# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MOLYBARON – The Mutiny
| 10.08.2023

Yaptıkları müzikten keyif alıyorlar, aynı keyfi dinleyiciye de aktarıyorlar.

Son dönemde genelde ekstrem türlerde daha çok albüm çıkıyor ve bu da sitede yayınladığımız incelemelere yansıyor. Bu hafta da dâhil olmak üzere son haftalarda biraz fazla karardığımızın ve sertlik dozunun arttığının farkındayım. Sitedeki incelemelerde çeşitlilik isteyen biri olduğumdan ben de yazmaya ve tanıtmaya değecek yakın dönem albümlere göz attım ve karşıma da 2 sene önce piyasaya sürülen bu albüm çıktı, Zaten bir süre önce sitede de önerildiğinden yazayım dedim.

MOLYBARON bizleri Fransa’dan selamlayan bir grup. Progresif metal, heavy metal, alternatif metal gibi farklı türlerle nitelenebilecek bir müzikleri var ve bu haftanın büyük kısmını kaplayan hayvan çocuğu albümlerle kontrast yaratması adına incelemenin mantıklı olacağını düşündüm. Eylül ayında da yeni albümleri çıkıyor, belki onun öncesinde birilerinin grupla tanışmasına da vesile oluruz.

“The Mutiny” ilk olarak gayet dinamik, enerjik bir albüm. Grubun beste tarzı coşmaya coşturmaya müsait ve akılda kalıcı, yürek hoplatan gitar rifleri sayesinde ilk dinlemede kavranan keyifli şarkılar sunuyorlar. Bu tarz müzik yapıyorsanız, yani kompleks olmaktan itinayla uzak duruyorsanız nakarat konusunu boşlamamanız gerekiyor ve MOLYBARON da neyse ki bu konuda sıkıntı çekmiyor. Dahası, “Slave to the Algorithm”i başlattığınızda göreceğiniz üzere taş gibi rifler de yazıyorlar ve yine aynı şarkının başından görebileceğiniz üzere kütür kütür baslarla birlikte capcanlı bir sound sunuyorlar.

MOLYBARON’ı sevip sevmemenizi sağlayacak unsurların başında ise vokaller geliyor. Vokalist/gitarist Gary Kelly’nin bence bu tarz bir müzik için gayet uygun bir ses rengi ve vokal tarzı var. Tarzdan ne kastettiğimi yazıdaki iki klibe bakarak anlayabilirsiniz. Kelly yeri geldiğinde cüretkâr işlere girmekten, kendini minimal ölçülerde deli deli yapmaktan da geri durmuyor. Müziklerinde progresif metale atfedilebilecek kasıntılığın zerresi yok. Alternatif metal tarafında hiçbir şekilde ortamlara oynama çabası gütmüyorlar ve gitar tonlarından davul performansına kadar çatır çatır çalıyorlar. Adamların yaptıkları müziği çok sevdikleri ve keyif alarak çaldıkları çok belli ve bu hissi albüm boyunca dinleyiciye de geçirmeyi başarıyorlar.

Vokallerin nevi şahsına münhasırlığından ötürü herkesin beğeneceğini garanti edemem. Bu tarz işleri seviyorsanız bile belki bir alışma süreci gerekebilir, ancak vokaller konusunda bir sıkıntınız olmaz ise MOLYBARON sizin için çok keyifli bir keşif olabilir, “The Mutiny”yi defalarca dinleyebilir ve önümüzdeki ay çıkacak “Something Ominous”ı da merakla bekleyebilirsiniz. Şahsen ben bekliyorum.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.73/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Inside Out Music
Kadro
Gary Kelly: Vokal, gitar
Florian Soum: Lead gitar
Sébastien de Saint-Angel: Bas
Camille Greneron: Davul
Şarkılar
01 Animals
02 Lucifer
03 Amongst The Boys And The Dead Flowers
04 Prosperity Gospel
05 The Lighthouse
06 Slave To The Algorithm
07 Something For The Pain
08 The Hand That Feeds You
09 Twenty Four Hours
10 Ordinary Madness
  Yorum alanı

“MOLYBARON – The Mutiny” yazısına 2 yorum var

  1. emre says:

    Elinize sağlık kritik için, bu grup daha fazla bilinmeyi hakediyor.
    Benim ilk dikkatimi çeken husus da vokal olmuştu, ben vokalleri çok beğenen taraftayım.
    Yeni albüm öncesi yayınlanan 3 şarkı da bu albümün tadında, güzel şarkılar.

  2. Seyfettin Dursun says:

    2021 yılında keşfettiğim ve akabindeki dönemde muhtemelen en çok dinlediğim albüm oldu The Mutiny. Grup Fransa’dan ama vokalist İrlandalı-Fransız kırması ve bu nedenle İngilizce bir albümü berbat edebilecek bir Fransız aksanlı vokal yok. System of A Down türü şarkılar seviyorsanız, albümü sevmemeniz imkansız ama vadettikleri, bence o türden olası beklentilerden çok daha yüksek. Şarkı sözlerine ekstra dikkat edilmesini de naçizane öneriyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.