# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MASS WORSHIP – Portal Tombs
| 20.02.2022

Şimdilik 2022′nin en iyi albümü.

2018’de kurulan, 2019’da kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini çıkaran ve yakın zamanda da ikinci çalışmaları “Portal Tombs”u sunan MASS WORSHIP’le birlikteyiz bugün.

Muhtemelen adamların yaptığı müziği tam olarak nereye koyacağını bilemediğinden, Metal-Archives MASS WORSHIP’i sitesine dâhil etmemiş. Bildiğin mallık, en hafifinden denyoluk.

MASS WORSHIP çeşitli sitelerde “dark metal” gibi alakasız bir tanımlamayla geçse de müziklerinde death metal, sludge, hardcore, Groove metal gibi bileşenleri görmek mümkün.

HM-2 kültüne bağlı olsalar da tam olarak death metal olarak tanımlamak mümkün değil. Son derece groovy bir havaları var ve bu hava agresiflikle birleştiğinde ortaya ORBIT CULTURE’a yakın duran bir kimlik çıkıyor.

Diğer yandan müziğin eziciliği ve iç parçalayıcılığı noktasında NEUROSIS’ten alınan ilhamlar da açık şekilde görülüyor. Poliritim açısından bir girişimleri olmasa da yavaş yavaş ezme açısından MESHUGGAH’nın aksak ritimli, poliritimli olmayan versiyonu olarak addedilebilecek anları da var.

Kısacası MASS WORSHIP çok yönlü, epey farklı noktalara temas eden bir müzik yapıyor arkadaşlar. Kemiksiz İsveç death metali icra eden LIK’le, yine katıksız death metal olan VADER’la ve karanlıklardan beslenen NECROPHOBIC’le çalmışlıkları, turlamışlıkları var.

Nihayetinde adamlar tartışmasız şekilde metal ve Metal-Archives’ın ara sıra ağlayıp siteye koymayı reddettiği deathcore gruplarından da değiller. Valla aşamadım adamların M-A’da yer almayışını. Götelek M-A.

Centruy Media bünyesinde olmanın ekmeğini albümden epey bir şarkıya klip çektirerek yiyen MASS WORSHIP, esasında metalin kalıpsız geleceği düşünüldüğünde tam olarak bugüne ve hatta yarına uygun bir grup. Öküz gibi böğüren vokallerin ardından “Orcus Mouth”u KATATONIA’dan Jonas Renkse’nin duru sesiyle kapatmayı da “Unholy Mass”i gayet lezzetli bir gitar lead’iyle açmayı da biliyorlar.

Aslında MASS WORSHIP’in LIK’le turlaması da Renkse’yi konuk etmesi de grubun KATATONIA basçısı ve LIK gitaristi Niklas Sandin’le olan kankalığından kaynaklanıyor. Hatta Sandin grubun bazı kliplerinde yönetmen ve yapımcı koltuğunda da oturuyor. Buradan da bağlantıların, sosyal ilişkilerin, yancılığın, nepotizmin ne kadar yararlı bir şey olduğunu görüyoruz arkadaşlar. Siz siz olun eli uzun kişilerin yanından ayrılmayın.

Albümdeki başlıca güzelliklerden biri de prodüksiyon tarafında cidden şerefsizliğe varan bir iş çıkarılmış olması. “Scorched Earth” gibi şarkılara baktığınızda bas gitarın ne kadar çirkince devleştiğini; gitarla unison çalınan kick’ler eşliğinde olayın nasıl çığırından çıktığını görebiliyorsunuz. MASS WORSHIP ortalığı kırıp dökmeyi, hatta olduğu gibi yıkmayı çok iyi biliyor ve bunu tüm silahlarını bir anda çıkararak yapıyor. “Empyrean Halls” falan nedir artık, rica ederim.

Çok uzatmaya gerek yok zira MASS WORSHIP cidden yılın en özel albümlerinden birini çıkarmış ve türler üstü denebilecek bir hayvanlıkla sertliğin son derece sanatsal ve ezici bir tanımını yapmış. Eğer adı geçen türleri ve grupları seviyorsanız cidden hiç vakit kaybetmeden dinleyin. Muhakkak dinleyin, mutlaka dinleyin. Azıcık insanlık onurunuz varsa dinleyin.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.86/10, Toplam oy: 28)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Century Media
Kadro
Claes Nordin: Vokal
Gustav Eriksson: Gitar
Dadde Stark: Bas
Fred Forsberg: Davul
Şarkılar
01. Specular Void
02. Portal Tombs
03. Revel in Fear
04. Orcus Mouth
05. Unholy Mass
06. Dunes of Bone
07. Scorched Earth
08. Empyrean Halls
09. Deliverance
  Yorum alanı

“MASS WORSHIP – Portal Tombs” yazısına 9 yorum var

  1. owlbos says:

    Kritik merak uyandırdı. Özellikle etiketlere bakınca bir Inter Armalık, kritiğe bakınca Neurosis, Meshuggah refaranslarını görünce yükseldim. Kısa zamanda gereği yapılacak.

    Bu arada last.fm’de grup 2 etikete sahip death metal ve hardcore. MA ve hardcore sorunsalı… 2019daki albüm yüksek ihtimalle hardcore oranı yüksek bir şeydir heralde. Yoksa MA o kadar da denyoluk yapmaz heralde.

  2. TanSolo says:

    Immolation’la birlikte 1 yıllık death metal ihtiyacımı büyük oranda karşıladılar. Bunların yanına Hath da eklenince badlandschugs gibi geğiririm. Bu üçlünün yanına bir sağlam albüm daha gelirse ayağımı yerden kesecek kadar osururum ve death metal defterini bu senelik kapatırım.

  3. Dysplasia says:

    O bas davul ne ulu bir bas davuldur.

  4. Rashid says:

    M.A’nın bu grubu hala siteye eklememesi kadar saçma ikinci bir şey yok. sitede bir tane saçmasapan metalcore grupları var ama Mass Worship’e mi yer yok?

    Bu dünyadakı en büyük salaklıklardan birini yaparak “şu albümü dinleyeyim sonra uyurum” gafletinde bulundum. Yok böyle dayak. Dayaktan zevk alırmışcasına “vur vur daha sert vur” diye bağırasım geliyordu her şarkı bittiğinde.

  5. xibalba says:

    bu sene açık ara en sevdiğim albüm olmaya devam ediyor. bas-davul tokat gibi, sololar enfes. albüm süre, sound ve bütünlük bakımından da çok iyi işliyor. tüm şarkılar çok iyi ama orcus mouth, unholy mass ve scorched earth’ü ayrı seviyorum.

  6. ismail vilehand says:

    Gerçekten muhteşem bir albüm. Her anı dopdolu.

  7. Erhan says:

    Bu sene en çok dinlediğim bir kaç şarkıyı bünyesinde bulundurmasıyla listemde ayırdığım yerden hala düşmediler. Suratta son sürat patlayan şaplak gibi bir albüm. Hastasıyım.

  8. Dysplasia says:

    Scorched Earth tek, siz hepiniz.

    riser

    @Dysplasia, bi’ şarkının ismi “scorched earth” olursa ya da içinde “scorched earth” geçiyorsa süper oluyor, daha hiç sekmedi bu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.