# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
OMNIVORTEX – Circulate
| 07.10.2023

Dost gibi seviyor, düşman gibi…

2020’de çıkardıkları ilk albümleri “Diagrams of Consciousness” ile teknik death metal ortamlarına gayet sağlam bir giriş yapan Fin grup OMNIVORTEX, 3 yıl aradan sonra şimdi de “Circulate” ile karşımızda.

OMNIVORTEX ilk albümünde REVOCATION ile SLUGDGE (yeni albüm yapın lan köpekler) arası bir yerde durmuş ve buna 2010 sonrası teknik death metalin gerçeklerini de katarak dinlemesi çok keyifli bir iş çıkarmıştı. Ben de albümü 2020 itibarıyla CYTOTOXIN’in ardından (epey ardından, çünkü CYTOTOXIN) yılın en iyi ikinci teknik death metal albümü olarak gördüğümü söylemiştim.

Şimdiyse karşımızda daha farklı bir OMNIVORTEX var. REVOCATION benzeri özellikler ilk albümdekinin çok gerisinde hatta hissedilmez düzeyde, SLUGDGE benzerlikleri ise sound ve müzikal yapıdan ziyade şarkı trafikleri ve düzenleme noktasında karşımıza çıkıyor. OMNIVORTEX de SLUGDGE gibi riften rife atlayan ancak akıcılığın sekteye uğramadığı bir mizaca sahip.

Bu albümü ilk albümden farklı kılan başlıca konu, OMNIVORTEX’in “Circulate”te işin dissonant tarafına daha bir eğilmiş olması. DISENTOMB’un son albümünde yaptığı türde bir DEATHSPELL OMEGA, ULCERATE, IMMOLATION etkisinden söz edemesek de OMNIVORTEX bu albümde daha tekinsiz bir kimliğe bürünmeyi seçiyor ve çok da iyi yapıyor. Tüm elemanların üst düzey performans gösterdiği “Circulate”, her şarkıda dinleyiciye ilginç fikirler, farklı unsurlar sunmayı ve bu sayede akıp gitmeyi başarıyor. Yukarıdaki “Of Aeons Past” klibini izlediğinizde de göreceğiniz üzere grup elemanları müziklerinin ciddiyetine ters şekilde gayet geyik, kafa adamlar ve bu sayede tıpkı THE BLACK DAHLIA MURDER’ın normal hayatta taşak kafalı ancak albüme gelince işin ciddiyetini bir an olsun elden bırakılmadığı karakterini anımsatıyorlar.

Grubun esas adamı olan, besteleri yapan, sözleri yapan, vokalleri yapan, gitar çalan Severi Saarioja ne yaptığını ciddi anlamda iyi bilen bir müzisyen. Vokallerindeki adanmışlık, riflerdeki açlık, sololardaki yaratıcılık ve birtakım cüretkâr fikirlerle “Circulate”i ilk andan son saniyesine kadar çok etkili bir kimliğe sokmayı başarmış. Vokallere katılan davulcu Aaro Österman ile birlikte gayet dinamik, çok yönlü bir vokal saldırısı gerçekleştiriyorlar. Kimi zaman brutal death metale kayan derinlikte karşımıza çıkan bu vokaller dinleyiciyi gaza getirme konusunda çok iyi olmuş.

OMNIVORTEX çok iyi bir grup ve “Circulate” de bu sene dinlediğim en iyi teknik death metal albümlerinden biri. Prodüksiyonun güçlü ve sıcak havası, şarkıların birbirlerinden ayrıştırılabilir karakterleri, müzisyenliğin sağlamlığı ve şarkıların yaratıcı bir düzlemde akılda kalıcı oluşuyla yine yüksek bir not almayı, daha geniş kitlelerce tanınmayı, adlarını çok daha fazla duyurmayı kesinlikle hak ediyorlar.

Yıl sonu listelerine girebilecek düzeyde sağlam bir teknik death metal albümü dinlemek isterseniz, dilediğiniz kabul oldu.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.13/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Inverse Records
Kadro
Severi Saarioja: Gitar, vokal, besteler, sözler
Mikko Pylkkö: Gitar
Mikael Reinikka: Bas
Aaro Österman: Davul, vokal
Şarkılar
1. Dwells
2. Transforming to Pale Mist
3. Of Aeons Past
4. Slumbering in Black
5. Mechanical Motions
6. Husk
7. Harbingers of Cosmic Death
8. Endless
  Yorum alanı

“OMNIVORTEX – Circulate” yazısına 3 yorum var

  1. owlbos says:

    Bu albümü dinlemem lazim

  2. Noumena says:

    Birkaç gündür albümü çeviriyorum gerçekten çok leziz şarkılar var özellikle albümün son 3 şarkısı muhteşem. Benim için yılın en iyi albümlerinden oldu bile.

  3. ismail vilehand says:

    Anca dinleme fırsatı buldum, inanılmaz bişey. Aklımı yerlere düşürdüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.