# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PANTERA’nın Budapeşte konserinde MAYHEM vokalisti Attila Csihar “Walk” performansında gruba eşlik etti
01.06.2023

Re… Spect!

Sahnelere dönen PANTERA’nın 30 Mayıs’ta Budapeşte’de verdiği konser sırasında MAYHEM’in Macar vokalisti Attila Csihar sahneye çıkmış ve “Walk” performansı sırasında gruba eşlik etmiş.

Bilindiği gibi Phil Anselmo doksanların ikinci yarısında black metalle yakın ilişkideydi ve Fenriz, Satyr gibi isimlerle birlikte müzik yapmış, çeşitli projelere imza atmıştı. Anselmo 2008 yılında da Jarboe adlı vokalistin albümüne Csihar ile birlikte konuk olmuştu.

Not: Hatırlanacağı üzere PANTERA’nın daha önceden duyurulan Rock Am Ring ve Rock Im Park performansları, Ocak ayı sonunda çeşitli çevrelerden gelen “ırkçılık” tepkileri üzerine iptal edilmişti.

Gelen tepkilerin Phil Anselmo’nun Ocak 2016′daki Dimebash performansı sırasındaki “White power” nidasından kaynaklı olduğu öğrenildi. Aşağıdaki yorumların bir kısmı bu haberle, önceki yorumlar da PANTERA’nın sahnelere geri dönüş haberine binaen yapılmıştır.

  Yorum alanı

“PANTERA’nın Budapeşte konserinde MAYHEM vokalisti Attila Csihar “Walk” performansında gruba eşlik etti” yazısına 158 yorum var

  1. In White says:

    20 doların üzerindeki Andrew Jackson’ı da çıkarsanıza. Herifin zenci köleleri, köle tacirliği ve ırkçılığı ortada. Gücünüz metalcilere mi yetiyor.

    demonizer

    @In White, Konseri iptal ettiren bu tarz antifasist organizasyonlarin gucu oraya yetse onu da yapar zaten, karsi cikmadigindna degil.

    In White

    @demonizer, Ben şu antifaşistlerden bir kere duymadım 20 doların üstünde niye zenci ve kızılderili düşmanı köle taciri Andrew Jackson var dediklerini. Metal müzik zaten kötü bir dönemden geçiyor, yeni neslin metale ilgisi çok düşük. Üstüne böyle, yok sen niye elini havaya kaldırdın ahanda faşizm muhabbetine metal gruplarını yasaklatmak, konser iptal etmek ve bazı metalcilerin bu yasaklamaları veya iptalleri desteklemesi üzücü.

    Demonizer

    @In White, takip ediyor musun bu organizasyonlari? Neler yaptiklarini sadece magazinel mi biliyorsun? Hic yurt disinda irkcilik ilgili birsey yasadin mi (belki Türkiye‘de hatta?) Bilmiyorsan ögren…Almanya‘da evleri yakilan insanlara da sorabilirsin…

    In White

    @Demonizer, Hocam buna uzun cevaplar yazabilirim lakin burası bir “metal” sitesi. Haber olan konunun özünden uzaklaşmak niyetinde değilim. Kısaca düşüncemi yazdım, siz de düşüncenizi yazdınız, konu kapandı

    deadhouse

    @In White, Tarihi yazanlar ve sistemin uygulayıcıları kimi isterse onu kötüler. Terör devleti ABD’nin Afganistan, Irak işgallerini savunan ABD’li müzisyenler Almanya’da orada burada her yerde konser verebiliyor. Ama yok bir tek kırmızı çizgileri Naziler. Milyonlarca sivil insanı katleden siyasi önderleri savunan ünlü tayfası dokunulmaz.

    Hoş bence kimsenin konseri yasaklanmamalı. Adli suç işlemişse zaten dava açılır, cezasını çeker.

    Bunun dışında konser yasaklamak çağdışılık ve kötü niyet sadece.

  2. Ugur says:

    Avusturya ve “ırkçılık tepkileri”

    Simülasyonda yaşadığımız her geçen gün daha da belli oluyor.

    deadhouse

    @Ugur, Avusturyalıların ne bok olduğunu büyük Avusturyalı film yapımcısı Ulrich Seidl’ın belgeselinden görebiliriz. Önce kendi insanlarını eğitsinler amk. Sonra müzik gruplarına geçebilirler.

    https://m.imdb.com/title/tt3962828/

    Şiddetle tavsiyedir.

    eatthegun

    @deadhouse, Bu nasıl bir mantık abi. Bu genellemelerin adamların yaptığından ne farkı var. Türkiye’de de bundan çok daha rahatsız edici toplumun gerçeklerini gösteren filmler var hatta ona da gerek yok aç bir haberlere bak yeterli. Bizim ne bok olduğumuz da belli mi oluyor şimdi bunlardan? Almanya şöyle kötü, Avusturya böyle kötü diye laf yapacağınıza dönün kendi ülkenize bakın, sanki burada herkes çok eğitimli her şey süper de cancel culture, Avrupa’nın şöyle böyle olması falan kaldı. Avrupada yaşayan Türkler ağlamıyor yahu böyle.

    deadhouse

    @eatthegun, Ben hiçbir ülkeyi savunmuyorum senin gibi. Avusturya veya Türkiye sikimde değil. Ortalama olarak hayata bakış açısı ve cehalet dünyanın çok büyük bölümünde, neredeyse her yerinde aynı seyrediyor.

    Burada kendi ülkesi hakkında mükemmel bir belgesel çekmiş bir sanatçı var. Sen neyden söz ediyorsun?

    Türkiye hakkında belgesel çektiklerinde Türkiye’yi mi savunduk. Konu Avusturya olduğu için Avusturya’yı örnek verdim.

    Ağlama mağlama benim yapabileceğim şeyler değil. Tanımadığın insanlar hakkında önyargılı olumsuz yargılamalarda bulunma.

    eatthegun

    @deadhouse, Sitede her fırsatta her şey ve özellikle Almanya Avrupa vs hakkında olumsuz yorum yapan ahkam kesen ben değilim, sadece bu yorumundan dolayı söylenmiş bir şey değil, onyargi ile alakası yok ne yazdıysan ona ithafen söyledim. Benim herhangi bi ülkeyi savunduğum da yok, durumun ne kadar gerçek dışı olduğundan bahsediyorum. Son cümlen ise gerçekten çok ironik. İyi ki tanımıyorum zaten aman.

    deadhouse

    @eatthegun, Her konuda zırcahil gibi Batı götü yalayan çok fazla insan olduğu için ülkemizde, Avrupa ve Amerika aleyhinde sözler söylediğim doğrudur.

    Yurdum insanı araştırmayı, okumayı sevmez. Anaakım medyanın ve popüler kültürün kölesidir. Tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi. Beni tanımadığın için Türkiye aleyhinde nasıl konuştuğumu bilmemen de normal.

    İyi ki tanımıyorsan neden benim yorumunun altına cevap yazıyorsun. Negatif duygular beslediğim kişiye cevap yazacak biri değilim. Ondan söyledim.

    Ben buradaki insanların büyük çoğunluğuna olumlu duygular besliyorum. Çoğuyla da tanışmak isterdim. Senin kullanıcı adını ilk kez görüyorum yanlış anlama.

    D

    @eatthegun, Yanlis anlasilmasin, olaya dahil olup herhangi bir taraf icin hukme varmak haddim degil. Sadece fikir beyan etmek adina soylemek isterim ki, zaman zaman bazi soylemlerinden hoslanmiyor olsam da @deadhouse’un soyledikleri biraz carpitiliyor gibi geldi. Genel olarak anlatmak istedigi kendi gorusune gore insanliga ve toplumlara dair fikirleri, ki buyuk kismina katiliyorum. Ancak yorumlarini (en azindan benim denk gelip okuduklarimi) bu nirengiye gore yaparken, sanki bireysel bir saldirida bulunuyormus gibi degerlendirmenin gerek olmadigini dusunuyorum. Ha bu da dahil olmak uzere butun genellemeler yanlistir ve yatirim tavsiyesi degildir ama insanligin gotune koyayim.

    shithappens

    @D, ‘nirengi’ güzel kelimeymis abi, ama bu yorumda kullanımı olmamış sanki :D

    Berca B.

    @shithappens, ben de “nirengi” üzerinden çalışılan sektörü merak ettim. Genelde havacılar kullanır bu kelimeyi.

    D

    @shithappens, Yanlis yazdiysam kusura bakma. Cok uzun yillardir Turkiyenin disinda yasiyorum. Bazi yeteneklerim olmadiysa pardon. Zaten kurallari falan ogrenmek icin daha cok yazmaya calisiyorum ama bilemeyip translate kullandigim zamanlar cok.

    Güzide Arslaner

    @D, “Kıstas”, “kriter” anlamında kullanmaya çalışmışsınız, gayet doğru olmuş. Türkiye’de 60 yaş üstü eğitimli birine söyleseniz anlar.

    D

    @Güzide Arslaner, Tesekkur ederim, cok sagolun aciklama icin.

    shithappens

    @D, daha önceki yorumlarından Türkiye deki hayat pahaliligindan ve bu konudaki yorgunluklarindan bahsettiğini hatırlıyorum..fakat neyse,herkes istediği gibi takılsın.

    Merdomerdo

    @Ugur, +1 Bu konularda Avusturyalılar ve Almanlar kadar iki yüzlü bir toplum daha yok. Önce kendi ülkelerinde yükselen ırkçılığa bir çözüm bulsunlar. Sikleri ancak Phil Anselmo gibilere kalkıyor.

    İsrail bile aştı bu mevzuları.

  3. Raddor says:

    7 yıl önce bu olay ilk patladığında Anselmo’yu savunan bir yorum yapmıştım. “Şaka yapmış işte. Nazilik, Metal’de kendine fazla yer bulan bir konu. Metal de zaten görmek istemediklerimizi yüzümüze çarpan karanlık bir sanat.” demek istemiş, bu camiada bu meselenin böyle büyütülmesine şaşırmıştım.

    http://www.pasifagresif.com/2016/02/phil-anselmo-sahnede-nazi-selami-verip-irkci-slogan-atti/comment-page-1/#comment-423691

    Belki yanlıştı bunu savunmam. Belki meselenin ciddiyetini kavrayamıyordum.

    Ben Nazizm’i Medal of Honor’la tanıdım. Indiana Jones filmleriyle bildim. Nazizm benim için Star Wars’taki Imperial’ların üniformasına ilham olmuş, Hollywood’un havalı kötü adamları, oyun dünyasında beni eğlendiren düşmanlarımdı.

    Müzik dinlemeye başladım. Naziler burada da vardı. Kötülükleri müziğin kötücülüğünü besliyordu. Havalıydı. Eşyaları bile havalıydı .mına koduklarımın. En sevdiğim, idolüm Lemmy -ki kendisi Nazizm ideolojisine en uzak adamlardan biri bile bunların eşyalarını topluyordu takıntılı gibi. Hele o gamalı haç. Ne seksi bir semboldü ama öyle.

    Nazizm’in korkunç bir ideoloji olmasının yanında “geek” bir yönü de var yani. Ve bunu batı yarattı. Eğer ünlü olsaydım ve bir gün sahnede Nazi selamı verme salaklığına düşseydim benimki geek’liğine olurdu. Bunlar Return to Castle of Wolfenstein’da yaratık yapmıyor muydu olm??

    Anselmo’yu da öyle düşündüm. O da epey geek bir adamdır bakmayın. The Beatles falan dinler nörd nörd. Nazizm’in ciddiyetini anlayabilecek kapasiteden uzak, Allahın Lousianalı cahili. Hödüklüğüne sahnede arada yapıyordu işte. Ciddi ciddi ırkçı değil. En fazla sen-ben kadar. Yazık oldu Süleyman Efendi’ye.

    İyi bilirdik. :D

    Berca B.

    @Raddor, valla açıkçası ben de böyle düşünüyorum. Ciddi ciddi değil de bi nevi parodi olarak yaptığını düşünüyorum. Hatta biraz daha ileri gidersem -cancel geliyor-, satanist takılan grupların sahne şovlarından veya Steel Panther’den çok da farklı gelmemişti, hala da gelmiyor. Ama Nazizm konusu günümüzde çok daha fazla ciddiye alınan bir şey olduğu için büyük tepki alınca yaptığının hata olduğunu anlayıp özür diledi diye düşünmüştüm. Ne ironiktir ki bundan 500 yıl önce benzer bir durum yaşansaydı, hayatları cancel edilen Anselmo değil satanist gruplar olacaktı. Her zamanın şartı farklı işte.

    Sen de benim dile getiremediklerimi söylemişsin Raddor. Aslında güçlerimizi birleştirsek acayip bir şey ortaya çıkaracağız hahaha.

    Raddor

    @Berca B., Xavi – Iniesta gibiyiz haha. Harbiden kendi görüşümde eksik kalan yerler tamamlanıyor. Benim aradığım kelime de “parodi”ydi. Sayende geldi aklıma.

    Evet vallahi ben de yedi yıl önce izlediğimde parodi gibi hissetmiştim. Nedeni çok açık. Gerçek ırkçılık sessizdir, bağıra çağıra yapılmaz. Hiç kimse o kadar salak değil. Hitler bile haykırarak “Yahudilerin hepsini öldürüyoruz” demedi.

    https://youtu.be/QjxtLJFG42U?t=124

    Phil ezelden beri sert gözükme kompleksi olan bir adamdı. Bu adam bir gün yanlışlıkla karınca öldürdüğü için ağlayıp, ertesi gün bir köpeği tekmeleyebilir. Duygusal olarak dengesiz ve bunun farkında. Kafayı dazlaması, vücut geliştirme, fcuk Alternative tişörtleri, UNSCARRED… Lemmy de diyordu Asshole gibi gözükmeye çalışıyor diye. Bu White Power hödüklükleri de onun parçası işte.

    Şurada rol yapıyorlar ama Phil’in gündelik hali de böyle, yapmacık, sert adam pozları.

    https://youtu.be/6fBHyNf77Lg

    Berca B.

    @Raddor, hahahaha şu son video müthiş bişi ya. Bence bu video bile adamın sert adam rolleri kesmekte ne kadar iyi olduğunun kanıtı. Ama son yıllarda bu rolden biraz bıktı herhalde ki kedili taytıyla ortamlara çıkıyor, millete olur olmadık öpücük dağıtıyor hahaha.

    Neyse bu mevzuyu da böyle komikli videolarla bitirelim. Diğer arkadaşlar da olayı kişisel almasın, sadece fikirlerimizi düşündüklerimizi ortaya atıyoruz. Herkes kendine iyi baksın.

  4. Melkor says:

    Cancel kültürün ne saçma bir cadı avına dönüştüğü herkesin malumu. Fakat ırkçıyla da empati kurulmaz. Bir hatadır yapmış, kendini düzeltme şansı, latin arkadaşları varmış falan denmez.
    İşe duygusallıktan arınıp sevdiğiniz metal figürlerinin birer dalyarak olduğunu kabul etmekle başlayabilirsiniz. Ortada belli aralıklarla white power diye bağıran, nazi işareti yapan biri var. Sonra saçma konser iptallerini konuşalım. Orası kolay halledilir.

    Berca B.

    @Melkor, ya işte bu tarz bir tavra gerek yok be abi. Tam olarak bu kadar kesin tavırdan ve aksi herhangi bir şeyi DİREKT reddetmekten bahsediyordum. Sadece senin düşündüğünün kesin doğru ve diğer her şeyin yanlış olduğu bir dünyanın mümkün olduğunu düşünmüyorum.

    Melkor

    @Berca B., Farkındaysan tek bir tarafa yönelik tavrım yok. Siyah-beyaz masal karakterleri değiliz, hayat da öyle işlemiyor. Konser iptal ettirmek çoğunlukla gerizekalı bir harekettir. Fakat faşizm ondan da önce direkt reddedilmesi gereken ve ifade özgürlüğü diye yumuşatılacak şey değil. Evet ortada şımarık, sesi çok çıkan, manyaklaşan sjw/woke tayfa var. Ama diğer taraf ondan daha kötü. Dediğim gibi ortada nazi işareti yapan bir denyo varken, konser iptaline bla bla yapmak aşırı yapmacık bir tepki.

  5. alican kina says:

    Güzel bir haber diğer festivaller de umarım örnek alıp aynı yolu izler. Metal basın camiasının da turneyi promote etmemesi lazım

  6. Budapeşte’ye bak, aynı gün hem UEFA finali hem Pantera konseri.

  7. Oğuz says:

    Pantera demişken Black Tooth’u es geçmek olmaz,romanya ve bulgaristan ayaklarında gruba eşlik ettiklerini hatırlatmak lazım az buz olay değil.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.