# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TRIBE OF PAZUZU – Blasphemous Prophecies
| 15.04.2023

Yaşı geçkin ekstrem metalci acımasızlığı.

Yaşını başını almış ama hayvanlığa, öküzlüğe doyamamış ekstrem metalci severim. Birkaç hafta sonra 42 yaşına gireceğim ve benden 10-11 yaş büyüklerin hâlâ bodoslama death metal, black metal yaptığını görünce keyfim yerine geliyor.

Bugün birtakım önemli gruplarda çalan tanıdık müzisyenlerin bir potada eritildiği TRIBE OF PAZUZU’yu konuk ediyoruz. CRYPTOPSY’nin efsane davulcusu Flo Mournier ile INCANTATION’ın saygı değer insanı John McEntee’yi de kadrosunda barındıran blackened death metal grubu TRIBE OF PAZUZU, 5 yıl önceki kuruluş haberi ve çıkardığı iki EP’nin ardından nihayet ilk albümü “Blasphemous Prophecies” ile karşımızda.

TRIBA OF PAZUZU’nun yukarıda adı geçen gruplardan tamamene yakın bağımsız bir müziği var. Kaçarı olmayacak şekilde MORBID ANGEL, pek çok açıdan BEHEMOTH, zaman zaman da BOLT THROWER gibi daha direkt ve old-school topluluklar ekseninde dönen grup, “Blasphemous Prophecies”de EP’lerde duyduğumuz vahşeti daha da köpürterek ve görkemli hâle getirerek sunuyor. Flo’nun davul setinin arkasında CRYPTOPSY kadar delişmen olmasa da son derece gaddar performansıyla göz doldurduğu çalışmada, albümün prodüksiyonunu da yapan CRYPTOPSY gitaristi Christian Donaldson, GRAVE’in ilk üç albümündeki frontman’i Jörgen Sandström ve GORGUTS insanı Luc Lemay de konuk olarak yer alıyor.

Sadece 29 dakika süren “Blasphemous Prophecies”i etkili ve okkalı bir tokat hüviyetinde yapan başlıca şey de bu kısa süresi aslında. Grubun müziği türün diğer bilindik isimleriyle karşılaştırıldığında öyle çok da fark yaratacak, hemen ayrıştırılacak yapıda olmasa da hem usta ellerden çıkmış olması hem de dövüp hızla uzaklaşması sayesinde damaklarda hoş bir tat bırakmasını, yanaklara ıslak bir buse kondurmasını biliyor. Olayın ana fikri de bu ustalıkta yatıyor zaten. Şarkıların hiçbirinde gereksiz bir şeye tanık olmuyoruz, lüzumsuz bir uzatmayla veya boş yapmayla karşılaşmıyoruz. Her bir şarkı hedef odaklı, ne yapacağını biliyor, çatır çatır yarıp geçiyor.

Blackened death metal seviyor, usta ellerden çıkan bir yarım saatine tanık olmak istiyorsanız gereğini yaparsınız.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.89/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
VIC Records
Kadro
Nick Sagias: Vokal, bas
Randy Harris: Lead gitar
Flo Mounier: Davul

Konuk:
Jörgen Sandström: Vokal (5)
Luc Lemay: Vokal (4)
Christian Donaldson: Gitar solo (5, 6)
Şarkılar
1. We Serve Under No God
2. Blasphemous Prophecies
3. Countess of Blood
4. Invocation of the Ancients
5. The Trial and Prosecution of the Scorned Prophet
6. Pazuzu Incarnate
7. Born of a Jackal
8. Towards Oppressors
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.