# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IRON MAIDEN’dan konser klibi
16.09.2022

Stratego.

IRON MAIDEN son albümü “Senjutsu“yu Eylül 2021′de çıkarmıştı.

82 dakika süren ve kabaca “taktik ve strateji” anlamında gelen “Senjutsu“yla ilgili olarak grup albümü 2019′da kaydettiklerini; çok varyasyonlu bir çalışma olduğunu ve grubun hayranlarını şaşırtacak türde, IRON MAIDEN karakterinin epey dışında birkaç şarkı olduğunu da ifade etmiş. Detaylar şöyle.

01. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
02. Stratego (Gers/Harris) 4:59
03. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
04. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
05. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
06. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
07. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
08. Death Of The Celts (Harris) 10:20
09. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19

“Stratego”nun konser klibi yayınlandı.

“Stratego”nun aslı da şöyle.

“The Writing on the Wall” adlı ilk single’ın kliple uyumlu ses efektleri içeren versiyonu yayınlandı.

Şarkının aslı da şöyle.

Bruce Dickinson’ın albümden bahsettiği stüdyo videosu yayınlandı.

  Yorum alanı

“IRON MAIDEN’dan konser klibi” yazısına 94 yorum var

  1. Necrobutcher says:

    Bruce ve Dadaşlar desem dayak yer miyim acaba.

  2. Rust in Peace. says:

    Nedense hem Anadolu Rock gibi hem de western gibi geldi, ilginç :D Çok olayı yok şarkının ama ben böyle şarkılarıj hastasıyım, beğendim.

  3. Raddor says:

    Kayıt fazla yankılı olmuş sanki. Kaç albümdür stüdyoda canlı kaydediyorlar evet ama bu sefer iyice belirgin olmuş o yüzden biraz çiğ geldi kulağıma.

    Klip Mad Max’i çağrıştırdı.

    Daha fazla dayanamayıp yarısında kapattım. Kötü olduğundan değil. Iron fuckin’ Maiden la bu! Heyecanlandım aq. Beğenmemekten çekindim belki de.

  4. Serkan says:

    İnternette millet yine coşmuş. Şarkının hoş anları var ama bildiğin bayık! Ha bunu da eski bir Maiden fanı olarak söylüyorum. Özellikle Dance of Death sonrası Maiden’ın dümen kırdığı prograsif yönden hiç memnun değilim. 8-9 dakikalık şarkılardan bıktım yeminle!

    bachibozuq

    @Serkan, Brave new World iyiydi bence. Nomad candır iron maidenın bu aşırı olgun hallerini ben de sevemedim bi türlü:)

    Serkan

    @bachibozuq, Brave New World 2000′lerde yaptıkları en iyi albüm benim için zaten :)

  5. trivago says:

    iron maiden slow introlardan ne zaman bıkacak 2000′den sonra nerdeyse her şarkıya koyar oldu.

  6. gXnn says:

    iron maiden gibi iron maiden işte. bok atılacak hiçbir yanı olmadığı gibi çok fazla ekstrası da olmayan bir şarkı. main riff oldukça catchy. baya agıza takılıyor. ben tatmin oldum.album ne zaman çıkıyor bilen tahmin eden var mıdır?

  7. Erhan says:

    Konu Iron Maiden olunca direkt beğenmedim deyip geçmek yılların grubuna haksızlık olur bence. O yüzden kisa ama öz neden bu şarkının bok gibi olduğunu değineyim

    Eğer bu şarkı albüm için değil de sadece DC comics için yapıldıysa eyvallah

    Öbür türlü içerdiği aşırı konvansiyonel çok bilindik doğu ezgili rif örgüsü çok ama çok sıkıcı. Pentagram yapardı bir ara beğenen beğendi sonra da bitti.

    Şu sikko akustik girişler baymaya başladı gerçekten.

    Vokale sözüm yok klasik Bruce.

    Çok beğenilmeyen Dance of Death albümünden herhangi bir şarkı bile (no more lies herhangi bir şarkı değil, o dünyanın en iyilerinden) bu şarkıyı sikinde sallar.

    Olmamış bomboş bir şarkı.

    Dysplasia

    @Erhan, Kim beğenmiyor abi Dance of Death’i? Bi çıksın ortaya.

    Yiğit

    @Dysplasia, +1 muazzam albüm.

    Erhan

    @Erhan, Klip resminde motorda oturan dallamayı Batman sanmışım aq. Aynısını Mastodon’da yapmıştı o yüzden benzettim herhalde…

  8. Rzeczom says:

    Iron Maiden’ın acilen artık çizgi film vari animasyonlu müzik videolarını bırakması lazım. modernlikten, yeniliğe ayak uydurmaktan ziyade tembellik olduğunu düşünüyorum.

    ne zamandır adam gibi içerisinde insan olan bir klip yayınlamıyorlar. hiçbirisi de bir şeye benzemiyor açıkçası.

    yukarıda da bahsedildiği gibi artık 8-11 dakikalık şarkılardan da gına geldi. hayranlarda artık 10 dakikalık işlerin içerisinden zar zor beğendiği 2-3 riff/an yerine baştan aşağı sevebileceği 3-4 dakikalık eskisi gibi parçalar duymak istiyor.

    deadhouse

    @Rzeczom, Mesele gerçek oyuncular değil, mesele animasyon değil? Sen hala anlamadın mı?

  9. hen says:

    epik 2000ler maiden sarkıları boyle olmuyor bu arada çoğunlukla. onlar sevilir sevilmez ayri konu ama bu onlardan daha farklı (kötü anlamda).

    anadolu rocklık değil bence mesele. maiden normalde bunu bi şekilde yedirip kulağa dandik gelmeyecek şekilde taşırdı şarkılarında. burda öyle olmamış. bişiyler olacak mı diyorsun ama olmuyor. nakarat zayıf vs. akmıyor şarkı.

    grubun 2000lerde başlattığı “singleımız çok tırt olmalı” geleneği devam ediyor tüm hızıyla. el dorado falan daha iyi bundan bence.

    bruce iyice yaslanmis.

    bence book of soulsu biraz daha orjinal bi albüm yapıp empire of the clouds ile veda etmelilerdi müziğe. book of souls ya da daha aşağısında bir albüm gelecek çok büyük ihtimal. işalla şaşırırız.

  10. ENİS KÜÇÜKCUMALI says:

    Slow introlar ve 8-9 dakika süren şarkıları eleştiren 2 arkadaşa da katılıyorum.Eskiden beri uzun şarkılarını seviyor ve dinliyoruz ama son yıllarda Trooper,Aces High,Evil That Men Do vb… gibi 4-5 dakika civarı şarkılar yapmıyorlar artık.Şarkıyı dinlerken ne zaman melodi,ritim değişecek diye beklerken şarkı bitti.Bu uzun şarkı işini bence de abarttılar.Ha bu şarkıyı yine konserlerde daha dinlenir hale getirebilme gibi bir becerileri de var grubun.(Özellikle Bruce’un).Mesela eskilerden Heaven Can Wait’in konser yorumları

  11. koca says:

    Üçüncü solo nefis, “country meets nwbhm” firki çok iyi ama beste ve vokaller yine aynı! Hep aynı… Yiiiaaaaaaavvvvv vaav vav vaaaaoooooov vaaaoooooov vaov…. Evet abi de biraz değişiklik ya hu; biraz farklı bir sound lütfen ya. Dünyada Kevin Shirley’den başka prodüktör yok mu gerçekten?

  12. deadhouse says:

    Şarkı, Metallica’nın son albümündeki tüm şarkılardan daha iyi.

    Yiğit

    @deadhouse, birkaç tanesi hariç +1

    Emre Görür

    @deadhouse, bence Maiden’ı Priest ile kıyaslamak lazım, Metallica ile değil. Hardwired… to Self-Destruct grubun kendi plak şirketinden çıkan ilk albümdü ve bunun da etkisiyle olsa gerek, eğlencesine kaydettikleri şarkılardan oluşuyor gibi tınlıyordu. Ben o albümü ciddiye bile alamadım.

  13. Yiğit says:

    Atlanılan bir nokta var: Iron Maiden son albümlerinde görece en dandik ve dinlemesi kolay şarkıları single yapmıştı. Speed of Light çıktığında da herkes “bu ne aq koskoca maiden bunu mu yapmış” diyordu ama şarkı hem albüm içerisinde iyi duruyordu hem de albümde müzikal doygunluk açısından dolu dolu birçok şarkı vardı.

    2000lerde çıkmış her Maiden albümüne bayılırım. Bunu da seveceğime şüphe yok. Ancak bayılacağımı sanmıyorum. Ha bir de şarkı gayet güzel. Bu kadar linçlenecek ya da eleştirilecek bir yan bulamadım. Grubun 2000ler itibariyle gittiği nokta belli, en son ne zaman aces high tarzı 4-5 dakikalık şarkı yaptılar da keşke öyle yapsalar diyorsunuz, ekstrem bir örnek olacak ama Opeth’ten “o eski brutal şeyleri istiyoruz” demeye benziyor.

    bachibozuq

    @Yiğit, Iron maidenı opethle aynı cümle içerisinde kullandığın için bile seni kınıyorum kın kın kın

  14. Emre Görür says:

    Şarkı beklediğimden iyi. Başta “Bu ABD’li grup da nereden çıktı, yanlış video’yu mu açtım?” dedirtecek kadar baskın bir country havası mevcut. Bu Maiden tarihinde bir ilk olduğu için “hep aynı şeyi yapıyorlar” argümanının ciddiye alınacak bir tarafı yok. Maiden 2000 sonrasında gittikçe progresifleşmeye başladı ve bence bu gruba -yaşlarını da düşünürsek- gayet yakışıyor. Benim endişem uzun süredir detone olmalara doyamayan Bruce’un yaşı sebebiyle iyice gruba zarar vermeye başlamasıydı, ama neyse ki kendini fazla zorlamadan söylemiş.
    Diğer yandan, şarkının sözleri harika. “ABD çökecek, uygarlık babayı alacak” umarım albümün de konsepti olur. Albüm detayları herhalde bugün açıklanacak. Bakalım samuray Eddie ne ayakmış.

  15. enemyofgod says:

    O değil de Bruce’un sesi hiç gitmiyor. Hani adam gırtlak kanseri de geçirdi ona rağmen. Hail Maiden!

  16. Emre Görür says:

    Progresif dozunu iyice artırıyorlar gibi görünüyor. Harris’in tek başına yazdığı dört bestenin en kısası 9:31. Albümün kapanışını 10, 12 ve 11 dakikalık şarkılarla yapıyor. Toplam süre de 80 dakikanın üzerinde.
    Albümde Maiden standardına göre fazlasıyla kompleks şarkılar varmış. Bir iki tanesi de alışılmış Maiden sound’undan bayağı uzakmış.
    Konsept direkt pandemi etkili gibi, ama albümü 2019′da kaydetmişler.
    Distopik, epik, progresif Maiden 😋

  17. Süleyman E. says:

    Albüm geliyormuş 3 Eylül’de, detaylar açıklanmış. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

  18. The Book of Souls sonrası siyah arka planlı ikinci kapak. O kapak Afrika temalıydı, bu Japon. Coğrafya/kültür temalı albümler serisi yapıyorlar diyeceğim ama single klibinde Japonluk sadece bu Samuray Eddie ile sınırlı, promo fotoğrafta Japonluk var, ama albümde de “Death Of The Celts” diye bir şarkı var. Bilemedim. Belirli bir konsept yok sanki.

    Yine de siyah arka planlı kapak biraz kolaya kaçmak oluyor, hele ki Iron Maiden için.

    Çoğunluk bayılmıyor ama ben The Final Frontier’ı çok seviyorum. O ayarda bir şey olsa çok sevineceğim ama TFF’da tek bir tane 11 dk’lık şarkı var, bu albümün sadece son 3 şarkısının toplamı bile bir albüm kadar.

  19. deadhouse says:

    Güzeeeeeell. Japon temalı bir şeyin kötü olma ihtimali yok. Kapağı da beğendim.

  20. Yiğit says:

    Albüm turnesi diye İstanbul’a gelseler de bir kafayı yesek.

  21. koca says:

    Iron Maiden isimli holdingin şaşırtmayan, standart, yavaş intro ile başlayıp çığlık çığlığa Bruce ile devam ederek Nico’nun tom tom’ları ile sona eren yeni uzun şarkıları olacaktır. Güzel olacaktır. Eskileri de güzeldir. Zaten yenileri de eskilerinin benzeridir. Kapitalizm, tutmuş formülden vazgeçmez. Avrupa ve ABD metal piyasasının sallantısında, her daim aç Japon metal piyasasına oynanması da gayet mantıklıdır.

    Writing on the Wall şarkısında Adrian Smith’in solosu çok güzeldir.

  22. Dysplasia says:

    Ya bu grubun diğer elemanları hep yaşlıydı ama artık Bruce da yaşlanmış.
    Şarkı uzunlukları çok hoşuma gitmedi çünkü Book of Souls’da biraz boş yaptıklarını düşünüyordum. Yine de bu saatten sonra Iron Maiden’a şunu yap bunu yap diyecek halim yok. Adamların çekirdek müzik anlayışı her türlü sevdiğim bir şey. Bundan önceki albümde dağılacaklarını konuşuyorduk yahu.

  23. şeyh hulud says:

    Hiç albüm kapağı havası yok. Japonya konser dvd’si gibi.

    hen

    @şeyh hulud, turu

    Rzeczom

    @şeyh hulud, ilk gördüğümde single cover sanmıştım. yine de kötü değil bence.

  24. Mahakali says:

    Son şarkıyı hiç sevmedim ama yeni albüm için heyecanlanmaya devam ediyorum.

  25. Jupitere Atılan Neanderthal says:

    Albüm kapağı çok kötü

    bachibozuq

    @Jupitere Atılan Neanderthal, alakasız gibi de kapaktan iron maiden kısmını kesip koluma dövdürürüm o derece

  26. şeyh hulud says:

    RYM’de şarkıyı southern rock diye etiketlemişler.

  27. gXnn says:

    o bu değilde reislerin promo fotosuna bakıyorum da nasıl bu kadar fit kalabiliyorlar çok enteresan.ulan inceden bira göbeğiniz bile mi yok yahu, jilet gibi hepsi helal olsun.

    Salata

    @gXnn, Grubun yaş ortalaması 60 küsur olunca dikkat etmek zorundalardır herhalde ya. Janick Gers falan hala sahnede hoplayıp zıplıyor Nicko 70 yaşına gelmiş hala aynı performans Bruce Dickinson desen konserde kardiyo yapıyor ortalama 65-70 yaş birini düşündüğünde inanılmaz gerçekten. Bi de bu Britishler dünyanın en çok içen topluluğu herhalde ama hep de böyleler nasıl bişeyse amk :D

    deadhouse

    @gXnn, Hayatı seviyorlar. Uçak yolculuğunu kendi yapan gruptan her şey beklenir.

    Katliamcı58

    @gXnn, bir röportajında bruce artık içmediklerini sağlıklarına ve spora dikkat ettiklerini, 80 lerdeki hallerinden bile enerjik olduklarını söylüyordu. Biraz abartılı olsa da her birinin ayrı ayrı kendisine baktığı belli oluyor. Bu da aslında fanları için iyi ve örnek bir davranış paterni.

    bab-ı esrar

    @Katliamcı58, kendilerine çok iyi baktıkları aşikar zaten Türkiye’de verdikleri konserlerde yemek menülerini görmüştüm sebze ve haşlamadan başka bir şey yoktu. Ayrıca hepsinin sporu ve futbolu sevmeleri özellikle Steve Harris’in hala maç oynaması filan sözün özü bu adamlar kendilerine çok iyi bakıyorlar.

    Bunların dışında Steve Harris gibi korkunç idealist bir adam var dümende hiç bir şekilde grup elemanlarının gevşemesine izin vermiyor. Bakın mesela gruptan ayrılan bütün elemanlara yaşları aynı olmasına rağmen hepsine kamyon çarpmış gibi oldular. Gerçi hepsinin acı olayları var ama sonuçta Steve reiz rules yani…

  28. Candaş says:

    Bu albümde blast beatler ve Bruce Dickinson’dan brutal vokal bekliyorum

  29. Yiğit says:

    Haber güncellenmeden spoiler: baya kötü şarkı. Olmamış yani.

    Salata

    @Yiğit, Gerçekten en ufak bir albenisi yok yahu. Iron Maiden song generatorden çıkmış gibi ruhsuz bir şarkı

  30. şeyh hulud says:

    Stratego güzel şarkı, ben sevdim.

    Batı bitmiş yae, biz de kazanan tarafa geçelim konseptli Iron Maiden albümünü merakla bekliyorum.

  31. koca says:

    Stratego’daki herhangi bir riff Steve Harris’in aklına 1980-85 arasında gelmiş olsaydı, “ben bu işi yapamıyorum artık” diyerek kendini emekli ederdi herhalde. Bu kadar rezil bir işi uzun zamandır dinlememiştim.

  32. bab-ı esrar says:

    Ben de sevdim güzel şarkı en azından TWOTW göre sözleri, nakaratı, temposu ve hızıyla tam konserlik şarkı olmuş. Ayrıca 2000 sonrası Maiden’da gördüğümüz intro – outro lar yok başladığı gibi işini görüp bitiyor. Ayrıca Bruce hep yüksek perdeler dinledik birazda alt perdeden dinlemek güzel. Ayrıca klavye kullanımının daha önceki çalışmalarda bu kadar baskın kullanıldığını hatırlamıyorum. Albümü heyecanla bekliyorum.

  33. enemyofgod says:

    Ben Stratego’yu gayet beğendim daha Iron Maiden, daha dinlenilebilinir bir şarkı olmuş, güzel.

  34. deadhouse says:

    Sinir bozucu ana davul ritmi olmasa bir şeye benzeyecek diyeceğim ama yok yok. Kötü şarkı. Iron Maiden sound’ı içerisinde farklı bir yerde duran bir sound yakalamak istemişler gibi görünüyor. Arka fondan gelen vasat rifler olaya renklilik katmamış. Komik durmuş. 5-10 saniye kullanılsaydı sırıtmazdı. Güzel bir melodi desen o da yok. Karman çorman ucube bir şey. 2/10

  35. Emre Görür says:

    Stratego eskiyle yeninin kırması niteliğinde bir şarkı olmuş. Brave New World dönemini andırıyor aslen, ama A Matter of Life and Death’i anımsatan bölümler de var. bab-ı esrar’ın da dediği gibi tam bir konser şarkısı. Ben yayınlanan ilk iki şarkıdan gayet memnunum.

  36. Emre Görür says:

    İlk iki tur sonrasındaki kanaatim: Son 20 yılın açık ara en kötü Maiden albümü. The Book of Souls’ta da enerji problemi vardı, ama burada artık durum trajik bir hal almış.

  37. deadhouse says:

    Kötü bir albüm değil. Metale yeni başlayan bireyler için bakın beyler bu solodur, bu riftir minvalinde güzel örnek teşkil edebilecek anlar mevcut. Melodiler fakir. The Parchment şarkısının intro ve outrosundaki melodi dışında tav olduğum bir melodi bulamadım.

    Bruce’un vokal melodileri yerinde. Genel performans açısından bakıldığında ise bariz bir düşüş göze çarpıyor. Yer yer zorlanmadığını görmemek için vokal uzmanı olmaya gerek yok. Yine de albümün en eksik yanı nedir diye sorulursa bu kesinlikle Bruce değil.

    Albüm güçlü bestelerden oluşmuyor. Rastgele heavy metal şarkısı yapalım tarzında yapılmış şarkılar var. İyi şarkılar yok mu var. Darkest Hour albümün en iyisi. Eski Iron Maiden bu len diyebileceğim bir parça. Gerek gitarlar, sound, beste, vokal, solo her açıdan en iyi parça bu.

    Genel olarak şarkılara bakıldığında dediğim gibi sanki üzerlerinden çok geçilmemiş, uğraşılmamış havası var. Buraya da vokal koyalım, şimdi de gitar girsin, neredeyse Leprous’un son albümüyle benzer yapıda kurgulanmış şarkılar var. Progresiflik bu değil. Bir bütünlük yok, şarkı içlerinde de, şarkılar arasında da. Her şarkı ayrı telden çalıyor. Her parçada farklı bir duygu ya da duygu eksikliği aldım.

    Iron Maiden’da alışkanlık haline gelen albüme epik bir şarkı sıkıştıralım geleneği The Parchment’la devam etmiş. When The Wind Blows’la kıyas bile kabul etmez. O 10′sa bu 6. Hell on earth de aynı şekilde.

    Bence bu albüm bir bütün olarak değerlendirilemez. The Time Machine mesela güzel parça. Eh işte olmuş diyorsunuz. Ama başka parçaya bakınca ne alaka bu iki şarkı aynı albümden mi diyorsunuz. Duygu, teknik, sound, beste yapıları vs. şarkılar ortaklık kuramamış.

    Bence Iron Maiden tüm yapabileceğim bu artık deyip bu albümü çıkardı. İyimser bir bakışla iyi niyetli olduklarını düşünmekten başka yapabileceğim bir şey yok.

    Tek bir kelimeyle tanımlamam gerekirse albüm “güçlü” değil. İeri yıllarda Iron Maiden 2021′de nasıl bir albüm çıkarmıştı dur bir daha dinleyeyim denilesi bir albüm. 6/10

    Dysplasia

    @deadhouse, Çok fazla eski melodi aparması var ya. Book of Souls’ta da aynı şey vardı. Benim nazarımda iki albüm de aynı, Iron Maiden havasını sevdiğim için zevkle dinliyorum ama elle tutulur bir şey pek bırakmıyorlar.
    Oturup ayrı ayrı yazsam her şarkıda iki üç aparma bulurum sanırım. Birkaç şarkıda bildiğin aynı vokal melodisinin son notasını ve sözleri değiştirerek tekrarlamışlar falan.
    Dediğin gibi besteleri dinleyip ‘hacı burayı tekrar bi düşünelim’ demedikleri bariz.
    Yine BoS gibi epikleşmek isteyip tam beceremedikleri anlar da hüzünlendiriyor. Nomad, Where the Wild Winds Blow, Starblind, No More Lies vs gibi kopuş olmasını bekletip blue balls yaşatıyor albüm bana.
    Yine de dayanamadım kapattım diyeceğim bir albüm değil. Bugün yine bayaa döndürürüm. Kritiğe kadar nasıl değişecek bakalım.

    deadhouse

    @Dysplasia, Kendi kendilerini coverlamışlar. Yeni melodi bulmak zor işmiş. Bu albümden bunu anlıyoruz.

  38. gXnn says:

    sabah büyük bir heyecanla uyandım. 1-2 saaatlik bir araba yolculugum olacağı için yolda albumu açar yolda cayır cayır giderim oh mis diye düşünüyordum.sonuc tam bir hayal kırıklıgı ve mutsuzluk. radyo ekseni falan açsam daha cok gaza gelirdim muhtemelen. şarkıları atlamaktan bu ne amk sıradaki iyidir insalah falan demekten album bitti. halbuki yayınlanan şarkılardan cok da ümitsiz değildim. niye böyle oldu neden oldu niye yaptınız bu albumu hiç anlamadım. bana kalırsa şu an dinlediğim kadarıyla gelmiş geçmiş en vasat maiden albumu olmus. yani bu adamlar öncesinde hiçbirşey yazmadan 1 ay bir odaya kapanıp öylesine dogaclama falan yapsalar bu şarkılardan daha kötü olmaz diye düşünüyorum. albumde begendiğim tek bir an tek bir riff veya solo yok. ne diyeyim bilemedim.olsun yine de canınız sagolsun babalar. yaptıklarınz yeter. 3/10

    gXnn

    @gXnn, albumu bir 10 kez falan adam gibi döndürdükten sonra yukarıda biraz haksızlık ettiğimi farkettim. album kesinlikle o kadar kötü bir album değil fakat iron maiden standardına göre aşırı vasat bir album. book of soulstan farkı yok. Bir de şu canlı kaydetme olayı iron maidena göre bir şey değil bana göre. iyi bir produksiyon olsa 1-2 puan yukarıda olabilirdi belki. 6/10

  39. Necrobutcher says:

    Kasmaya gerek yok cidden rezalet bir albüm ayrıca bu ıron maiden tayfa da kanser tayfa olma yolunda ilerliyor. anladık seviyorsunuz geçmişiniz var ama herkes doğu yücel modunda cidden iğreti olma sebebi. bir de firepower ile kıyaslamaya çalışıyorlar. twitter iki günden beri kafa açıyor bu yüzden.

    woodenpint

    @Necrobutcher, Firepower’ın sadece ilk yarısı bile bu albümü havada ters yatırıp düz siker. Kıyaslamaya sokmak için kimse kusura bakmasın gerizekalı falan olmak gerek

    Necrobutcher

    @woodenpint, işte boomer metalcilerimiz.

    woodenpint

    @Necrobutcher, Ne boomerı abi, daha otuzu görmedim ahahah. Bence albümlerin arasındaki kalite farkı çok net ortada, ondan bahsediyorum sadece

    Necrobutcher

    @woodenpint, Sana demedim bu muhabbeti yapanlardan bahsediyorum

    Rzeczom

    @Necrobutcher, albüm çıkar çıkmaz her yerde ”bebeleri pisten alalım hehe” minvalinde yorumlar gelmeye başladı.

    altına da birisi yazdı: bence artık dedeleri pisten alalım.

    Necrobutcher

    @Rzeczom, valla albümün özellikle gitar ve davulları beni uyuttu dinlerken ama yine de öyle bir şey demem. fakat albüm olmamış demek bu kadar zor olmamalı birisi 10 kere dinleyince sarıyor yazmış bi de hahahah

  40. Raddor says:

    Dışarıda zabıta araçları büyük bir konvoy ile bangır bangır kutlama geçişi yaptılar. Dedim “Ulan 3 Eylül’de ne var ne alaka?”. Meğer Iron Maiden’ın yeni albümünün çıkışını kutluyorlarmış ahah. Şaka şaka zabıta haftasıymış ama bir an öyle düşündüm. Peki neden?

    Çünkü PA dışında gördüğüm yerlerde albümü öyle övmüşler, öyle övmüşler ki aklınız durur. Ekşideki yorumlar “albüm o kadar iyi ki mutluluktan ağladım” modunda. Ben ise kötü ön yargımdan dinleyemiyorum bir türlü. Single’ları birazcık bile sevemediğim için sanırım.

    Raddor

    Oha sardı lan! İlk yarısını geçtim şimdilik, beklediğim gibi sıkıcı gelmedi. Şu an bayağı eğlenerek dinliyorum.

    Raddor

    ikinci dinleyişte sıktı bayağı. 6/10. En sevdiğim parçası The Time Machine.

  41. Erhan says:

    Iron Maiden normalde böyle bir albümü götüyle bile yapabilir.

    Ve yapmış.

    Biraz göz atayım dedim, o kadar şarkı arasından birini dahi sonuna kadar dinlememi sağlayacak bir şey ile karşılaşmadım.

    Puanlamak için albümü baştan sona dinlemem gerek ama dinlemeyeceğim sanırım.

  42. Cryosleep says:

    Çok sıkıldım dinlerken. İkinci yarısına gelmeden bıraktım dinlemeyi. Ama yine de hakkı 7 albümün.

  43. Melkor says:

    Yorumları okuduktan sonra albümü hiç açmadım bile. Efsane olan albümleriyle bile aram pek yoktur.

  44. deadhouse says:

    Iron Maiden bol metaforlu, alt metinli klipleriyle ne yapmaktadır, nereye varmak istemektedir?

    Şaka bir yana mal gibi kendini gösteren, şöyle iyi çalıyorum, böyle böğürüyorum tarzı kliplerden iyi olduğu kesin.

  45. Memo says:

    Yazık lan üzüldüm burada olumsuz konuşanlara. Tadını çıkaramamışsınız şu güzelliğin. CD ve LP ülkeye giriş yaptığı gibi 2 medyayı da katacağım arşive. Şu an mecburen internetten dinliyoruz albümü. Kısa bir süre sonra bir daha ne Iron Maiden olacak ne de Metallica. Albüm çıkışını heyecanla bekleyenlere ve albümün tadını çıkaranlara selam olsun.

    Necrobutcher

    @Memo, iron maiden tayfa olarak ülkü ocaklarına benzemeye başladınız. acınacak ne var aq ? olmamış bilader sevemedik n’apalım kusura bakmayın artık. yani iron maiden dinlemek metal dinlemenin ilk şartı mı yeter salın.

    Opethsevenbiri

    @Necrobutcher, Memo’dan bağımsız çok haklı yorum. Radikal Maidencılık diye bir şey var bence. Maiden severler özellikle bu albüm hakkında rasyonel düşünme özelliğini kaybettiler. Albümü meh bulan biri olarak aşırı Iron Maiden seven tanıdıklarımla bu albüm hakkında 3 cümleden fazla konuşamıyorum ana bacı yapacaklar diye.

    hen

    @Opethsevenbiri, 100 yıldır maiden dinliyorum. Müzikle ilgili bi
    Çok konuda da “subjektiftir, o da iyidir, şu da iyidir, lütfü de iyidir” derim herkesin görüşü bi yerde doğrudur vs. Bu albüm kötü. Nereden bakılırsa bakılsın, nası maidencı olunursa olunsun (ilk 2-3 albümcü, ilk 10 yılcı, 2000lerdeki soundu seven/sevmeyen, düz fanboy olan etc) albüm kötü. Çekinmeyin, fanboyluktan gözü dönmüş herkese söyleyin. Hangi grup hangi tarz olursa olsun; metal müzikte circlerjerk artık bitsin amk.

    deadhouse

    @Opethsevenbiri, Öyle. Dediklerine katılıyorum. Fakat şu var. Ben aynısını Opeth için de düşünüyorum. Dream Theater için de düşünüyorum. Nedense aynı şey Opeth fanları için söylenildiğinde ama In Cauda Venenum şöyle, Pale Communion böyle deyip Opeth aslında çok iyi müzik yapıyor diyorlar.

    Müzik:2+2=4 değildir. Bizim meh bulduğumuz, kötü bulduğumuz bir albümü bir başkası çeşitli nedenler dolayısıyla iyi bulabilir. Sonuç olarak herkesin bir düşüncesi, görüşü var. Bence Iron Maiden sevenleri taşlarken, çok sevgili Opeth sevenlerini de görün arada. Özellikle bu sitede Opeth’e laf söylenildiğinde tetikte bekleyen bir tayfa var. Madem herkes sevdiği gruba toz kondurmuyor. Bırakın da Iron Maiden sevenler de Iron Maiden’a toz kondurmasın.

  46. Bora says:

    The writing on the wall hariç kötü demeye bile gerek olmayacak kadar yavan şarkılarla dolu, dinlemenin baya zulüm olduğu albüm. Malum bizim ezberci metal ülkü ocağı gençliği, metallica’nın geç dönemine çok söver ama i.maiden’nın 92 sonrası yaptığı her şey, metallica’nın 89 sonrası inişli ve çıkışlı albümleri ile kıyaslanamayacak kadar diplerde gezen işlerdi. Bu da dikilen son mum.

    Dysplasia

    @Bora, metallica, 2000 sonrası maiden’ın tırnağı olamaz.

    deadhouse

    @Dysplasia, Peki 21 yılda kötü 3 albüm çıkarmış olmalarına rağmen hala en meşhur grup, çok iyi bir şirket olmaları?

    Bence muazzam bir başarı. Başka gruplar 21 yılda vasat/kötü 3 albüm çıkarsa tarihten silinirler.

    Gerçi en meşhur diyoruz da ben “artık” emin değilim. Hala Metallica’yı duymayan, bilmeyen çok azdır diye düşünüyorum ama son 10-12 yıldaki popüler müziğe bakınca sanki Blackpink şimdiki ergenler ve gençler arasında daha çok meşhur ahaha

    Bunlar yetişkin olacak, çocukları olacak.

    Dysplasia

    @deadhouse, Yeni Metallica’dan bahsetmiştim, cevap verdiğim gönderiye istinaden. St. Anger sonrası Metallica işlerini Maiden’ın 2000 sonrası işleriyle kıyaslamak gülemeyeceğim kadar komik bir karşılaştırma. O grup büyüktür bu grup daha büyüktür geyiklerine girmeyeceğim.

    Unanimated

    @Bora, 92 sonrası yaptığı her şey diplerde gezen işler mi? Dostum kendine gel. İron maiden’ın son 2 albümü bile metallicanın reload’dan beri yaptığı albümlerden kat kat iyi. Ki brave New World ile a matter life of death’i söylemeye bile gerek yok.

    Yiğit

    @Bora, hiiç katılamadım son cümleye. Brave new world’den itibaren son albüm hariç her maiden albümüne bayılırım. Ve hangi grubun hangi dönemiyle kıyaslarsan kıyasla asla diplerde gezen işler denemez.

    Bora

    @Bora, Tam olarak kastettiğim buydu aslında. İ.Maiden (ki bayılırım tüm 80′ler albümleri+ fear of the dark 40 küsür yıllık hayatımda en fazla dinlediğim albümlerdendir.) Metal camiasının en önemli eleştirilemez tabusu. X factor ve Virtual eleven’da bir iki iyi şarkı, sonraki tüm kariyerinde zorlasan 3,4 tane iyi şarkı ya vardır ya yoktur. Grup muhtemelen, düzenli olarak eleman kaybedip toplanma dönemlerinde, yaşa bağlı olan doğal kayıptan çok daha fazlasını hem heyecan hem de konsantrasyon anlamında bence kaybetti ve sonuçları da yukarıda yazdığım gibi ama söz konusu, ibadete yakın hale gelmiş bir dinleyicilik olunca sonuçları bu hale geliyor. Bunlar kötü albümler deyince bile “bizim mahallede böyle şeyler söylenmez birader” e bağlanıyoruz. Örneğin The book of souls ekşisözlüğe baksan bir metal klasiği:) hatta bu albüm bile baya insana göre öyle. Her neyse kendi hatam ben ibadet alanından yavaştan çıkayım, buradan sağlıklı bir sohbet yürütemeyiz.

    Yiğit

    @Bora, ”sonraki tüm kariyerinde zorlasan 3,4 tane iyi şarkı ya vardır ya yoktur. ”

    PA beni hayretler içerisinde bırakmaya devam ediyor. BNW ve akabindeki her albümden en az 3-4 tane iyi şarkı sayarım. Gerçekten buradaki kitleyle aynı grubu dinlediğimden bile şüpheliyim. Tamam eleştirilemez değil de bu sözler de çok abes bence. Hayırlısı olsun, saygı duyuyorum.

    Dysplasia

    @Yiğit, İşte bir yerde Z kuşağı, bir yerde 40 yaş bilmemne. Sonra Z kuşağı bıdı bıdı.

    Unanimated

    @Bora, iron maiden 92′den sonra bozdu moruk be. Bu maiden taparlar hala at gözlükleriyle Brave New World,amolad,dance of death övüyorlar. St anger, hardwired falan dururken bunlar ne mk. Metallica’nın 21.yy albümleri o kadar iyi ki konserde çalamıyorlar o kadar farklı ve icrası zor işler. Bir de maiden’a bak. Adamların bir kere heves kaçmış abi yazamazlar artık bir bok. Neyse ya some kind of monster dinliyim de kendime geleyim. Bugünlük bu kadar dogma fazla bana. Tr metalcilerinin de mk hala maiden övmeler falan utanç verici

  47. burock1988 says:

    Iron Maiden kariyerinin Final Frontier ile beraber en kötü albümü olmuş. Çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Keşke The Book Of Souls albümüyle kariyerlerini noktalasalardı.

    Erhan

    @burock1988, Final Frontier’in son iyi IRON MAIDEN albümü olduğunu düşünmekle birlikte Senjutsu’nun kariyerlerindeki en kötü albüm olduğu su götürmez bir gerçek. Albüm içerisinde dinleyeni illa çeken bir takım güzel şeyler mevcut fakat bu yetmez kesinlikle.

    Senjutsu’dan bir beklentim de yoktu açıkçası ama söz konusu IRON MAIDEN olunca insan ister istemez hayal kırıklığına uğruyor. Albümde iki bilemedin üç şarkı güzel, geri kalanlar ise vasat.

    Dysplasia

    @Erhan, Bence totalde X factor ve Virtual XI’dan daha dinlenilebilir bir albüm.

    Erhan

    @Dysplasia, Bence Virtual XI’deki The Clansman bu albümü tek başına döver.

  48. Lucretia says:

    Her yerde hayvan gibi övülen bir albüm gerçekten. Ben de dinleyip beğenmeyenlerdenim. Çok iyi albüm ama ben yeterince dinlemedim diye düşünüyordum, hiç de öyle değilmiş. Heralde ıron maiden’ın asla kötü albüm yapmayacağını düşünüyordum. Neyse. Yapacak birşey yok 70 yaşına gelmiş adamlardan başyapıt beklememeliyiz artık belki de. Yine de kendilerine karşı hala sevgim var, bütün ergenliğim esir alan bir grup sonuçta.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.