# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PENTAGRAM yeni klibini sundu
04.06.2021

Pride.

PENTAGRAM “Pride” adlı yeni şarkısının klibini yayınladı.

“Sur” da şöyle.

“Bu Düzen Yıkılsın” klibi de şöyle.

  Yorum alanı

“PENTAGRAM yeni klibini sundu” yazısına 163 yorum var

  1. Serkan says:

    Kötü şarkılar yapmak için mi bütün kadroyu topladınız? İki single da Pentagram standartlarının çok altında, albüme bile girmemeli bence. Yaklaşık 20 yıldır Pentagram dinlerim, ilk defa böyle bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Bizim köşedeki barda çıkan grubun böyle şarkıları var.

  2. haskovicpasha says:

    Her iki parçada da Pentagram’a ait herşey var..
    Beğendim her ikisini de..

  3. İlk iki şarkıdan net şekilde önde. Biraz eski günler biraz modern dokunuşlar. Yapı itibarıyla geleneksel Pentagram şarkısı kimliğinin dışında olması iyi bir şey. Video da hoş olmuş bence.

    Tüm şarkıda koro vokaller kullanılmış. Arada bir yerde cayır cayır tek bir vokal yardırsaydı daha dinamik ve gaza getirici bir lezzet eklenmiş olurdu, tansiyon yükselirdi. Ayılıp bayılmadım, grubun yazdığı en iyi şarkılarından biri de değil belki ama dediğim gibi ilk 2 şarkıdan çok daha iyi.

  4. Zafer says:

    Abi neden 3 vokal neden.
    Tek başına Gökalp çıksın söylesin.Ses rengi ve kalitesi gayet iyi bir solist.
    Şarkıyı 3 vokale uyarlamak için çok uğraşılıyor ve bu kaliteyi düşürüyor.

  5. Cem says:

    Uzun zamandır tür fark etmeksizin bu kadar sıkıcı bir şarkı dinlememiştim.

  6. Rzeczom says:

    hahaha gökkuşağı pentagram çok iyiymiş. yanlış anımsamıyorsam geçtiğimiz günlerde ünlü bir araba markası da bunu yapmıştı. kendi logosunun arkasına gökkuşağı eklemişti.

    sanırım bu onur haftası -tarihlerini bilemiyorum- zamanlarında son bir kaç yılda özellikle türkiye’deki pek çok şirket-marka, sanatçı-müzisyen de bu akıma destek verir oldu.

    popülizm çok iyi.

    gelecek cevaplar için not: homofobik değilim. LGBT falan da umurumda değil. sadece bu popülizm ekmeği çok güzel. izlemek keyif veriyor.

    enemyofgod

    @Rzeczom, kesinlikle katılıyorum. Tamamen popülizm. Homofobik olmadığını göstermek, homofobik olmamaya çalışmak da homofobidir aslında.

    Rzeczom

    @enemyofgod, ”Homofobik olmadığını göstermek, homofobik olmamaya çalışmak da homofobidir”

    kendi niyetim açısından bu şekilde düşünmüyorum. nedenini açıklamam gerekirse: insanların büyük çoğunluğu, kendileri ile aynı fikirde olmayan çevresindeki kişilere yaftalamada bulunuyor ne yazık ki.

    örneğin ”şunu şunu dedin, buna sen o yüzden karşı çıktın/beğenmedin/sevmedin vs. işte sen o sebepten şusun.”

    özellikle insanların birbirleri ile -şu an da yaptığımız gibi- etkileşime geçtiği sosyal mecralarda bu vb. örnekler hat safhada yaşanıyor. bu durumda insan ister istemez kendisini açıklama ihtiyacı hissediyor sanırım.

    bu arada ”benim kürt arkadaşlarım da var” gibi bir şey olacak ama yine de söylemek geldi içimden. biseksüel arkadaşlarım oldu ve bunların büyük bölümü LGBT’nin kendi çıkarları için -buna girmiycem, çünkü çok uzun bir tartışma konusu ve biz müzik ve gruplar için buradayız- yaptığı bir takım eylemlerden nefret ederlerdi.

    hatta lise sonda bana çıkma teklifi eden bile olmuştu. nazikçe hayır cevabı vermiştim. ama homofobik olmakla suçlanmaktan kaçamamıştık, hahaha.

    enemyofgod

    @Rzeczom, doğru diyorsun ben çok genel bir cümle kurmuşum.

    Anlatmak istediğim şirketlerin ”bakın biz homofobik değiliz, bakın gökkuşaklı logomuz var, #pride” havalarına girmesinin de aslında doğru olmadığı idi yoksa bir insanın homofobik olmamaya dikkat etmesi normal. Ama sen de sanırsam anlamışsın zaten.

    Yiğit

    @enemyofgod, ben de kesinlikle katılmıyorum. Homofobi hala aşılabilmiş bir şey olmadığı için bu tarz hareketleri iyi karşılıyorum. Elbette popülizm yaratıyor ancak toplumumuzda onur haftası, gökkuşağı yasaklarına karşı duruş (örnek olarak bkz. odtü merdivenleri) farkındalığı arttırmak ve homofobiye ses çıkarmak için bir nebze de olsa iş görür. Lgbti senin benim umurunda değil diye durum değişmiyor.

    enemyofgod

    @Yiğit, Evet ben de fark ediyorum yanlış kelimeleri kullanmışım. @Rzeczom gayet güzel açıkladı anlatmak istediğimi.

    Ugur

    @Rzeczom, BMW miyi diyorsun? Nazi amblemli logosuyla yanyan paylaşmışlar görünce sinsice güldüm.

    Rzeczom

    @Ugur, ah, evet. BMW’ydi. tam olarak anımsayamadığım için yazamadım.

  7. enemyofgod says:

    Eski albümlerinden malzeme araklamışlar. 1000 In The Eastland gibi başlıyor, Anatolia gibi devam ediyor, sonra kötü devam ediyor tam güzelleşti yine kötü bir şey oluyor, sürekli böyle devam ediyor şarkı. Tutunamadım şu an ama dinledikçe seveceğim gibi gözüküyor.

  8. Bir Dinleyen says:

    Koro vokal olayına pek ısınamadım, ama gayet iyi parça.

    Şarkının isminden ve gökkuşaklı logodan ötürü “sjw hüüü” diye kızacak homofobiklerin tepinmelerini izlemek için arada buraya bakacağım.

  9. gXnn says:

    kimsenin yaşam tarzı, dili, dini, ırkı zerre kadar umrumda olmamasına rağmen bu pride mevzusuna aşşırı ayar oluyorum. abi tamam eşcinselsiniz,biseksüelsiniz vs ok, kimi sikmek istiyorsanız onu sikin o da tamam,tamam da benim gözüme gözüme sokma ısrarı neden bunu içsel olarak sindiremiyor ve aşırı irite oluyorum.populer olan ve göze sokulmaya çalışılan herşeye gıcık oluyorum ben gerçi de bu mevzuyu dile getirdiğinde tüüü homofobik çomar hedehödö oluyor bir de. pentegramın bu işlere girmesinin de taa içine sıçayım cidden. zaten müzikal olarak tatmin edemiyorsunuz bari bu trendy işlere girmeyin amk. metal müzik yapmak için binlerce konsept,isyan edilecek mevzu var dünyada pride nedir ya.

    koca

    @gXnn, homofobik çomar hedehödö’sünüz ve neyse ki bunun farkındasınız.

    Rust in Peace.

    @gXnn, ha yani farklı yönelimleri olan insanlar dünya üzerinde genel olarak çok saygı görüyorlar ya, o yüzden kimse bunun hakkında konuşmasın bir şey yapmasın, aynı şekilde devam edelim.
    Eşitlik ayağına her yapıma aşırı miktarda zenci ve eşcinsel karakter alınmasına ben de irrite oluyorum ama şarkı falan yapmakta ne var abi? Dünyada hala Türkiye, Rusya, Suudi Arabistan gibi ülkeler var, bu toplumların kafasına vura vura öğretilmeli insanlara saygı.

    çaksu

    @gXnn, Daha dün sabah Çağlayan’da, çoğunu şahsen tanımasam da, aynı dijital ortamlarda bulunduğumuz için arkadaşım gibi gördüğüm bazı güzel insanların “gökkuşağı” davası görüldü. Gözaltına alındıkları gün ordaydım. Okulun kapısına çıkıp gökkuşağı bayrağı sallandırdığı için okul yönetimi tarafından kendisine soruşturma açılan arkadaş, disiplin görüşmesine sırtında gökkuşağı bayrağı ile giderken caddede polis durdurdu, bayrağı kaldırmasını söyledi, boyun eğmeyince yaka paça gözaltına aldı. Duyup onun için toplanan insanlara da saldırıp yine bir sürü gözaltı yaptılar. İnsanları rehin aldılar, “dağılın bunları bırakıcaz” dediler. İzleyin, mesela Boğaziçi TV’nin muhabbirleri falan da gözaltına alındı, bi ara yayın yapacak kamerası olan insan arıyolardı acil.

    Türkiye’de şu an için yersiz bi eylem değil bu. Bence.

    Hani kurguya falan alet edilmesini ben de sevmiyorum, “duyar” görünümlü ticari kaygıların. Ama bu güzel, Pentagram’ın yaptığı. Onur haftası bu ay imiş mesela, yine bi dünya eziyet ve gözaltı olacak, takip et. Şu arkadaşlar yayın yapar mesela..

    https://www.youtube.com/channel/UC9pGbJ_YTz7Js4HdEiaJtfw/videos

    enemyofgod

    @çaksu, Sen ilk kanalı paylaştığından beri takip ediyorum, izlemesem bile beğenmeye çalışıyorum videoları. Destek olmak lazım.

    çaksu

    @enemyofgod, Cansın <3

    Ben de çok sık oturup izlemesem de destek için açık bırakıyorum, like, yorum vs atıyorum. Tamamen gönüllüler, 5 kuruş alan yok. Orada olan biten konusunda kusursuz bi belgeleme yapıyolar, sansürcü yalancı anaakım medyaya tokat bu yayınlar.

    mahakali

    @gXnn, “metal müzik yapmak için binlerce konsept,isyan edilecek mevzu var dünyada pride nedir ya?” Bu nasıl bir cümle asıl ya. Bu dünyada hetero olmayan insanlar kadar eziyet gören bir topluluk var mı? İnsanlar sadece cinsel yönelimleri için öldürülüyor, taciz ediliyor, iş verilmeyip seks işçiliğine yönlendiriliyor. Sen de çıkıp bu meseleyi küçümsüyorsun. Vicdan meselesi. İnsanlar o kadar baskı görüyor ki, baskı gördükleri noktanın aşırı normal bir şey olduğunu göstermek için bazı eylemler yapıyorlar, biri de çıkmış “kimi sikmek istiyorsan sik” diyor. Sen dışarıda sevgiline-eşine sarılıp öpünce cinsel yönelimini mi göstermiş oluyorsun? Sorun zaten bunu sadece cinsellik olarak algılayıp tiksinmeniz.

    enemyofgod

    @gXnn, bir şey söylemeyecektim vazgeçtim.

    Dediğin şey ”neden kadınlar günü var ki gözümüze sokmayın, anladık taciz ediliyorsunuz tamam” demek gibi.

    Ha bu arada bir müzik, ve özellikle metal müzik, istenirse çiçek, böcek, lgbtq, ölüm, savaş, siyaset veya herhangi bir şey hakkında olabilir.

    Yiğit

    @gXnn, toplumda böyle yorumlar atacak adamlar olduğu için yapılıyor ya zaten. Sen irrite olmadığın zaman, kimi siğhyorsanız siğhin anuğa goyim demediğin zaman bitecek zaten.

    Opethsevenbiri

    @gXnn, Üfff şu ”Saygı duyuyorum ama gözümüze sokmayın” muhabbetinden gına geldi valla bana da. Aynen gizli gizli yaşasınlar insanlar cinsel yönelimlerini. Öyle hetero gibi sevdikleriyle istedikleri gibi vakit geçirecekler bir de kendi aralarında bunu kutlamak için ay falan belirleyecekler hayırdır ulaaa.

    Milo_everybody has a share

    @gXnn, Alternatif olduğunu iddia eden kültürün Türk -İslam (belki de keko) dilini/sikin-siğhin anuğa goyim/kullanması enteresan.

    Ouz

    @gXnn, LGBTQIA+ linciniz hayırlı olsun hocam.

    Şaka bir yana… Arkadaşlar, PA gibi bir yerde insanlar öyle veya böyle fikirlerini beyan edemeyeceklerse nerede edecekler, bir söyleyin hele. Nerede kaldı metalcilerin açık fikirli oluşu, nerede kaldı uç düşüncelere saygı duyma? Sözcülüğünü yapıyor gibi olmak istemem arkadaşın ve bana da cozlamayın ama bakın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ne diyor:

    26. Madde

    VIII. Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti

    Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.

    —-

    PA’ya takılanlara, sokakta gezen çomar muamelesi yapmanız hakikaten hoş değil. Arkadaşın yazdığı mesajda hedef gösterme, belli bir kitleyi küçükseme, onlara hakaret etme gibi noktalar yok (aramızda avukat arkadaşlar varsa işin hukuki boyutunu izah ederler muhakkak) veya bir ara burada çıkan farklı bir tartışmada olduğu gibi direkt hatalı bir cümle de yok. Bir durumun, kaba tabirlerle izahı var, beğenin veya beğenmeyin. Adam (adam diyerek cinsiyetçilik yapmış oldum mu) zaten “populer olan ve göze sokulmaya çalışılan herşeye gıcık oluyorum ben gerçi” demiş, özellikle LGBT bireylere has bir kin kusmamış.

    Öte yandan, Pentagram’ı sırf Pride adlı şarkısından ve müstakbel hedef kitlesinden hareketle alkışlayanlar, dönüp Pentagram’a bir sorsunlar bakalım, bundan yıllar önce Türkiye’de veya başka ülkelerde LGBT bireyler var mıymış? Türkiye’de travestiler boğazlanıp öldürülmüş mü, eşcinseller baskı neticesinde intihara sürüklenmiş mi? Acaba bu beyzadelerin akılları bu yıl mı başlarına gelmiş de Pride şarkılarını trend olacağını da tahmin ederek bu ay yayımlamışlar? Geçen sene veya önceki senelerde kızılca kıyamet kopmadı mı gösterilerde, polisler ortalığı hallaç pamuğu gibi atmadı mı Onur Yürüyüşleri’nde? Pentagram ve dâhiyane müzikal fikirleri, o zamanlar filizlenememiş mi? Harbiden, bunca olaydan ilham alarak buna yakın bir beste yapamamışlar mı?

    İşin müzik tarafında kalıyorum, kalmaya çalışıyorum ama böyle şeylere denk geldikçe de sessiz kalamıyorum. Linç kültürü zararlıdır. Her yerde ve koşulda zararlıdır. Bunu idrak etmemiz şart. Ve SJW zihniyeti her yere sirayet eder durumda sanırım, bu gerçekten üzücü.

    Bu yazdıklarımdan sonra, burada bir kritiğe de konu olduğu üzere “Senin inandığın Allah, eşcinsel Lut kavminin üstüne taş yağdırmadı mı?” derseniz, hakikaten şaşırmam ve isterseniz ayetler çerçevesinde uzun uzun açıklamasını yaparım. Ama hepsinden önce karşınızdakilere empati yapmaya çalışmanızı öneririm. İleri gideceksek ancak bu şekilde gidebiliriz.

    deadhouse

    @Ouz, Hocam sadece şu “gür*h” kelimenin yazılmasından hoşlanmadım diye yazdım, hala linçleniyorum, 6 ay oldu neredeyse. Daha geçen yine biri laf soktu bir şekilde. :)

    Ouz

    @deadhouse, Hatırlatmasaydın iyiydi, linçler yeniden başlayabilir. :)

    Rzeczom

    @Ouz, ”Türkiye’de travestiler boğazlanıp öldürülmüş mü, eşcinseller baskı neticesinde intihara sürüklenmiş mi? Acaba bu beyzadelerin akılları bu yıl mı başlarına gelmiş de Pride şarkılarını trend olacağını da tahmin ederek bu ay yayımlamışlar? Geçen sene veya önceki senelerde kızılca kıyamet kopmadı mı gösterilerde, polisler ortalığı hallaç pamuğu gibi atmadı mı Onur Yürüyüşleri’nde? Pentagram ve dâhiyane müzikal fikirleri, o zamanlar filizlenememiş mi? Harbiden, bunca olaydan ilham alarak buna yakın bir beste yapamamışlar mı?”

    buna yakın bir takım şeyler yazacaktım ama vazgeçmiştim. sebebi ise şuydu: yukarıda yazdığım gibi müzik konuşmak için buradayız ve ben -şahsen- bu tartışmaları içinden çıkılmaz anlamsız bir girdap olarak gördüğümden kaçınıyordum.

    duygularıma tercüman olmuşsun. teşekkür ederim.

    Yiğit

    @Rzeczom, iyi ki vazgeçmişsin gerçekten.

    Ouz

    @Rzeczom, Ben de normalde bu tip tartışmalardan uzak durmaya gayret gösteriyorum ama işte bir yerden sonra ister istemez bir şeyler diyesim geliyor.

    Ben teşekkür ederim.

    Rzeczom

    @Ouz, iletişim kurması çok zor insanlar var. bazen bu insanlar biz bile olabiliyoruz. tartışmamak, gülümseyip devam etmek sanırım hem kişinin kendisi hem de karşı taraf için de en iyisi oluyor çoğu zaman.

    Rust in Peace.

    @Ouz, ya abi sen yapma bari. “Ten renginiz neyse ne, benim ne gözüme sokuyorsunuz” diyebilir misin ırkçılık karşıtı hareketler için? Ne farkı var bu yorumun o yorumdan? Adam koca bir hareketi sexe indirgemiş ve bunun görmezden gelinmesini bekliyorsun.
    Alan Turing’in ölümü eşcinsel olmasından dolayı oldu, tüm metal aleminin saygısını kazanan Rob Halford eşcinsel. Bu adamların insanlığa katkısı yok mu, kendileri olma hakları yok mu? İlla gizli gizli mi yaşamak zorundalar? Biz bunu savununca neden bunun adı linç oluyor? Linç falan da yok zaten, herkes düzgünce yanlış gördüğü şeyi yazmış. Kimse Pentagram bunu sırf lgbt’ye saygısından yaptı demiyor zaten, tepki gösterilen konu o değil. Konu, yorum sahibinin gözüme sokmayın demesi.

    Ouz

    @Rust in Peace., “Sen benim gibi düşünmüyorsan böylesin”e gelecek her yaklaşım, benim gözümde linçtir ve yapılan bir yanlışı bir başka yanlışla doğruya dönüştürmek de mümkün değil. O öyle düşünür ve düşüncesini ifade eder, sen farklı düşünürsün ve cümlelerini sıralarsın olur biter. Ama iş dönüp dolaşıp “Böyle düşünmüyorsan çomarlık yapıyorsun”a gelince, mevzu farklı bir yöne kayıyor işte. Bu, birilerinin “Bunlar ateist, bunlar komünist” demesinden farksız benim gözümde. Toptancı yaklaşım çok sıkıntılı bir mesele.

    Alan Turing, bugün kullandığımız bilgisayarın mucidi bir bakıma. Ayrıca Alan Turing meselesi, İngiltere’nin halt yemesi, gerçi bir süre önce sanırım özür dilendi filan ama adam öldü gitti işte hem de onca emeklerine karşın… Diğer yandan yabancı sanatçılara gelene kadar Sanat Güneşi’miz var.

    Rust in Peace.

    @Ouz, abi tamam haklısın da o kadar yorum içinde sadece 1 tane çomarsın diyen var. Geri kalan herkes mantıklı bir şekilde yorumunu yapmış. Zaten burası forum da olmadığı için linç olayı da yok, herkesin yorumu aynı anda onaylanıyor.
    Tek bir kişinin yorumu yüzünden neden hepimize linçci, faşist damgası yapıştırıldı onu anlamadım.

    Mahakali

    @Ouz, yazılan mesajda hedef gösterme veya nefret yok demişsiniz de nefret var baya. Birisi siz sevgilinizle el ele tutuşup-opüśtüğünüzde size “kimi sikiyorsan sik benim gözüme sokma” diyebilir mi? Böyle derse ne tepki verirsiniz merak ettim. Pasif agresifte takılıyor diye insanların ırkçı-cinsiyetci-homofobik mesajlarıni tolere etmemiz gerekmiyor. Katılamadım pek size.

    Ouz

    @Mahakali, Yalnız burada eleştirilen mevzu Pride, bireysel olarak sevgilileriyle el ele tutuşan kimseye bir laf sokma yok anladığım kadarıyla. Yine de sağlık olsun, her konuda hemfikir olacağız diye bir kaide yok elbette.

    Yiğit

    @Ouz, 3-4 yıldır falan sitedeyim ve ilk defa bu kadar katılmadığım bir yorumun oluyor abi. Bir kere tartışma mantığı ve argümanı olarak “Pentagram ve dâhiyane müzikal fikirleri, o zamanlar filizlenememiş mi?” demek inanılmaz saçma geliyor bana. O zaman tepki göstermediler diye şimdiki tepkilerinin önemi değişmiyor, bu nasıl mantık? Ne zaman yaptıklarının elbette bir nebze önemi var, bunu popülizm için de yapmış olabilirler, ancak kimsenin zamanında tepki göstermek gibi bir zorunluluğu da yoktu (sanatçılar özelinde). Cem Yılmaz’ın da bu konuda sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı…

    Hele arkadaşın bir şey demediğini iddia etmişsin. Burada yazan birine çomar muamelesi yapmıyoruz, yazdığı fikrin çomarca olduğunu değerlendiriyoruz. Hak verirsin ki ikisi farklı şeyler. Ve yazdığı epey çomarca. Kimi sikiyorsanız sikin nedir, elbette lgbti bireyleri de bunu istiyor. Rahat rahat sikişelim, milletin gözüne sokmayalım, ama basit bir şekilde gökkuşağı ile gezdiğimizde terörist muamelesi görelim… Sonra da birileri gelip “sikişiyorsanız sikişin, benim gözüme sokma ısrarı neden amuğa goyim desin”.

    İçten içe bu karşıtlığı savunmak için yer arıyormuşsunuz ve fikirlerinizi bu ölçüde filtreliyormuşsunuz hissi aldım.

    deadhouse

    Arkadaşlar bence kavrayamadığınız şey şu: Mesele bir düşünceyi nahoş, cahilce, ırkçı bulmanız değil. Bir düşünceye karşı birden fazla kişi düşüncenin sahibi olan kişiye hedef alarak yorumlamalarda bulunursa bu linçtir. Sizin doğru veya yanlış olduğunuzun bir hükmü kalmaz. Güruh olayını ele alalım. Velev ki aptalca bir şey yazdım. Neredeyse sayıları 20′ye varan kişi bana karşı cephe alınca ben ister istemez sindirilen kişi psikolojisine büründüm. gXnn’ye de yaptığınız tam olarak bu. Halbuki herkes düşüncesini yazsa apaçık hakaret belirtmeyen her yoruma da tolerans gösterilse ne kimse lince uğrar ne de kimse linç eder. Adam orada “heteroların anasını sikeyim, eşcinseller orospu çocuğudur” falan yazmamış. Herkesin hayat görüşü kendisini bağlar. İnsanları ideolojik bağlamda değiştirmeye çalışmak doğru değildir. Tek bir doğru varmış gibi hareket edilmesi doğru değil. Dün “güruh” kelimesi hoşuma gitmedi dedim. Bugün benzer bir haber olsa yorum dahi yapmam. İstediğiniz buysa başardınız. Böyle yaparak kendi doğrularınızı başkasına kabul ettirmiyorsunuz. Böyle yaparak iletişimsizliği daha da yükseltiyorsunuz. gXnn’nin yorumuna ben de katılmıyorum. Fakat bu düşüncesi onu bağlar, beni ilgilendirmez. Sen şusun, busun, homofobiksin diyerek bir şey elde edilemeyeceğini biliyorum. Bugün sosyal medya hesapları Trump’a hesap açtırmıyorlar. Bence bu direkt sansürdür ve gericiliktir. Sizin yaptığınız da dolaylı anlamda küçük bir sansür isteğidir.

    nomoshnocore

    @deadhouse, abi wordpress tabanlı bir sitedeyiz yorumlar en erken 30 dk da onaylanıyor zaten, kimin ne zaman ne yazacağını nerden bilebiliriz :D kasıtlı olarak toplu bir saldırı olarak görmemeliyiz bence, herkes görüşlerini ifade ediyor veya sorular soruyor o kadar. ayrıca yazılan şeye de tepkisiz kalmak çok zor bir lgbti+ olmamama rağmen kimi sikiyorsanız sikin gibi bir ifadeyi okuyunca bir şeyler yazma ihtiyacı duydum.

    deadhouse

    @nomoshnocore, Haklısın, tüm yorumları o şekil algılamamak lazım. Fakat sana garanti edebilirim ki defalarca “toplu saldırı” diyebileceğimiz türden linçler yaşandı burada. Bir gruba “overrated” yazdım, götümden kan almadıkları kaldı. 20 kişi hücum etti. Reelde olsak ağız, burun dalarlardı herhalde. Bırak siyaseti yani.

    nomoshnocore

    @deadhouse, doğrudur, burzum kritiklerinin altında tarihe geçecek toplu linçlere hep beraber tanık olduk.

    Ouz

    @Yiğit, Sağlık olsun, her konuda her zaman anlaşamayız zaten. Bunda bir sorun yok. Pentagram’ın tepkisi, bu meseleler nispeten sönükken olsaydı benim açımdan daha kıymetli olurdu. Netice itibarıyla Pride, 1970’lere kadar uzanan bir mevzu ve buna, ilerici bakış açısına sahip müzisyenlerin daha erken uyanıp ezilmiş kitlelerin sesi olması gerekirdi. Şimdi yapılan, bana kalırsa “Zaten LGBT için güçlü bir rüzgâr var, Netflix’ler, Oscar’lar bu konuya yeterince güç katıyor, hadi biz de bir adım atalım”dan öte değil. Cem Yılmaz zaten günah keçisinin önde gideni, herif ağzını açsa bir dert açmasa bir dert.

    Şimdi de sıranın bana gelmiş olması süper. Aynen, dünyadaki en homofobik ve ırkçı insanlardan biriyim ve PA’ya yorum yazarken belirli filtrelerden geçirmeden düşüncelerimi aktarmıyorum.

    Yiğit

    @Ouz, abi allah aşkına bu nedir? Ben sana homofobik ya da ırkçı mı dedim? “Belli bir filtre”den kastım düşünceni bizim yazdıklarımıza karşıt durma eğilimine sokuyorsun gibi hissetmiştim. Fark ettiysen his demişim, öyle yapıyorsun dememişim. Bunun sebebi de bana verdiğin bu cevap da dahil olmak üzere yazdığın bu konuda yazdığın hemen her yorumunda tartışma safsatalarına bulaşmandı.

    Tamamını irdelemeyeceğim ama yukarıda @Mahakali sadece örnek vermiş, fakat sen demişsin ki Pride’da böyle bir mevzu yok. Yani bunun gibi cevaplar verilmez ki, argümanın kendisine karşı durmak değil bu.

    @deadhouse, uzatmaya gerek yok ama böyle şeyler yazanlara haklı olarak tepki geliyor. Ayrıca buradaki tepkiler de düz linç değil, herkes gayet makul ve mantıklı şekilde karşıt argümanlarını sunmuş. İnsanların cinsel eğilimlerine karşı “sikişiyorsanız sikişin” demek nefret söylemidir. Böyle bir söyleme tepki gösterdik diye salt bir şekilde hükumsuz olamayız. Hırsızın hiç mi suçu yok?

    deadhouse

    @Yiğit, Hırsızın suçu var da biz polis değiliz. Demek istediğim bu. Bir gün devlet başkanı olursam radikal kararlar alacağım. Sen bile “yok artık amk, bu kadar da değil” diyeceksin. Keyfine bak.

    Yiğit

    @deadhouse, tamam o zaman bundan sonra nefret söylemlerine tepki göstermeyelim. Ya da, kendi yediğin linçleri sürekli yazdığın için diyorum, sana dokunulmazlık verelim özel. Umarım devlet başkanı olmazsın :)

    deadhouse

    @Yiğit, Niye ya şaşırttın. Beni destekleyeceğini sanmıştım.

    nomoshnocore

    @Ouz, yazıp yazıp sildim. sadece şunu söylemek istiyorum, fikir özgürlüğünün savunulduğu bir yerde “kimi sikiyorsanız sikin” veya “isyan edilecek binlerce mevzu var pride ne ya” demek ve sevgiyi her defasında cinselliğe vurmak bizi eşitlikten uzaklaştırır. eğer empati konusunda gerçekten samimiyseniz ilk önce sjw diyerek kısıtladığınız, linç kültürü diyerek görmezden geldiğiniz fikirleri tekrar sorgulayın.

    çaksu

    @Ouz, Daha önce yapmadılar diye şu an yapmalarını eleştirmek garip geliyor bana. Ki son zamanlarda iyice ayyuka çıkmışken LGBT nefreti. Yine Boun’dan suçsuz 47 gün hapis yatan arkadaşlara mahkemede hakim “LGBT üyesi misin?” falan diye sordu. Örgüt sanıyo salak. Son yıllarda gittikçe artan polis terörü, İstanbul Sözleşmesi iptali, viral olan işkenceci pislik…

    Grup üyelerinin samimiyetini ölçemem ama samimi olmadıklarını varsaymak için de bi sebep göremiyorum.

    deadhouse

    @çaksu, Senin, “benim siyasetle işim olmaz” benzeri yorumunu hatırlıyorum da, şimdi baktığımda, nereden nereye diyorum.

    çaksu

    @deadhouse, Haha doğrudur. “Hiç bi zaman olmaz” dememişimdir heraldi de, pratikte olmuyordu. Sene başı babamın vefatı ve semtimin/okulumun işgali sonrası biraz değiştim sanırım. Hem sıkıntıya toleransım arttı, hem de garip bi şekilde kalbim kırılsın parçalansın istiyorum bazen, olanları görüp. Tamamen çekilmek de insanları yüzüstü bırakmak gibi geliyor, bişey yapmasam bile. Bu yol yetişkinlik tarafına gidiyo mudur acaba?

    Tabi senden öğreneceğim çok şey vardır bu konularda. Kilit nasıl açılır, molotof nasıl hazırlanır.. (dil çıkaran gülücük)

    deadhouse

    @çaksu, Başın sağ olsun. Dünyada 7.6 milyar köle, bu ülkede de 83 milyon köle var. Devrimlerin “olmadığı” çağı yaşıyoruz. Ne yazık ki eylemsellik çabasında olanlar bir elin parmağını geçmiyor. Herkeste müthiş bir korku ve eziklik var. Bok gibi zamana denk geldik. Bakalım ne olacak.

    çaksu

    @deadhouse, Sağolasın. <3

    Su kaynaklarına LSD katıcaz, başka çare görünmüyor.

    gXnn

    @gXnn, bunu yazdıktan sonra anlamadan bir sürü alakasız yorum geleceğini bildiğimden polemiğe girmemek için cevap yazmadım hiçbir yoruma. karsısıdaki insanla hiç tanısmamıs oldugu halde”çomarsın ve bunu biliyorsun, teninin rengi bu ama neden gözümüze sokuyorsun vs vs” gibi yorumlar yapan sabit fikirli insanlara zaten muhattap olmaya da gerek yok.sadece alelade yazmıs oldugum yoruma gelen alakasız tepkiler yapmıs oldugum yorumu baska bir yere götürdüğü ve amacından saptırdıgı için bir açıklama yapmak istedim.

    benim burada neden gözümüze gözümüze sokuyorsunuz dediğim konu kişilerin cinsel tercihleri, dili, dini ve ırkı değil.
    ben “PRIDE” adlı kampanyanın yapılış ve yönlendiriş biçiminden bahsediyorum.ve pentagram gibi bir gurbgun bu kadar trendy bir oluşuma gönderme yapmış olmasından duydugum rahatsızlıgı dile getiriyorum.siz bunu alaksız ve itici bulmuyor olabilirsiniz fakat sizin bu düşünceleriniz beni antihumanist, ırkçı veya çomar yapmıyor. ben kim oldugumu cok iyi biliyorum. siz hangi dünyada yasıyorsunuz bilmiyorum fakat ben bu tarz dünyada trend yakalayan kampanyaların arka planında genelde neler döndüğünü görebldiğim bir dünyada yasıyorum. mesela dünyada balık avlanma koruma programı için büyük kampnayalar ve organizasyonlar düzenleyen vakfın dünyadaki en büyük balıkçılık firmaları tarafından fonlandıgını hatta direkt o firmalar tarafından kuruldugunu biliyor musunuz? dünyadaki iyi olarak görünen cogu seye baktıgınızda bu tarz kirli isler gorursunuz.ben sürekli olarak tekrarlanan ve göze sokulmaya çalışılan her şeye süpheyle yaklasan bir insanım. metal müzik dünyanın bu kirli yüzünü bana gösterebildiği için benim ruhumda yer ediyor zaten. eğer dünya toz pembe bir yer olsaydı dinleyeceğim en sert şey muhtemelen oasis falan olurdu.

    toplumun sadece belirli bir kesimine ait bir problemin bayrak açarak,sokaklara çıkarak veya sosyal medyada eşşeğin şeyine su kaçırarak düzeltilebileceğini asla düşünmüyorum. mevzu bahis problemin çözümü de sadece ama sadece eğitimden geçiyor. diğer türlü yapılan organiazasyonlar bazı kesimlerce kabul görecekken diğerlerinde ve özellikle eğitimsiz kişilerde tam tersi olumsuz bir algıya sebep oluyor. sonuc, bir arpa boyu kadar yol alınamıyor.hala daha 2021 yılında “dünyanın her yerinde” eşcinsel insalarla dalga geçiliyor ve toplum dışı kalıyorlar. sebep ne sizce? hiç düşünüyor musunuz? bu konunun sadece ülkemize ait bir sorun oldugunu mu düşünüyorsunuz? eğitim sistemi dünyada 2 cinsiyet oldugunu anlattığı sürece dısarıda kalan her türlü insan farklı ve hastalıklı olarak görülecek. bunu sürekli cinsel bir obje rolu yaparak,belden aşşağı konusarak, ben böyleyim hepinizi amk diyerek veya sokaklarda gökkusagı bayragı acarak düzeltemeyeceğimizi anlamış olmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

    en azında sürekli olarak denenen ve hiçbir olumlu sonuc alınamayan bir konuda neden ısrar edildiğini sorgulayabilirsiniz.

    teşekkürler.

    Dysplasia

    @gXnn, Bu tartışma niye Gods of Violence’ın altında dönmedi ki?

  10. koca says:

    Şarkının hangi ruh haliyle yazıldığını veya şarkı yazılırken neyin amaçlandığını hiç anlamadım. Biraz 1,000 In the Eastland biraz FTWDA esintinleri var ama dön baba dönelim, aynı şey tekrarlanıp duruyor. Gitarlar ve üçlü-çoklu vokaller amaçsızca debeleniyor gibi. Pentagram’ın yayımladığı son şarkılardan hiçbirini beğenemedim maalesef.

    Şarkının ismi, mesajı ve nefis gökkuşaklı logosu içinse binlerce tebrikler! Azınlık olanın yok sayıldığı memlekette böyle cesaretli adımların atılması, o azınlıklar için ne kadar önemli, bir anlasa insanlar…

  11. Şarkının adı “Pride” olduğu için gökkuşaklı pentagramı geyiğine ben koydum haber görseli olarak, grubun bununla bir ilgisi yok. Videoda sözlere dikkat etmedim ama bir baba ve oğul var gördüğüm kadarıyla. Pride onur/gurur da demek aslan sürüsü de demek. Yanlış bir yönlendirme yapmış olmayayım gökkuşağı ile.

    Diğer yandan grup Instagram paylaşımında gökkuşağı #pride yazmış.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, gökkuşağı ile ilgili ilk yorumu yapan ben olduğum için söylüyorum: haber başlığını sizin koyduğunuzu bilerekten yazdım. yoksa grubun kendi paylaşımının olmadığının farkındayım. yazdıklarımı tekrar okuyunca fark ettim. özellikle belirtmediğim için yanlış anlaşılmasın.

    iyi fikirmiş ayrıca haha.

  12. Yukarıdaki tartışmalara bakınca, “dikkati bestelerin vasatlığından başka bir yöne nasıl çekebiliriz” çabası gibi görünüyor bu yaklaşım.

    “İlk iki şarkı müzikal açıdan yerden yere vuruldu, bu şarkıya öyle bir tema yerleştirelim ki kimse müzikten bahsetmesin”.

    Well played Pentagram… well played.

  13. mahakali says:

    İnanılmaz sıkıcı, o kadar kötü bir vokal tarzı var ki işkence gibi geldi resmen. Üzerine çok düşünülmüş bir iş olduğunu zannetmiyorum.

  14. Ouz says:

    Daha önce buralarda yazmışımdır, benim metal müzikle tam anlamıyla tanışmamı sağlayan Pentagram ve Anatolia albümüydü. Grubun o dönem bu tip bir müziğe ısındırma misyonu vardı ama dönüp heriflerin yeni saldıkları şarkılara bakıyorum. Gerçekten olacak iş değil. Ben grup üyeleri yerinde olsam böyle şarkılar yayınlayacağıma hiçbir şey yayınlamazdım. Çok uzun yıllar, grubun üretkenlik konusunda sıkıntı çektiğinden bahsederdik. Bilmem kaç yıllık grubun şu kadar albümü var derdik ama belli ki zorlayınca da ortaya bu çapta şeyler çıkıyor.

    Benim için üçte üç… Üç parça da vasat altı işler. Müzik piyasası nerelere geldi ve gidiyor, bizimkiler, başka arkadaşların da belirttiği gibi eski albümlerdeki öne çıkan parçaların karışımını yapıp ekmek çıkarma peşinde.

  15. deadhouse says:

    Bence güzel, beğendim. Biraz dağınık bir yapısı var ama fena değil. Vokaller de yerinde olmuş. Ana riff de sağlam.

  16. Erhan says:

    Pentagram ile ilişkim 4 şarkıdan ibaret:

    For Those Who Died Alone
    Şeytan Bunun Neresinde
    Geçmişin Yükü
    Sonsuz

    Nedense geri kalanları hiç merak etmiyorum. Hiç sarmıyor bu grup beni. Ama For Those Who Died Alone şarkısı ile çok güzel bir anım olduğu için o şarkıya tapıyorum.

    Emre Görür

    @Erhan, sen thrash’çi değil miydin ya? İlk iki albümü merak etmemen çok absürt.

    Boba Fett

    @Emre Görür, Ben biraz elit Trash severim belki ondandır ama pek iyi albümler değil bence.

    Emre Görür

    @Boba Fett, tabii ki kimse sevmek zorunda değil, ona şüphe yok, ama bu ülkede thrash metal hakkında kalem oynatan birinin Rotten Dogs, Powerstage, No One Wins the Fight, Fly Forever gibi şarkılardan bihaber olması, dahası bunları merak bile etmemesi benim açımdan garip bir durum. Bunun Brezilya’daki thrash tutkunu bir metal yazarının “Ben Sepultura sevmiyorum, o yüzden Beneath the Remains’i de merak etmiyorum” demesinden pek bir farkı yok bence. Pentagram küresel ölçekte onların başarısına hiçbir şekilde yaklaşamasa da kendi ülkesinin metal tarihi için son derece önemli bir grup.

    Erhan

    @Emre Görür, Trail Blaze albümünü sadece bir kere baştan sona dinlemiştim ama daha sonra hiç geri dönmediğim için hiç bir şarkısını hatırlamıyorum.

  17. Memo says:

    3 şarkıda çoğu dinleyiciyi tatmin etmedi. Beni de tatmin etmedi o yüzden albümden bir beklentim yok. Ancak bu 3 şarkıyı canlıda dinlemek lazım bir de. Gerçekten bazı şarkıların stüdyo kayıtları canlı kayıtların yanında çok sönük kalıyor ve canlıdaki etkiyi vermiyor. Özellikle SUR ve PRIDE ın canlı performansları çok daha fazla etki bırakacaktır seyirci üzerinde diye düşünüyorum. Mesela ben Geçmişin Yükünü ilk dinlediğimde şarkı beni hiç etkilememişti. Ama canlıda çok başka bir keyif veriyor parça. Bakalım zaman ne gösterecek. Bu arada ilk albümün plak baskısı efsane olmuş. Saldırın bence bu baskıya arşive mutlaka katın.

  18. Erhan says:

    Bu arada şarkı da yarrak gibiymiş.

  19. Lios in a cage zannettim başında… haddimi aşmayayım diyorum ama baya vasat işler bunlar… grubun adı Pentagram olmasa herhalde kimse 2 dk ayırıp bir daha dinlemez.

  20. Fırat says:

    Üç vokalistin birlikte grupta yer almasının iyi bir fikir olduğunu düşünüyorlar. Bu vokalistlerin hepsi ayrı ayrı çok değerli ancak birleştiklerinde sound karman çorman bir şey oluyor. Evet akustik albüm, akustik konserler ve 30. yıldönümü için güzel bir fikirdi ancak akustik albümden sonra bunu bitirmelileri gerekiyordu. Şuan maalesef her şey çok ticari gözüküyor. Bir daha Unspoken gibi bir albüm görebileceğimizi sanmıyorum.

  21. Silentandark says:

    Dinlediğim en uzun şarkılardan biriydi. Bitmek bilmedi bir türlü.

  22. Daikatana says:

    En bilinen Türk thrash albümü Trail Blazer’ın da kritiği yapılsa güzel olurdu. Yukarılarda albümün bahsi geçtiği için yazayım

  23. Necrobutcher says:

    Bi dombira cover gelsin artık. Bu arada şarkının solosunda infilak ettim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.