# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
🖤 Sitemiz takipçilerinden, arkadaşımız Kaan Ünal’ı kaybettik
06.05.2021

Pasifagresif’in en uzun süreli takipçilerinden olan ve hayatı boyunca metale tutkuyla sarılan sevgili dostumuz Kaan Ünal bir süredir verdiği yaşam mücadelesini kaybetti ve bugün itibarıyla 51 yaşında aramızdan ayrıldı.

Kaan özellikle sağlık sorunları yaşamaya başladıktan sonra burada paylaşılan albümlerden, yeni albüm haberlerinden, yapılan yorumlardan, muhabbetlerden çok güç aldığını söylemiş ve pasifagresif çatısı altındaki herkese teşekkür etmişti.

Kaan Ünal’ın cenazesi bugün (6 Mayıs 2021) Antalya Belek’teki Belek Mezarlığı’na defnedildi.

Hoşça kal Kaan, seni asla unutmayacağız. \m/

  Yorum alanı

“🖤 Sitemiz takipçilerinden, arkadaşımız Kaan Ünal’ı kaybettik” yazısına 56 yorum var

  1. Hayatımda tanıdığım en metalci insanı, 3 yıldır yaşadığımız Antalya’daki en yakın dostumu kaybettim. Çok üzgünüm.

  2. Tomas Takke says:

    Ah be abi yapma be… Burada her yazısını gördüğümde durumu iyiye gidiyordur umarım diye içimden geçirirdim. Tüylerim diken diken oldu, herkesin başı sağ olsun.

  3. deadhouse says:

    Çok üzüldüm. Çok güzel, samimi bir insandı. Yorumlarını keyifle okuyordum. Ruhu şad olsun…

  4. Ouz says:

    Son telefon görüşmemizde onun için Saxon kritiği yazacağımı söylemiş, sesindeki mutluluğun verdiği motivasyonla kritiği hazırlamıştım. Bark at the Moon’a yaptığı bu yorumsa gözlerimi doldurmuştu:

    http://www.pasifagresif.com/2021/02/ozzy-osbourne-bark-at-the-moon/comment-page-1/#comment-793574

    Kabrini ziyaret ettiğimde isteğini yerine getireceğim, söz.

    Bu dünyadan sağlam bir metalci, bilge bir insan, güçlü bir karakter eksildi.

    Nur içinde yat Kaan Abi, seni daima hatırlayacağım.

    Raddor

    @Ouz, offf :((( Bark at the Moon dinleyerek ağlıyorum şu an ya kötü oldum. Beraber metalin güleç, toz pembe tarafını överdik. Ne kadar da severdi. Bir daha dinleyemeyecek olduğunu düşündükçe parçalanıyorum be abi. Onun yerine dinlediğimi düşünerek Ozzy’nin sesini bağırtıyorum şu anda kulağımda. Mekanı cennet olsun, özleyeceğiz.

    Ouz

    @Raddor, Ben bir süre o albümü dinleyemem artık. :’(

  5. hammerfall says:

    Hayat berbat, sevenlerinin başı sağ olsun.

  6. çaksu says:

    Başınız sağolsun. Sevenlerine sabır diliyorum :(

  7. enemyofgod says:

    Kendisiyle hiç tanışmamama rağmen çok üzüldüm. Yorumlarıyla ne kadar iyi bir insan olduğunu belli ediyordu. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

  8. koca says:

    Çok üzüldüm, sevenlerinin başı sağ olsun.

  9. Rust in Peace. says:

    Sadece sitedeki yorumlarından biliyorum, şok oldum görünce. Çok pozitifdi yorumları hoşuma gidiyordu, başınız sağolsun :(

  10. Zeitgeist says:

    Çok üzüldüm gerçekten. Bu sitedeki en güzel insanlardan birisiydi ve yorumlarını keyifle okuyordum. Artık ne zaman Ozzy Osbourne dinlersem aklıma kendisi gelicek heralde bunu bilmek onu çok mutlu ederdi.

  11. All2 says:

    Tanıyıp seven herkesin başı sağ olsun.

  12. bardetto says:

    hiç tanışmamış olsam da kendisi yazdığı güzel yorumlarıyla hatırladığım iyi bir insan olacak benim için.

    hepimizin “metal kardeşi”ydi, hala da öyle.

    başımız sağ olsun.

  13. Bloodshot says:

    Çok üzüldüm, tüm sevenlerine sabır diliyorum.

  14. Yiğit says:

    Sitedeki yorumlarıyla cidden orijinal biriydi gördüğüm kadarıyla. Çok üzüldüm, huzur içinde yatsın. Tüm sevenlerinin ve sitenin başı sağ olsun.

  15. Erhan Yiğit says:

    Hepimize geçmiş olsun. Yüz yüze görüşmek istediğim site takipçilerinden birisiydi. Başta yakın çevresi olmak üzere hepimize sabır diliyorum.

  16. Dysplasia says:

    Başınız sağolsun.

  17. tahsin says:

    Başımız sağ olsun, çok üzüldüm…

  18. Negro Lupus says:

    Başınız sağolsun ağabey, toprağı bol olsun, nurlar içinde mezarında rahat uyusun 💔🙏

    Artık bu tür haberlere şaşırmıyorum metal müziğin cenabetliğinden midir bilmiyorum ama metal müziğe gönül vermiş birçok güzel insan böyle erken yaşta aramızdan ayrılıyor olması beni kahrediyor . Lanet olsun ! Diyecek laf bulamıyorum .💔🙏

  19. Opethsevenbiri says:

    Başınız sağolsun.🙏

  20. Aura magula says:

    Başınız sağolsun.Çok üzüldüm :(

  21. Aykut taştan says:

    Ah be usta… Başımız saolsun… ışıklarda uyusun. Gerçekten çok üzgünüm Ahmet. Bizde antalya ya yeni taşınmıştık hatta seninlede konuşuyorduk ahmet şu pandemi filan geçsin bir araya gelelim diye. En çokta Kaan abiyle tanışmayı çok arzulardım… insanın aklına başka birşey gelmiyor gerçekten. Tek söylenicek şey geride bıraktığı eşi çocukları akrabaları dostları için sabır diliyorum…

  22. Emre Görür says:

    Çok üzüldüm. Sevenlerine sabır diliyorum.

  23. unanimated says:

    Başınız sağolsun

  24. anonim says:

    başınız sağolsun. yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.

  25. Noumena says:

    Çok üzüldüm, tüm sevenlerine sabır diliyorum.

  26. Rzeczom says:

    site ahalisinden birisinin aramızdan ayrılmasını hiç beklemiyordum. kendisini tanımıyordum. ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

    Rzeczom

    @Rzeczom, kendisini tanımadığımı söylemiştim ancak kendi kritiğimin (ODRAZA – Rzeczom) altındaki yorumları tekrar okurken fark ettim: çerçeve yaptırıp sizlerle paylaştığım gün kendisi bir yorumda bulunmuş. sanırım dikkat etmediğim için aklımda kalmamış. daha önceden burada hiç iletişime geçmemiştik.

    ”Bir albüme böyle tutkuyla bağlanmak bir metalciye yakışır zaten Chuck ;) Ne kadar güzel.” demiş.

    bunu yazmamın sebebi kendisinin bahsedildiği podcast sırasında ahmet abi, kaan beyin metal müziği ne kadar çok sevdiğini ve bu kültüre ne kadar bağlı olduğunu söylemişti. örneklerle de bunu desteklemişti.

    heyecanımı paylaşırken kendisinin bana verdiği bu güzel yorumla aklımda kalacak artık.

    sevenlerinin tekrar başı sağ olsun.

  27. Raddor says:

    Pasifagresif iyi ki var da böyle kaliteli bir insanı tanımış oldum. Kaan abiyle hiç yüz yüze görüşmedim. Buradan ve biraz Instagram’dan biliyorum kendisini. Burası sayesinde senelerdir müzik üzerine konuşuyorduk.

    Sitede 80′ler heavy metaline onun gibi gönülden bağlı az kişi vardı. Ben de eğer hard, heavy, AOR türlerinden bir grup paylaşırsam, “Kimse dinlemese bile Kaan abi kesin göz atacak ne de olsa” düşüncesiyle ilk onu aklımdan geçiriyordum. Aramızda epey yaş farkı vardı. Annemle yaşıttı Kaan abi. Annemde metale karşı ergen müziği gibi bir önyargı oluşmasın diye Kaan abiyi örnek vererek bu müziğin köklerinin çok önceye dayandığını ve her kesimden, kendi kuşağından da epey dinleyicinin olduğunu anlatırdım.

    Yukarıda da yazdığım gibi çok duygulandım. Geçen ay babannemi kaybettim, rahmetlik kızmasın ona bile bu kadar hislenmemiştim. Hiç görüşmememize rağmen bir insanın bana kendini böyle yakın arkadaş, abiymiş gibi düşündürtmesi müthiş bir şey.

    İhtimal varsa öldükten sonra metalci babalardan önce ilk onla muhabbet etmek isterim. Gözümde Halford, Dickinson, Osbourne, Iommi kadar Heavy Metal’dir. Böyle dediğimi okusa bayağı hoşuna giderdi. Kendisi için kaldırıyorum Devil Horn’u \m/ Huzur içinde olsun.

    İlginç, üçüncü gözüm mü açıldı nedir, bunları yazarken zihnimde sürekli Steelheart’ın We All Die Young’ı çaldı. Acaba buraya bıraksam mı, Kaan abi sever miydi o parçayı diye merak ettim. Kısa bir arama yaptım. Sahiden de sitedeki Steelheart kritiğinin altında o parçaya taptığını yazmış. Açıklayamadığım güçlü bir hisle sanki o istemiş gibi geliyor. Anlayamadım ama neyse, her halükarda çok sevinirdi o parçayı paylaştığıma, herkesin dinlemesini isterdi biliyorum.

    https://youtu.be/zGvzKS4yKPM

  28. Nox says:

    başınız sağ olsun.

  29. mahakali says:

    Hepimizin başı sağ olsun. Ne yazsam anlamsız geldi, yazdım yazdım sildim. Nur içinde yatsın.

  30. ismail vilehand says:

    Kaan’a en son yazdığım cümle şuydu:

    “Kendini daha iyi hissettiğinde Motörhead-Venom-Sodom üçlüsünü öveceğimiz zaman ben her zaman hazırım.”

    Ben hala hazırım. Tekrar görüşmek üzere Kaan. Asla unutulmayacaksın.

  31. TanSolo says:

    Seven, tanıyan herkesin başı sağ olsun. Toprağı bol olsun.

  32. ihsanoird says:

    Başınız sağ olsun. Erken ölüm haberlerinden gerçekten nefret ediyorum. Tanımasam da üzüldüm

  33. Ece says:

    Tüm yakınlarının, sevenlerinin başı sağ olsun; çok üzüldüm.

  34. hysteresis says:

    En başından beri bir şekilde burada bulunduğum, ancak iş güç vs. nedeniyle çok aktif olamadığım için devamlı yorum yazan kişilerle tek taraflı bir ilişki geliştirdim sanırım. Bunlardan birisi de Kaan’dı. Yorumlarını zevkle okuduğum ve normalde olsa beraber içip metal muhabbeti yaparız dediğim kişilerdendi. Çok üzüldüm. Aiesine ve sevenlerine sabır dilerim.

  35. OblomoV says:

    Gün geçtikçe vasatlığa daha bir gömülen ülkemizde böyle donanımlı, zevk sahibi insanların erken denilebilecek yaşta aramızdan ayrılması ayrı bir üzüntü kaynağı. Sevenlerinin ve site ahalisinin başı sağ olsun. Sadece yazılarından biliyorum kendisini ve merak ettim, hastalığı neydi, nasıl biriydi? Bir resmi falan varsa link atarsanız sevinirim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @OblomoV, pazar günü podcast’te bahsedeceğim.

    Yiğit

    @OblomoV, kemoterapi gördüğünü yazmıştı sanırım birkaç kez. Her şekilde siteye girip pozitif yorumlar atması çok güzel bir olaydı. Hakikaten böyle insanların aramızdan ayrılması hepimiz için bir kayıp.

  36. Horrendous says:

    Huzur içinde uyusun, başınız sağ olsun. Yorumlarından ve kaleminden tahayyül edebildiğim kadarıyla dört dörtlük bir insandı. Yakınlarına, sevenlerine, ailesine sabır diliyorum.

  37. Gökay says:

    Sitenin en renkli simalarından birisiydi gerçekten. En son site ahalisi güruh muhabbeti altında birbirini yerken, Yorumlar Frameindeki didişmeleri bastırıp renkli renkli Heavy Metal albümlerine dikkat çeken birleştirici güzel tavrıyla aklımda kalacak. Ben de bir çok arkadaş gibi kendisini tanımıyorum, umarım bu hafta sonu podcast aracılığıyla tanıyacağız kendisini ve yad edeceğiz. Huzur içinde uyusun

  38. Ahura_Mazda says:

    Çok üzücü, sevdiklerine ve sevenlerine sabır diliyorum.

  39. Bugünkü Agresif Musiki podcast’inin başında Kaan’dan bahsedeceğiz. Onu, birlikte paylaştıklarımızı, metale olan tutkusunu anlatacağım. Ondan bize kalan güzel şeylerden bahsedecek, onu olabildiğince anmaya çalışacağız. Programın ana konusu Kaan’ın da çok sevdiği Abbath ve Immortal olacak ve bu yayını Kaan’a ithaf edeceğiz.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, sabırsızlıkla bekliyoruz.

  40. Kaan iyileşince PA’ya bir sürü kritik yazmayı planlıyordu. Nasip olmadı. Yazdığı iki kritik bunlar. Nasıl büyük heyecanla yazdığına ben şahidim.

    http://www.pasifagresif.com/2019/03/great-white-great-white/

    http://www.pasifagresif.com/2020/03/ozzy-osbourne-ordinary-man/

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Yeni çıkacak King Diamond albümünü onun yazmasını rica edecektim…

    lammoth

    @Ahmet Saraçoğlu, …

  41. Etü says:

    Başınız sağ olsun. Bark at the moon çalarken artık çok farklı duygularla çalcam. Yorumu okuyunca duygulandım fazlasıyla. Saygılarımla.

  42. Ouz says:

    Unutulmadın Kaan Abi. Bugün dinleyeceğim ilk şarkı Bark at the Moon olacak.

  43. Raddor says:

    Unutursam kalbim kurusun. Her Son Yorumlar bölümüne baktığımda Kaan Abi’nin nazik yazıları aklıma geliyor, gözüm arıyor. Keşke yüz yüze de tanışabilseydim.

    Şu ballad’ı pek severdi.

    https://youtu.be/TL4s_DdcFcI

  44. Raddor says:

    http://www.pasifagresif.com/2020/10/blue-oyster-cult-yeni-album/comment-page-1/#comment-732458

    Şimdi bakınca ilginç ve anlamlı bir yazışma olmuş. O 98′li kız gitti abi, sen de gittin. Dediğin gibi sevgi bitmesin. En önemlisi o değil mi? Onu kaybettiğimizde her şeyi kaybettik demektir.

    Önce korkmaya başladık. Maddi korkular, beğenilmeme, zarar görme korkusu vs… O korkular nefrete dönüştü çünkü öfke kolay geldi, sevgiyi riskli gördük ve nefreti büyütmeye karar verdik. Sonra bizi geceleri neyin uyutmadığını anlayamadık. Materyalin ötesinde bir huzursuzluk hali bizi sardı. Aslında en temel yaşam kaynağımızı kaybettiğimizi fark etmedik. Sevgiyi. Çoğu zaman unutuyoruz onu. Birbirimizin değerini bilmiyoruz.

    .

    Kaan abiyi aramızdan ayrılışının 2′nci senesinde anmak istedim. Antalya’ya yolum düştüğünde yüz yüze tanışma planım vardı. Hatırladığım kadarıyla muhasebeciydi ve bazı günler ofisinde Ahmet abi ve Güzide ablayı ağırlayıp Metal muhabbeti yapıyorlardı. O günlerden birine denk getirerek bu Şampiyonlar Ligi ortamına sızıp muhabbete katılma hayalim vardı. Maalesef nasip olmadı.

    Ben yazının duyguları, beden dili ve ses tonundan daha iyi yansıttığını düşünürüm. İnsan birinin gözünün içine bakıp rahatlıkla yalan söyleyebilse dahi yazıda bunu daha zor yapar. Yazılar duyguları çok belli ediyor. Mistik bir güç mü, yoksa üzerine düşünerek kurduğumuz cümleler mi psikolojimizi yüzeye çıkarıyor bilmem. Garip. Yazmak bu yüzden sanat işte.

    Kaan abinin yorumlarında yansıttığı içten bir duygu vardı. Onunla yazışmak keyifliydi. Ruhu şad olsun, yakınlarına sabır dilerim.

    Bu yazının üstüne oturur aslından bir daha dinlerim. Gece yarısı ne gidecek şimdi. Nefes aldığımız sürece aşk bitmesin.

    Dinleyelim abi 💐 :

    https://youtu.be/Dy4HA3vUv2c

  45. Mezarına gittik, çiçek bıraktık, temizledik.

    Çok özleniyorsun Kaan… 🖤

  46. Alper says:

    Kaan ile 1999 yılında izmir de tanıştık. Hiçbir ortak noktamız olmamasına rağmen 20 yıldan uzun süren bir arkadaşlığımız olmuştur. Kendisi gerçekten de harika bir insan idi ve aramızdan ayrılışının 2. yılında kızının büyümesini göremeyecek oluşu en büyük üzüntümdür. Eşi ve kızı ne yaptılar bilmiyorum. Kendisi ile defalarca Antalya ya geldiğimde bir yerlerde buluşup sohbet etmemize rağmen eşi ve kızıyla hiç tanışma şansım olmamıştı. huzur içinde yat Kaan cım.
    Herkese Sevgiler Saygılar ve izmir’den selamlar.

    Güzide Arslaner

    @Alper, Merhaba, eşi ve kızıyla iletişimimiz var, en son salı yazıştım hatta. İyiler, eşi tekrar çalışmaya başladı. Kızı da çok başarılı şekilde okuluna devam ediyor. Saygılar, selamlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.