# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
APE MACHINE – War to Head
| 23.10.2011

Bira, burn, rock ‘n’ roll.

Saatlerimiz 07.13’ü gösterirken, çektiğim uykusuzluğu körüklercesine, favori içeceklerimden biri olan burn bira karışımını yudumlayıp bir yandan da Ape Machine dinlediğimi fark ettim.

“Niçin böyle bir şey yapıyorum?” diye kendi kendime sorduktan sonra, hayatımdaki zaman kavramını yok eden şeyin aslında Ape Machine adlı grubun icra ettiği müzik olduğunu görerek, kendimi bu konuda bir şeyler yapmak zorunda hissettim.

Peki, nedir Ape Machine? Ape Machine, rock ‘n’ roll, blues rock, stoner rock ve psychedelic rock gibi türlerden tınıları duyabileceğiniz muhteşem bir müzikal oluşum olarak göze çarpıyor. Ape Machine’e hem referans olması açısından, hem de bunları seven Ape Machine’i de sever diyebileceğimiz gruplar ve müzisyenler ise, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Queen, The Doors, Blue Öyster Cult, Eric Clapton, Blue Cheer, The Who, Cream, Iron Butterfly ve adını saymadığım, 60’lar ve 70’ler dönemine damgasını vurmuş birçok isim olarak sıralanabilir.

2011 çıkışlı “War To Head” albümü sanki 2011 değil de, 1971’de yapılmış bir albüm gibi duruyor karşımızda. Sapına kadar eski kafa, sapına kadar rock ‘n’ roll bir albüm. Şiddetli içmeler çekmeler sonrası geceyi mutlu sonlarla bitiren, rock ‘n’ roll seven, rock ‘n’ roll yaşayan her insan evladının kulak kabartması gereken ürünler çıkartan bu adamlar, rock ‘n’ roll’un hala ölmediğini ve onun torunu olan ekstrem müziğin hastaları olan ve sert müzik dinleyip sert yaşayan gençleri geçmişe götürüp, müzikal anlamda büyük güzellikler yaşatmayı görev biçmiş bir grup profili çiziyorlar.

Gitarist Ian Watts, Jimmy Page’in Portland şubesi gibi çalışarak gruba ve dinleyicilerine müthiş anlar sunarken, vokallerdeki Caleb Heinze harika performansı ile benim ve benim gibi zaman kavramını şaşıran rock ‘n’ roll severlere muhteşem dakikalar yaşatıyor. Bu albüm, vokal ve enstrüman açısından az biraz deneyimi olan rock ‘n’ roll dinleyicilerine; “Biz neden daha önce böyle bir şeyler yapmadık…” dedirterek rock ‘n’ roll’un hala varolan en kral müzik olduğunu yüzümüze yüzüme hunharca çarpan bir Osmanlı tokadı gibi aktıkça akıyor ve kendini sayısız sefer dinletmeye devam ediyor.

Kritik yazarken en sevmediğim şey olan ve kendimi çok mecbur hissetmedikçe asla girmediğim albümdeki şarkılardan bahsetme olayına ise bu sefer her zamankinden daha bir girmemeyi istediğim halde, gözden ve kulaktan kaçıp da ıskalanırsa müthiş üzüleceğim ve hayatımda dinlediğim en iyi rock şarkılarından biri olan The Sun’ı bu paragraf sayesinde dinleyip sevebilecek birilerinin olabileceğini düşünerek, mümkün olduğunca kısa kesmek istediğim bu yazıyı daha da uzatmış olarak kendimle bir nebze daha gurur duymuş oldum. Albümdeki şarkıları internette bulmak epey zor, ancak buraya tıklayarak The Sun’ın yayınlandığı sayfaya gitmeniz mümkün. Aynı şekilde Hold Your Tongue da şuradan dinlenebilir.

Sonuca gelirsek, gerçekten çok fazla laf cambazlığı yapmadan konuyu kapatmak istiyorum. Çünkü buradaki ürün benim çok fazla sevdiğim, hastası olduğum ve birçok kişinin dinlemekte zorluk çektiği türlerden olan goregrind, deathcore ya da brutal death metal gibi şeylerden öte, hepimizin asıl burada olma sebebi olan safkan rock müzikten başka bir şey değil.

İlk albümünün çıkış tarihi geçen 6-7 seneden fazla olan, yani kısmen eski sayılabilecek gruplar açısından asla bir ölçü olarak kabul etmeyeceğim, ancak 6-7 sene ve daha kısa süre içerisinde kurulup, iki albüm yayınlamış bir grup açısından mantıklı sayılabilecek bir kriter olan last.fm’de biri ben olmak üzere toplamda 150 dinleyicisi olan bu grup, bundan çok daha fazlasını hakkediyor.

ismail vilehand

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.05/10, Toplam oy: 392)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Ape Machine Music
Kadro
Caleb Heinze: Vokal
Ian Watts: Gitar
Brian True: Bas
Monte Fuller: Davul
Şarkılar
1. Hold Your Tongue
2. The Sun
3. Can't Cure Deceit
4. Death of the Captain
5. Black Night (DEEP PURPLE cover’ı)
6. No Sugar in My Coffee
7. Downtrodden
8. Please Do Not Use Red Ink and Do Not Erase
9. What's Up Stanley?
  Yorum alanı

“APE MACHINE – War to Head” yazısına 20 yorum var

  1. nekropunk says:

    last.fm’de +1 dinleyicisi oldu, muazzammış.
    bi de bira/burn oranı nedir bu karışımda, çok şahane gözüküyor denemek lazım

    ismail vilehand

    @nekropunk, tam ölçüsü 50lik bira bardağına 33lük efes + geri kalanı burn şeklinde oluyor ama ben asla 33lük efes almadığım için herhangi bir bardağa göz kararı %70 bira %30 burn şeklinde yapıyorum.

  2. desqpio says:

    vuh çok beğendim yahu, deep purple kavırını duyunca da pek hoş oldum ehah.

  3. John Sykes says:

    Gerçekten çok iyiymiş, bir dinleyici daha kazandırdın. Teşekkürler. Benim gibi 60-70 ve 80′ler aşığına bir grup daha kazandırdın. Henüz albümün tamamını dinlemedim fakat albümün açılış şarkısı “Hold Your Tongue” favorim diyebilirim.

  4. Mephisto says:

    2 gün önce rastgele tanıştığım, sırf etiketlerinde stoner yazdığı için dinlediğim bir grup. kritiği görünce ayrıyetten bir dumur ve sevindirik oldum. ilk izlenimlerim: kanka sana puanım 9.

  5. Çok klas bir oluşummuş ! Bu aralar böyle bir müziğe ihtiyacım vardı , teşekkürler :)

  6. barış says:

    bi hayırsever link filan versin yahu. net cahiliyim biraz ne youtube’ta bulabildim ne de başka bir yerde. ne karizmatik grupmuş ..

    Itachi

    @barış, direk link paylaşımı yasak olduğu içün filestube’a bakmanı öneririm şeker kardeşim.siteye girmeden önce DNS’ni oto yapmazsan iyi olur, aksi halde ”bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” falan diyo.

    John Sykes

    @Itachi, Hocam eğer Google Chrome kullanıyorsan last fm’in ufak bir eklentisi var onu indirerek last fm’deki albümleri, şarkıları rahatlıkla dinleyebiliyorsun. Albüm orda mevcut, şahsen ordan dinledim.

  7. SeventSon says:

    Ahaha başka bı bira+burncu süper:D hemen bakıyorum kritik ilgimi çekti baya.

  8. GorioN says:

    çok güzel bi kritik olmuş. direk indirdim 2 tur dinledim, bugün bi 10 tur daha gider gibi. muhteşem bi albüm yılın albümüne aday olur

  9. duraganyolcu says:

    Uzun süre müzik çalarımda yer edinecek bir grup daha. Sağ ol.

  10. Milky FLames says:

    bende indirip deneyecegim.kritigi yazan arkadasa selam olsun

  11. junkman afatsum says:

    kötü grup kötü albüm tabiki bu benim görüşüm beğenenlerinde haklı sebepleri vardır ama bence çok gereksiz itici ve varlığına dayanamadığım gruplardan

    junkman afatsum

    özür diliyorum dün ape machine hayranlarından, çünkü bende ape machine hayranı oldum. bu kadarda dönekliz olmaz demeyim gördüğünüz gibi oluyormuş.yüzüm kızardı bir an yukardaki cümleleri hangi kafayla yazdıysam artık

    saklanan saman

    @junkman afatsum, ibretlik olmuş.

    junkman afastum

    @saklanan saman; aynen öyle narko paşa kafa vaziyetlerindeydim sanırım

  12. Berca B. says:

    Şu aralar şirkette Graveyard – Hisingen Blues, Mars Red Sky – Mars Red Sky ve bu albüm kutsal bir üçlü oluşturmuş durumdalar. Çok klas grupmuş hakkaten, eyvallah vilehand.

  13. Rajeesh says:

    rasgele dinlemediğim albümleri ayıklayıp dinlerken denk geldim bu gruba bugün. 3 tür falan döndüm albumu çok fenaymış!

    neymiş ne değilmiş diye ararken buraya döndüm yine, demek burdan görüp atmışım bir köşeye

  14. Canoir says:

    Spice’la ilgili yorumu görünce nedense bu albüm aklıma geldi. Çok iyi albümdü bu be. Grubu sonradan da takibe almıştım ama başka iyi bi albüm çıkaramadılar. Band of Spice’ın albümünü bitirince bi tur da bu albümü dinleyip sabah sabah rock’n roll/stoner şöleni yaşatıcam kendime.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.