# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TANITH – Voyage
| 18.05.2023

İnsanı umutla dolduran, 70′ler sound’unu yansıtan çiçek gibi hard rock/heavy metal.

2019’da çıkan ilk albümleri “In Another Time” ile undergorund hard rock/heavy metal kitlesini rüyalarında ıslatan ABD’li grup TANITH’ten bahsedeceğiz bugün.

Gitar/vokalde SATAN’dan da tanıdığımız Russ Tippins’in yer aldığı TANITH esasında çok kolay tarif edilebilecek, kalıpları belli bir müzik yapıyor ama bunu çok tatlı, çok sempatik yapıyor.

Yapı ve hava itibarıyla FLEETWOOD MAC’in 70’lerde yaptığı tarzı şiar edinen TANITH, armonik gitarlar ve bundan 40-45 yıl öncesinin rifleriyle sevenini ihya edecek atmosferde bir müzik yapıyor. Bu dönemin havasını yansıtmak adına prodüksiyonunu da 40-45 yıl öncesine çeken TANITH, lo-fi karakterini yansıtan ve akıllara ilk renkli televizyonları, radyoyu, seksenlerin çekiciliğini, yetmişlerin nostaljisini getiren bir sound’la yansıtıyor müziğini.

Yetmişlerin sıcaklığı, lof-fi falan desem de grup yeri geldiğinde, mesela “Architects of Time”da veye “Adrasteia”da tempoyu artırmayı, olayı IRON MAIDEN’a, ve ilk dönem RUSH’a kaydırmayı da biliyor. Özellikle Tippins’in vokalleri zaman zaman gerçekten de genç Geddy Lee’yi hatırlatıyor ve insanın içini ısıtıyor.

Bu iç ısıtma konusu TANITH özelinde önemli. Üç kişiden oluşan grup gerçekten de insanın içini ısıtan bir müzikal anlayışa sahip ve sanki TANITH dinlerken mutlu olma eğilimine giriyorsunuz. Yukarıda adını andığım “Adrasteia”yı dinlediğimde ne hikmetse umutla doluyor, güneşli yarınları düşünmeden edemiyorum.

Tam bir rif, armonik gitarlı melodi ve bunlarla birlikte yükselen sıcakkanlı vokal grubu olan TANITH, tüm bu özelliklerini belli ki bundan sonraki işlerinde de sergileyecek ve heavy metalin nostaljik tarafının peşinden koşanları arkasına takacak. Bana kalırsa çok başarılı iki albüm çıkarmış olmalarına rağmen henüz en iyi işlerini sunmadılar. Bence bundan daha da iyisini yapabilirler ve inanıyorum ki yapacaklar. O ışığı kesinlikle yakıyor, o beklentiyi yaratıyorlar.

2019 ve 2023’te çıkardığı iki albümüyle ikide iki yapan ve kendine kemik bir kitle yaratmayı başaran TANITH, metalin bu gelenek görenek, unutulmaya yüz tutmuş meslekler gibi konularda bu tarzı sevmeye hazır kitleye tam anlamıyla ilaç olacak bir müzikal karakter ortaya koyuyor. Heavy metalin, hard rock’ın duyup duyabileceğiniz en sıcak ve nahif örneklerinden birini duymak isterseniz TANITH’e mutlaka bakın derim.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.22/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Metal Blade Records
Kadro
Russ Tippins: Vokal, gitar
Cindy Maynard: Vokal, bas
Keith Robinson: Davul
Şarkılar
1. Snow Tiger
2. Falling Wizard
3. Olympus by Dawn
4. Architects of Time
5. Adrasteia
6. Mother of Exile
7. Seven Moons (Galantia Pt. 2)
8. Flame
9. Never Look Back
  Yorum alanı

“TANITH – Voyage” yazısına 3 yorum var

  1. Boba Fett says:

    Bir arkadaş sayesinde tanışmıştım teşekkür ediyorum ona buradan, şu gruplarda kadın vokale nedense çok ısınamıyorum. Heart, Abba, Janis bacı dışında bu tarz müziklerde kadın vokale ciddi ön yargı besliyorum.

    Bunu seven arkadaşlar Hallas’a da göz atabilir.

  2. şeyh hulud says:

    Çok akışkan bi albüm. Akıyor.

  3. Melkor says:

    İlk albümlerine baktım. daha tatlıymış.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.