# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
RESIN TOMB – Cerebral Purgatory
| 05.03.2024

Yıl sonu listelerine girebilecek kadar iyi bir ilk albümle yarım saatte yıkıp geçiyorlar.

Dünya daha ilk albümünden böylesi güçlü işler sunmayı başaran grupların yüzü suyu hürmetine dönüyor. RESIN TOMB 2019’da kurulan ve iki EP’nin ardından “Cerebral Purgatory” ile ortamlara dalan bir sludge/death metal grubu. Ne var ki bu sludge tarafı genel olarak alttan bir lezzet olarak veriliyor ve esas büyük kısmı death metal, hatta black metalden alınan çeşitli destekler oluşturuyor.

RESIN TOMB’un iyi yaptığı işlerin başında olayı kaosa, karambole sürüklememesi ve zekice düzenlemelerle son derece akılda kalıcı ve etkileyici şarkılar yazması geliyor. Albümü başlatıyorsunuz ve bir cenderenin içine düştüğünüzü ilk andan anlıyorsunuz. Vokallerden kan aktığını, gitar tonunun güzel olan her şeye tepki olarak ortaya çıktığını hissediyorsunuz. RESIN TOMB resmen aşındırmak, yıpratmak, kırıp dökmek, yıldırmak için dünyaya gelmiş bir grup.

Yukarıda bahsettiğim karambolden uzak durma ve zekâ kokan düzenlemeler yapma konusunu albüme adını veren şarkıdan, girişi itibarıyla DEATHSPELL OMEGA’nın “First Prayer”ına saygı duruşunda bulunan “Concrete Crypt”ten ve daha pek çok şarkıdan görmek mümkün. Prodüksiyondan Arthur Rizk mi sorumlu bilmiyorum, Metal-Archives künyesinde yazmıyor ancak tam onun bulaşabileceği tarzda bir rezillik, hayvanlık söz konusu. Bu yıpratıcı prodüksiyon, albümün lanetli atmosferi ve üst düzey müzisyenlikle de birleşince ortaya “sofistike katliam” olarak adlandırabileceğim bir kimlik çıkıyor. “Human Confetti”deki ULCERATE tatları, “Purge Fluid”deki nefis fikirler, “Cerebral Purgatory “nin cidden çok iyi bir ilk albüm olmasını sağlıyor. “Cerebral Purgatory”yi defalarca dinlemiş bir insan olarak, bu türü seviyorsanız albümü bir kez dinleyip “iyiymiş” deyip bırakmayacağınızı ve tekrar tekrar dinleyeceğinizi büyük ölçüde garanti edebilirim.

Sadece azgın ve yıpratıcı olmakla kalmayıp bir yandan da ezici bir karakter ortaya koyabilmiş olmasından dolayı “Cerebral Purgatory”yi bayağı sevdim. Eğer ULCERATE, VERMIN WOMB, THIS GIFT IS A CURSE ve benzeri şeylerin bir arada olması fikriyle ıslanıyorsanız, yıkıcılığı çok lezzetli biçimde yansıtan RESIN TOMB’a bakmanızı albümün sunduğuna yakın bir şiddetle tavsiye ederim.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.25/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Transcending Obscurity Records
Kadro
Matt Budge: Vokal
Brendan Auld: Gitar
Matt Gordon: Gitar
Mitch Long: Bas
Perry Vedelago: Davul
Şarkılar
1. Dysphoria
2. Flesh Brick
3. Scalded
4. Cerebral Purgatory
5. Human Confetti
6. Purge Fluid
7. Concrete Crypt
8. Putrescence
  Yorum alanı

“RESIN TOMB – Cerebral Purgatory” yazısına 2 yorum var

  1. A.Karayazı says:

    Çıktığı dönem (ocak ortası) epey bi dinlemiştim ama zamanla etkisi kayboldu. Kritik görmesem aklıma bile gelmezdi. Kötü bir albüm olduğundan değil ama ağzı yarım açık kalmış, bir günde hemen bayatlayan petibörler var ya, onun gibi düşünebilirsiniz.

    Bu arada eti’nin çifte kavrulmuş etibör olanı muhteşem değil mi ya?

  2. crowkiller says:

    albüm güzel, özellikle gitar işçiliğini oldukça beğendim ,vokaller scream/hardcoremsu vokalden ziyade ulcerate tarzı böğürtü olsa tempo da biraz hızlı olsa tadından yenmeyecekmiş

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.