# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PANTERA – I Am the Night
| 10.12.2010

Gelişim devam ediyor.

PANTERA’nın üçüncü albümü, grubun bariz şekilde sertleşme belirtileri gösterdiği ilk albümüydü. Glam ve hard rock köklerinden ziyade JUDAS PRIEST etkilenimli bir tarafa kayan müzik, daha thrash soslu, daha akılda kalıcı ve daha sert bir hal almıştı.

Diamond önceki iki albümde görülen gelişimine devam etmiş, solo konusunda artık kendini fazlasıyla belli eder bir duruma gelmişti. O dönemde PANTERA dinleyen bir glam metal/hard rock dinleyicisinin, Diamond’ın yeteneğini fark etmemesi ve özel bir gitarist olduğunu anlamaması sanırım pek mümkün değildir. İcra bakımından zorlaşan riflerin yanı sıra, sololarını da daha akılda kalıcı, karakterli ve özgün yazmaya başlayan Diamond, kısa süre sonrasında MEGADETH’ten gelecek teklifin de sebebini belli etmeye başlamıştı.

Diamond, Mustaine’in ikinci gitaristlik teklifine “Ya abimle birlikte geliriz ya da hiç gelmeyiz” demiş, o sıralarda MEGADETH’e giren Nick Menza sağolsun, Vinnie Paul ve Diamond’ın PANTERA’da kalmasını sağlayarak farkında olmadan doksanlar metalinin gidişatını değiştirmişti. Sertlik anlamında başta Down Below olmak üzere pek çok şarkıda eskiye oranla daha etkin olan albüm, “Cowboys From Hell”de duyduğumuz kimi gitar oyunlarının da çok primal işaretlerini içinde barındırıyor. Bunlar, önceki iki albümde de dediğim gibi, gruba ve Dimabag’in gitar kullanımına yatkın olduğunuz takdirde fark edebileceğiniz detaylar. Misal albüme adını veren şarkının sonuyla Cowboys From Hell’in sonunun birbirine benzemesi gibi.

Vokallerde Terry’nin kendini iyice geliştirdiğini gördüğümüz “I Am the Night”, bildiğimiz gibi kendisinin PANTERA’yla olan son çalışması olarak da grubun diskografisindeki yerini almıştı. İlk albümdeki bayık vokallerinin yerini, tür adına gayet yeterli bir yorumla değiştiren Terry, grubun sertleşme kararından hoşlanmayınca “I Am the Night”ın ardından PANTERA’ya veda ederek, metal tarihinde en hayırlı ayrılıklardan birine imza atmıştı. Bu ayrılığın neler getireceğini yarınki köşemiz olaz “Power Metal”da göreceğiz.

“Projects in the Jungle”dan tek farkı müzisyenler ve kayıttaki gelişim ile grubun genel sound’undaki sertleşme olan “I Am the Night”, PANTERA’nın gerçekten de PANTERA olacağı ilk albüm olan “Power Metal”in öncesindeki son hard rock ağırlıklı albümdü. Yarın, metal tarihini etkileyecek ve sayısız vokaliste ilham verecek o çılgın gencin katılımını ve PANTERA’nın dünya arenasına açılmadan önceki son sıçrayışını göreceğiz.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.44/10, Toplam oy: 45)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1985
Şirket
Metal Magic Records
Kadro
Terrence Lee: Vokal
Diamond Darrell: Gitar
Rex Brown: Bas
Vinnie Paul: Davul
Şarkılar
1. Hot and Heavy
2. I am the Night
3. Onward We Rock
4. D*G*T*T*M
5. Daughters of the Queen
6. Down Below
7. Come-On Eyes
8. Right on the Edge
9. Valhalla
10. Forever Tonight
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.