# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THOSE WHO LIE BENEATH – An Awakening
| 22.11.2010

Bana davulcunuzu dinletin, size nasıl grup olduğunuzu söyleyeyim.

Bir zamanlar ülkemizde Prestij Müzik ve İdobay gibi ünlü firmalardan çıkan albümleri edinip, beyaz Şahin’imizle mahalle mahalle dolaşırken son ses dinlerdik. Para verip alacağımız albümleri seçerkenki en büyük etkenler ise Kral TV’de dönen klipler ve müzik şirketleriydi. Tıpkı bizde olduğu gibi. Metal camiasında da işler aşağı yukarı böyle yürümekte. Metal dinleyicileri olarak internetteki ya da müzik kanallarındaki kliplere ve ünlü şirketlerin kataloglarına bakarak kendi beğenilerimiz çerçevesinde yeni gruplar keşfediyoruz.

Misal en çok takip ettiğim müzik şirketleri Metal Blade Records, Earache Records ve Relapse Records. Sık sık bu şirketlerin internet sitelerini ziyaret edip, kataloglarında neler var, neler yok, yeni neler gelmiş diye bakarım. Az sonra ayrıntılı olarak bahsedeceğim Those Who Lie Beneath ise yine netteki bakınmalar sonucunda keşfettiğim bir grup. Grup aslında Rıse Records’a bağlı ama Avrupa’da albümlerini Metal Blade Records dağıtıyor.

Those Who Lie Beneath tarz olarak teknik death metal icra etmekte. Grup elemanlarından bazılarının saçlarının kısa olması ve aralarda kullandıkları breakdownlar yüzünden deathcore yaptıkları düşünülse de, Chelsea Grin ya da Rose Funeral gibi safkan deathcore gruplarıyla pek alakaları yok. Müziklerinde kullandıkları jazz, hardcore ve black metal öğeleri ise yaptıkları müziğin lezzetini epey bir arttırmakta.

Canlı performanslarda ailesi memlekete gittiğinde kız arkadaşını eve davet eden Türk çocuğu kadar enerjik ve güçlü olan Those Who Lie Beneath’in, Behemoth, Aborted, Misery Index, Rotten Sound, Origin, Shining, Septicflesh, The Red Chord ve Despised Icon gibi camianın klâs gruplarıyla aynı sahneyi paylaşmış olması da hiç şaşırtıcı gelmiyor.

“An Awakening” grubun ilk albümü. Albüm içerik olarak ölüm, cinayet ve seri katiller gibi olayları barındırmakta. Tüm bunların yanı sıra grubun din karşıtı bir duruşu da var. Vokalist Jamie Hanks, klasik death metal brutal vokali ile hardcore brutal vokali arası bir sese sahip. Açıkçası bu tarz brutal vokali çok tutuyorum. Senelerden beri birbirinin kopyası olan brutal vokallerden sıkılanlara bu azman arkadaşın vokali ilaç gibi gelecektir.

Albümde en çok beğendiğim iki ayrıntı var. Birisi hayvansal davul performansı. Ekstrem müzikte uzak ara en çok önem verdiğim ayrıntı olan davul iyiyse o grubu kesin sevebiliyorum. Diğeri ayrıntı ise albümün tamamında bulunan enfes gitar soloları. Bu ayrıntı da davulun tam tersine ekstrem müzikte en az önem verdiğim özelliktir. Ancak albümün genelinde bulunan gitar soloları o kadar enfes ki, bu işe pek önem vermeyen biri olarak bile sololara dikkat kesilmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Albümde müzik zevkime göre fazla melodik olan kısımlar bulunmakta. Bu benim için bir eksi olsa da eminim ki birçok kişi için artı olabilir. Tekniklik dozu ise yeterli seviyede. Hatta aşırı tekniklikten haz etmediğim için benim açımdan bu doz tam sınırda diyebilirim. Dinleyicinin kafasını fazla yormayıp, müziği mastürbasyon haline getirmeden teknik olabilmeleri ise grubun ayrı bir güzelliği.

Sonuca gelirsek; teknik, melodik, gaz ve enerjik bir albüm. Diğer ayrıntıları es geçsek bile sadece davul ve gitar soloları hatırına bile dinlenir. Ki çok nazlı olmayan her ekstrem müzik dinleyicisi bu grupta kendi zevkine göre bir şeyler bulacaktır.

ismail vilehand

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.34/10, Toplam oy: 76)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Rise Records/Metal Blade Records (Europe)
Kadro
Jamie Hanks: Vokal
Taylor Danley: Gitar
Kyle Rasmussen: Gitar
Adam Roethlisberger: Bas
Scott Walker: Davul
Şarkılar
01. Awaken
02. 8 To 5
03. Through His Eyes
04. Out Of Sight, Out Of Mind
05. Building And Breaking Bridges
06. Frozen Feastings
07. Lucid Nightmare
08. A Great Farmland Romance
09. As The Vultures Circle
10. Still Breathing
  Yorum alanı

“THOSE WHO LIE BENEATH – An Awakening” yazısına 13 yorum var

  1. Ertuna Yavuz says:

    deneyeceğim.

  2. maya veil says:

    bu cocuklar, Between the Buried and Me ve Cannibal Corpse ve the Black Dahlia Murder, bu üçü birden olmak istiyoruz diyorlar:) awaken klibinde davulcunun behemoth tshirt u giymesi ve immortal la beraber gozumuze gozumuze sokulması da bir ayrı hosuma gidiyor. ayrıca gene aynı sarkıda 2. dk itibaren baslayan davulda bi false gospel havası aldım o ayrı bir guzellik. ama sadece bu da diil. yani bu cocuklar sadece bir death metal grubu diil. thrash ten grind e sarkılarında bir cok oge barındırıyorlar. onlar kimse gibi degiller. ve gercekten cok iyiler.
    son olarak abartıp diyorum ki as our reedemer(burada vilehand) said this is the wine (Ki çok nazlı olmayan her ekstrem müzik dinleyicisi bu grupta kendi zevkine göre bir şeyler bulacaktır) and this is the bread (those who lie beneath)

  3. Ahmet Saraçoğlu says:

    grup tişörtünü tanıma yarışmamıza hoşgeldiniz. en son fotoğrafta en sağda duran eleman ne tişörtü giyiyo?

    bu arada kros ve trampet sound’unu sevdim baya.

    deyus

    @Ahmet Saraçoğlu,
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20348_255750026617_118711236617_3719850_4097156_n.jpg

    daha açıklayıcı olmasına rağmen logosu okunmayan gruplar klasmanına giriyor bence

    Ahmet Saraçoğlu

    @deyus, harbi zormuş evet.

    janslore the celebrity

    tişörtteki grup Kebert Xela arkadaşlar.

    Ertuna Yavuz

    @janslore the celebrity, KVLT adamsın.

    deyus

    @janslore the celebrity, vay anasını be rtx i çözmüştüm metal arşivde o kadar aradım çıkmadı meğerse 2 kelimeymiş grubun adı şansımı…

    deyus

    @deyus, yalnız grup metalarchives de bile yokmuş, j.t.b. saygıyla eğiliyorum önünde abi

    ismail vilehand

    @deyus, grupla alakalı tek bir web safyası bulabildim o da şu:
    http://www.bandmix.com/sick-riffs/

  4. ufuk goloğlu says:

    R ve T harfleri gözüküyo. o halde benim tahminim RTE-recep tayyip erdoğan. yalnız üstteki fotoda da eleman aynı tişörtü giymiş, hemen ona da bakıyoruz, hassiktir T’den sonra E harfi var. benim kafama yattı valla :-)

    ufuk goloğlu

    üstteki yorum, deyus arkadaşımızın açıklamasından önce yazıldı ama bi altta kaldığı için anlamsız durdu. a.saraçoğlu
    ‘na cevap ver diyeceğime alta yorum yazınca böyle sik gibi kalıyosunuz işte, yapacak bişey yok :)

  5. frat says:

    bu albüm çok tatlı sololar çok tatlı riffler barındırıyor lan. vay amk bayağı bayağı kulak pası silercesine bir albümmüş. iyi ki tanımışım seni pasifagresif en köşe dipte bucakta ne varsa sayende dinledim. yazara da teşekkürler.

    ayrıca benim de oyum 8.5 tan 9dur.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.