# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FROZEN SOUL – Glacial Domination
| 25.05.2023

Son dönemin en çok “yürü ya kulum” denen gruplarından biri.

Son zamanların hakkında en çok hype yaratılan gruplarından biri şüphesiz ki ABD’li death metal grubu FORZEN SOUL. İlk albümleri “Crypt of Ice”ı 2021’de çıkarmış ve sadece ortalamanın üstünde bir albüm çıkarmış olmalarına rağmen sağda solda kıyasıya övülmüşlerdi.

Esasında FROZEN SOUL’un yaptığı şey büyük ölçüde BOLT THROWER’ın yıllar önce yaptığı şeylerden ibaretti. Benzer groove’lar, benzer kafa sallatmalar, benzer bir acımasızlık. Grubun adını böylesine kolay duyurmasını sağlayan esas şey nedir bilmiyorum. Belki bağlantıları iyidir, belki de önemli yerlerde tanıdıkları vardır. Kesin olan şey, FROZEN SOUL’un bu hype treninden inmeye niyeti olmadığı. Century Media’ya şükretsinler, albüm çıkmadan önce ve çıktıktan sonra sürekli karşıma çıkıyorlar, klipler çekiyorlar. Gözümüz yok elbet, daha da çok duyulsunlar ama sanki o kadar da bir olayları yok gibi mi acaba diye düşünmeden edemiyor insan.

İlk albümlerinin ardından DYING FETUS’un, THE BLACK DAHLIA MURDER’ın altında turlayan ve NAPALM DEATH’le, MUNICIPAL WASTE’le aynı sahneyi paylaşan grup ikinci albümü “Glacial Domination”ın promosyonu konusunda da elini korkak alıştırmamış ve adından söz ettirmesini sağlayacak birtakım adımlar atmış.

“Morbid Effigy”de DYING FETUS gitarist/vokalisti John Gallagher’ı konuk eden grup, iki şarkıda ise gitarda TRIVIUM’dan Matt Heafy ile iş birliğine gitmiş. Üstelik bu iki şarkıdan albüme adını veren parçaya baktığımızda albümün geri kalanından farklı olarak daha “TRIVIUM’su bir şarkı/rif yazımı” da görüyoruz ve şahsen Heafy’yle ortak yazılan bir şarkı olabileceği kanısındayım. TRIVIUM’un bir sonraki turnesinde FROZEN SOUL’u da alt grup olarak görürsek şaşırmayalım.

Albümden ziyade FROZEN SOUL’un nasıl bir çevresi olduğundan bahsettiğimin farkındayım, ancak gerçekten de grubun yaptığı müziğin çok daha iyisi ve benzerleri 30 yıldır yapılıyor ve günümüzde de FROZEN SOUL’un yaptığı müzikten çok daha heyecan verici, çarpıcı, yaratıcı, yenilikçi bir dolu başka grup var. Bu arkadaşları adlarını bu şekilde duyurmayı başardıkları için kutluyorum, ancak müzikal olarak standart eski usul death metalin bir gram ötesine geçebildiklerini de düşünmüyorum.

BOLT THROWER ve benzerlerini seven biriyseniz FROZEN SOUL’a da göz atın. Seveceğiniz pek çok şarkı olabilir ve bu geniş çevresi olma muhabbetlerini tamamen anlamsız kılacak şekilde çok da beğenebilirsiniz. Ben sadece ilginç buluyorum, bunca yetenekli ve yaratıcı genç grup arasından neden FROZEN SOUL bu kadar ilgi çekiyor çok da anlamlandıramıyorum.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.33/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Century Media Records
Kadro
Chad Green: Vokal, sözler
Michael Munday: Gitar
Chris Bonner: Gitar
Samantha Mobley: Bas, ek vokal (4)
Matt Dennard: Davul

Konuk:
John Gallagher: Ek vokal (4)
Matthew K. Heafy: Ek gitar (6), ek vokal (6, 10)
James Lollar: Programlama (1, 4, 7, 8, 10)
Reese Alavi: Ek vokal (2)
Blake Ibanez: Gitar (2)
Eric Lauder: Programlama (2, 11)
Josh Green: Ek vokal
Şarkılar
1. Invisible Tormentor
2. Arsenal of War
3. Death and Glory
4. Morbid Effigy
5. Annihilation
6. Glacial Domination
7. Frozen Soul
8. Assimilator
9. Best Served Cold
10. Abominable
11. Atomic Winter
  Yorum alanı

“FROZEN SOUL – Glacial Domination” yazısına 4 yorum var

  1. Evrim Eren says:

    severek dinlediğim yeni gruplardan biri. umarım çizgilerini bozmazlar

  2. Seyfettin Dursun says:

    Bir bunlar bir de Sleep Token… Neleri var, neleri orijinal, neleri ilginç? Hiç anlamıyorum.

  3. ismail vilehand says:

    İlk albümden fersah fersah daha iyi buldum.

  4. OblomoV says:

    ”Albümden ziyade FROZEN SOUL’un nasıl bir çevresi olduğundan bahsettiğimin farkındayım, ancak gerçekten de grubun yaptığı müziğin çok daha iyisi ve benzerleri 30 yıldır yapılıyor ve günümüzde de FROZEN SOUL’un yaptığı müzikten çok daha heyecan verici, çarpıcı, yaratıcı, yenilikçi bir dolu başka grup var. ”
    doğrudur ancak oldukça eğlenceli ve gaza getirici olmuş albüm. Kimi sevmeyebilir ama elektronik müzik elementlerini de güzel yedirmişler bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.