# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DISTENTION – Nothing Comes from Death
| 16.08.2023

Kütür kütür.

RIVERS OF NIHIL, VISCERAL DISGORGE, EQUIPOISE, THE KENNEDY VEIL gibi gruplarda çalmışlığı olan isimlerce kurulan 2 yıllık deathcore/death metal grubu DISTENTION ilk albümü “Nothing Comes from Death”i birkaç gün önce çıkardı ve biz de üzerimize düşeni yapmak adına buradayız.

Albümün The Artisan Era etiketiyle çıkmasına şaşmamalı. Takip edenler bilirler; The Artisan Era son yıllarda teknik death metal ve progresif death metal adına önemli işler yapan bir şirket. Şöyle bir düşündüğümde AUGURY, INFERI, ABIOTIC, THE ZENITH PASSAGE, WARFORGED, ARKAIK, EQUIPOISE, BLACK CROWN INITIATE, STORTREGN, SPAWN OF POSSESSION, INANIMATE EXİSTENCE gibi isimlerin (aratırsanız hepsinin kritikleri sitemizde var) albümlerini, EP’lerini yayınladılar; bazılarının eski işlerini yeniden bastılar. Dolayısıyla ilgili sahneye hâkim ve bu konuda istekli adamlar. DISTENTION da doğal olarak kapağı The Artisan Era’ya atmayı uygun bulmuş.

DISTENTION’ın müziğine baktığımda ilk gördüğüm şey grubun kazımasyona yaslanıyor ve bunu da karambole kaçmadan gayet okkalı şekilde yapıyor oluşu. “Nothing Comes from Death”i dinlerken gayet groovy gitar ve davullar duymaya, dinamik şarkılar eşliğinde gaza gelmeye hazır olabilirsiniz. Akıllara bir miktar SOREPTION’ı ve daha da bol kepçeden NEURAXIS’i getiren staccato rifler, gayet duyulur bir bas ve gitara çok iyi eşlik eden kafaya çakmalı davullarla DISTENTION ilk albümünden istediği etkiyi yaratıyor izlenimi veriyor.

“…Of Disaster and Exile” gibi şarkılarda gördüğümüz köpek gibi yardırmalı SUFFOCATION tatları ve deathcore’un karanlık taraflarından seslenen notalarla albüm şiddet namına üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Öyle görülmemiş bir kâbus, benzersiz bir gerginlik falan yok ancak amaçlanan şey düşünüldüğünde ve yarım saatlik sürede dinleyiciye sunulan şeye bakıldığında DISTENTION’ın ödevini iyi yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Atmosfere hiç girmeyen ve katmanlılık, çeşitlilik, prodüktörlük namına fazla bir sihirbazlık içermeyen albümler zaman zaman kuru bir sound ve aynı tornadan çıkma şarkılar olarak bize dönebiliyor. DISTENTION esasında bu tuzağa rahatlıkla düşebilecek karakterde bir grup müzik yapıyor ancak kazımasyonlarının kalitesi sayesinde ayakta kalmayı başarıyorlar.

Düşünecek çok bir şey yok. Gayet iyi kazıyan, çatır çatır çalan adamların elinde çıkma, ortalamanın üstü death metal/deathcore’a sahne olan bir ilk albüm dinlemek isterseniz ve SOREPTION, THE ZENITH PASSAGE, NEURAXIS tarzı dur kalklı gitar riflerini seviyorsanız DISTENTION’la tanışın.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.29/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
The Artisan Era
Kadro
Darren Liwen: Vokal
Nick Padovani: Gitar
Christian Mokin: Gitar, bas
Dylan Potts: Davul
Şarkılar
1. Transparent Language
2. Manic Mental Failures
3. Toxic Speculations
4. Blight
5. ...of Disaster and Exile
6. Exit
7. Decaying
8. Nothing Changes
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.