# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GODTHRYMM – Distortions
| 06.09.2023

Epik doom metal seviyorsanız bu yıl dinleyebileceğiniz en özel albümlerden biri.

İlk şarkısı sadece distortion’lı gitarla başlayan albümleri seviyorum. Davul yok, bas yok, vokal yok, sadece çıplak bir gitar kanalıyla çalınan bir rif ve ardından grubun geri kalanının katılması. O çıplaklık, yalınlık sanki etkileyici bir şeyler geleceği hissi yaratıyor. Bir de dinlediğiniz grup GODTHRYMM gibi zaten etkileyici şeyler yapacağını bildiğiniz bir topluluksa, merak dozajı daha da artıyor.

2020’de çıkardıkları “Reflections” ile o yılın en iyi albümlerinden birine imza atan İngiliz epik doom metal grubu GODTHRYMM, yaşları ilerlemiş ve geçmişte çaldıkları gruplar sayesinde olayı yalayıp yutmuş müzisyenlerden oluşuyor.

Adamlar (ve kadın) nasıl metal yapacaklarını, nasıl doom metal yapacaklarını ve bunu nasıl epik hâle getireceklerini gerçekten iyi biliyorlar. Katmanlı gitarlar, vokal yazımı, dinamik davullar, metalik siyah atmosfer ve diğer pek çok ayrıntıyla GODTHRYMM’in sunduğu her şey bir şekilde ustalık ve iş bilirlik kokuyor.

PARADISE LOST, SOLITUDE AETURNUS gibi grupların etkilerini gördüğümüz “Distortons”, “Reflections”da gördüğümüz GODTHRYMM’in daha da kendine güvenli biçimde karşımıza çıktığı bir albüm. Doom metal, doğası gereği zaten belirli konularda sabır isteyen bir tür, bu nedenle de dinamik doom metal şarkısı yazma konusu her grubun bu kadar rahat hissettiği bir şey değil.

GODTHRYMM bu açıdan ciddi anlamda yetenekli ve birikimli bir grup. Şarkılara kattıkları pek çok şey 65 dakikalık böylesi bir albümün hem atmosfer kazanmasını hem de görkemli hâle gelmesini sağlıyor ve bir de üstüne birbirlerini yükselten şarkılar eklenince olay daha da güzelleşiyor.

GODTHRYMM’le ilgili en iyi şey adamların dinleyiciyi rahat ettiren bir havasının olması. Hiçbir şeyin aceleye gelmediğini ve gelmeyeceğini, sizi 65 dakikalık keyifli bir deneyimin beklediğini ilk andan fark etmek doğal olarak tüm bu müzikal deneyimi daha değerli hâle getiriyor.

Şekil şukul birtakım kompleks olaylar, enteresan denemeler, beklenmedik sürprizler duymayacağınızı biliyorsunuz, büyük oranda bilinçli bir monotonluk içerisinde ilerleyen şarkılarla karşılaşacağınızı fark ediyorsunuz ancak bu hiçbir şekilde olumsuz bir his yaratmıyor. Dingin, ayakları yere sağlam basan, oturaklı, mis gibi bir 65 dakikayla doom metale, bu türün “epik” sıfatıyla ifade edilen formuna doyacağınızı ilk andan anlıyorsunuz.

Bu deneyimi yazıya dökmek, çeşitli bileşenlerini tek tek açıklamak iyi hoş güzel, ancak bu tarz derinlikli işlerin dinlenmeden kavranması cidden çok mümkün olmadığından çok da didik didik etmek istemiyorum. GODTHRYMM kendi tarzında son dönemin en iyi gruplarından biri ve “Distortions” da epik doom metal özelinde bu yıl dinleyebileceğiniz en özel albümlerden biri. Dinleyin, yavaş ve ihtişamlı müziğe doyun, ardından da yine mükemmel bir albüm olan “Reflections”ı dinleyin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.64/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Profound Lore Records
Kadro
Hamish Glencross: Vokal, gitar
"Sasquatch" Bob Crolla: Bas
Catherine Glencross: Vokal, klavye
Shaun "Winter" Taylor-Steels: Davul
Şarkılar
1. As Titans
2. Devils
3. Echoes
4. Obsess and Regress
5. Unseen Unheard
6. Follow Me
7. Pictures Remain
8. In Perpetuum Eternal
  Yorum alanı

“GODTHRYMM – Distortions” yazısına 2 yorum var

  1. Seyfettin Dursun says:

    “Bir türlü sadede gelemeyen metal”…

  2. Noumena says:

    Reflectons çıkalı ne ara 3 yıl oldu?!

    Bu gece göz atacağım albüme.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.