# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KRAANIUM – Scriptures of Vicennial Defilement
| 10.11.2023

Hiç sırtınızı kütürdetecek kadar sert sıçtınız mı?

Dünya işte bu sorunun cevabını arıyor. Sıçarken anüsünüzü çevreleyen kaslara ve göt loblarınıza öyle bir abanmak ki sırtınızın kütürdemesi. Böyle bir şey var arkadaşlar. Leğen kemiği ve sakrum bölgesinde öyle bir ıkınmak ki omurganın dile gelmesi ve T8-L5 arası omurlardan birinin tık diye kütlemesi…

Norveçli slam/BDM grubu KRAANIUM’un yeni albümü “Scriptures of Vicennial Defilement” bana ender rastlanan bu doğa olayını çağrıştırıyor. Dışkıyı içimizden çıkarmak için ıkınmak ve iskelet sistemimizin dile gelmesi…

“Vicennial” kelime anlamı olarak “20 yılda bir gerçekleşen” demek. KRAANIUM “20 Yılda Bir Gerçekleşen Kirletmeye Dair Yazıtlar/Kutsal Metinler” ifadeyle tam olarak neyi kastediyor emin değilim. Kuruluşlarından bu yana 22 yıl geçti, demodan beri 21 yıl, ilk albümlerinden itibaren 15 yıl oldu. Dolayısıyla 20 yılda bir gerçekleşen nedir, bu 20 yıllık bir milatsa 20 yıl önceki neyi mihenk taşı olarak almalıyız, bunlar cevaplanmayı bekleyen çeşitli sualler.

Norveç menşeli olmasına rağmen kadrosunda Türkiye de dâhil dünyanın pek çok farklı ülkesinden müzisyene yer veren KRAANIUM’un şu an ki kadrosu her birinden birer eleman olmak üzere Norveç, Danimarka, Brezilya, İngiltere ve İsviçre’den gelen elemanlardan kurulu. 2018’de çıkardıkları “Slamchosis” ile her iki uçtan da yorumlar alan KRAANIUM, kimileri tarafından yılın en iyileri arasına sokulmuş, kimileri tarafındansa epey düşük notlarla cezalandırılmıştı. “Scriptures of Vicennial Defilement” kanımca birbirine daha yakın yorumlar alacak ve büyük çoğunluğun beğeneceği bir çalışma olacak.

Çöp kamyonu gürültüsünü ve akabinde kokusunu anımsatan gitarlar ve slam/BDM’nin her yönünü yansıtan vokallerin baştan sona boka buladığı albümde, gruba ilk kez bu albümde katılan İsviçreli davulcu Tobias Tellenbach da gayet kütür kütür bir performans sergilemiş. Nefes aldırmayan blast’ler ve temponun iyice düştüğü aşağılık slam kısımlarında yaptıkları bir yana, trampet başta olmak üzere davul tonları da KRAANIUM için tencere kapak kıvamında. 40 dakikalık süresiyle de tam anlamıyla tadında bırakan “Scriptures of Vicennial Defilement”, bu tarz bir şiddete meyilli manyaklar için 2023’ün değerli işlerinden birine imza atıyor.

Bir albüm “Çürümüş Dışkıları Afiyetle Yemek” adlı bir şarkıyla başlıyor ve “Beyin Ölümü Gerçekleşmiş Kafatası Sikişi” adlı bir şarkıyla bitiyorsa zaten insanlığın geldiği noktanın kıymeti konusunda durup bir düşünmemiz en doğrusu olacaktır. KRAANIUM müziğini yazan birileri, KRAANIUM müziğinden zevk alan binlercesi olduğu sürece bana kimse insanoğlunun tarihteki başarılarından, tanrının kusursuz tasarımından, din, vatan, millet, bayrak, aile, şeref, namus gibi kavramlardan söz etmesin.

Olmadı. Yapamadık.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.21/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Unique Leader Records
Kadro
Jack Christensen: Vokal
Mats Funderud: Gitar, geri vokal
Jason Varlamos: Gitar
Mika da Costa: Bas
Tobias Tellenbach: Davul
Şarkılar
1. Gurgling on Decomposed Feces
2. Cunt Pierced with Rusty Nails
3. Massive Piles of Festering Remains
4. Fevid Self Dismemberment
5. Internally Purified with Scorching Iron
6. Deflowered by Disembowelment
7. Sliced, Diced and Sodomized
8. Braindead Skullfucking
  Yorum alanı

“KRAANIUM – Scriptures of Vicennial Defilement” yazısına 3 yorum var

  1. Cryosleep says:

    Böyle bir deneyimim olmadı ama montla sıçmıştım çocukken. O kadar rahatsız bir deneyimdi ki bütün dertlerimi unutmuştum.

  2. crowkiller says:

    sonbahar hüznünü doyasıya yaşatacak o albüm

  3. Erhan says:

    Başta Saracoglu yazmasa bu kritigin bir Vilehand eseri olduğunu düşünürdüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.