# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ICARUS WITCH – No Devil Lived On
| 25.11.2023

Palindrom heavy metal.

Bugün rotamızı ABD’ye çeviriyor ve saf heavy metal yapan ICARUS WITCH’in yeni albümüne göz atıyoruz. ICARUS WITCH bundan 20 yıl önce kurulan bir heavy metal grubu ve palindrom (sondan okunuşu da aynı olan cümle) adlı albümü “No Devil Lived On” da kendilerinin altıncı albümü. Bugüne dek grubu hiç dinlemediyseniz yaptıkları müziği JUDAS PRIEST’in orta tempolu yarı ballad karakteri ile QUEENSRŸCHE’ın seksenlerdeki hâli arasında bir yerde konumlandırabiliriz.

“No Devil Lived On” rifler ve vokal melodileri üzerinden ilerleyen, her anlamda klasik bir heavy metal albümü. “Uzaydaki cadılar” tadında bir hikâyesi olan konsept bir albüm olan “No Devil Lived On”da vokalist Andrew D’Cagna’nın liderliğinde ilerleyen, yani vokallerle yürüyen bir albüm görüyoruz. Kendisi öyle Halford’vari çığlıklar falan atmıyor ve daha ziyade hard rock noktasından bizlere sesleniyor. Seksenlerden bu yana duyduğumuz klasik heavy metal ve hard rock riflerinin dışına çıkmayan grup, ön plandaki bas gitar ve miksi konusunda ne düşüneceğimden tam da emin olmadığım canlı davul performansı sayesinde dinamik ve enerjik bir müziğe imza atıyor.

Daha derine inerken öncelikle albümle ilgili eleştirilerimi söyleyeyim. Başlıca şikâyetim vokallerin belli bir noktaya kadar çıkabiliyor oluşundan ötürü şarkıların bir yerden sonra birbirine benzemesi. Mesela “A heartbeat Away” gibi çok karakteristik yapılı şarkılar da var ancak sanki her şarkıda benzer bir nakarat formülü kullanılıyor ve bu da ayrıştırmayı zorlaştırıyor. Herkes Geoff Tate olsun diye bir derdim yok ancak aralara birkaç çığlık, gaza getirici birkaç haykırış falan ekleselermiş fena olmazmış.

Memnun edici taraflarda ise yukarıda bahsettiğim etkin bas gitardan dolayı “No Devil Lived On”un zaman zaman akıllara IRON MAIDEN’ı getirmesi ve 80’ler karakterli rifleri eğip büktükleri birtakım anların çok tatlı olması geliyor. Açılış şarkısı “Heaven’s Ghetto”nun 0.49’da giren aşırı 80’ler havalı rifinin bir anda beklenmedik tarafa kayması bence albümdeki en hoş ayrıntılardan biri. Bu gibi dokunuşlar ICARUS WITCH’in grubu ilk kez dinleyen biri tarafından daha kolay benimsenmesini sağlayacaktır. Tabii kapanıştaki 10 dakikalık epik “Starseed Trilogy: I. The Emerald Tablet II. Ruler of Arcana III. And I Am You”yu da atlamayalım, o da albümün en ağır toplarından biri olarak pek çok dinleyicinin kalbini çalabilir.

Nihayetinde “No Devil Lived On” ortalamanın üstünde, heavy metalin en saf hâlini seviyorsanız hoş vakit geçirmenizi sağlayacak iyi bir albüm. Grup bundan 35 yıl öncesinin müziğini yaptığı için zaten ne bekleyeceğinizi biliyor ve beklediğiniz şeyi de alıyorsunuz. Daha akılda kalıcı nakaratlar, daha çılgın rifler olabilir miymiş, sanki olabilirmiş. Ama bu hâliyle de türün sevenlerini memnun edecek bir çalışma.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (2.67/10, Toplam oy: 3)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Cleopatra Records
Kadro
Andrew D'Cagna: Vokal
Quinn Lukas: Gitar
Jason "Sin" Myers: Bas
Noah Skiba: Davul
Şarkılar
1. Heaven's Ghetto
2. Stranger Than Angels
3. Last Night on Earth
4. 10,000 Light Years from Home
5. No Devil Lived On
6. A Heartbeat Away
7. Rise of the Witches
8. Shadow Chaser
9. Starseed Trilogy:
I. The Emerald Tablet
II. Ruler of Arcana
III. And I Am You
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.