# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FAITHXTRACTOR – Contempt for a Failed Dimension
| 10.02.2023

Metalciler, ilk hedefiniz FAITHXTRACTOR’dır. İleri!

Metal dünyasında iki kişilik grupların her zaman farklı bir çekiciliği olmuştur. Belki grup içi demokrasi konusunda zaman kaybedilmemesinden, belki de iki kişinin yakaladığı kimyanın konsantre kalmasından; MANTAR, INQUISITION, BÖLZER, ANAAL NATHRAKH, ALCEST, GODFLESH, SUMMONING, TEMPEL gibi gruplar kendi türleri içerisindeki en kaliteli isimler olarak karşımızda durmakta. IMPERIUM DEKADENZ de bu gruplardan biri.

IMPERIUM DEKADENZ’in “Dis Manibvs” albümünün incelemesine bu cümlelerle başlamıştım. Bu yazıya da bu şekilde başlamak istedim, çünkü FAITHXTRATOR da bu gruplardan biri. “En kaliteli isimler” arasına sokmak için belki biraz erken olabilir, ancak çok iyi oldukları kesin.

ABD’li bir death metal grubu olan FAITHXTRACTOR bir kadın ve bir erkekten oluşan; fiziken minimal ancak çıkardığı gürültü itibarıyla hayli babacan bir oluşum. 18 yıl önce kurulan FAITHXTRACTOR bugüne dek dört albüm çıkarmış ve ben de kendilerinden bu sayfalar sayesinde haberdar oldum. Açık konuşmam gerekirse “Contempt for a Failed Dimension”ı ilk duyduğumda “Öeh!”, “Voah!” gibi tepkiler vermedim. Hatta davul tonu suni geldiğinden başlangıçta VST davul kullanılan herhangi bir oturma odası albümü olduğunu düşünerek göz atma sırasında biraz gerilere attığımı bile söyleyebilirim.

Hatamdan dönüşüm ise dün market dönüşü bir traktörün yanından geçmem ve “eeeh dinleyeyim şu albümü” dememle oldu. Traktörü gördüm, tavuk gibi hemen “FAITHXTRACTOR” imgesi aklıma geldi ve eve varınca da albümü dinlemeye koyuldum.

Arkadaşlar FAITHXTRACTOR köpek gibi çalan son derece vahşi, hayvan çocuğu gibi bir grup ve “Contempt for a Failed Dimension” da ciddi anlamda can yakan, et buran, ense sıkan bir albüm. Tıpkı “Reign in Blood” gibi kısacık ama dayaksı olan çalışma yalnızca 24 dakika sürüyor ve bu kadarcık sürede önüne gelen her şeyi yerle bir ediyor.

Bunu öylesine söylemiyorum; Ash Thomas adlı arkadaşın şeytan vergisi bir vokali var ve bunu zehirli gitar ve davullarla coşturarak son derece acımasız bir işe imza atıyor. Son dere etkin bir gitar kullanımı içeren “Contempt for a Failed Dimension”, en kısa şekilde söylemek gerekirse neredeyse her şeyin doğru yapıldığı ve ortaya da katıksız bir hayvanlığın çıkarıldığı bir albüm. Hayvanlık deyince aklınıza OF FEATHER AND BONE, PISSGRAVE, CORPSESSED, hatta SWAMPBEAST türü bir şerefsizlik gelmesin. FAITHXTRACTOR o tarz ölüm makinelerine nazaran daha tane tane riflerle, daha net şarkı yapılarıyla müzik yapıyor. İyi mi, iyi. Çok mu iyi, çok iyi. Gerçekten çok iyi ve death metal seven bir insanı doyurabilecek neredeyse her şeyi bünyesinde barındırıyor.

Yırtıcı, yaratıcı, yıpratıcı (y’ler bitti) ve en önemlisi sadece 24 dakikada dinleyicinin aklını alan bir albüm dinlemek istiyorsanız, ilk hedefiniz FAITHXTRACTOR’dır. İleri!

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.62/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Redefining Darkness Records
Kadro
Ash Thomas: Vokal, gitar, bas, davul
Zdenka Prado: Bas
Şarkılar
1. Vomiting Proclaimation
2. Life Abnegation
3. Relative First Occurrence
4. Revenge Void Asphyxia
5. The Blood That Seethes
6. On Every Breath...A Curse
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.