# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CHOIR – Songs for a Tarnished World
| 20.04.2023

Bu adam başımıza bela olacak.

Bugün kendine “The Choir”, tek kişilik projesine ise CHOIR adını veren bir insandan bahsedeceğiz. Kendine ve projesine neden “koro” adını verdiği konusunda tam bir fikrim olmasa da bizleri Singapur’dan selamlayan bu arkadaşın kafasında birtakım sinsi planların olduğu gayet açık ve net.

Metal-Archives’da 2021 yılında çıkmış olarak gözüken “Songs for a Tarnished World”, esasında yeni çıkan bir albüm. Dijital olarak yayınlandı ve sonra geri mi çekildi, yoksa başka bir sebepten mi böyle bir durum oldu bilmiyorum. Bildiğim şey, CHOIR’ın epey karanlık, şiddet yanlısı, acımasız bir oluşum olduğu. Bu fikre kapılmak için albümü başlatmanız ve kısa süreli efektlerden sonra gerçekleşen saldırıya tanık olmanız yetiyor da artıyor.

The Choir adlı arkadaş black metal, death metal ve doom metali harmanlıyor ve ortaya da tahmin edeceğiniz gibi epey kaotik bir şey çıkıyor. Ne var ki CHOIR müziği benzerlerine kıyasla çok daha tane tane, karambole girmeyen, bulanıklaşmayan bir yapıda. Ne ALTARAGE kadar soyut ne PORTAL kadar yıpratıcı ne de PRIMITIVE MAN kadar karanlık. Tam dozunda bir bileşen yakalayan CHOIR bu sayede epey dinlenilebilir olmayı başarıyor.

“Songs for a Tarnished World”ün en güzel tarafı ciddi anlamda etkileyici bir kıyamet resmediyor oluşu ve bunu albüm boyunca tutarlı biçimde sürdürmesi. The Choir’ın ne yaptığını bildiği ve bu işi ciddiye aldığı çok açık. Gerek prodüksiyon, gerek enstrüman kullanımı, gerek atmosfer, gerek de besteleri zenginleştiren fikirler bakımından albüm dinleyiciyi sarsıyor, tahrik ediyor, geriyor. Bu yapması kolay bir şey değil ve CHOIR bunu çok da zorlanmadan başarıyor.

Yer yer aklınıza BLUT AUS NORD’un deneysel ve kaotik tarafları, belki RUINS OF BEVERAST’in doomy tatları, CONVULSING’in nefes aldırmayan olayları gelebilir, ancak CHOIR tüm bunların ötesinde kendi kaosunun, yıkımının iplerini kesinlikle kendi elinde tutuyor ve tansiyonu yükseltip alçaltarak olayı psikolojik boyuta çıkaran hamlelerle “Songs for a Tarnished World”ün tehditkârlığına tehditkârlık katıyor.

Bu tür oluşumlar, eğer ne yaptıklarını biliyorlarsa, albümlerini belirli bir ruh hâli, anlayış, duruş, mizaç, artık ne derseniz onun üzerine kuruyorlar ve bu sayede albüm süresi ne kadarsa o süre boyunca dinleyiciyi belli bir ruh hâlinde tutmayı amaçlıyorlar. Şarkılar sanki uzun tek bir şarkıyı oluşturan parçalar gibi aynı amaca hizmet ediyorlar ve bu sayede dinleyici albümü ya bütün olarak seviyor ya da sevmiyor. “Songs for a Tarnished World” da böyle bir albüm ve The Choir da ne yaptığını gayet iyi biliyor. “Songs for a Tarnished World” size içine girdiğiniz andan itibaren 46 dakika boyunca durmayan görkemli bir yıkım vadediyor ve siz de bu sunulan şeyi almaya hazırsanız gerçekten de esaslı şekilde ödüllendiriliyorsunuz.

Bu adamı, bu grubu takibe alın. Belli ki daha epey canımızı sıkacak, başımıza bela olacak.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.18/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
The Choir: Her şey
Şarkılar
1. Dawn to an Early Grave
2. The Shore Roars an Elegy
3. Triumphant Chants of the Barren
4. Wail! for the Evocation of Mire
5. Mouth Trapped in Concrete
6. A Dirge for the Rotten Throats
7. Caravan and Swarm
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.