# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
COBRA THE IMPALER – Colossal Gods
| 23.12.2022

MASTODON’a en yakın şey.

Başka bir grubun adını anmadan bahsedilemeyecek grupların değeri konusunda kararsız olduğumu söylemeliyim. Yakın zamanda çeşitli death metal gruplarına worship niteliği taşıyan albümler inceledim, hatta genelde övdüm. Sonuçta ortaya yeni bir şey koymayan ancak yapmak istediği şeyi çok başarılı şekilde yapan grupları sırf orijinal diye gömmeye gerek yok.

Lakin bazen de dinlediğim şeyin daha büyük başka bir şeye aşırı bağımlılığından, o başka şey olmadan var olamayacak olmasından irite olduğum da olabiliyor. Bugün sitemizde ağırladığımız Belçikalı grup COBRA THE IMPALER tahmin edebileceğiniz gibi bu tür bir bağımlılığı olan bir grup ve bu bağımlılığın hedefinde de MASTODON var.

İlk çıktığında BARONESS için bu MASTODON’culuk yakıştırması yapılmış, grup sonradan kendi yoluna giderek BARONESS sound’unu oluşturmuştu. Yıllar içinde benzer durumlarda başka gruplarla da karşılaştık. Yakın zamandan DVNE bu konuda ilk aklıma gelenlerden.

COBRA THE IMPALER da gerçekten de pek çok açıdan sonra derece MASTODON’vari bir müzik yapıyor. MASTODON’vari olmadığında da MASTODON’un çeşitli dinamiklerinden yararlanıyor. Yine de ortada üst düzey müzisyenlik ve iyi bir bestecilik olduğundan grubu “MASTODON çakması” şeklinde açıklamak haksızlık olur. Her ne kadar başlıkta “Fakir MASTODON’u” demiş olsam da adamlar bu ilk albümlerinde iyi bir iş çıkarmışlar.

Tüm bu MASTODON muhabbetinin dışına çıkıp albümü olduğu gibi yorumlarsak, bu Belçikalı arkadaşların gayet iyi müzik yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Çoklu vokaller, melodiler, davul kullanımı ve nakarat yazımı noktasında gayet başarılılar ve progresif sludge metal namına yapılması gereken pek çok şeyi yapıyorlar. Özellikle vokalist arkadaş epey yetenekli ve akılda kalıcı vokal melodisi yazmayı biliyor.

Albümde MASTODON karakterinden en uzakta duran şarkı atarlı yapısı ve özgün nakaratıyla “Spawn of the Forgotten”. Bu şarkı COBRA THE IMPALER’ın bundan sonrası için harita olması gerektiğini düşündüğüm yapıtlardan biri. Neden, çünkü yukarıda bahsettiğim öykünmeleri çok az içeriyor ve bana kalırsa albümün en öne çıkan şarkılarından biri konumunda. Zaten COBRA THE IMPALER bir sonraki albümünde de MASTODON kafasından gitmeyi planlıyorsa işte o zaman kabak tadı verme ihtimali daha bir artar, grubun özgün bir şey yapamayacağı izlenimi oluşur. Ben olsam ikinci albümde bundan itinayla kaçınmaya çalışırdım.

Kapanışa geldiğimde sanırım kaçabileceğim bir yer yok. Mecburen yine MASTODON referansıyla noktalayacağım. MASTODON seviyorsanız COBRA THE IMPALER’ı da epey seversiniz. Sevmiyorsanız, barındırdığı farklı bazı dinamiklerden ötürü belki yine seversiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.73/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Listenable Records
Kadro
Manuel Eiremmer: Vokal
Michélé De Feudis: Vokal
James Falck: Gitar
Tace DC: Bilinmiyor
Şarkılar
1. Colossal God
2. Blood Eye
3. Tempest Rising
4. Spirit of Lyssa
5. Scorched Earth
6. Spawn of the Forgotten
7. Demigods
8. Mountains
  Yorum alanı

“COBRA THE IMPALER – Colossal Gods” yazısına 4 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Freudian metal

  2. Boba Fett says:

    Çok sevindim incelemenin gelmesine, Belçika’nın gururu.

  3. deadhouse says:

    Yok yok ben almayayım. Şizofreni olmaya niyetim yok.

    Benim için bu grubun konumu “ruh hastalığı”

    Anlaşılır değil benim için. Bu Mastodon worship falan da değil. Bildiğin deli gömleği giymiş adamlar.

  4. TanSolo says:

    Belçika’dan post-metal veya sludge çıktıysa gözüm kapalı yerim, bir grubun elemanı You Won’t Get What You Want tişörtü giyiyorrsa gözüm kapalı dinlerim ve bir grubun Mastodon’la herhangi bir münasebeti varsa o grupla cinsel münasebete bile girerim. En en en kısa zamanda dinleyeceğim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.