# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HANGING FORTRESS – Darkness Devours
| 11.11.2020

- Oku bakayım.
- AAAYIII!

ismail vilehand

“Metalci” deyip dümdüz geçmemek lazım. Hepimiz farklı tarzlara ve alt türlere gönül vermiş ama aynı geminin yolcusu insanlarız. Misal ben tür fark etmeksizin “AYI” gibi metal müzik seviyorum. Yeteri kadar “AYILIK” varsa benim kantarımdan geçer o grup. Hani kimisinde de fular ve kemik camlı gözlük var, o şekil adamlar da öyle seviyor, o tarz metalciye de saygı göstermek lazım bence.

Lemmy de onları öyle yaratmış. Bu ne idiği belirsiz Covid-19 pandemi krizinde bu tarz metalciler için “Askıda Prog Rock/Metal” tarzı bir sosyal sorumluluk projesi başlatabiliriz aslında. Belirli noktalara “Leprous” tarzı minnoş metal şarkıları bırakalım misal, tüm birlik ve beraberliğimizi tüm dünya görsün, metal müziğin sadece “AYI” oğlu “AYILIK” olmadığını herkese kanıtlayalım. Bence bu çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi olur bu.

Ancak herkes benim kadar yardımsever olmayabilir. Şöyle bir örnek vereyim; Toledo, Ohio’dan, 2018 yılında, diğer metalcilerin müzik zevkine benim kadar saygı göstermeyen beş adet “AYI” oğlu “AYI”, “Hanging Fortress” adında “AYI” gibi bir grup kuruyor ve tertemiz metalci zihinleri, yaptıkları müzik ile zehirlemeye başlıyorlar. Bence çok ayıp ediyorlar ama ayıp etmediklerini düşünen varsa asıl gerçek ayıp için döviz kurularına baksınlar. 2 Euro’ya ülkemizde 11 ekmek alınıyor şu an.

Pasifagresif sayesinde tanıdığım ve bu kutlu davada can yoldaşım olan “P L A G U E” nikli arkadaş tarafından dinlemem tavsiye edilen bu albüm, kısa sürede uçan tekmelerime fon müziği oldu ve bunu tüm uçan tekme dostlarımla paylaşma kararı aldım. “Hanging Fortress”; old school death metal, death/doom metal ve bence farkında olarak veya olmayarak beatdown hardcore icra ediyor.

Genelde kritiklediğim albümlere dikkat etmişsinizdir, tür ve içerikten çok sonucu bodosluk olan albümleri dillendirmeyi tercih ediyorum. Buradaki amacım başından beri sille tokat metal ve hardcore tarzı müziği yüceltmek ve daha geniş kitlelere taşımak. “Darkness Devours” kritiğini yazdığım albümler arasında uzak ara bu amaca en uygun albümlerden biri. Adamlar old school death metal sound’u ile bir beatdown hardcore denemesi yapmış diyebiliriz. Leş gibi sound var albümde. Bunun yanı sıra hayvani breakdown’ların ardı arkası kesilmiyor.

21 dakika 3 saniye süren ve yeni kurulmuş bu “AYI” gibi grubun ilk albümü olan “Darkness Devours” için söyleyebileceklerim çok kısıtlı olsa da en net şunu söyleyebilirim: fularınız bile olsa, bahsi geçen türlere uzak olsanız bile dinleyin bu albümü. 21 dakika sonunda beğenmeseniz de pek bir şey kaybetmezsiniz ama ileride büyük patlama yapma ihtimali olan bir grubu erkenden tanımanın artistliğini yapma fırsatını ele geçirebilirsiniz.

“Darkness Devours”, HANGING FORTRESS’ın amaçladığı şey doğrultusunda epey iyi bir albüm. “AYI” ötesi vokal var, blast beat var, breakdown’ın kralı var, it gibi groove da var. Daha ne olsun? “Bundan iyisi Şam’da kayısı” diyerek sözlerimi noktalıyorum. Konu metal müzik olunca her türlü pislik ve terbiyesizliğin peşinden gitmeniz dileğiyle, iyi haftalar. Sağlıcakla kalın.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.96/10, Toplam oy: 24)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Redefining Darkness Records
Kadro
Marcus Hartford: Vokal
Jack Ponke: Gitar
Kyle "Lyric": Gitar
Jimmy Huffman: Bas
Eric Haubert: Davul
Şarkılar
1. Burned Alive
2. Stab Wounds
3. Hanging Fortress
4. Blood Mountain
5. Darkness Devours
6. Drown
7. Killing You
  Yorum alanı

“HANGING FORTRESS – Darkness Devours” yazısına 9 yorum var

  1. chuck says:

    daha sayfayı açmadan, grup ismi ve albüm adının altında yazan başlığı görünce ”bunu kesin ismail vilehand yazmıştır” dedim.

  2. geblo can says:

    Albüm inanılmaz güzel. Dünden beri sürekli dinliyorum. Death Metal+Hardcore formülünün nelere kadir olduğunu bu albümle görmüş oldum. Acaba bu tarz başka gruplar var mıdır? Bilenler el atacak olursa çok hoş olur.

  3. Kaan says:

    Bildiğin bodos det metal! Grupla aynı adı taşıyan parça çok deli birşey. Albüme 9, bu serseri metalci yazıya 10 puan!

  4. P L A G U E says:

    21 dakikada insanın pestilini çıkaran, sıkıştırılmış formatta dayak. Çıktığı günden beri dinlemeden boş geçtiğim günlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

    Boba Fett

    @P L A G U E, Yorumu okuyunca aklıma Meshuggah – I geldi.

  5. Zeitgeist says:

    Barbar herifler

  6. Zeitgeist says:

    Kayıt alırken telefonu sessize almayı unutmuşlar heralde.

    Burned Alive 0:59′da bildirim sesi geliyor. 2 gündür bu şarkıyı her dinlediğimde bildirimin bana geldiğini sanıp telefonumu kontrol ediyorum. Kafayı yemek üzereyim.

  7. ismail vilehand says:

    Yeni albüm öküz gibi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.