# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CONQUEST ICON – Empire of the Worm
| 31.12.2020

2020’nin kapanışını 2020 gibi albümle yapıyoruz.

“Her şeyin aşırı huzurlu ve düzenli gittiği bir ortama atılan zehir” temalı filmler, kitaplar vardır. Tüm yöre halkı sakin sakin yaşamını sürdürürken köye biri ya da bir şey gelir ve o andan itibaren kimsenin yüzü gülmez. Herkes türlü belalara bulaşır; hastalananlar, ölenler, her şeyin boka sarması. Bizleri Polonya’dan selamlayan CONQUEST ICON işte o bela kaynağının ta kendisi diyebileceğimiz bir grup. Yaptıkları müzikte sevimsiz olmayan, can sıkmayan, foseptik kokmayan tek bir şey yok ve bu yüzden biz de bu rezalet yılı bu albümle kapatmayı uygun gördük.

Esasında bu yazının başlığı, giriş paragrafına ithafen “Köyümüze getirdin yoktan bir acı” olacaktı. Lakin paragrafın sonlarına doğru sevimsizlik, can sıkmak ve yılın sonu ifadelerini yazdıkça, CONQUEST ICON’ın bu albümünü niteleyecek en iyi ifadenin 2020 olduğuna karar verdim. Yıla Avustralya’daki yangınlarla, Kobe Bryant’ın ölümüyle başladık. Hemen akabinde Koronavirüs bize dünya olarak 100 yıldır görmediğimiz bir korkuyu yaşattı, yaşatmaya da devam ediyor. Yıl içinde milyonlarca beklenmedik ölüme, türlü doğal felâketlere, patlamalara, birbirinden uğursuz şeylere tanık olduk.

“Empire of the Worm” işte tüm bunların 40 dakikalık işitsel bir formata indirgenmiş hâli gibi. Ülkemizdeki ilk Koronavirüs vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece açıklanmıştı ve bu albüm de 13 Mart’ta, pek çokları için aylar sürecek bir eve kapanma sürecinin başladı günlerde çıktı. İncelemeyi epey geç yazdığımın farkındayım, ama anca sıra geldi.

Death metal ile black metali eşsiz bir kaos harmanıyla sunan CONQUEST ICON, türü REVENGE, HERESIARCH, DIOCLETIAN düzeyinde bir yıkımla icra etmeyen; buna rağmen her şeyini gudubet olmak, yüzüne tükürülmek üzerine kuran bir oluşum. 2009’da kurulan, 2010 yılında ilk albümü “Hellspire”ı çıkaran grup 10 yıllık hayvan gibi bir aranın ardından, tam da uygun yılı bularak 2020’de yeni albümünü çıkarmış. Esasında siyah beyaz kapağından ne tür bir perişanlık barındırdığını tahmin edebileceğiniz “Empire of the Worm”, yukarıda adını andığım kaos ve yıkım üçlüsüne kıyasla çok daha tane tane, anlaşılır ve rif odaklı bir müzik yapıyor. MORBID ANGEL etkisinin kaçınılmaz olarak görüldüğü albümde, CONQUEST ICON işin black metaline kaçtığı anlarda BEHEMOTH’un cilalı ve parlak olmadığı dönemlerindeki taraması bol death metal anlayışına da göz kırpıyor. Lakin CONQUEST ICON’ın esas kimliği, bildiğimiz BEHEMOTH’la kıyaslanamayacak kadar ana akım olmaktan uzak, leş, rezil bir anlayışta.

Tepeden tırnağa blast beat’ler, kasırga gibi taramalı gitarlara ve derinden gelen böğürtü ve haykırışlara ev sahipliği yapan “Empire of the Worm”, bu tarz bir blackened death metal sevenleri ziyadesiyle ihya edebilecek kalibrede bir albüm. Kaos dozu kaçırılmadığı için groove’unu yitirmiyor, Polonya’dan çıktığını hissettiren bir varoşluk, paçozluk arasında debeleniyor ve yer yer giren melodik fikirlerle baştan sona aynı tarama/blast beat kafesinin içine sıkışmıyor. Ülkenin ilgili sahnesinden çıkan pislikleri, şerefsizlikleri bildiğimizden, konu black metal death metal evliliği olunca CONQUEST ICON aslında çok da fazla kurcalamadan dinlenecek bir gruba dönüşüyor.

Bu tarz müziklerle gününü gün eden; blackened death metali hayatının merkezine koyan ve etrafa baktığında genelde karanlıkları, koyu renkleri gören biriyseniz, siktir olup giden bu berbat yılı en iyi özetleyen ve uğurlayan albümlerden biri olan “Empire of the Worm”ü düşünmeden sepetinize atın. Merak etmeyin, önümüzdeki sene 2020’den çok da farklı olmayacak ve biz yine dünyanın içine düşeceği türlü sıkıntıyı betimleyen, yaşanacak acılara fon müziği olacak albümleri bulup bu sayfalara musallat edeceğiz.

365 günde 398 albüm incelemesi yayınladığımız bu yılı geride bırakırken, Pasifagresif olarak hepinize 2020’den çok daha iyi, çok daha mutlu olacağınız bir 2021 diliyoruz. Daha dinlenecek, bahsedilecek çok albüm; üzerinde konuşulacak çok grup, geyiği yapılacak çok konu var. Siz buralarda olduğunuz sürece biz de elimizin tuttuğu, gözümüzün gördüğü son ana kadar buralardayız.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.33/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Godz ov War Productions
Kadro
Ronve: Vokal
Andy Blakk: Gitar, vokal
Major: Gitar
Blast!: Bas
Imp: Davul
Şarkılar
1. Vermin
2. Sacrificial Circle
3. Deathlike Shadows Rising
4. Unholy Death Metal
5. Empire of the Worm
6. Toward Darkness
7. Behold the Flames of Hell
8. Pilgrim of Doom
9. Crown the Beast
10. Here and Beyond
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.