# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KATATONIA’dan yeni klip
20.01.2023

Opaline.

KATATONIA yeni albümü “Sky Void of Stars“ı çıkardı.

Detaylar şöyle.

1. Austerity
2. Colossal Shade
3. Opaline
4. Birds
5. Drab Moon
6. Author
7. Impermanence
8. Sclera
9. Atrium
10. No Beacon To Illuminate Our Fall
11. Absconder

“Opaline” klibi yayında.

“Birds”, klibiyle yayınlandı.

“Austerity” klibi yayında.

“Atrium” yayınladı.

  Yorum alanı

“KATATONIA’dan yeni klip” yazısına 52 yorum var

  1. Erhan says:

    Yayınlanan şarkı harika ötesi. Albüme hype’landim.

  2. Drochshaol says:

    Albüm çıkmadan yayınlanan single’ları dinlememeyi tercih ediyorum. Albüm kapağına bayıldım sanırım yeni yılın ilk ayında katatonia kasıp kavuracak yeni albümüyle.

  3. İlayda Yüksektepe says:

    yayınlanan şarkıyı dinledikçe city burial gibi ortalama bi iş gelmeyeceğine kendimi inandırmak istiyorum. yerini zamanını nerede ne yapacağını bilen bu kadar iyi bir grup yok ya.

  4. Erutururu says:

    Şarkı ateş ediyor ama albüm kapağını beğenmedim valla. Yağmurlu ortam + uçuşan kuşlar falan artık klişe geliyor bana bi tık. The Great Cold Distance’daki gibi basit ve vurucu bir kapak yapsalarmış keşke.

  5. Dysplasia says:

    Albüm çıkana kadar yayınlanan şarkıları dinlememe kararı aldıracak kadar yavan bir şarkı. Ama kapak güzel.

  6. Kastaga says:

    son zamanlarda dinlediğim en zayıf parçalardan biri oldu, ki çok dertli tasalı bir dönemdeyim. kliple dinleyince biraz daha oturuyor, yine de artık bana hitap etmeyen bir grup katatonia.

  7. şeyh hulud says:

    Katatonia 2. bir emre kadar faaliyetlerini durdurmamış mıydı? Ben en son orada kaldım.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Gruplar sürekli yalan söyleyen geçmişte kalan kötü arkadaşlar gibi. Fikir değişiminden daha boktan şeyler varmış gibi geliyor bana. Kesin dağılacağız ha ayık olun! deyip devam eden çok fazla grup var olmaya başladı.

    Aaron

    @şeyh hulud, ikinci bir emre kadar dedikleri bir sonraki album idi herhalde =)

    Dysplasia

    @şeyh hulud, 4 sene önceydi yahu o olay, elemanlarından birisi rahatsızlanmıştı hatta. Üstüne bir de albüm çıkardılar.

  8. Opethsevenbiri says:

    Fena değil bildiğimiz modern Katatonia işte.

  9. Rust in Peace. says:

    Come to İzmir

    Şarkıyı sevdim ben, umarım doğru düzgün eşlik edecek şarkılar olur yeni albümde Old Heart Falls gibi.
    Gelin dedik de bunlar yeni albümü çıkarıp gelirse son 2 albüm dışında şarkı da çalmazlar, Teargas, My Twin falan dinletip gönderirler herhalde.

  10. Noumena says:

    Katatonia gerekeni yapıyor ve bu kışı da boş geçmiyor. Şarkı harika bence ne bekliyorsunuz ki adamlar kuş mu kondursun? Günümüz Katatonia’sının en iyi hallerindeler.

  11. Ali Osman says:

    Şarkı bayağı hoş ama hayal kırıklığı. Katatonia’dan beklediğim şey bu değil. Ortalama bir rock grubunun yapabileceği hoş bir şarkıdan ibaret değil bu grup. Son albüm ekseninden sıyrılmışlardır diye umut ediyordum. Ki hâlâ umudum var albümde şaşırtabilirler, malum Katatonia bu ne yapacağı belli olmuyor.

  12. Aykut taştan says:

    Şarkı baya baya hoşuma gitti. Tabi bu saatten sonra eski albümleri tatları beklememek gerek. Ama katatonianın her hali güzel beeee. Bu arada iyice grup Renkse’nin solo projesi gibi ilerlemeye başladı. Gadısından makas aldığımın tontonu. Ne yaparsa kabulum.

  13. İlayda Yüksektepe says:

    atrium ile albüme baya yükselmişken bu ikinci şarkı bana bir hayli standart bir katatonia şarkısı gibi geldi. city burials’a şükrettirmeyen bir albüm dinlemek istiyorum odin amin.

  14. Rust in Peace. says:

    Klipteki görseller AI’dan çıkmış gibi diyecektim ki şarkının açıklamasını okudum, AI’dan çıkmış gerçekten.

  15. Noumena says:

    Austerity, Katatonia tarihinin en zayıf single’ı olabilir. Maalesef hiç beğenmedim. Ayrıca kulaklarımda mı problem var yoksa şarkının kayıt kalitesi de inanılmaz kötü geldi bana.

  16. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Ben artık Katatonia müziğiyle bağ kuramıyorum galiba ya. :(

    Dysplasia

    @Ubeydullah İndiroğlu, Gittikleri yol, yol değil.

  17. Disbelief says:

    Napalm tamam büyük firma, daha iyi promosyon yapacaklar o da tamam.Herhalde albümün yarısını yayınlayıp büyük iş yaptıklarını düşünüyorlar.Şu single işlerinin boku çıktı.Bu arada Peaceville kan kaybetti.Elle tutulur Autopsy ve Darkthrone var.6 ayda bir Darkthrone albümü ile karşılaşabiliriz( babalarda sanki dünden razı olabilir bu duruma)

  18. Single’ların hiçbirini dinlememiştim, şimdi albümün promosu geldi. \o/\o/\o/\o/\o/’

  19. Erhan says:

    Son iki single bildiğin bok gibi. Katatonia’yı The Fall of Hearts’daki kuşun düştüğü yere gömmüşüz çoktan.

  20. epicusfuror80 says:

    Şarap gibi grup şu Katatonia yıllar geçtikçe nüanslara daha da dikkat eden daha katmanlı çok daha güzel müzik yapıyorlar yeni singlelara bayıldım.

  21. Melkor says:

    Sik sik şarkılar.

    Nox

    @Melkor, son 3 albüm özet

  22. deadhouse says:

    Bence artık Katatonia miadını doldurdu. Müzik olarak söylemiyorum ruh olarak. Katatonia müziğinin ruhu 2023 yılına uygun değil. Benim düşüncem bu yönde.

    Yayımlanan şarkılara baktım da 2005, 2008 zamanlarına uygun şarkılar.

    Zamanın ruhu her şeydir. Katatonia müziği zamanın ruhuna ayak uyduramıyor.

    The Fall of Hearts sonrasında müziklerini radikal yönde değiştirmeleri gerekirdi. Ne de olsa kariyerlerinde daha önce bunu yaptılar ve en iyi şekilde yapan gruplardandılar.

    Açık konuşmak gerekirse bu şarkılar “mıymıy demode şehirli melankolisi” gibi tınlıyor.

    Daha farklı şeylere ihtiyaç var.

    Katatonia kendini geri dönülmez biçimde tekrar ediyor.

  23. Rust in Peace. says:

    Ne yalan söyleyeyim son single hoşuma gitti. İkinci single’ı pek beğenmedim, ilkini beğendim ama bu sonuncusu aralarında en iyisi bence.

  24. ben says:

    Birds şimdiye kadar yayınlananlardan en beğendiğim oldu. Benim için flawless victory devam ediyor adamlar. Helal valla.

  25. SORU: Albümü dinledim. Kritiğini yazıp haftaya, albüm çıkmadan 8-9 gün önce yayınlayalım mı yoksa albümün çıktığı gün mü yayınlayalım?

    Erken gelen promolar konusunda bazen bu ikilemi yaşıyorum. İlkini yaparsak albüm hakkında önceden fikir edineceksiniz ama albüm yayınlandığında inceleme ana sayfadan düşmüş olacak, arama kısmında aratıp bulup yorum yapacaksınız. Albümün çıktığı gün yayınlarsak, biraz daha beklemiş olacaksınız.

    Var mı bir tercihiniz?

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence kritik önceden yayımlanmalı. Sinemada böyle oluyor. Eleştirmenler önceden filmi izleyip günler haftalar öncesinden yazılarını yazıyorlar. Seyirci de beklentisini ve esere dair bilgisini önceden kazanmış oluyor. Müzikte de böyle olmalı. Dinleyici kendisini neyin beklediğini müzik yazarından öğrenmek, albümle ilgili bilgileri ve eleştirileri önceden okumak ister. Bu dinleyiciden bir şey götürmez, tam aksine dinleyiciye çok şey katar. Albüme hazırlık yapılmış olur.

    deadhouse

    Ve bence zaten eleştirmenin, yazarın, sade dinleyiciden bir farkı olmalı. Ben albümü dinlersem ve sen önceden dinlediğin halde albümü benimle aynı anda eleştirirsen bir farkımız kalmaz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, zaten olması gereken de o. Promonun bana yollanma amacı o. Ben fikrinizi almak istedim sadece, ondan sordum.

    Yiğit

    @deadhouse, +1

    Adı üstünde promo. Doğası gereği eser çıkmadan incelemesi yapılmalı. Katatonia gibi bir grubun ana sayfadan düşmesi de sorun olmayacaktır. Çıkış günü haber girip altına kritik linki konularak da pekala önlenebilir bu sorun.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Çıktığı gün yayınlamak en temizi, geç olsun güç olmasın.

    Disbelief

    @Ahmet Saraçoğlu, Brave Murder Day albümüyle tanıyıp o günden bugüne çıkan albümlerini eş zamanlı takip ettiğim en değerli gruplardan biri benim için. Kritikte yazacak olan olumlu ya da olumsuz şeyler albümle ilgili görüşlerimi iyi veya kötü etkilemeyecektir. Benim gibi düşünenler mutlaka olacaktır. Fakat ciddi bir kesimde yazdıklarınızın etkisinde mutlaka kalacaktır. Sonuç dediğiniz gibi ikileme çıkıyor. Naçizane görüşüm, sitenin çizgisi dışına çıkarak önceden yayınlamanız. Bir çoğumuz için özel olan bu gruba özel bir şeyler yapmış olursunuz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, sitenin çizgisi diye bir şey yok aslında. Bugüne dek çıkışından haftalar önce yüzlerce albümün incelemesini yayınladık. Her gün onlarca albümün promosu geliyor şirketlerden. Kitlesi Katatonia kadar değil tabii ama yine 20 Ocak’ta çıkacak yeni Imperium Dekadenz albümünün promosu da geldi Katatonia’yla birlikte, onu da haftaya yayınlayacağız. Şirketlerle diyaloğumuz neticesinde promosu gelen albümleri albümün çıkışından önce yayınlıyoruz zaten. Şirketler genelde “şu kadar gün kala yayınlayın” falan diyorlar, ama bu albümlerle ilgili bir istekleri olmadığından okur tarafının ne düşündüğünü merak ettim, ondan sordum.

    Disbelief

    @Ahmet Saraçoğlu, Sitenin yeni fanlarından sayılırım.Kritik Arşivi sekmesinde geçmişi bir türlü göremedim.Ana ekrana düşenleri ya da search yaparak geçmişi takip etmeye çalışıyorum.Sanırım erken yayınlanan kritikleri bu sebeplerden dolayı okuyamadım.Acemilik diyelim biz ona.Zamanla alışırım.Evereve – Seasons kritiği bile gördüm sitede uzun yıllar bu istikrarla bu işi sürdürmek gerçekten zor.Büyük iş yapmış ve yapıyorsunuz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, çok teşekkürler. Evet, kritik arşiviyle ilgili uzun zamandır çözülemeyen bir sorun var ne yazık ki. Şu an için arama kısmından aratarak bulunabiliyor eski yazılar.

    Ali Osman

    @Ahmet Saraçoğlu, erken yayınlanması daha iyi olur bence.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Madem promo gelmiş, hukuki bir sakınca da yoksa önden gelebilir. Tüm promolar için düşüncem bu yönde.

  26. İlker says:

    Önden alalım incelemeyi bence net.

  27. Noumena says:

    Birds’ü çok beğendim. Özellikle dinamik giriş kısmı çok çok iyi. Geçen albümde de Behind the Blood öyleydi.

    3’te 2 gidiyorlar. Albümden umutluyum açıkçası.

  28. Opaline’de Viva Emptiness’taki Evidence’a gönderme var. Bir yerinde “pass the test” diyor.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, Dinlediğim ilk Katatonia albümü.Hatta sanırım en sevdiğim albümleri.Belki Night Is The New Day ile baş başa kalabilir nezdimde.Evidence’ı görünce nostalji bastı bir anda yazmak istedim, bye.

  29. Disbelief says:

    LP’yi Pre-order verdim.Salak herifler 10 parça olarak yayınlıyorlar.Cd versiyonunda 11 parça gözüküyor.Absconder sanırım bonus track.Promoda nasıl ki?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, Absconder promoda var. Yanında (Bonus) yazmıyor ama belli ki bonus, Metal-Archives’da da yok.

  30. Yarın sabah sitede.

    lammoth

    @Ahmet Saraçoğlu, lütfen iyi albüm çıksın. Lütfen. Belki prime dönemi geçti ama iyi bir Katatonia albümü her zaman 10 kaplan gücündedir.

    deadhouse

    @lammoth, Genelde Ahmet Saraçoğlu kritiklerinin puanlarını tahmin edebiliyorum. Albümü dinlememiş olmama rağmen kendisinin albüm karşısındaki tavrı ve enerjisi (kelimelerin dili) albüme 7,5 verdiğini düşündürttü bana.

    lammoth

    @deadhouse, nokta atışı yaptın, helal olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.