# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CARNAL FORGE – Testify for My Victims
| 15.03.2009

Bu yorumlar tek kaşınızı hafifçe kaldırıp “hmmm.. merak ettim yahu nasıl bir şey acaba” demenize vesile olduysa eğer, bir yerlerden örneğin bir ”Questions Pertaining The Ownership Of My Mind”ı bulup ilk kırk beş saniyesini dinlemenizi öneririm. Bakın dikkatinizi çekerim: çok yaratıcı, çok orijinal demiyorum; “son zamanlarda duyduğum en yaratıcı rif” diyorum. (alooo kime diyorum?)

Bu yazıyı, tıpkı yazmakta olduğum albümdeki müzik gibi direkt cümlelerle, hiç laf kalabalığı ve söz sanatı yapmadan yazmaya çalışacağım. İsveçli thrash/death grubu Carnal Forge’un son albümü “Testify for My Victims”, son zamanlarda dinlediğim en sağlam, en “taş”, en agresif ve bir o kadar da sürükleyici albümlerden biri. Tam anlamıyla bir rif canavarı olan çalışma, gerçekten de birbirinden yaratıcı şarkılarla dolu. The Haunted’ın ilk iki albümündeki yaratıcılığı, çaktırmadan İsveç’in en ilham verici topluluklarından biri haline gelen Darkane tekniği ve kompleksliği ile birleştirdiğinizde, bu bileşimi de tokat gibi patlayan bir saldırganlıkla süslediğinizde grubun müziğine aşağı yukarı yaklaşmış oluyorsunuz. Grup elemanların tümünün gerçekten de şerbet gibi çalıyor oluşu da eklenince, kulaklar için bir ziyafet kaçınılmaz oluyor. Delişmen sololar, azman mı azman rifler, bu tarzda çok uzun zamandır dinlediğim en iyi davul performansı (üstelik İstanbul marka zillerle süsleniyor), bu müziğe daha iyisi olamaz dedirten yırtıcı bir vokal ve yaratıcılıktan nasibini fazlasıyla almış besteler.

On iki adet şarkının bulunduğu albümün yedi adet şarkısı, nazarımda on üzerinden on alacak kalitede, tek kelimeyle “kusursuz” thrash eserleri. Bunlar sırasıyla; aksak rifleriyle oy da oy dedirten “Testify for My Victims”, ilk klip parçası “Burning Eden”, son zamanlarda dinlediğim belki de en “cool” şarkı olan “Godsend God’s End”, Testament’a bir selam gönderen ”End Game”, yıllardır duyduğum “en” yaratıcı rifle açılan ”Questions Pertaining The Ownership Of My Mind”, melodileriyle titreten “Biological Waste Matter” ve modernize edilmiş thrash nasıl olmalı sorusunun yanıtı durumundaki yarman şarkı ”Lost Legion”.

Bu parçaların hiçbirini birbirine yeğ tutamamakla birlikte, yedisini de son bir ay içerisinde günde –abartmıyorum- beş ila altı kez dinledim (yani her birini ayda yüz elli defadan fazla). Kalan beş parça, sıradan ile iyi arasında değişse de, bu yedi parça, asla ve asla sıkıcılaşmadan defalarca dinlenebilecek hayvanlık örnekleri. Bu yorumlar tek kaşınızı hafifçe kaldırıp “hmmm.. merak ettim yahu nasıl bir şey acaba” demenize vesile olduysa eğer, bir yerlerden örneğin bir ”Questions Pertaining The Ownership Of My Mind”ı bulup ilk kırk beş saniyesini dinlemenizi öneririm. Bakın dikkatinizi çekerim: çok yaratıcı, çok orijinal demiyorum; “son zamanlarda duyduğum en yaratıcı rif” diyorum (alooo kime diyorum?).

Hal böyleyken, albüm sadece bu yedi şarkıyı barındırsaydı, “Testify for My Vİctims”e tam not verir ve dinlediğim en iyi albümler arasına haşırt diye sokardım. Ama madem beş adet de orta karar şarkımız var, daha kendi halinde bir not veriyor, umarım bir şekilde adı geçen parçaları duyma şansına erişirsiniz diyor ve izninizle bugünkü bilmem kaçıncı ”Lost Legion”ımı dinlemek için yazıya nokta koyuyorum.

Önceki beş albümü de dinleyememiştim, ama artık bir Carnal Forge fanıyım. E daha ne diyeyim?

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.05/10, Toplam oy: 40)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2007
Şirket
Candlelight Records
Şarkılar
1. Testify for My Victims
2. Burning Eden
3. Numb (The Dead)
4. Godsend God's End
5. End Game
6. Questions Pertaining the Ownership of My Mind
7. Freedom by Mutilation
8. Subhuman
9. No Longer Bleeding
10. Biological Waste Matter
11. Lost Legion
12. Ante Mori
  Yorum alanı

“CARNAL FORGE – Testify for My Victims” yazısına 13 yorum var

  1. demandred says:

    gayet gaddar bir albüm. burning eden’le tanımıştım, klibini görünce bu albümü bulmam lazım deyiverdim. melodik death sevenler kaçırmasınlar derim… ilk 6 şarkısı özellikle naarımda çok güzeldir ekleyeyim…

  2. ihsan says:

    çok geç tanıştım, çok. şimdi nette gezinirken keşfettim ve bildiğin kendimi hırpalayarak geçirdiğim bir saatin ardından grubu araştırmaya başladım. ne mi gördüm? birisi kurucu, diğeri yolun  ortasında katılmş-vokalist olan bu- iki üyesi ayrılmış. bu nası iştir anlamadım, sen kur grubu bir yerlere getir sonra 10-12 yıllık koskoca uğraşını terk et. var bişiler bakalım, anlamadım.
    -en dandik yanıysa grupta davulcu dışında kurucu eleman kalmamış.-

  3. Ugur says:

    @ihsan
    O hatesphere değil miydi ? Ben mi karıştırıyorum acaba?

  4. ihsan says:

    evet hatesphere’de ritim gitaristleri haricinde kadroda komple değişikliğe gitti. ancak ne yazık ki carnal forge’da bu modaya uyanlardan. grubun en sansasyonel albümlerinde söyleyen vokalistleri ve kurucu elemanlardan olan gitaristleri ayrılmış.
    yani gerçekten anlamıyorum, 12 yılı aşkın süre uğraş grubu bir yerlere getir, asıl sıçramanı yapacağın albüm arefesinde ayrıl. bilemiyorum altında vardır illa ki bi sebepleri. bu arada bu albümleri gerçekten çok güzelmiş, hafta içinde zaman ayırabilirsem diğer albümlerinede bakıcam.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Carnal_Forge

  5. Ugur says:

    Tüh yazık olmuş.Tabiki vardır bir sıkıntıları.Ayrıca ben Hatesphere’in yeni kadroyla yağtığı albümü beğenmiştim.Belki Carnal Forge’un yeni kadrosu da aynı kalitede devam eder.Hayırlısı diyelim.
     

  6. Berca B. says:

    Bu albümde söyleyen vokalist de pek uzun zamandır grupta değildi. Hatta yanılmıyorsam sadece bu albümde söyledi çünkü ondan önce Jonas Kjellgren vardı vokallerde. O da Scar Symmetry’yle kariyer patlamasını yaptığından ve bunun dışında prodüktörlük işleriyle haşır neşir olduğundan anlaşılabilir Carnal Forge’dan ayrılması. Gitarist için bir şey diyemiyeceğim, tanımam etmem.

  7. Berca B. says:

    Gitaristi de buldum araştırdım. Tee ikinci albümde kardeşini almış getirmiş “ben yokken sahip çıksın” diye. Davulcuyla beraber o bakıyormuş gruba.

  8. ihsan says:

    an itibariyle ajanslara düşen habere göre; davulcuları da ayrılmış. metal tarihinde çok mudur böyle grup, merak ettim şimdi. şaka maka kurucu bir tek eleman kalmadı grupta. yerine constructdead ve grave isimli gruplarda çalmış bir eleman gemiş, belki bahsi edilen grupları bileniniz vardır diye yazıyım dedim.

  9. Sambalici says:

    ikisi de carnal forge ayarında sağlam gruplardır, özellikle constructdead’e bakılabilir thrash/death mevzuları için, yeni darkane vokalistinin grubudur. ben sevmem o ayrı.

    (pasifagresif.com bilgilendirme servisi sundu)

    ismail vilehand

    @Sambalici, Construcdead’in Repent albümü melodik death/thrash türünün en müthiş albümlerinden biri ama sonraki albümleri aşırı vasat. fena bozdu adamlar.

  10. Kurufasulye says:

    adamlar hayvan bildiğin. Questions pertaining ownership of my mind nedir öyle. ufkum açıldı.

  11. Bu albümü keşke daha çok insan bilse.

    Testify for My Victims
    Burning Eden
    Godsend God’s End
    Questions Pertaining the Ownership of My Mind
    Biological Waste Matteo
    Lost Legion

    Bu altısı müthiş şarkılar. Hepsinde ayrı ayrı deliriyorum. Hele “Questions Pertaining the Ownership of My Mind”ın girişindeki 23 saniye süren rif…

    Salata

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi oha. Geçenlerde sitede eski kritiklere bakarken görüp üstünkörü dinleyip geçmiştim. Dün tekrar aklıma gelmişti dinleyecektim o kadar övgüden sonra ama unutmuşum. Yorum fazlasıyla amacına ulaştı benim için :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.