# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BAEST – Justitia EP
| 30.05.2022

“Death metal yaparak hayatta kalma” işini ne kadar ciddiye aldıklarını gösteriyorlar.

Danimarka’nın son yıllarda death metal dünyasına kazandırdığı önemli gruplardan biri, bizleri Midtjylland’dan selamlayan ve son 5 yılda çıkardığı 3 albümle istikrarlı bir giriş yapan BAEST.

Sık sık şarkı yayınlama konusunda son derece istekli bir grup olan bu arkadaşlar, geçen seneki “Necro Sapiens”in ardından üç yeni single daha yayınlamış ve sevenlerini kendinden mahrum bırakmama konusunda ne kadar kararlı olduğu göstermişti.

Şu anda incelediğim “Justitia”; EP’ye adını veren yeni şarkıyı, geçen yıl yayınlanan üç single’ı ve “Necro Sapiens”te yer alan “Genesis”in enstrümantal versiyonunu ve bir de ENTOMBED A.D. cover’ını içeren 6 şarkı 33 dakikalık bir EP.

Bu şarkılar arasından “Ecclesi”da ABORTED’dan Sven de Caluwé’nin vokallerini duyma şansı bulurken, “Gargoyles”da ise yakın zamanda kaybettiğimiz Trevor Strnad’i tekrar duyma şerefine erişiyoruz.

EP’ye adını veren şarkıda BAEST “Unblessing the Purity” ayarında bir BLOODBATH’e yakın dururken, “Ecclesia”da ise daha orta tempoya yakın bir death metal tercih ediyorlar. Genel anlamda bakıldığında BAEST karakterini yansıtan şarkılar yeri geliyor akustik bir introyla renkleniyor yeri geliyor melodik taraflarını öne çıkarıyorlar.

BAEST’in death metal konusunda mahir bir grup olduğunu daha ilk albümlerinden anladığımız için adamların yaptığı şarkıların eleştirilecek çok bir yanı olduğunu düşünmüyorum. En başından beri bazıları çok iyi ve akılda kalıcı olacak şekilde şarkılar yazıyorlar ve bu süreçteki üretim hızlarına bakıldığında bu konuda pek de zorlanmıyorlar.

Yukarıda da dediğim gibi BAEST için en iyi referansın BLOODBATH’in farklı dönemleri olduğunu düşünüyorum ve “Justitia” EP’si de bu konudaki görüşlerimi değiştirecek ekstra bir çaba sarf etmiyor. “The Fathomless Mastery” karakterinde daha teknikli bir death metal de sunuyorlar, “Resurrection Through Carnage”a yakın duran daha bodoslama işler de.

Century Media Records’ın en başından beri verdiği destek ve kendi çalışkanlıkları neticesinde müziğini iyi pazarlayan BAEST, bu yazıda gördüğünüz klip sayısıyla “death metal yaparak hayatta kalma” işini ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Trevor’dan bahsetmişken, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ENTOMBED efsanesi L-G Petrov da “Second to None” vesilesiyle EP’de anılmış oluyor. Bundan iki yıl önce YouTube’da L-G Petrov’un BAEST’in “As Above So Below” klibini izlediği ve yorum yaptığı bir reaksiyon videosu yayınlanmıştı. BAEST de bu cover’la Petrov’a ve ENTOMBED’a olan saygısını göstermiş oluyor.

Hepsini toparlarsak, “Justitia” katıksız ve tavizsiz death metal yapan bir grubun bir yerlere gelebilmek için ne kadar çok çalıştığını, bir an olsun durmadığını bizlere gösteren; önemli konuklar içeren; önemli anmalar yapan ve bir tane de gayet iyi şarkı sunan başarılı bir EP.

Bu vesileyle bir kez daha:

LeGend Petrov
Trevor Forever

\m/

Albümün okur notu: 12345678910 (7.29/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Century Media Records
Kadro
Simon Olsen: Vokal
Lasse Revsbech: Gitar
Svend Karlsson: Gitar
Mattias Melchiorsen: Bas
Sebastian Abildsten: Davul
Şarkılar
1. Justitia
2. Ecclesia
3. Gargoyles
4. Creature
5. Second to None (ENTOMBED A.D. cover)
6. Genesis
  Yorum alanı

“BAEST – Justitia EP” yazısına 1 yorum var

  1. Rashid says:

    “Necro Sapien” gibi orta karar bir albümden sonra ilaç gibi geldi. Konuk vokalistler olsun, yeni şarkılar olsun baştan sona gayet akıcı bir EP olmuş. Ben şimdiye kadar albüm çıkarırlar diye düşünüyordum ama hala bi ses yok. Adamlar alıştırdılar artık her 5-6 ayda yeni bir EP, album falan dinletmeye :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.