# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
❗️❗️❗️
Depremde sıkıntı yaşayanlar, yardım talep edenler buraya yazsın
❗️❗️❗️
10.02.2023

Yardım, duyuru başlığı.

Yaşanan depremden ve artçı sarsıntılarından etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız siz, sevdikleriniz, yakınlarınız, hepiniz iyisinizdir.

  Yorum alanı

“❗️❗️❗️
Depremde sıkıntı yaşayanlar, yardım talep edenler buraya yazsın
❗️❗️❗️” yazısına 110 yorum var

  1. Gerçekten korkunç bir şey. Bölgede olan, depremi yaşayan var mı? Biz Antalya’dayız, bir şey hissetmedik ama mesela Oğuz Sel Mersin’de, onlar bayağı sallanmış.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, Adana’da 10 dk arayla her biri 1-1.5 dk kadar olmak üzere şiddetli şekilde hissettik. Kuzey Adana’da bir kaç apartman çöktü.

    owlbos

    @owlbos, bu yorumu paylaştıktan saatler sonra 2. deprem oldu. Gerçekten şiddeti ve süresi hayattan vazgeçtiğini düşündürecek kadar uzun ve yoğundu. Zeminin ayaklarının altında dalgalandığıni goruyorsun ve bir takım acayip sesler duyuyorsun..

    Bu gece zor bi gece oldu. Bir yandan enkaz altındaki insanların kurtulma şanslarının devam etmesi için zamanın geçmesini istemiyorsun diğer yandan yeni bir şey yaşamadan tamamlanmasını istiyorsun.. Gerçekten çok acı ve karmaşık duygular..

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Maras’ta 7.6’lik bir deprem daha oldu, canli yayinda bina yikildi. Bagimsiz depremmis. Dehset icindeyim.

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Erhan’a ulasamiyorum defalarca aradim telefonu kapali. Cok endiseliyim

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ece, mesaj attım ben de, henüz görmedi.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, ben deprem olur olmaz Erhan’la konuştum ve yazmıştım. Evleri yıkılmamış, o ve ailesi iyiymiş.

    Muhtemelen ben sıcağı sıcağına aradım diye ulaşabildim. O bölgeye telefonla ulaşmak şimdilik pek mümkün gözükmüyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, sağ ol. Erhan, bunu ne zaman okursun bilmiyorum ama çok geçmiş olsun. Yapabileceğimiz bir şey olursa söyle.

  2. Volkan Demirel’in Hatay’a yardım çağrısı yaparken ağladığı video mahvetti beni. Şıpır şıpır yaş aktı gözümden.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, özellikle bir şeyler izlememeye çalışıyordum ve bu video karşıma çıkınca baya ağladım.

    Maraş’taki akrabama ulaşılmıyor. Mersin’de bütün ailem sokaklara indiler eve girmiyorlar, Hatay’daki amcamın etrafındaki binalar hep yıkılmış, kendi apartmanı sağlam neyse ki. Çok sıkıntılı bir durum.

    En büyük sorumlu her zamanki gibi müteahhitler. Onlarca yıldır depremlerle boğuşuyoruz ve hala binaları sağlam yapmıyoruz. Yıkılan bina sayısı akıl alır gibi değil.

    deadhouse

    @Yiğit, 3 yıl önce yapılan sitedeki binalar ağır hasar almış. Böyle bir şey yok. Bu 3. dünya olmakla açıklanamaz sadece. Korkunç bir yolsuzluk ve vicdansızlık söz konusu. Ağızlarındaki lokmada geberirler umarım.

    Salih Çetin

    @Yiğit, Hocam biz de Tarsus’tayız belediye kalınacak yerler ayarladı haberin olsun. Biz eşyaları toplayıp çıktık siz de temkinli olun

    Yiğit

    @Salih Çetin, sağ ol hocam çok geçmiş olsun. Ben ankara’dayım ama akrabalarımın neredeyse tamamı tarsus ve mersin’de. Hiçbirinde sıkıntı yok çok şükür.

    Tekrardan geçmiş olsun herkese.

  3. Canoir says:

    Bu ülke insanının çektiği nedir artık ya. Sabah okulda ağlayarak muhtemelen yakınlarından haber alan ya da almaya çalışan bir kız gördüm. Nasıl içim parçalandı. Kış şartları da bi yandan. Çok üzücü, felaketzedelere ve yakınlarına sabır diliyorum

  4. Dysplasia says:

    İki deprem ve artçıları, olay bayaa vahim.

  5. lammoth says:

    Ben Ankara’dayım. Gece olanı değil ama 13.24 sıralarındaki depremi çok hafif hissettik. Allah bu dönemde herkesin yar ve yardımcısı olsun. Gerçekten korkunç bir olay. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı sarabiliriz.

  6. Yenal says:

    Eşimin kızkardeşi malatyada yaşıyor. İlk depremde evden zor çıkmışlar. İkinci depremde hasarlı olan evleri büyük ihtimalle yıkılmıştır.Kendilerinde bir şey yok. Ağlayarak yaşadıklarını anlatıyordu.Anlatılamacak kabus gibi bir şey. Büyük geçmiş olsun.

  7. Ali Osman says:

    Hatay’da yaşıyorum. Depremin başladığı vakit uyanıktım başladığında anlamadım bile. 2-3 saniye sürdü idrak etmem. Direkt ailemin yanına koştum. Çok şiddetli bir şekilde 1.5 dakika civarı sallandık. Sallanırken aklımda olan tek şey enkazın altından eğer yaşayabilirsek nasıl çıkacağımızdı. O kadar şiddetli ve uzun sürdü ki apartmanın yıkılmama gibi bir ihtimali olduğunu hiç düşünmedim. Ya öleceğiz ya da enkaz altından kurtarılacağız. Neyse ki yıkılmadık. Deprem durunca çok hızlı toparlandım ailemi de hızlıca toparlayıp dışarı çıkardım. Aylardır gelmeyen soğuk hava dün gece vurdu. Hatay’da kar nadiren görülen bir şey olmasına rağmen şansa bakın ki çıktığımızda sulu kar yağıyordu soğuktan dolayı. Geceyi görece güvenli bir yerde geçirdik sabah olunca da sağ olsun babamın bir tanıdığı müstakil evine davet etti açık alanda oturduk akşama kadar. Şu an da bir halı sahanın yöneticisinin kaldığı odadan yazıyorum. Hâlâ çok büyük risk altındayız maalesef. Artçı depremler bile 6.2 büyüklükte. İkinci kez 7.5′luk depreme yakalandık üçüncüsü de ihtimal dahilinde deniyor. Ölü ve yaralı sayısı çok fazla özellikle İskenderun tarafı çok büyük çöküntü yaşadı, neredeyse yarısı yok oldu ilçenin. 4-5 büyüklüğündeki depremlere alıştık artık gelince sallamıyoruz bile. Durum o kadar vahim maalesef. Umarım enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılır ve ölü sayımız daha da artmaz zira bu acı bile bu ülkeye çok uzun bir süre yeter. Bölgede olan arkadaşlar lütfen dikkatli olsun evlere girmek hala çok riskli, ciddi depremler devam ediyor

    hickdead

    @Ali Osman, çok geçmiş olsun. sabırlar diliyorum herkese.

    Ali Osman

    @hickdead, var olun. Başımız sağ olsun.

    Koralp

    @Ali Osman, çok geçmiş olsun.

    Ali Osman

    @Koralp, çok sağ olun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ali Osman, çok geçmiş olsun. Yapabileceğimiz bir şey varsa söyle lütfen.

    Ali Osman

    @Ahmet Saraçoğlu, çok teşekkürler abi şimdilik iyi durumdayız bir ihtiyacımız yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ali Osman, sizin de Erhan ve ailesi gibi bir durumunuz olursa buraya yaz sizin için de yardımcı olmaya çalışalım.

    Ali Osman

    @Ahmet Saraçoğlu, abi akraba falan var gitmek için ayarlamaya çalışıyoruz şu an. Muhtemelen ayarlanacak bizlik sıkıntı çıkmaz diye tahmin ediyorum.

    Black Thunder

    @Ali Osman, çok geçmiş olsun.

  8. Noumena says:

    5 yıl Hatay’da yaşamış olmamın etkisi ile beni derinden sarsan olay. Çok az arkadaşıma ulaşabildim çünkü çoğu yerde internet çekmiyormuş. Eski Antakya olarak tabir edilen mahalleler DÜMDÜZ OLMUŞ ve yollar çöktüğünden şehre giriş çıkışlar da çok sıkıntılıymış. Bir arkadaşımın annesi göçük altındaymış ve ben bunları gözümde yaşlarla yazıyorum.. Gerçekten hepimize çok geçmiş olsun :(

  9. Melkor says:

    Hatay ve adıyaman kaderine terk edilmiş görünüyor. Ulan bu insanlar sabahı enkazın altında nasıl çıkaracak. Kabustan beter bir çaresizlik.

  10. Boba Fett says:

    Söyleyecek bir sürü sözüm var ama söyleyecek enerjim yok. Allah rahmet eylesin, umarım her şey daha da iyiye gider…

  11. Alondate says:

    Diyarbakir’dan yaziyorum. İki kere besik gibi sallandik. Daha once de cevre illerdeki depremler bizi sarsmisti ama bu seferki cok baskaydi. Cocuklugumun gectigi, muzik ve oyun cdsi aldigim galeria yikilmis. Arada maasimi cektigim akbankin ustundeki bina komple cokmus. Videolarini izlerken kanim dondu. Cuma gunu de nisanlanmistim. Herseyin beyazdan bir anda boyle siyaha donusmesi cok korkunc. Etkilenen herkese cok gecmis olsun.

  12. Koralp says:

    İzmir depreminde karşımızdaki Doğanlar apartmanının yıkıldığını gördüğüm için aylarca kendime gelememiştim. Yaşattığı travmadan dolayı evimiz sağlam olmasına rağmen 30 yıllık evimizden taşındık. Ben dün yaşananlardan sonra milyonlarca insanın hayatına nasıl devam edeceğini hiçbir şekilde kestiremiyorum. Haberleri gördükçe ağlamaktan gözlerim acıyor artık. Keşke bu kadar büyük bir felaket gelmeseydi başımıza. Çok acı.

  13. Erhan’la mesajlaştık. İdare ediyoruz dedi. Gerekli şeyleri evinden alabilmiş. Elektrik yokmuş, telefon çekmiyormuş, arada yardım geliyormuş.

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben de yazisabildim, nete baglanabildikce cevap veriyor. Sukur hayatta.

  14. Gündemden dolayı 2 gündür haber, kritik girmedim, haberleri takip de etmedim. Yarın kritik koyarız, haber de gireriz, bu başlık da sabit olarak manşet altında kalır.

    Drochshaol

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence hiç önemli değil girilmese de kimsenin şikayeti olacağını sanmıyorum. Umarım en yakın zamanda eski halimize döneriz eskisi gibi aktif olur Pa 2 günde yokluğunu çok hissettim.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bugünü de pas geçelim arkadaşlar. Hiç içimden gelmiyor bir şey girmek.

  15. deadhouse says:

    Umarım doğru değildir.

    “İsrail’den gelen arama kurtarma ekiplerine hakaret edildiğine dair duyumlar var.”

    Sonra bu bok torbaları her şeyi hak ediyor deyince nazilikle, şeytanlıkla, nefret suçu ile itham ediliyoruz.

    Bu yaratıkları ne eğitemezsin. Bunlar umutsuzdur.

  16. Arkadaşlar Erhan ve ailesine destek olabilecekler lütfen yardım etsin, en azından tanıdıklarına sorsunlar. Sağ olun.

  17. Disbelief says:

    Savunma Sanayi Başkanlığı misafir hanesinde ailesini bir süre misafir edebiliriz.Bu konu hakkında görüşmelerim devam ediyor.Onun dışında 6 aylık kira desteği sağlayabilirim.Verdiğiniz numaralara şu an için ulaşamadım.Lojistik durumları nedir kendi imkanları ile mi gelecekler?Eskişehir’de yaşıyorum.Sonuçta Ankara’ya çok yakınız.Burda en az iki aileyi sınırsız süre bakabileceğimiz 2 ayrı evimiz var.Bu seçenekte değerlendirilebilir.Iban paylaşırsanız maddi desteği hemen sağlayabilirim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, ilettim çok sağ ol. Cevap versin ona göre buradan haberleşiriz. Sen istersen saracoglu.ahmet@gmail.com adresinden bana telefonunu at, gerekirse haberleşiriz.

  18. Erhanlar Kütahya’da ev bulmuşlar. Oraya gidecekler. Arabaları yok, onun arayışındalar.

    Disbelief

    @Ahmet Saraçoğlu, Afşin, Osmaniye, Adana ve Hatay’da yardım araçlarımız var.Dönüşlerinde ailesini aldırabilirz.Kütahya’da da iş ortaklarım var orda da yakınen ilgilenebiliriz.Telefon numaram geldiyse ve Erhan bana ulaşırsa daha iyi organize oluruz

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, telefon numaran gelmedi bana. İletiyorum bu bilgileri, sağ ol.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, telefonunu yolla mail’ime, Erhan arar seni uygun olunca.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, tamamdır aldım numaranı. İlettim Erhan’a. Çok sağ ol.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, Erhan arayacak seni.

    Disbelief

    @Ahmet Saraçoğlu, Sizde sağ olun.Erhan’la görüşüyoruz.Bölgede ki en yakın aracı ulaştırmaya çalıyoruz

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, 🙏🏻💪🏻

    Ahmet Saraçoğlu

    @Disbelief, Erhan’la konuştum. Harbiden çok kral adammışsın. Helal olsun.

    Disbelief

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu sayfaların sosyal bir projeye dönüşüp insanların birbirine yardımcı olmasını sağladığınız için asıl ben teşekkür ederim.Metal Kardeşliği \m/

  19. Rust in Peace. says:

    Depremden etkilenen herkese geçmiş olsun, kaybı olan varsa başı sağolsun :( Öyle büyük deprem ki kaybı olmayan insan yok neredeyse uzak ya da yakın. Çok kötü çok

  20. 41 yaşındayım. Ben hayatımda, şöyle bir durumun ortasında Twitter’a erişim engeli getirilmesi kadar büyük ŞEREFSİZLİK, KÖTÜLÜK, KANSIZLIK görmedim. 3 gündür millet çırpınıyor birilerinin sesini duyurmak için. Cidden bir şeylere zarar vereceğim öfkeden.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Yorum yazamıyorum, yazmak da istemiyorum ama bu ülke dibine kadar yolsuzluğa batmış. Böylesine bir adiliği hiçbir devlet bakanı yapmaz. Yapamaz. Onuruna yediremez.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, daha dün reis prompter konuşması yaparken iletişim kanallarının öneminden bahsediyordu. Bugün ise Twitter’a engel geliyor.

    Ufak veya büyük her türlü felakette en büyük tedbirimiz twitter’ı engellemek. Müthiş bir anlayış gerçekten.

    turque

    @Ahmet Saraçoğlu, ben şaşırmadım hem ona hem “İngiliz uşağı”na hem de ağlasa mıydı diyene 🤬

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu, Böyle bir durumu karşılayacak küfür yok lügatte.

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, THAT’S IT

    Bu yaşananlardan sonra eşimle ben en kısa sürede başka bir ülkede yaşama kararı aldık. Yanlış anlaşılmasın bir kaçış değil bu, ülkemizi de çok seviyoruz ama nefes alamıyoruz artık…

    M

    @Noumena, aynen nereden tutsan elinde kalıyor. Her şey o kadar pisliğe ve acıya boğulmuş ki. Biz de yakın zamanda gitme kararı aldik maalesef.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Terörizm nedir diye sorana vereceğim cevap budur benim bundan sonra.

  21. Melkor says:

    Afad’ın yetişemediği enkazlara gitmek isteyen yardım ekiplerini ilk gün beklettiler. Akşamında enkazdaki insanlara hoparlörden sela dinlettiler. Bugün de yardım çağrılarının paylaşıldığı twitter’ı kısıtladılar. Şu felaketin ortasında akıllarına sela, tutuklama, kısıtlama dışında başka bir şey gelmiyor adi heriflerin. Deprem, enkaz altındaki insanlar umurlarında bile değil.

  22. Erhan says:

    Arkadaşlar yardımcı olan ve iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkürler.

    Bulunduğum yer küçük bir mahalle olmasına rağmen en az 10 tır yardım geldi ve gelmeye devam ediyor.

    En büyük eksiklik su ve çadır.

    Şebeke yavaş yavaş gelmeye başladı yardım etmek isteyenler şarj edilmiş powerbank gönderirse insanlar daha iyi haberleşir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Erhan, geçmiş olsun, haberleşiriz.

    Koralp

    @Erhan, çok geçmiş olsun.

    Black Thunder

    @Erhan, çok geçmiş olsun.

    Güzide Arslaner

    @Erhan, Geçmiş olsun, kolaylıklar diliyorum.

    Emir

    @Erhan, Geçmiş olsun Erhan, Ahmet abiden PA vasıtasıyla haberlerini almak güzeldi ama bizzat senin de buradan yazdığını/yazabildiğini görmek bir ayrı sevindirdi.

    cemilokumus

    @Erhan, Çok geçmiş olsun Erhan. Umarım her şey kısa sürede düzelir.

    lammoth

    @Erhan, çok çok geçmiş olsun.

    Zeitgeist

    @Erhan, geçmiş olsun Erhan hocam.

    TanSolo

    @Erhan, çok geçmiş olsun abi.

    emre

    @Erhan, Çok geçmiş olsun

    Ece

    @Erhan, Bağda bahçede elde gitar, ölümüne metal.

    Erhan

    @Ece, Ben gerekli değil diye gitarı evde bıraktım ama annem dayanamamış onu da almış. Büyüdüğüm evin önünde çektirdiğim belki de son fotoğraftı.

    Rust in Peace.

    @Erhan, çok çok geçmiş olsun

    Joseph

    @Erhan, geçmiş olsun

    Drochshaol

    @Erhan, Çok geçmiş olsun

    çaksu

    @Erhan, @Alondante, @Ali Osman, etkilenen ve okuyan kim varsa, çok geçmiş olsun. Çok zor.

    En kısa sürede tüm sıkıntılarınız geride kalır işallah

    hickdead

    @Erhan, çok geçmiş olsun.

    Erhan

    @Erhan, Çok sagolun arkadaşlar. Zamanımın yarısını geçirdiğim, sürekli insanlarla didiştiğim, yazılar yazıp, muhabbetler ettiğim bu yer ben fark etmeden benim evim olmuş.

    Hepinize yürekten teşekkürler. Umarım bu yaşadığımız son felaket olur ve başka kimsenin ailesi ve kendisi zarar görmez.

    owlbos

    @Erhan, Hepimize çok büyük geçmiş olsun Erhan. Ben seni nedense hep istanbul’da sanıyordum..

    Yiğit

    @Erhan, <3

    OblomoV

    @Erhan, Geçmiş olsun.

    dust

    @Erhan, geçmiş olsun.

    Canoir

    @Erhan, geçmiş olsun Erhan

  23. D says:

    Yurtdisindan yardim etmek isteyen arkadaslar varsa, nvidia, google gibi firmalar donation match yapiyor. Onlardan gonderimle kesinti olmadan parayi oldugu gibi aktarabiliyorlar.

  24. Black Thunder says:

    Dün, Feyyaz Yiğit şöyle bir tweet attı: “Duygularımı hapse girmeyecek şekilde ifade edemiyorum.” Sanıyorum ekseriyet ile böyleyiz. İğrenç ve kokuşmuş bir yapılanmanın, böylesi bir felaket zamanında bile şov yapması, vatandaşı yanında parçalanmış bir şekilde kendini ifade ederken umursamaz bir tavır sergilemesi, vatandaşına gülmesi… Suyunuz çoktan ısındı, taştı. “Teyzemin oğlu” vaktiniz doldu. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Hepiniz hesap vereceksiniz, yargılanacaksınız. Elbet bir gün bu düzen yıkılacak. Kaçacak delik arayacaksınız.

    Aaron

    @Black Thunder, ben dayanamayip bir iki kisiye salladim. Umarim 21 Subat’ta Turkiye’ye gittigimde havaalaninda beni almazlar.

  25. deadhouse says:

    İsrail çok büyük ülke. Yüzölçümü küçük, nüfusu az ama diğer her şey büyük. Azerbaycan’dan sonra en çok arama kurtarma ekibi yollayan onlar. Tam 450 kişi ve 5 uçak dolusu da yardım.

    Ortadoğu’da İsrail ile arasını bozan ülkenin aklı yoktur.

    Yiğit

    @deadhouse, İspanya da ciddi yardımlar yaptı. Ufak bir hastane dahi kurdular.

    Bu kafir ülkeler bu kadar yardım yapıyor, götlerini yalamaktan başka işlere vakit ayıramadığımız din kardeşlerimiz ne yapıyor acaba.

    5 yaşında kızı enkaz altından çıkaran Macar kurtarma ekibinin liderinin videosunu izleyince ağladım cidden. Diğer yanda da kucak açtığımız din kardeşlerimiz yağmalamaktan geri durmuyor.

    Bu arada Nihat Hatipoğlu’nun söylediklerini gördünüz mü? Özellikle “deprem kader değildir” diyerek reisimize selam çakmasına epey şaşırdım.

  26. Rust in Peace. says:

    İzmir’de okuyorum, asıl evim, ailemin yaşadığı yerde Afad’ın haritasında 5 üzerinden 4 seviyesinde tehlike riski görünüyor, İzmir’e yakın. Bu depremin İzmir’le alakası olmadığını biliyorum ama aşırı korkuyorum, paranoyak oldum depremi düşündükçe. Buralarda büyük bir deprem olma ihtimali çok yüksek. Okul daha güvenilirdir tabi ama evimize hiç güvenmiyorum. Napacağız, bu psikolojiyle nasıl yaşanır bilemiyorum ülkecek.

  27. Dysplasia says:

    https://onedio.com/haber/mehmet-akif-tam-cocuga-ulasiyoruz-ekip-geliyor-onu-biz-cikaracagiz-deyip-kameralari-cagiriyor-diyorlar-1127394

    Tekbirlerin de olayı belli oldu.

    Yiğit

    @Dysplasia, orospu çocukları sanki savaşa gidiyorlar. Tekbir ne amk? Çocuk 80 saat sonunda enkazdan çıkıyor, sakin kalması lazım, yanında bir grup sakallı insan bağıra bağıra tekbir çekiyor.

    Dincilikten tiksindiğim kadar hiçbir şeyden tiksinmiyorum.

  28. Twitter’ı takip edenler görmüştür, şu futbol tayfa ne delikanlı ne yardımsever çıktı harbiden helal olsun. Kendilerini paraladılar birilerine yardım etmek için. Kulüpler de aynı şekilde. Bugün Galatasaray, kurtarılan 4 yaşındaki çocuk Beşiktaşlı diye siyah beyaz kalpli paylaşım yaptı. Keşke böyle şeyler olmasına gerek olmasaydı ama harbiden çok güzel.

  29. Başta kaybı olanlar olmak üzere hepimize sabır diliyorum. Benzersiz bir şey yaşıyoruz, geçmiş gitmiş olsun. Bu sayfaya denk gelen, etkilenen, etkilenen tanıdığı olan herkes; fikir alışverişi olsun, geçici-kalıcı çözümler olsun, maddi manevi destek istemek olsun lütfen yazmaktan çekinmeyin.

  30. Ugur says:

    Bu sabaha karşı ülkeye döndüm.Elimden geldiğince Kartal Belediyesinin afet yardım merkezi’ne gideceğim.Temel olarak ısınmak için, çalışan tüm araçlar için haliyle yakıta ihtiyaç var.Bölgeye yakıt ikmalleri demiryolu hatlarında depremin ilk gününde yaşanan bozulmalar nedeniyle 2-3 gün sekteye uğradı.Alternatif olarak karadan yakıt götürecek tanker bulunamaması da aksattı (malesef bölgede çalışan şoförler ve aileleri birinci derecede etkilendiler felaketten).Demiryolu hatları yeni yeni düzeliyor, açılıyor.Özetle yardım götürürken enerji ve ısınma sorununa yönelik destek önemli.Bir küçük ufo bile alıp götürseniz inanın işe yarayacaktır.Hem orada çalışanlar hem de afetzedeler için.

  31. Raddor says:

    Olaydan sonra herkes iyi mi diye yorumları takip ettiğim, ilk kontrol ettiğim yerlerden biri Pasifagresif. Cidden aile gibi oldu burası. Hepimize geçmiş olsun.

  32. Ugur says:

    Diğer e-ticaret sitelerinde de bu şekilde mi bilmiyorum ama Amazon’da Afad a ulaştırılacak yardım malzemelerini sepetinize eklerken altında ihtiyaç miktarı yazıyor bilginiz olsun.

  33. Ece says:

    Yunan Basketbol Ligi’nde bu cumartesi, pazar ve pazartesi oynanacak maçlarda atılacak her 1 sayı için 10 euro bağış toplanacakmış Yunan Kızılhaçı’nın banka hesabında. Helal olsun:

    https://www.olympiacosbc.gr/el/news-el/latest-news-el/9454-h-basket-league-2.html

    Faciadan etkilenen herkese tekrardan büyük geçmiş olsun.

  34. deadhouse says:

    Devletlerin yardımlarını ayrı tutarsak; kayda değer bir yardım gelmedi dünyadan. İş, spor, sanat, eğlence dünyasından gelen yardımlar ya yok ya da çok cılız. Endonezya depreminden tek yürek olmuştu dünya. Bu deprem de en az o felaket kadar şiddetliydi. Ben bunu kolektif bilinçdışında gerçekleşen Türk, Arap, Ortadoğulu antipatisine bağlıyorum.

  35. Bu süreçte neredeyse hiç sesim çıkmadı. Lütfen duyarsız olduğumu düşünmeyin çünkü:

    “Duygularımı hapse girmeyecek şekilde ifade edemiyorum.”

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, şu dönemde herkesin durumu aynı. Sitedeki yorumlar da azaldı epey, ondan belli oluyordur zaten. Duyarsızlık değil, insanlar ambale oldu resmen. İlk 4 gün hiçbir şey yapamadan sabahtan akşama kadar oturdum. Benim de söylemek istediğim çok şey var ama uluorta söylenecek gibi değil. O yüzden kimse kimseyi yanlış anlamaz şu dönemde.

    Rzeczom

    @ismail vilehand, +1.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Deprem bölgesinden biraz önce gelen bir iş arkadaşımdan bizzat dinledim ki, bu soktuğum Afad ekipleri diğer ekiplerin çalışma alanlarına kameralarla gelip çöküyormuş harbiden. Yabancı ekiplerden de zaten duyuyorduk bir şeyler.
    Oradan dönen kişilerin yaşadıkları da dökülüyor twitter’a falan yavaş yavaş. Önlem alınmamasına ayrı sinirlenelim tamam ama afet yönetimi üzerinden bu kancıkların ülkeye ve insanlara verdiği zararın haddi hesabı yok.
    Duyar falan kalmadı bende ya, ismimi de çıkardım gönüllü listesinden. Zaten bi rotasyon da planlayamadılar anasını siktiklerim. Aslında zaman zaman afad ve umke’yle çalışmış biri okarak gayet de biliyordum bir boka derman olamayacaklarını ama bu planlı kötülük bambaşka bir şey.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, benim de gönüllü arkadaşlarım bugün öğleden sonra afet bölgesinden döndüler, anlattıkları şeyler yenir yutulur cinsten değil.

    Bu cibiliyetini siktiğimin zihniyeti her türlü afetten daha tehlikeli.

  36. eatthegun says:

    Depremden etkilenen herkese çok geçmiş olsun. Yüzyılın akıl tutulmasını yaşıyoruz. Depremi Abd yaptı diyenler var. Depremin büyüklüğüne göre ayet sure seçip bakın allah belanızı verir yazıyor diyen var. Bizim sınırlarımızın içinde bu kadar akıl almaz düzeyde cahillik, kötülük ve bilimsizlik varken dışarıdan birilerinin bir şey yapmasına gerek yok, bunlar sayesinde kendi kendimizi mahvediyoruz. Öyle bir zihniyet var ki ne desek ne anlatsak ne kadar küfür etsek ne kadar bir şeyleri göstermeye çalışsak olmuyor bir de sonucunda biz zarar görüyoruz. Deprem bölgesinde çalışan bir akrabam var ve anlattıklarını duyunca ben utanıyorum. Orada bunlara şahit olup hepsine sebep ve destek olduklarını bildikleri halde utanmayan ve bu güruha destek olup olanlara kılıf uydurmaya çalışan yaratıklar midemi bulandırıyor. Eğitilmez, iflah olmaz çok büyük bir kitle var ve bunun sonuçlarını geri kalanlar çekiyor. Yazılacak daha çok şey var neresinden tutsan elinde kalıyor kısacası ve bu artık korkunç boyutlara ulaştı. Fay hattının üzerinde duran şehirlerden birinde oturuyorum ve insanlar artık depremden çok sonrasında olacaklardan, hepimizin günlerdir canlı şahit olduğu şeylerden korkuyor. İmkanı olan kendine insan gibi yaşayabileceği başka bir yerde yeni bir hayat kursun. Benim kendi geleceğim için tek amacım bunu yapmak ve ailemi de yanıma almak haline geldi.

  37. owlbos says:

    Hatay’da meydana gelen depremlerden önce yavaş yavaş normale dönüyorduk ki Hatay’daki depremle bir kez daha sarsıldık. 2 gün sonra ilk defa bu gece uyku uyudum. Hiç bir şey olmamasına rağmen 4 kez rüyamda deprem oluyor hissiyle uyandım. Olası Adana depremi için insanlar gerçekten çok tedirgin burada. Biraz zaman alacak gibi olsa da umarım en kısa sürede normal psikolojimize döneriz.

    deadhouse

    @owlbos, 2.3 milyon insan. Bunların 1.9 milyonu merkezde. On binlerce bina. Muhtemelen çoğu sağlam değil.

    Düşünmesi bile korkunç.

    owlbos

    @deadhouse, sehirin psikolojisi gerçekten çok korkunç. aynen öyle, cok fazla hasarlı bina var. hasarli olmayan binalarda oturan insanlar bile evine çıkamıyor. özellikle apartmanda oturan insanlar evleri hasarsız olsa bile taşınma kararı alıyor. Tüm büyük depremler burada hissedildi, binalar yıkıldı yada hasar aldı. En iyi ihtimalle binalar yoruldu. Cevre illerde gerceklesen büyük artcilari hissediyormuyuz başımız mi dönüyor anlamaya çalışmak kafayı yediriyor. çünkü tüm şehrin başı dönüyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.