# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
RAMMSTEIN yeni klibini sundu
26.11.2022

Adieu.

RAMMSTEIN yeni albümü “Zeit“ı 29 Nisan’da çıkarmıştı.

Detaylar şöyle.

1. Armee der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK (Ohne Kondom)
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

“Adieu” klibi yayınlandı.

“Angst” klibi yayınlandı.

“Zick Zack” yayınlandı.

Bu da albüme adını veren ilk single.

  Yorum alanı

“RAMMSTEIN yeni klibini sundu” yazısına 77 yorum var

  1. U.T: says:

    Bana kalırsa formülü bu kadar belli ve basit olan bir grubun en aşağı iki senede bir albüm çıkarması lazım. Bunlardan daha üretken teknik death metal grupları var. Bu grubun tembelliğinin altındaki nedeni bir türlü kavrayamadım.

    cronos

    @U.T:, uzun zamandır bu grup hakkındaki bi yoruma bu kadar katılmamıştım

    enemyofgod

    @U.T:, daha çok konser yapıp para kazanmak.
    Virüs olmasaydı bir 2-3 yıl daha beklerlerdi belki daha fazla.

    Kürşat

    @enemyofgod, Aynen katılıyorum. Bu tarz gruplar, hatta bu siteded çarparlar beni ama Gojira filan bile artık müzisyenden ziyade “performer” topluluklar.

    deadhouse

    @U.T:, Ceplerini doldurdular. Zor bela son albümlerini çıkarmışlardı. İhtiyaçları yok yeni albüme. Ve dediğin gibi zaten basit ve formülü belli bir müzikleri var. Benzer tarzda onlarca albüm yapmanın pek anlamı yok.

    chuck

    @deadhouse, +1

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @deadhouse, Endüstriyel Metal’in olayı o zaten hocam. Tahmin edilebilirlik, basitlik ve tek düzelik. Gidip de Technical Death Metal’in karmaşıklığını bekleyip de, Rammstein’a basit demek biraz abes sanki. Ha sen çok karmaşık müzikleri seversin saygı duyarım ama bu genre’ın olayı o zaten.

    sacrifist

    @U.T:, Katılmıyorum.Müziği basit yapan akor çeşitliliğin azlığı vs.değil bence. Öyle olsa başkaları da yapıp başarılı olurdu.Bana göre müzik herşeyeden önce ruh ve ambiyanstır,duygudur.

    Nicholai

    @sacrifist, Haklı bir bakış

    deadhouse

    @sacrifist, Basit derken teknik anlamda. Yoksa tabii haklısın dediklerinde.

    Ceyhun

    @U.T:, haklısın hocam ama albüm çıkmama sebebi grup üyeleriyle alakalı daha çok. pek birbirleriyle anlaşamıyolar ve çok büyük ego savaşları dönüyo. konser ve stüdyo dışında merhabaları olduğunu bile sanmıyorum

    serhat

    @U.T:, tembellik kısmına katılmıyorum. Hem Rammstein gibi bir grubun sürekli müzik yapmasına gerek yok, hem de adamların bir drum roll’daki her bir vuruşu hesapladığı aşikar. Bence prodüksüyon olarak zivedeler adamlar.

    Bu albüm ise önceki haşmetli Rammstein albümünden sonra daha hafif olacakmış gibi.

  2. Грй says:

    açıkçası ben şarkıların basit olduğunu düşünmüyorum teknik anlamda elbet o kadar iyi değil ama yaptıkları müziği beğeniyorum 25 yıldır dağılmadan değişmeden durmalarını beğeniyorum ve takdir ediyorum

  3. Bora says:

    Dünyada hiçbir rock/metal grubunun şarkısı ne geçmişinin ne de şarkı formülünün hatırına bir yılda 120 milyon defa tıklanmaz arkadaşlar. Meydan orada boş duruyor, ufak bir çalışkanlıkla hoplatın madem dünyayı.

    Mikko Aspa'nın Göbeği

    @Bora, Metal müziğin bence böyle bir çabası olmamalı.

  4. gulsah says:

    Bende Rammstein faniyim fakat korn him slipknot Hayko varken aramıyorum bunlarintek farkı aşırı cinsellik içermesi ve enstirumental rock olması

    deadhouse

    @gulsah, Troll olduğun çok belli. Biraz daha üzerinde çalış. Çok kötü bir trollsün.

    chuck

    @deadhouse, troll olduğunu düşünmüyorum. var böyle düşünen insanlar. inanamayacağın kadar fazla.

    deadhouse

    @chuck, Yazdığı şeyi 2010′a kadar yazmış olsaydı şaşırmazdım. Bir sürü böyle kişi vardı eskiden. 2002-2010 arası en popüler dönemlerini yaşadılar. Fakat bunu 2020′de yazıyorsa troll olduğunu düşünürüm. Ne Him’i ne Hayko’su abi şaka mı bu.

    HaykoFan

    @deadhouse, Hayko Rammstein’a basar her türlü. Özellikle gitaristi taş gibi

  5. deadhouse says:

    Karantina aslında sanatçılara ilham vermeli. Veriyor da bu sene örneğini çok gördük. Umarım size de ilham gelir de vasat bir albüm çıkarmayarak bizi şaşırtırsınız.

  6. Dünyada rock/metalle iştigal eden tüm gruplar arasından, en az sayıda şarkısını bildiğim en büyük üç gruptan biri. Diğerleri de Tool ve Slipknot. Bu kadar büyük olmalarına rağmen bu kadar az şarkılarını dinlemiş olmam çok acayip. Özellikle kaçınmışlığım da yok aslında.

    Slipknot’ın 7-8 şarkısını biliyorum (onları da duyunca anlarım, 2-3 tanesinin ismini biliyorum), Tool’un 4-5 şarkısını biliyorum, Rammstein’ın da taş çatlasa 6-7′dir.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, ben slipknot’ı özellikle kaçırıyorum. Sadece iki şarkılarını duysam tanırım. Rammstein’ın 10 şarkısını falan bilirim. Konser kayıtlarını izlemek keyifli bence.

    Lamictal

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi birde Linkin Park’dan sadece Numb’ı dinlediğini yazmıştın

    Ahmet Saraçoğlu

    @Lamictal, evet onu da çok az biliyorum. Hatta en az onu biliyorum aslında. Baştan sona bildiğim tek LP şarkısı Crawling, nakaratını da çok severim.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de hiç bir Rammstein şarkısını bilmiyorum. Sanırım hiç bir şarkısını bilmediğim en büyük grup onlar.

    Dimmu Borgir var bir de şuan aklıma gelen.

    Bora

    @Ahmet Saraçoğlu, Son 3 yıla kadar benim için de 3 te 3 geçerliydi aynı durum, Deutchland klibi tek başına yıktı bendeki rammstein bariyerini ve elendim artık 3 ayda bir düzenli rammstein günüm oluyor:) Diğer ikisine karşı olan sıfır ilgi burun kıvırma halim ise aynen devam ediyor.

  7. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Aaaaaaaaaaaaa işte bu!

  8. enemyofgod says:

    Son albümün totalinden daha iyi bir şarkı. Piyasa mı? Dibine kadar. Ama kendinin çakması olmayan bir şarkı.

  9. Candaş says:

    Arkadaş son albümün kapağı inanılmaz kötüydü, yine gidip saçma bir kapak yapmışlar. Neden bu kadar kötü albüm kapakları?

  10. osman says:

    Konuya yorum yazanlar Rammstein’ı hiç tanımadıkları çok belli. Grupları sadece Rammstein değil ki Lindemann var kaç albüm yayınladılar. Emigrate grubu var. Açın bakın yorum olsun diye yorum yapmayın.

  11. namamdam says:

    burada bi tip var beyler daha evvel de sorun oldu biliyorum ama hala gelip buralara zırvalıyor; kendisini ne zannetiğini bilmem de kimsenin umurunda olmayan yorumlarını neden yayınlıyorsunuz anlamak mümkün değil.

    ismail vilehand

    @namamdam, https://youtu.be/RPxsjUNyrF0

    ismail vilehand

    Klibi görünce plansız ve istemsiz olarak aynen bu tepkiyi verdim.

  12. woodenpint says:

    Şarkı beni hiç sarmadı. Lindemann’ın iki albümü de Rammstein’ın son işlerinden daha iyi bence.

    Ş. Yıldırım

    @woodenpint, +1

  13. TanSolo says:

    Squidward’ın evi mi la o?

    enemyofgod

    @TanSolo, Aynısı

  14. Birileri says:

    Burada yorumların bazıları çok ilginç geliyor gerçekten. Rammstein sevmeyebilirsin lakin endüstriyel metal müzikte ikon haline geldiklerini kimse reddedemez sanırım. Rammstein’ın tek olayı endüstriyel metal müzik yapması da değil bence bunu Almanca yapmaları ve grup ilk çıkış yaptığı tarihten bu yana neo nazi olduklarından tutun pek çok iddia falan hep bir şekilde albüm çıkarmasalar bile gündemde kalmayı başardılar. Bir de şunu eklemek lazım gerçekten sahne performansları çok iyi bunun da etkili olduğunu düşünüyorum. Almanca şarkı yapmalarını da çok özel buluyorum ki kaç tane grup var kendi ana dilinde şarkı yapan çok az. Rammstein’ı örnek alan aynı tarz metal yapan başka Alman gruplar da var ama mesela bunlar kadar popüler değiller çünkü Rammstein’ın ayrı bir havası var ve öyle ya da böyle her yeni singleda, albümde yine bu ruhu bu havayı yakalıyorlar o yüzden başarılı oluyorlar. Mesela ben de çok fazla endüstriyel metal müzik dinleyen birisi değilim çoğu zaman black metal ile haşır neşir oluyorum o açıdan da Rammstein’in tarzı size death metaldeki, black metaldeki sertliği vermiyor olabilir ama bu grubu başarısız ya da basit yapmaz.

    Grubun çok albüm çıkarmadığını söylemişinizde bunun ne tembellikle ne de başka bir şey ile alakası olduğunu sanmıyorum. Bunu direkt tembelliğe çekiyorsanız çok yüzeysel düşündüğünüzü sanıyorum. Üretkenliği etkileyen tek şey tembellik ya da çalışkanlık mıdır? Herkesin karakteri farklı başka aklınıza gelmeyecek pek çok şey olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam Till Lindemann Rusya’da yaşıyordu yılın büyük bir kısmını Rusya’da geçirdiğini duymuştum belki yıl içerisinde grup olarak çok fazla bir araya bile gelmiyorlar. Geçmişte grupların para kazanmasını sağlayan bir şey de albüm çıkarmaktı ama artık albüm alan mı var hepimiz spotify, deezer, tidal, you tube vb. stream servislerini kullanıyoruz. Bunlar gruplara dinlenme başına çok para falan ödemiyorlar hatta spotify’ın gruplara para ödememek için yaptığı türlü türlü yolları anlatan haberler bile çıkmıştı geçen senelerde. Yani albüm çıkarmak artık para kazandırmıyor ve para kazandıran tek şey bol bol konser yapmak turneye çıkmak zaten bir turneye çıktın mı 1 yıl sürüyor rahat oradan hesaplayın. Her albümleri nispeten aynı tarz farklı bir şey deneyen bir grup değil iki senede bir albüm çıkarsalar sence mantıklı olur mu bu da bir pazarlama stratejisidir. İki yılda bir albüm çıkarsalar bu seferde hep aynı şeyi ortaya koyuyorlar diye eleştirirsiniz gömersiniz. Hep benzer işler çıkarsalar bile bir albümün çok emek istediğini düşünüyorum grupları yoran zorlayan tek şeyin müziğin teknik kısmı olduğunu da düşünmüyorum grubun o havasını ruhunu yakalamak bence daha zor diye düşünüyorum.

    Benim şahsi fikrim böyle bana katılmayan her arkadaşın da fikrine saygı duyuyorum ama üretken olmayışlarını direkt tembelliğe çekmeyin lütfen çok yüzeysel bir yaklaşım oluyor.

  15. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Ben bu şarkıyı son iki albümün çıkış şarkılarına göre epey bi sönük buldum. Hatırlıyorum da son iki albümün çıkış şarkıları olan Pussy’de de, Deutschland’da da yer yerinden oynadıydı. Bunda ise o ikisine göre epey pasif kalmış bir hava var. Albümün geri kalanıyla yanıltır umarım.

    woodenpint

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Aynen katılıyorum hocam

    Bora

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Son albümün çıkış şarkısı, zaten kariyerlerinin de en büyük şarkısıydı. Tekrarı ya da yaklaşmaları kolay değil.

  16. Ali Osman says:

    İğrenç olmuş, midem kalktı. Müzik bile demem buna

  17. Melkor says:

    Zick gibi şarkı.

  18. Koralp says:

    İşi tiyatroya döktüler iyice. Sadece şarkılara çektiği kliplere önem veriyorlar, ona zaman ayırıyorlar gibi düşünüyorum. Çıkan iki single da bok gibi. Nerede Deutschland, nerede bunlar.

    woodenpint

    @Koralp, +10000 Bunu yazmaya gelmiştim sen yazmışsın hocam

  19. deadhouse says:

    Bence şarkı da klip de on numara. Endüstriyel metal/rock ile beklentilerim PA okurundan farklı sanırım. Şarkının bir İch Will olmadığı ortada. Ancak bence endüstriyel metal catchy müziktir. Rammstein de bunu iyi başarıyor. Tabii bundan daha iyi şarkılar bekliyorum.

  20. Ensamvakt says:

    Bence çok güzel şarkı Deutschland albümü kadar hayvani iyi olmayacak ama bu albümün de güzel olacağını düşünüyorum. Bu sayfadaki çoğu Rammstein yorumunu baya saçmalık olduğunu düşünüyorum PA okuruyla kesinlikle aynı fikirde değilim ben. Endüstriyel metal ve Rammstein özelinde benim beklentimi karşılıyor. Beklentinizi karşılamıyorsa bence sorun endüstriyel metalin teknik yapısı dışında bir beklentiniz olması. Endüstriyel metal budur ve onu en iyi yapan grup Rammstein dersem bence kimsenin itirazı olmaz.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    Saniyede 1000 nota basan acayip karanlık extreme teknik grupları dinleyenler pek beğenmez ama Endüstriyel Metal budur ve en büyük temsilcisi de Rammstein’dır. Sorun Rammstein’da değil, sizin Endüstriyel Metal denen türden beklentinizin çok yanlış olması. Dediğim gibi Endüstriyel Metal zaten bu.

    Koralp

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, güzelse Batuflex bile dinlerim ve beğenirim. Endüstriyel metal tam olarak bu değildir, hatta kesinlikle bu değildir. Sorun Rammstein’dadır çünkü kalitesinin çok altında 2 tane bok gibi single çıkarmıştır. Söyleyeceklerim bu kadar.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Koralp, Kardeşim güzellik veya dandiklik olarak demedim, şekil ve teknik olarak Endüstriyel Metal budur. Endüstriyel Metalden acayip teknik riffler, über sololar, çok karmaşık şarkı yapıları bekliyorsanız zaten yanlış adrestesiniz. Demek istediğim Endüstriyel Metal teknik olarak bu adamların yaptığıdır. Güzellik olarak demiyorum bak güzellik ayrı. Teknik olarak bu.

    Ha yayınladıkları bu iki single’ı beğenir veya beğenmezsin, ”y.rağım gibi olmuş” dersin saygı duyarım o başka konu. Güzellik görecelidir bunu tartışmam (zaten ben de bundan önceki single’ı çok yavan ve vasat bulduğumu yukarıda yazmıştım) Ama Endüstriyel Metal bu değil dersen tartışırım. Teknik olarak budur.

    Ensamvakt

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, aynen ben de bunu demeye çalışmıştım teşekkür ederim.

    deadhouse

    @Ensamvakt, @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü,

    Kesinlikle katılıyorum size. Progresif/teknik death metal, vizyoner black metal, avangart metal değil bu. Besteyi beğenmemek ayrı bir konu. Ancak endüstriyel metal bu değil demek yanlış. Örnek olarak gösterilebilecek bir şarkı olmuş bence. Endüstriyel metalin kalıpları belli. Bu kalıpların dışına çıkıldığı an endüstriyel metal olmaz.

    Ensamvakt

    @deadhouse, tam olarak bir bunu anlatamadık ya da anlamak istemiyorlar. Ben sabah akşam rammstein dinleyen endüstriyel metal dinleyen birisi değilim ki belki de az bile dinliyorum denebilir. Benim tercihim black metal, ekstrem gruplar falan onların albümleri bana daha çok hitap ediyor ama bu Rammstein’i kötü yapmıyor ya da endüstriyel metali. Şarkıyı sevmeyebilirsin türü de sevmeyebilirsin ama endüstriyel metal dinlerken bundan farklı bir şey beklemek saçmalık bunun üzerinden eleştirmekte safsata oluyor.

  21. arple says:

    Son albümleri deutschland’ı baya beğenen birisi olarak yeni single’ları beğenmedim. Hele son şarkı gerçekten kötü

  22. Mahakali says:

    Türe herhangi bir ilgim veya nefretim yok ama iğrenç ötesi bir şarkı. Bu şarkıyı yaptıktan sonra üzerine çok da düşündüklerini sanmıyorum ki zaten ne çıkarsalar tüketecek bir kitleleri var. Neyse klip keyifliymis en azından.

  23. Ş. Yıldırım says:

    Gerçekten rezil bir şarkı. Üzerine o kadar az uğraşılmış ki. Bir özensizlik olduğunu zeit için de düşünmüştüm ama bu seviyeyi bambaşka bir yere getirdi. Hiç çıkıp da, ne yapmalarını bekliyordunuz ki, filan da denilmesin bence, gayet canavar şarkılar çıkarabiliyordu bu adamlar. Rezillik

  24. Backbone says:

    Zick zack magazin ne lan:

    https://www.youtube.com/watch?v=OW6oyRf8RpM

    Rammstein için rezalet seviyesinde 2 şarkı ve üstüne de bu saçmalık :(

  25. enemyofgod says:

    Zick zack zick zack bu şarkı çok yarrak.

  26. Ş. Yıldırım says:

    Albümde autotune filan kullanılmış arkadaşlar. Öyle yani. Dinlemeseniz de olur, baya iyi olur hatta

  27. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Dün itibariyle Rammstein’ın yeni albümü malum ortamlara düştü. Ben de bugün ilk defa dinledim. İlk izlenimlerimi yazayım.

    Yapılan yorumlar, vasat kalan 2 single ile beklentimi biraz düşük tutarak dinledim. Atmosferik Yarak Metal’e düşkün Pasifagresif kitlesinin itin götüne soktuğu kadar kötü olmasa da, tüm Rammstein diskografisi düşünüldüğünde epey bir vasat kaldığı da bir gerçek. Bunu Rammstein en sevdiği gruplardan biri belki de birincisi olan biri olarak söylüyorum. Bir Sehnsucht, bir Mutter albümleri gibi bir baştan sona muhteşem, bu saatten sonra bir Du Hast, Engel, Ich Will gibi klasikleri beklemek hata olur tabi ama bir önceki albümün çizgisinden bile baya uzak. Bir önceki albümdeki Deutschland gibi, Puppe gibi vurucu şarkılar da yok. Yukardaki arkadaşın dediği gibi bir şarkıda Autotune kullanılmış ama çok şükür kan işeyen çok karanlık Tr00 metalcilerden olmadığım için bunun ”Taşşağına” yapıldığını anlayabiliyorum ve dalgama bakıyorum.

    Bunun yanında ilk dikkatimi çeken şeylerden biri de Flake’in klavyelerinin bana bu albümde epey sönük gelmesi. O ki Du Hast’da koca bir şarkıya yön veren baskın klavye partisyonları, Ich Will’de bütün bir şarkıya hükmeden muhteşem klavye sample’ları gitmiş bu albümde sadece background olarak çalan cılız klavyeler gelmiş. Ki Flake bu grupta en sevdiğim adamdır belki de.

    Ayrıntılı yorumumu albümü biraz daha sindirdikten sonra önümüzdeki günlerde/haftalarda yapacağım şimdilik ilk izlenimlerim bu yönde.

    Rammstein eşittir metal eşittir kalp ben. Ama bu albümün önceki albümlere göre biraz sönük kaldığı gerçeğini değiştirmiyor.

  28. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Allah Allah gitmişler albümdeki en vasat şarkılardan birine klip çekmişler. Albümün geneli kötü değil ama single seçimleri anlamadığım bir şekilde çok kötü, bunu anlamak mümkün değil gerçekten.

    Rammstein en sevdiğim grup, ben tam bir Rammsteincıyım ama bu grubu eleştirmeyeceğim anlamına gelmiyor.

  29. osman says:

    Lügen albümdeki açık ara en iyi şarkı. Mutlaka sözlerine bakıp dinleyin.

    ilkrtrhn

    @osman, Till bu parçada resmen döktürüyor.

  30. Ugur says:

    Önceki ‘self title’ albüme on basar.’Aman Rammstein işte ya’ diyerek açtığım albümü severek bitirdim.Uzun zamandır bu kadar zevkli bir Rammstein albümü dinlememiştim.

  31. Rammstein’la herhangi bir hukukum olmadığından başkası yazmazsa bu albümün kritiği yazılmayacak. İlgilenen, iyi yazabileceğini düşünen varsa başvurularını buradan yapabilirler.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Ahmet Saraçoğlu, Hahaha bayramda tatildeydim reis ancak şimdi yazabiliyorum. Ağır bir Rammsteincı olarak ben talibim. Yazabileceğimi düşünüyorum. Az buçuk tecrübemiz var, eski nickimle 3-5 kritiğim vardı, bu nickimle ilk defa olacak. Yalnız biraz daha sindirmem lazım albümü. Hala çok fazla dinleyemedim. Bu arada benden önce başka bir arkadaş yazarsa da memnun olurum tabii.

  32. erkin says:

    @gulsah, abi yemin ediyorum siz kafayı yemişsiniz, hayko, him ve Rammstein kıyaslaması nedir ya, him hariç hayko, korn u falan ben de severim ama Rammstein la kıyaslamak, cehalettir, başka bir şey değil.

  33. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Klibi izledim ve baya elveda klibi gibi duruyor. Adieu zaten hoşçakal demek biliyorsunuz. Lan yoksa? Dağıtırım valla buraları, kanlı canlı Rammstein izleyeceğiz daha.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Bu arada köydeydim internet yok ya bir kaç ay buralarda değildim. Rammstein vesilesiyle tekrar hoşbuldum :)

  34. Raddor says:

    Bu Zick Zack bende sonradan bağımlılık yaptı. Halbuki dinlediğim en kötü şarkı olduğunu düşünmüştüm yayınlandığında.

    deadhouse

    @Raddor, Ahaha ben de bağımlısıyım. İşin ilginç tarafı ben iyi şarkı da olduğunu düşünüyorum.

    Raddor

    @deadhouse, hala dinliyorum. :)

    deadhouse

    @Raddor, Şimdi açtım bu yorumunla ve gerçekten iyi şarkı olduğunu düşünüyorum. 7/10 Till babanın vokali yeter. Tabii albümden sonra etraflıca düşününce Rammsteın’ın efsane şarkılarından biri olmadığı aşikar. Albüm için de 7/10 ideal bence.

    Urgehal
    Rammstein
    Ac/Dc

    Bu üç grubu art arda izlemek isterdim.

    Raddor

    @deadhouse, şarkıları dizsem ben de ilk 40′a koymam.

    Ama 41 olur. :)

  35. kennyd says:

    herşeye yetişemezsiniz ve harika bir iş yapıyorsunuz bu çok açık ama eskiden anında eklenen haberler sanki bu aralar gecikmeli bu sayfalara düşmeye başladı gibi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.