# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE ANTICHRIST IMPERIUM – Volume III: Satan in His Original Glory
| 02.12.2022

Satanizm aristokrasisi.

İngiltere metal ortamlarının Satanizme en büyük katkılarından biri şüphesiz ki black/death metali çok sofistike bir üslupla yapan AKERCOCKE olmuştur. AKERKOCKE’nin “Antichrist”ta ortaya koyduğu Satanizmin gerçekliğini o albümün incelemesinde epey bir anlatmış ve yansıttıkları Satanist duruşun bu kavrama odaklanan pek çok grubunkinden daha farklı olduğundan bahsetmiştim.

AKERCOCKE’nin mevcut ve geçmiş elemanlarının yine Satanizm odaklı müzik yaptığı bir grup daha var. THE ANTICHRIST IMPERIUM adlı bu 12 yıllık grup, geçtiğimiz ay üçüncü albümü “Volume III: Satan in His Original Glory”yi yayınladı ve anca sıra geldiğinden albümü sizlerle anca şimdi paylaşabiliyoruz. THE ANTICHRIST IMPERIUM’u oluşturan müzisyenlerden üçü, aynı zamanda diğer bir hayvan oluşum olan THE BERZERKER’da da çalıyorlar. Endüstriyel death metal/grindcore yapan bu yıpratıcı oluşumun müziğini de hesaba kattığınızda, AKORCOCKE ile THE BERZERKER evliliğinin nasıl sıkıntılı bir sonuç ortaya çıkardığını tahmin edebilirsiniz.

Ne var ki THE ANTICHRIST IMPERIUM dümdüz bir Satanizm propagandası ve bunu besler yapıda full HD kaos bir müzik yapmıyor. Tıpkı AKERCOCKE’de olduğu gibi bol bol clean vokalli bir Satanizm söz konusu ve yine tıpkı AKERCOCKE’de olduğu gibi THE ANTICHRIST IMPERIUM’un çekiciliğini de bu clean vokalli karanlık veriyor. Üstelik karanlık olma amacı taşıyan kopkoyu clean vokallerden de bahsetmiyorum. Gayet duru, tertemiz bir vokal ve dilinden dökülen saf bir Şeytan fanatikliği, berrak bir okültizm söz konusu.

Rif odaklı bir müzik yapan THE ANTICHRIST IMPERIUM, ilginçtir ki albümün açılış şarkısı “The Sweetest Juice”un 1.30’unda resmen THE FACELESS’ın “Autotheism” albümünden fırlamış bir rif patlatarak dinleyiciyi şaşırtmayı başarıyor. Eğer THE FACELESS’la bir alakanız yoksa merak etmeyin, albümde o kafadaki tek rif bu şarkıyla sınırlı ve geri kalan şarkılarda bu tarz bir şeye rastlanmıyor. Albüm kapağına bakarsanız, “The Sweetest Juice”tan ne kastedildiğini tahmin edebilirsiniz.

Buna elbette ki şaşırmamak gerek, zira AKERCOCKE’nin başlıca temalarından biri sekstir ve Satanizmi de bu minvalde ele almayı pek severler. Dahası, kadrosunda üç AKERCOCKE elemanını barındıran progresif black/death metal grubu VOICES’ın da ana temalarından biri sekstir. Dolayısıyla THE ANTICHRIST IMPERIUM da Satanizmini bu taraftan yansıtma konusunda tabii ki de cömert davranıyor.

“Volume III: Satan in His Original Glory”yi dinlemeye başladığınızda THE ANTICHRIST IMPERIUM’un ne yaptığını hayvan gibi iyi bilen müzisyenlerden kurulu olduğunu zaten hemen anlıyorsunuz. Mükemmel bir davul performansı, paso değişen rifler, clean vokal ve harsh vokalin nefis atışmaları, güçlü bir ambiyans ve hepsini anlamlı kılan zekice yapılmış besteler. Vokal karakterinden dolayı zaman zaman şarkılar belli anlarda fazlaca AKERCOCKE’vari olsalar da sonuçta AKERCOCKE nefis bir şey olduğundan bunda bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Bahsettiğim bu anlar metal dünyasında pek az grup tarafından kullanılan formüller ve fikirler içerdiğinden her türlü akıyorlar, çekiciliklerini bir an olsun yitirmiyorlar.

THE ANTICHRIST IMPERIUM “Volume III: Satan in His Original Glory”de bir dolu güzellik, müthiş fikirler, nefis bireysel performanslar ve görkemli şarkılar sunuyor. Ustaca sunuyor, karakteristik bir anlayışla sunuyor, gerçekten de etkileyici şekilde sunuyor. Black/death metalin karambole kaosa bulanmayan ancak hayvan gibi olmayı da başaran en iyi örneklerinden birini dinlemek istiyorsanız uzaklara gitmenize gerek yok.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.19/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Apocalyptic Witchcraft Recordings
Kadro
Samuel Loynes: Vokal
Matt Wilcock: Gitar, bas
Sam Bean: Bas, vokal, klavye
David Gray: Davul
Şarkılar
1. The Sweetest Juice
2. Vilest of Beasts
3. Third Degree Baptism
4. Exorcist Evisceration
5. Chapel of the Crippled Seed
6. Tu Verus Mundi Lucifer
7. Menage a Triumvirate
8. Misotheist
  Yorum alanı

“THE ANTICHRIST IMPERIUM – Volume III: Satan in His Original Glory” yazısına 3 yorum var

  1. İlker says:

    Akercocke çok severim ama bu gruptan haberim yoktu, teşekkürler. Baya güzel albüm.

  2. Koralp says:

    Bu yıl çıkan önemli işlerden biri. Black/death dinlemesi, sindirmesi zor bir tür fakat albüm akıp gidiyor. Benden de 7.5′tan 8 çalışır.

  3. crowkiller says:

    Ahmet abinin bana kazandırdığı bir diğer süper albüm,ilk albümleri de oldukça iyi, teşekkürler

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.