# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
EXCRUCIATE 666 – Antic Warlords Supremacy
| 14.03.2022

Yallah vuruşmaya.

Erhan Yiğit

Piyasaya damga vurduğu dönemlerde o zamanlar kirli kayıt denilen çamurlu bir prodüksiyon anlayışıyla metal severlere metalin ”Black” yönünü gösteren gruplar işin buraya kadar geleceğini tahmin etmişler miydi acaba? Saysak maksimum 2 ya da 3 riften oluşan, amacı güzel bir şeyi kanıtlamaktan ziyade çirkin olanı olduğu gibi göstermek olan Black metalin ilk dönem şarkıları şu an halen kendi kıymetlerini ve çirkinliklerini korusalar da Black metali 180 derece farklı işleyen ve yarattıkları yapıtlarla bizlere ”Böyle de oluyormuş” dedirten gruplar da son 10 yıldır bu piyasada adından söz ettirebiliyor, listelere girebiliyor hatta bazen eskileri unutturup daha iyileriyle gelebiliyor. Alınmaca, gücenmece olmasın, bence 2000′ler ve 2010′lar Black metali genel itibariyle 90′lardan daha iyi, daha dinlenebilir ve daha zekice tasarlanmış albümler içeriyor.

Madalyonun göze daha çok görünen diğer yüzünde ise ”Bildiğinden şaşmayacaksın” mottosuyla yıllar yılı dinlenmekten çürümüş, çirkinliğine çirkinlik, habisliğine habislik katmış, gavurların deyimiyle ”Trve” denilen anlayışı benimseyerek yürüyen gruplar var; DEUS MORTEM var, BLAZE OF PERDITION var, WATAIN var, AOSOTH var(dı), MGLA var, KRIEGSMASCHINE var, var oğlu var.

Kimi zaman bir cadı kılığında gelip üzerimizde çeşitli büyüler deneyen gruplara karşın topu tüfeği kuşanıp ”Yallah vuruşmaya” diyen gruplar arasında bulunan, Black metalin kendisi kadar eski olsa da ilk albümünü kuruluşundan 14 sene sonra piyasaya süren EXCRUCIATE 666′nın son köpekliği hakkında konuşacağız.

Aslında albüm bazında gerçekten ince ince detaylandırılacak bir şey yok. EXCRUCIATE 666 gücünü şiddetten alan, kötülüğü ve gaddarlığı boynunda kolye diye gezdiren, oldukça basit ama etkili işler yapan bir grup. Bu noktada ”Antic Warlords Supremacy” için de değişen hiç bir şey yok; Ölümüne dayak, ölümüne headbang ve ölümüne itlik serserilik akıtan, yıllardır bildiğimiz sound ile bildiğimiz işi vaat eden bir albüm. Ancak müzikteki şu iyi yere dükkan açma olayının bu albümde de geçerli olmasından mütevellit ortaya atılan işi dinlerken çeneyi üst dudaktan koparıp gırtlaktan aşağıya doğru sarkıtmamak ve kulaklardan irin fışkırtmamak mümkün değil.

”Antic Warlords Supremacy”i açar açmaz albümün MARDUK ekolünden beslendiğini ve eğer MARDUK seven biri iseniz kesinlikle beğeneceğinizi anlıyorsunuz. Bununla birlikte albümün DEUS MORTEM hırçınlığına yakın duran tavrının bir takım ”Panzer Division Marduk” oyunlarıyla çok iyi tamamlandığını ve albümün bu anlayış üzerinde adeta dans ettiğini görüyoruz. Baştan sona trve Black metal adına 2022 senesinde yapılabilecek olanı en güzel şekilde icra ettiğini düşündüğüm EXCRUCIATE 666 bu konuda işi çok iyi bildiğini öylesine güzel kanıtlıyor ki ”Antic Warlords Supremacy”nin herhangi bir Black metal dinleyici tarafından beğenilmemesi çok absürt olur diye düşünüyorum.

Hiçbir anından şikayetçi olmadığım, hatta her bir saniyesini zevkle dinlediğim ”Antic Warlords Supremacy” benim için yıl sonunda bile hatırlanması gereken Black metal albümleri arasına çoktan girdi bile. Ayrıca hem bu albümle hem de bu hafta incelemesi gelecek olan IN APHELION – Moribund ile beraber bu senenin Black kategorisinde oldukça hareketli ve bereketli geçeceği çoktan tasdiklendi. Eğer MARDUK ve DEUS MORTEM arası şiddet dozajının yüksek olduğu ciddi anlamda kaliteli bir Black metal işitmek kulağa fena gelmiyorsa ”Antic Warlords Supremacy” sizin de benim tanımladığım gibi kolay kolay unutulması mümkün olmayan bir albüm haline dönüşebilir. Iskalamayın.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.55/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Iron, Blood and Death Corporation
Kadro
Morgraven: Vokal, bas
Blasphemort: Gitar
O.B.X.: Gitar
Joholocaust: Davul
Şarkılar
1. Karnyx Demon Cult
2. Gaugameles Blood
3. Antic Warlords Supremacy
4. Deadfall of Alesia
5. Spartan Law
6. Of Pride, Loyalty & Honor
7. Surge Tandem Carnifex
8. Teutonic Charge
9. Arminius Brother Kommando
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.