# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
OPETH – 6 Mart 2012, Küçükçiftlik Park
| 25.03.2012

“Bu şarkı sizler, İbo ve bıyık için.”

Havasından mıdır nedir, müzisyenler buraları seviyor. Bir kez tadını aldın mı bırakamazsın ya, öyle bir kafa işte. Yani, herhalde. Dünya çapında müzisyen değilim yoksa, yanlış anlaşılma olmasın.

Her neyse; Mikael Akerfeldt de böyle kırmızı beyaza gönül vermiş insanlardan biri. Fırsatını buldu mu kaçızlıyor buraya.

Eylül ayında yediğim devasa kazıktan sonra Opeth’i bu denli kısa zamanda görebileceğimi öğrenmemle, parayı basıp sahne önü bileti almam bir oldu.

Konser günü her zamanki gibi içimde hissettiğim o nefis heyecanla birlikte, saat 5 civarlarında, iyi bir yerden konser izlemek için Maçka Küçükçiftlik Park’ın önünde yerimi aldım.

Saatlerce bekledim, üşüdüm, adeta Hoth gezegenindeydim.

Bir de Küçükçiftlik Park’ın önünde beklerken konser heyecanı ısıntısı yaşayamıyorsun, zira “lan ses sistemi nası olcak acaba?”, “Acaba iyi bir yerden izleyebilecek miyim?” diye tırlatıyorsun o sıralar. Bak baştan söyleyeyim, hiç öyle olmadı. Konser alanına girişim, bilet kestirişim falan ilgilendirmez diye kayıyorum buraya; nefisti ses sistemi.

Küçükçiftlik Park’ın üstünü kapatmışlar haliyle, bu baya korkutucuydu aslında. Önceki Opeth konserinde üstümüze tuzlu terler yağmıştı mesela. Hatırlayanı boldur, unutulmaz bir olaydı zira. Her neyse, mekana girildi, en önün en ortası büyük bir azimle tutuldu ki bunu sırf siz okuyucular için yaptığımı belirteceğim. (heheh) Headbang Dergisinin DJ seti vardı ilk önce. Doğu Yücel baya yardırdı, Iron Maiden çaldı bol bol. Sürpriz olarak GHOST çaldı. Epey sevindirdi beni bu.

Through Pains To Heaven’la birlikte Opeth çıktı. Fredrik, Akerfeldt ve Mendez seyirciye arkasını döndü, The Devil’s Orchard başladı. Nasıl nefis olduğunun tezahüratını şu an kelimelere dökemeyeceğim ben, hele ki nasıl bir “Heritage” delisi olduğum düşünülürse… Konser çoğu Opeth dinleyicisinin korktuğu “Heritage” setlistiyle devam etmedi. Death growl’lu bir “Heritage” setlist’i vardı. Açıkçası tekrardan Closure dinlemek isterdim ben yine, ama böylesi de epey mükemmeldi. Hatta şöyle söyleyebilirim; izlediğim en iyi konserlerden biriydi. Heir Apparent’lar mı dersin, The Drapery Falls’lar mı, yok efendim Deliverance’lar mı.. Çok geniş bir yelpazede, yer yer prog rock, yer yer death metal dolu bir konserdi. Hatta pek haz etmediğim The Grand Conjuration’dan bile acaip zevk aldım ben. Epey gazdı.

“Heritage” dominasyonu netti. The Devil’s Orchard, I Feel The Dark, Nepenthe, Slither ve Folklore çalındı. Face of Melinda çok güzel bir sürpriz oldu. Deliverance ile bis yapıldı ki bundan memnun olmayan yoktur herhalde. Hâlâ ilk dinlediğim heyecanı yaşatıyor bana. Özellikle Joakim Svalberg çok başarılı çalıyor bu şarkıyı. Hiçbir detayı atlamıyor.

Mikael’ı sorarsanız iyi. Yine çok piç ama biraz akşamdan kalmaydı. Martin Mendez ise top sakalını kesmiş, favori bırakmış. Bildiğin Uruguaylı olmuş herif. Bir de bıyığı var. Bütün konser Akerfeldt dalga geçti durdu. Bu arada Mikael, “Heritage” özel kırmızı t-shirt’ünü giymemişti zira konser günü hem dışarısı, hem de içerisi epey soğuktu. “Mamma, so cold, Mamma” deyip durdu şarkı aralarında. Fredrik’in Erkin KoraN’dan daha iyi bir gitarist olduğunu belirtti, Türk müzik sektöründeki en sevdiği arkadaşı İbo(u)’yla rüyasında maceralarını anlattı.

Bu arada, Fredrik’in çok sevimli bir insan olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Millete pena ata ata helak oldu. Yeni klavyeci Joakim Svalberg’in gruba yeni bir şeyler kattığı epey belli. Şarkıların içine kattığı ufak güzellikler dikkatlerden kaçacak gibi değil. Martin Axenrot gözümde yeni davul tanrısı gibi bir şey, o yüzden pek bahsetmeme bile gerek yok. Konserden önceki gün doğum günüymüş, o yüzden bütün grup akşamdan kalmaydı. Mike sık sık backstage arkadaşlarına baş ağrısını belirten hareketler yapıyordu zaten ama bu sıkıntısını hiç hissettirmedi.

Güzel setlist, mükemmel performans, hoş insanlar, iyi seyirciler birleşince böyle bir konserin oluşmaması imkânsızdı zaten. Konser sırasında çektiğim fotoğraflardan bir kısmını gördünüz lâkin konser sırasında kaptığım Fredrik ve Akerfeldt penasını, hatta Akerfeldt’in setlist’ini görmeyeceksiniz, küfür yemeyi hiç istemiyorum. Hülasa, bu konserde olmayanlar çok şey kaçırdı. Yakın zamanda Opeth yine gelir ama, siz rahat olun. Yaptıkları işten zerre sıkıldıklarını sanmıyorum zaten. Yine o delişmen şovlar, hatta şovmenlikler olur elbet.

Setlist;

The Devil’s Orchard
I Feel the Dark
Face of Melinda
Slither
Credence
To Rid the Disease
Folklore
Heir Apparent
The Grand Conjuration
The Drapery Falls
Deliverance

Yazı ve Fotoğraflar: Ege TEKMEN

  Yorum alanı

“OPETH – 6 Mart 2012, Küçükçiftlik Park” yazısına 81 yorum var

  1. Junkie Ghoul says:

    brutal vokalsiz opeth konseri. hmmm gidilir.

  2. Oblgoth says:

    Çok umutlanmak istemiyorum. Organizasyon kimde acaba

    bloodshower

    @Oblgoth, purple diye biliyorum ama emin değilim.

    bloodshower

    @bloodshower, çok pis sallamışım yalnız, bi yerden purple concerts aklımda kalmış ama opeth değil bu, kusura bakma :/

  3. Gereksiz biri says:

    Master s Apprentices çalmazlarsa Adapazarından bir otobüs adam getirir tarihin en kanlı konserini yaşatırım Opeth grubuna. :)

    Ömer Kuş

    @Gereksiz biri, brutal vokalli hiçbir şarkı çalmıyolar artık bildiğim kadarıyla. Dünkü konserin setlisti:

    http://www.setlist.fm/setlist/opeth/2011/tradgarn-gothenburg-sweden-3bd130c4.html

    baldur

    @Ömer Kuş, oy oy oy, a fair judgement ile face of melinda. hem de aynı konserde. deliverance de olsaydı konserden sonra intihar edebilirdim.

    Junkie Ghoul

    maalesef =) mikael’ın gırtlağına zarar veriyormuş, kendi dediğine göre.

    dysplasia

    @Junkie Ghoul, yok ya, bilhassa zarar verdiğinden değil canı istemediğinden bıraktığını söylediğini hatırlıyorum. yanlış mıyım?

    Junkie Ghoul

    @dysplasia, ya bana kalırsa clean brutal bahane, paralar şahane. damnation albümünün gördüğü ilgiyi atıyorum deliverance görseydi, merak ediyorum bugün opeth heritage gibi albüm yapıp, brutal olayını tamamen kesmek ister miydi?

  4. Junkie Ghoul says:

    setlist’de benighted yok, burden yok ama the porcelain heart gibi zırvalar var.

  5. b says:

    brütallere elveda. bende pek sanmıyorum eski tatları çalsınlar ama böyle giderse daha çok eleştirilecekler. gitmem, evde oturup lamentations’ı izlerim çok daha iyi.:) hani lamentations’da master’s apprentice başlamadan önce el işareti yapıp olaya giriyor ya işte onu çok özleyeceğim.

  6. önder says:

    Master’s Apprentices,Black Rose Immortal gibi brutal parçalar yok ama, sadece sonundaki kısmıyla Brutal Death Metal x 100 etkisi yapan, My Arms,Your Hearse namıyla CREDENCE gibi dev bir parça var. Bu parçada kendimi kaybetmeyi planlıyorum. Herhalde kalp krizi geçiririm o müthiş sonunu canlı canlı dinlerken. Yeni konserlerin videolarına bakıyorumda, daha estetik şeyler katmışlar. Böyle melodi yok baba.

    baldur

    @önder, yaw black rose immortal’ı şu ana kadar hiç çalmadılar zaten.

  7. wrathprayer says:

    Ya sene 2011, hala Opeth gibi bir grubun Türkiye’ye tekrar tekrar gelmesine heyecanlanıyorsunuz ya…

    Ext_Aggression

    @wrathprayer, yanlışın var. Bu sefer gelen Opeth değil. Bildiğin herşeyi unut. Yeni ayetler inecek.

  8. Hasan says:

    opeth ve anathema daha türkiye’ye temelli yerleşmediler mi ya?

  9. blackroseimmortal says:

    diğer konserlerden çok farklı olcak, sabırsızlıkla bekliyorumi.

  10. stilllife says:

    Opeth’in İstanbul’daki üç konserine gitmiş biri olarak bu setlistle heyecanlanmamak elde değil ..

  11. Ext_Aggression says:

    Valla ilk UniRock’dan beri seyretmedim herifleri. Ayrıca bu yeni benim ve birçok kişinin sevemediği albümle birlikte ilginç, değişik bir konser olacak..

  12. glamdring says:

    bu konserde yaş sınırlaması olacak mı?

    Flamer

    @glamdring, eğer sonispheredeki gibi bira markaları ana sponsor olursa büyük ihtimalle 21 yaş sınırı gelir.

    glamdring

    @Flamer, bilet almakta tereddüt ediyorum bu yüzden

  13. Exorsexist says:

    izmir’e her geldiklerinde “bir gideyim bakayım” dedim fakat her seferinde uçuk bilet fiyatıyla karşılaşınca “ffffffuuuuuu” diyerek bulunduğum ortamı terkettim.

  14. swedish says:

    Bi dakka bi dakka..
    Sahne Önü – 112.00 TL
    Normal – 67.00 TL diyor lan yuha be abicim konser hem kapalı bir mekanda değil hemde bu fiyata.Afedersin ben karlı havada ekranımı acar son dvd yi kar eşliğinde oturarak ve kahvemi yudumlayarak da dinleyebilirim.

    desqpio

    @swedish, öh. yanılmıyorsam en son geldiklerinde 40tl falandı normal bilet. bu ne yani 70tl’yi dayamışlar neredeyse.

    swedish

    @desqpio, Evet tamam euro falan aldı başını yürüdü ama bu fiyat hayvansal geldi

    caksu

    @swedish, Konser çadırda. Fiyat öküz ama evet.

    swedish

    @caksu, Valla abi ne bilim hani maslak venue falan olsa yada ona benzer kapalı bir mekan tamam hadi bi derece mekan parası vs ama k.çıftlıkte çadırda bu paraya çok fazla abi

    Exorsexist

    @swedish, yukarda da yazmıştım. 3 sene önce sorduğumda da 63 lira gibi bi meblağdı.

  15. kuruntu says:

    Maalesef şu olaya dahil değiliz;
    http://www.opeth.com/home/news/item/114-heritage-hunter-tour-with-mastodon-announced

    caksu

    @kuruntu, Çıkış sıralarının sürekli değişmesi ne hoş.

    kuruntu

    @caksu, Düzenli bir şekilde de gitmiyor, ilginç. Sanki iki turu birleştirmişler.

  16. Ext_Aggression says:

    Detaylar; http://web03.biletix.com/etkinlik/NLCH1/ISTANBUL/tr

    buçukluk

    @Ext_Aggression, çok ucuzmuş :)

    Ext_Aggression

    @buçukluk, gidesim vardi. O da kalmadi gibi..

    buçukluk

    @Ext_Aggression, Benim gidesim de yoktu da opeth kim ya bu kadarlık bilet satıyor!! Gerçi anası babası kapıda bekleyen tipler eğlenceli olabilir :I

    havitetty

    @buçukluk, “Opeth kim ya” mı? Opeth son 15 yılın en önemli metal (hatta rock) gruplarından bir tanesi. Dinleyici kitlesini iyice genişlettiler diye ergen grubu imaları yapmak muhteşemmiş gerçekten.

    buçukluk

    @havitetty, Bir de bi grubun ergen hayranlarının olması grubu ergen grubu yapmaz. Fanların farklı bi duruşları var sadece.. opethsel duruş :D

    Ext_Aggression

    @buçukluk, Opethizm..

    Berker İlhan

    @buçukluk, dfdsfds bu algıda olanlara hastayım ben de

  17. Milky FLames says:

    Heritage şarkılarını dinlemek için 67 tl veremem mikael efendi kusura bakma. Heritage turu olmasa verirdim belki.

    Wildchild

    @Milky FLames, arkadaş full heritage çalmayacaklar zaten,

    The Devil’s Orchard
    I Feel the Dark
    Face of Melinda
    Slither
    (With snippet of Jorn’s Burning Chains)
    Credence
    To Rid the Disease
    Folklore
    Heir Apparent
    The Grand Conjuration
    The Drapery Falls
    Encore:
    Deliverance

    son setlist böyle.

  18. önder says:

    Şimdiye kadar Metal adına en sevdiğim parça April Ethereal’ı bir daha asla dinleyemeyeceğim maalesef. Keşke Thrown to the Sun coverlasa da öyle dinlesek :p

  19. önder says:

    http://www.youtube.com/watch?v=Cz39kZcF7d4&feature=related Opeth brutal söylemeye devam ediyormuş meğer.

    Junkie Ghoul

    Asya kıtasına özel durum değildir umarım.

    baldur

    @Junkie Ghoul, sanmıyorum. setlisti değiştirmezler artık. yukarıdaki setlisti çalacaklardır yüzde 90.

  20. Cemre says:

    Yahu Dorock’ta falan satılmıyor mu bilet? Bilginiz var mı?

    baldur

    @Cemre, satılıyordu. bitti mi acaba?

  21. önder says:

    April Ethereal çalarlar umarım, olmadı The Baying of the Hounds sağlam bi kafa sallayalım ondan sonra Damnation’da çıkarırız çakmaklarımızı yakarız. Off bekleyemiyorum.

  22. Wildchild says:

    http://b1202.hizliresim.com/u/v/32b7v.jpg

    hayde gidelummm

    Junkie Ghoul

    Küçükçiftik park? bilet sahte .. : )

    Jester

    @Junkie Ghoul, Konser zaten Küçükçiftlik Park’ta olacak.

    Jester

    @Jester, Evet yanlış anlamışım o yüzden üstteki mesajı okuyup geçseniz çok iyi olur bence.

    Wildchild

    @Junkie Ghoul, öyle yazılmış hepsi ben de takıldım oraya şimdi : )

    baldur

    @Wildchild,

    tişört mü o alttaki?

    Wildchild

    @baldur, evet :)

    baldur

    @Wildchild, nerden aldın bunu hacı? special edition falan mı?

    Wildchild

    @baldur, albumu soruyorsan evet :) tshirtü bakirkoy stoneddan aldim.

  23. Osman says:

    setlist bayağı iyileşti gibi, drappery falls ardından deliverance, çok hayvansı hareketler. ah bi de master’s apprentices…

  24. Milky FLames says:

    mikael akıllanmış. şimdi belki konsere gidebilirim.
    eleştiriler arttı tabi, ya da konserde insanların sıkıldığı gözlemledi mikael, tükürdüğünü yaladı sonunda.

    bloodshower

    @Milky FLames, brutal vokal yapıyor mu ki?

    önder

    @bloodshower, Evet yapıyor. Mikael’in hatalarından biri de, eskiyi birden kesip atıp,heves yaptığı sürekli özendiği 70′lerin müziğini icra etme isteğinin yanlış olduğuydu.

  25. sedatem says:

    param yok,bırı benı gotursun. konser harıcı herturlu saklabanlık yapılır.

  26. swedish says:

    Gerçekten kararsızım ben bu konser için.
    Playlist e bakıyorum fena değil gibi ama still life dan 1 şarkı var genelde benim pek sevmediğim dönem şarkıları.Ha ayrıca birde 2008 unirock konserindeki halleri geliyor gözümün önüne 6-7 parça sonra sıkılmıştım yahu.
    Birde herşeyin üzerinde 67 Tl lan boru mu

  27. Korhan Tok says:

    İlk defa coğrafi sınırlarımız dahilindeki bir Opeth konseri için zerre heyecan ve arzu duymuyorum. Üzüldüm bu duruma. =/

    önder

    @Korhan Tok, Benimse gövdemin üst tarafına bir ürperti geliyor düşünükçe. Tabi ilk Opeth konserim bu arada imkansız ama gönlümdeki listeyi yazıyorum.

    The Baying of the Hounds
    Advent
    Forest of October
    The Moor
    Nepenthe
    Folklore
    Ending Credits
    The Funeral Portrait
    APRIL ETHEREAL!!!

    Junkie Ghoul

    @önder, bende isterim birgün still life’ı baştan sona çalsınlar. konser 300 tl bile olsa veririm

    özgür

    @Korhan Tok, aynı duyguları paylaşıyormuşuz. gerçi ben biraz heyecan duyuyorum ama önceleri biri deseydi ki “türkiye’de yaşadığın şehirde bir opeth konseri olacak ve sen ona gidip gitmemekte kararsız kalacaksın, büyük ihtimalle gitmeyeceksin.” yoo dostum yoo derdim.

  28. Korhan Tok says:

    Böyleyken böyle şeyler olmuş. http://www.youtube.com/watch?v=0epoSBGQ4wo

    Berker İlhan

    @Korhan Tok, vay amk !

    Junkie Ghoul

    şerefsizim aklıma gelmişti

  29. Wildchild says:

    ne konserdi ama :)))

  30. ouzozkan says:

    Cok gitmek istedigim bir konserdi fakat son anda cikan bir isimden dolayi gidemedim. Umarim bu yaz Opeth’i izleme firsatim olur :/

  31. Osman says:

    “konsere gideceğimi açarım roundhouse tapes’i izlerim daha iyi…”

    böyle bi konserden sonra denebilecek en saçma şey.

  32. Haxprocess says:

    the grand conjuration’da bizim bilmediğimiz bir şeyler var. ne olursa olsun setlist’a giriyor. oysa o kadar güzel şarkılar var ki onun yerini alabilecek. M.A’nın ne bitmez sevdasıymış

  33. caksu says:

    Ulan yazıyı okuyunca gene sinirlendim eheh. 2009′da Opeth 35, DT’nin yatan işi 30 liraydı. 2 senede nasıl oldu da 2 katına çıktı fiyatlar ben tam şeedemedim yaw, kaçırdım bişeyler belli ki. Ter yağan konserden sonra deseydin ki Opeth gelecek de sen gitmicen, kıçımla gülerdim.

    Appearance

    @caksu, Bırak da bunu opeti son yılların en önemli metal hatta “rock” grubu yapanlar düşünsün, zira benim hiç şeyimde olmadı :p

  34. baldur says:

    @caksu, 2008 unirock’ta 28 liraydı opeth :D

  35. baldur says:

    bir de şu konserin afişinin kendisini ya da büyük çözünürlüklü fotoğrafını bulabileceğimiz bir yer var mı?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.