzik başlayıp bittiği zaman,gerisine gerek kalmıyor. Insomnium bu gruplardan biri, tabi ki güzel bi yazı olmuş.Şanslı yazarımızı tebrik ederim.

    Nil Deniz Çidanlı

    @önder, Ama Finlandiya burada yazılan pek çok şeyin başkenti. Kaldırmayalım bence oradaki konser yazılarını :) Teşekkür ederim yorum için.

    önder

    @Nil Deniz Çidanlı, İnanmıyorum, Swallow the Sun demek ha! Söyleyecek söz yok. Hayatını yaşıyorsun! Keyfini çıkar. :)

  5. sambalici says:

    noumena hala aktif miymiş yahu, “yeni albüm ne zaman geliyor bekliyoruz kaç senedir” diye sorsaydınız keşke.

    Nil Deniz Çidanlı

    @sambalici, Evet aktifler. Bundan 3 ay öncesinde de bir festivalde çalmışlardı(o zaman dinleyememiştim). Albüm hakkında bir şey söylemediler fakat yeni bir parça yayınlamışlar ve konserde çaldılar. Pek sevimli. Adı da “Let It Run Red”.

    sambalici

    @Nil Deniz Çidanlı, oo iyiymiş, bi de albüm müjdesi verseler iyiydi. kısmet.

  6. dysplasia says:

    insomnium? moshpit?
    neler oluyor öyle?

  7. Samuel L. Jackson says:

    Noumena’nın şarkılarına vokal yapan hatu kişi kim??? Bana isim lazım…

  8. Samuel L. Jackson says:

    Noumena’nın şarkılarına vokal yapan hatun kişi kim??? Bana isim lazım…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.