# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY – Eye For Eye
| 09.07.2010

Kafaları çekip stüdyoya giriyoruz.

Hey! “Bu sitede Mincing Fury and Guttural Clamour of Queer Decay kritiği nasıl olmaz yaa?” dediğinizi duydum ve imdadınıza yetiştim. Hepimiz biliyoruz ki İsveç, melodik death metalin; Bay Area, thrash metalin ve Florida, death metalin kalesi olarak anılmaktadır. Peki ya grindcore?

Aslında çıkış yerine bakılırsa kesin bir şey söylemek zor, lakin son zamanlarda grindcore arenasında Çek Cumhuriyeti’nin sazı eline aldığını görüyoruz. Şu anda incelemesini yaptığım bu ilginç isimli grup da tahmin edeceğiniz üzere Çek Cumhuriyeti çıkışlı olup ortaya bahsedilmeye değer bir iş çıkarmışlar.

Çekler’in kafa yapısını anlamak zor. Umursamaz ve bohem bir havaları var. Belki de nüfusunun çoğunluğunun ateist olmasından ve dünyada en çok içki tüketen ülkelerden biri olmalarından ileri geliyordur; zira son zamanlarda dinlediğim en kaçık albümler bu ülkeden çıkıyor. Zaten kendilerini grindcore arenasına kabul ettirmeleri de, bu türe orijinal ve alışılagelmedik ögeler sokmalarından kaynaklanıyor. Misal bir !T.O.O.H.! veya Lykathea Aflame örneklerini versem, bu türe ilgi duyan çoğu insanın gözleri yerinden fırlayacaktır. İcra ettikleri müziğe farklı bir soluk getirip kalıpları kırmayı başardıklarından olsa gerek, kanımca bulaştıkları her türde -özellikle brutal death metal ve goregrind gibi türlerde- kalıcı izler bırakmayı başarıyorlar. Kadife Devrimi ve öncesindeki çeşitli siyasi olaylar ülkedeki kültür-sanat akımına çomak sokmasaydı, şu an belki de dinlediğimiz metal müzik çok farklı bir yerde olurdu (bu da büyük bir iddia evet).

Grubumuz şu ana kadar 3 albüme sahip. En son Fuck The Facts ile beraber ortak bir split yayınlamışlar. İlk albümleri hariç diğerlerini dinledim ve kendilerine laflar hazırladım. Bu grindcore yahut goregrind gruplarındaki kompozisyon misali isimler nedir öyle? Genelde uzun isimli gruplar fos çıksa da, bu grup öyle değil efendim, şimdiden söyleyeyim. Godik isimlerini bir kenara bırakırsak, yukarda da bahsettiğim üzere türe getirdikleri yenilikler açısından son derece dinlemeye değer buluyorum. Konu grindcore olunca akla ilk gelen isimler Carcass ve Napalm Death (hatta Repulsion) oluyor. Tabii ki bu gruplara saygı duruşunda bulunmayı ihmal etmiyorlar, lakin M.F.A.G.C.O.Q.D. brutal death metalden de bir hayli fazla besleniyor.

Bunun yanısıra trancore dedikleri -kopkop-core diye de bilinen- geçişlere de bazı şarkılarda rastlamak mümkün. Herhangi bir hardcore grubunda duysam direkt kapatacağım bu elektronik mevzular bu albümde pek sırıtmıyor. “Eye for Eye” zaten 22 dakika falan sürdüğünden su gibi akıp gidiyor. Elbette albümde taramalı kısımlar çoğunlukta. Özellikle gitar soundu gümbür gümbür olmuş. Vermek istedikleri yıkım hissini tiz gitarlar ve gitarlarla birleştiğinde karmaşaya dönüşen tatatata davullar sayesinde iyi yansıtmışlar. Bestelerinde özgürce davranmaları, sanki her şey spontane bir şekilde stüdyoda gelişmiş gibi bir hava yaratıyor. Kardeş grup diyebileceğim Pigsty ve Four Sets For Invalides grubun müziğine yakın müzik icra ediyorlar. Belki onları dinleyenler bu grup hakkında az çok fikre sahip olabilir. Bir de gruptaki elemanların Spineless Fuckers adında yan projesi var tabii. Bu gruba alternatif arayanlara rahatlıkla onu önerebilirim.

Grubun youtube ve benzeri sitelerde çok fazla videosu bulunmuyor. Çok meşhur değiller, ama underground camiasında hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahipler. Albümde bir adet de Viral Load coverı da bulunuyor (Practitioners Of The Perverse). Kanımca en öne çıkan şarkı Schism. Bunun yanı sıra, son şarkı olarak Rotter’ın stüdyodaki prova versiyonunu içeren bonus parça var. Bonus parçanın 35. saniyesinden sonra prova kaydı bitiyor ve bambaşka bir şarkı giriyor. Aylarca aramama rağmen bir türlü bulamadığım bu sevimli şarkıyı dinleyen ve bilen varsa kritiğin altında paylaşabilir. Neden olmasın? (Yazar burada yardım istiyor.)

Kritiği burda noktalarken, güzel bir grindcore/brutal death metal ziyafeti çekmek isteyen Dadaşlar’a bu sıkmayan ama kulak zarı düşmanı albümü öneriyorum. Adamlar içmiş beyler! Sağlıcakla kalın.

İhsan DÜNDAR

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.41/10, Toplam oy: 22)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2004
Şirket
Last House On The Right
Kadro
Mara: Solo gitar
Topi: Çığlıklar
Reef: Kusmalar
Jarin: Davul
Fik: Bas
Bibin: Gitar
Şarkılar
1. Explosion Of Madness
2. Upside Down
3. Schism
4. Incaptivity Of Magic Rhomb
5. Drunken Topi...
6. Crazy Dancecore
7. Rotter
8. Eye For An Eye (Suffering For Suffering)
9. Unconquerable Soul
10. Practitioners Of The Perverse (VIRAL LOAD Cover)
11. Rotter (Prova bonus'u)
  Yorum alanı

“MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY – Eye For Eye” yazısına 5 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bu grubu duymamıştım ama lafı geçmişken, !T.O.O.H.! kesinlikle çok iyi bi gruptu. Rad a Trest’in yazısını yazmıştım zamanında ama sonradan beğenmeyince siteye koymadım. Yazarım belki yine. Özellikle grubun bu son albümünün son şarkısı olan Kali’nin son kısmı (3.05′te başlayan) duyduğum en iyi riflerden biri.

    Çekler’in çok garip bi havası var hakkaten.

    like fire

    Rad a Trest cidden iyi bi albüm. Lykathea Aflame’in Elvenefris’ine de bi bakıverin. farklı bi müzikleri var.

    Batuhan Bekmen

    @like fire, Elvenefris duyduğum en kötü davul tonunu taşıyor sanırım. Onun dışında iyi albüm.

    like fire

    @Batuhan Bekmen, davul tonu konusunda haklısın :) genelde tek beğenilmeyen yanı o oluyor. ama ben davul tonlarını pek önemseyen biri değilim. çok mekanik davulları da sevmem misal. ama performansa daha çok önem verdiğimden görmezden gelebilirim. atmosferik bi müzikleri var ve bence yapmak istedikleri müzik içinde sırıtmıyor o davul tonu.

  2. thefakefloydian says:

    Baştan sona dinleyebildiğim ilk 3 grindcore şarkısı olarak tarihe geçti yukarıdaki videodakiler. Baya eğlenceli geldiler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.