# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KRIGSGRAV – Fires in the Fall
| 22.07.2023

İlk dönem AMON AMARTH ile AGALLOCH arasında duran bu gruba kayıtsız kalma. Haydi, bir KRIGSGRAV da sen sevindir.

Geçmişte black metal, melodik post-black metal, shoegaze gibi türlerle iştigal eden Teksaslı bir grup var bugün soframızda.

İnsanın Texas’ta doğup böylesi bir müziğe gönül vermesi çok da yüksek bir ihtimal değildir diye düşünebilirsiniz, ancak belli ki türlü türlü insan var; bazısı kamyonetine atlayıp kuzeniyle cinsel seks yapıp barbeküsünde sincap, timsah falan yerken bazısı da 13 yıl içerisinde 7 tane black metal tandanslı albüm çıkaracak kadar başka kafalarda olabiliyor.

KRIGSGRAV böyle bir grup. Yukarıda bahsettiğim melodik black metal, post-black metal, shoegaze ifadeleri bir kenarda duradursun, adamların yeni albümleri “Fires in the Fall”da yaptıkları müzik “Sorrow Throughout the Nine Worlds”, “Once Sent From the Golden Hall” dönemi AMON AMARTH ile AGALLOCH’un hoyrat tarafları arasında bir yerde duruyor.

KRIGSGRAV şu ana dek belirli bir müzikal anlayış içerisinde öylesine farklı taraflara kaymış ki Metal-Archives’daki benzer sanatçılar kısmında GAEREA, KATATONIA, DRUDKH, OATHBREAKER, HARAKIRI FOR THE SKY, WOLVES IN THE THRONE ROOM gibi isimler bir arada duruyor. Bunlardan bazıları zaten aşikâr, ancak hayatımda GAEREA’ya ve KATATONIA’ya bu kadar benzemeyen çok az şey duyduğumu söyleyebilirim. Tamam, neden o isimleri de andıklarını anlayabiliyorum ancak “Fires in the Fall”da bu tarz referanslar kati suretle geçerli değil.

Albüm çok yakın zamanda çıkmış olsa da bu incelemeyi yazdığım sırada beni en çok şaşırtan konu, albüm öncesinde plak şirketi tarafından paylaşılan iki şarkının 15 günde sadece 449 ve 358 kez dinlenmiş olması. Arkadaş bari Black Metal Promotion’a falan verseydiniz de insanların haberi olsaydı. Yukarıdaki şarkıları dinlediyseniz göreceğiniz üzere adamlar gayet yeterli, ortalamanın üstü düzeyde bir müzik yapıyorlar ve ABD’li bir grup olarak 2 haftada 358 dinlenmeye ulaşmaları falan cidden acayip bir şey. Hiç mi çevreniz yok, sosyal medyanız mı yok? Ben şimdi evden çıkıp markete gitsem, bunu telefonla çekip YouTube’a koysam 2 haftada 358’den daha fazla izleneceğine kalıbımı basarım. Şirketler! Müziğe yön verenler! Neredesiniz?!

Çağrımızı da yaptığımıza göre yazıyı toparlayabiliriz. Eğer ilk dönem AMON AMARTH’ın epik ve yırtıcı tarafıyla AGALLOCH’un derinlikli kederini bir arada bulma fikri sizi hisli bir öküze çeviriyor; bir yanda dağlarda koşturup diğer yanda yürek sancısı yaşamak için can atıyorsanız KRIGSGRAV’la tanışın.

Tanışın ve şu izlenme sayılarını en azından 500’ün üzerine çıkarın. Bakın adamların cesareti kırılacak, morali bozulacak, müziği falan bırakacaklar. Haydi, bir KRIGSGRAV da sen sevindir…

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.86/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Justin Coleman: Gitar, vokal, synth
Cody Daniels: Gitar, bas
David Sikora: Davul, clean vokal, bas
Şarkılar
1. An Everflowing Vessel
2. The Black Oak
3. The World We Leave Behind
4. In Seas of Perdition
5. Shadowlands
6. Journeyman
7. Alone with the Setting Sun
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.